Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים

בהוראות יצרן רשום שיש צורך להחליף שמן גיר ב90 אלף ק''מ ביונדאי אלנטרה בתנאי שהרכב עבד בתנאים קשים, אחרת אין צורך.

image.thumb.png.b190b741b35455b5a5795793e4b931c5.png

הרכב כרגע עם 90 אלף ק''מ ואני מתכוון לעשות את ההחלפה במוסך מורשה ושם הבנתי שעושים את ההחלפה עם ''מכונה'' וזה עורר בי חשד

האם בטוח להחליף?

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

הרשימה הזאת היא תרגום של הרשימה האירופאית, מבחינתם דרך מאובקת, חמה, משובשת, נסיעות מאוד קצרות וכאלו זה תנאי דרך קשים.

כל אלו מייצגים את ישראל אז את ההחלפה באמת כדאי שתעשה.

יש מכונה באמת שמרוקנת את כל הנוזל ומחליפה אותו בנוזל חדש ואני די בטוח שזה בלחץ אוויר ואני לא חושב שזה כל כך בריא לעשות את זה בכוח...

עדיף לעשות החלפה רגילה ופשוטה פעמיים שאולי תשאיר חלק מהנוזל בפנים אבל לא תזיק זה בטוח. 

ואולי המחיר של שני החלפות יהיה יקר יותר מבחינת חומרים אבל אתה לא תשלם על המחיר של העבודה עם המכונה (כי היא די אקסקלוסיבית ולא נפוצה) ולדעתי יהיה זול יותר.

אם יש לך ידע טכני קטן די קל לעשות לבד אבל אם לא הייתי מעדיף את הדרך הרגילה בלי המכונה.

פורסם (נערך)

שמן גיר לא מושפע מאבק ולא מנסיעות קצרות בשונה משמן מנוע.

החלפה מלאה אפשר לעשות דרך הקולר בלי מכונה.

לגבי נזק מהחלפה דרך מכונה לא נראה לי שיש שחר למסקנות כאלו.

הרעיון של המכונה הוא לעשות לך חיים קלים בעבודה,לא יודע מה הקשר ללחץ אוויר ונזק.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
לפני 3 שעות, tribel כתב:

ולא מנסיעות קצרות בשונה משמן מנוע.

לא מושפע מנסינות קצרות אם אתה מניע, נוסע בכביש פחות 3 קילומטר ומכבה.

אבל זה לא נמצב בפועל. 

נסיעות קצרות זה בעיר, מהירות המוכה, הרבה עצירות, האצות והחלפות הילוכים. 

בשביל לצבור 90 אלף ק"מ בשימוש כזה הגיר יעבוד הרבה יותר שעות ויבצע הרבה יותר החלפות הילוכים. השמן יתבלה הרבה יותר. 

פותח השירשור - אין בעיה להחליף את השמן אחרי 90 אלף ק"מ שזו הוראת היצרן. 

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

לא מושפע מנסינות קצרות אם אתה מניע, נוסע בכביש פחות 3 קילומטר ומכבה.

אבל זה לא נמצב בפועל. 

נסיעות קצרות זה בעיר, מהירות המוכה, הרבה עצירות, האצות והחלפות הילוכים. 

בשביל לצבור 90 אלף ק"מ בשימוש כזה הגיר יעבוד הרבה יותר שעות ויבצע הרבה יותר החלפות הילוכים. השמן יתבלה הרבה יותר. 

פותח השירשור - אין בעיה להחליף את השמן אחרי 90 אלף ק"מ שזו הוראת היצרן. 

לא נראה לי שלזה הוא התכוון אבל תודה על התיקון.

פורסם

תיבת הילוכים מושפעת מאבק וגם נסיעות קצרות.

- אבק מפריע לקירור של התיבת ההילוכים גם חודר קצת לATF דרך הנשם.

- נסיעות קצרות, בוקי הסביר. 

אני גם חושב שכדאי להחליף ואין שום בעיה לבצע את זה עם מכונה יעודית שתעשה את העבודה בצורה טובה מהירה ובטוחה יותר מכל שיטה אחרת. 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, tribel כתב:

שמן גיר לא מושפע מאבק ולא מנסיעות קצרות בשונה משמן מנוע.

החלפה מלאה אפשר לעשות דרך הקולר בלי מכונה.

לגבי נזק מהחלפה דרך מכונה לא נראה לי שיש שחר למסקנות כאלו.

הרעיון של המכונה הוא לעשות לך חיים קלים בעבודה,לא יודע מה הקשר ללחץ אוויר ונזק.

נסיעות קצרות בעיר יחליפו בינהם הרבה יותר הילוכים ויצברו הרבה יותר שעות מאשר נסיעות ארוכות בכביש מהיר

ואבק תמיד נכנס לכל מקום איכשהו.

כל מערכת מתיישנת כל עוד יש לה איזשהם נקודות מילוי/בדיקה/צינורות שהם לא חתיכה אחת/אדאפטרים בינהם יכנס משם אבק.

אולי ממש קצת אבל זה יצטבר.

וכן, לזה התכוונתי לא צריך לנסות לפרש אותי לא לצורך...

אני לא בטוח בזה ואני לא רוצה לפזר שמועות אבל אני שמעתי שהמכונות האלו לא עושות טוב במיוחד לגירים ישנים.

נראה לי הגיוני לחץ אוויר כי אם הם ידחפו את הנוזל הקודם עם נוזל חדש אז הם יתערבבו בדרך ואז כבר סתם היה עדיף החלפה רגילה.

עריכה אחרונה על ידי Shab00
פורסם

יש כל מיני סוגי מכונות להחלפת ATF וזה לא משנה השיטה, עם לחץ אויר או חשמל, זה רק עבור להקל את עבודת המכונאי ולעשות זאת מהיר ויעיל. 

שום נזק לא אמור להגרם, שלא היה נגרם מהחלפת בשיטה רגילה ומלאה של הנוזל.

כמובן שצריך לדעת לעבוד עם המכונה.  

פורסם
לפני 9 דקות, Shab00 כתב:

ואבק תמיד נכנס לכל מקום איכשהו.

לא אין קשר לשמן גיר.

בתנאים שנוהגים קבוע בדרכי אפר ברכב רצוי להחליף את השמן של המנוע בתדירות יותר גבוהה.

אבק נינק יחד עם האוויר ומגיע לשמן.

מדובר בחלקיקים קטנים מאוד שחודרים את הפילטר.

פורסם

מערכת שהיא לא אטומה לגמרי בתור חתיכה אחת תמיד אבל תמיד יחדור אליה משהו, יקח חודשים, שנים או עשרות אלפי קילומטרים אבל יחדור אליה משהו, אפילו אם הוא קטן.
שים לב לדוגמא שברכב הנושא של דליפת גז מהמזגן הוא הרבה יותר נפוץ מאשר במקרר בבית למה? כי במקרר אין חור מילוי/אוורור ודברים כאלו אז אין מה להישחק ולהיפגע עם הזמן.
כמו שדניאל אמר, חור הנשם זה כניסה די טובה לאבק להיכנס

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם

אבק אכן חודר דרך הנשם, אבל בכמות הקטנה, הבעיה בנסיעה באוזרים מאובקים, זה שלרוב אלו איזורים חמים יחסית ושכבת האבק מפריעה לפינוי חום מהמקרנים ואגן השמן של התיבה..

חום הוא הגורם מספר  אחד לאיבוד תכונות של ATF.

פורסם
לפני 20 שעות, Shab00 כתב:

שים לב לדוגמא שברכב הנושא של דליפת גז מהמזגן הוא הרבה יותר נפוץ מאשר במקרר בבית למה?

מקרר הוא סטטי, עומד לו באותו מקום כל הזמן ולא מושפע מרעידות, האצות, בלימות, זעזועים ושיפועים. 

• תוכן חדש...