Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש ברשותי קואורדינטות חדשות - של ישראל- למשל XXXXX/XXXXX, 

הבעיה כשאני רוצה לנווט עם google maps הוא לא מקבל את הסוג קואורדינטות האלה... https://support.google.com/maps/answer/18539?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en

לכן אני צריך להמיר אותם לקואורדינטות אחרות ואז להכניס לשם...מה שאני לא יודע איך עושים. 

או לחלופין למצוא אפליקציה שתומכת בניווט עם קואורדינטות חדשות... מישהו מכיר?

תודה רבה

פורסם (נערך)

לא בדיור

גוגל עובדים ברשת הקואורדינטות הבינלאומית, זו שמבוטאת במעלות ודקות ושניות וקוי האפס שלה הן קו המשווה וקו האורך של גריניץ'

יש "רשת ישראל" -  שקרויה ITM - מבוטאת בקילומטרים ממזרח ומצפון לאיזו נקודה, החליפה רשת ישנה שנקראה UTM. הערכים להמרה ביניהן מצויינים בערך בויקיפדיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל תודה רבה.

אני רואה שיש שם הגדרה להמיר מהחדש לישן 

אני לא רואה שיש שם החלפה מהחדש לזה שגוגל עובדת איתו - במעלות.

הסיבה שאני קיבלתי קואורדינטות ישראליות לניווט וקצת קשה לנווט איתן.

יש רק אפליקציה אחת שמבצעת את זה והיא גם לא עושה את זה כמו שצריך

פורסם

בצבא ניווטנו עם UTM, נ.צ. ב-10  או 12 ספרות. אבל אני משוחרר כבר 15 שנים, לא מכיר מפות מודרניות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן אני יודע... בצבא יש מכשירים ישנים מותאמים לדברים האלה.

הבעיה שהיום עם סמארטפון מי צריך את השטויות האלה...רק רוצה להכניס לגוגל מאפס ולהתחיל לנווט בלי שטויות מיותרות

פורסם

התשובה שלי כוונה ל-Be Roo.

חיפוש בגוגל העלה איזו אפליקציה, בתשלום. וגם את זה - אבל כנראה ששה בכיוון ההפוך ממה שאתה מחפש.

פורסם

ITM (רשת ישראל החדשה\רשת שחורה) יותר מדוייקת מ WGS84 שזה המערכת של GPS ומה שגוגל משתמשים. לצרכי ניווט ברכב זה מספיק טוב)

עמוד ענן תומכת בשתי השיטות, אבל אני לא מנווט איתה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

יש רשת ישראל חדשה, רשת ישראל ישנה ו-UTM. אלה בעקרון הרשתות הנפוצות בארץ. בכללי יש מאות מערכות קואורדינטות מקומיות שנמצאות בשימוש במדינות שונות. נוסף על כל אלה יש קואורדינטות גיאוגרפיות (מעלות רוחב/אורך).

למי שלא שולט בחומר בשוטף, הכי טוב ובטוח ללכת לעמוד ענן, לדקור פיזית את הנקודה ולראות מה הקואורדינטות הגיאוגרפיות. אפשרות נוספת, גם govmap יודע להציג נ.צ. של נקודה בקואורדינטות גיאוגרפיות דרך תפריט "מדידה". מעבר לכך אכן קיים שפע של מחשבוני המרת קואורדינטות, פחות מומלץ למי שלא בקי בנושא (דורש הגדרות נוספות.)

חזיר דיזל

פורסם

זה אני יודע...

הקטע שאני מחפש משהו אחר לגמרי

ניווט באמצעות קואורדינטות ישראל חדש, אם אפשר באפליקציה שתומכת בניווט רכב ולא רגלי - עמוד ענן אני אבדוק אבל למיטב ידיעתי זה רגלית..

ועדיף כמובן פתרון חינמי ולא מבוסס תשלום

פורסם (נערך)

המרות של קואורדינטות בין שיטות (Latitude/Longitude שיכול לבוא במעלות-דקות-שניות, או במעלות ונקודה עשרונית, UTM, ITM או הרשת הישנה) היא לגמרי לא טריוויאלית*

לחלק מהשיטות יש גם היטלים שונים וכאלה.

יש חברה בשם ArcGIS שעושה לדעתי את רוב כספה בכך שיש לה מנוע מיפוי שתומך בכולן כולל המרות ביניהן. המחיר יקר (מיועדת בעיקר לגופים ולא לפרטיים) למיטב ידיעתי בנושא (לפני עשור+).

הכי פשוט זה ללכת לאפליקציה שאתה צריך, ולבצע שם את הדקירה של הנ.צ. של המקום שאתה צריך. משמע ללכת לגוגל מפות (אפילו בגירסה השולחנית) ולדקור את הנקודה המבוקשת (או לידה)

מה שאתה מקבל זה חלונית כזו עם קואורדינטות שאפשר להכניס לגוגל מפות:

image.png.f7214fc0a40c703ccc2d37a08543e4f6.png

הנ.צ. לדוגמה יושב כמה מטרים מזרחית למגדל צדק

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עמוד ענן אומר לי קואורדינטות של מיקום מסוים - אני צריך לנווט למיקום ע"פ קואורדינטות, את זה אני לא רואה שם.

GOVMAP מאפשר לי למצוא נקודה ע"פ קואורדינטות חדשות, אבל לא אומר לי מה הקואורדינטות האוניברסליות או לחלופין נותן לי לנווט (זה בכלל אתר אגב).

@m3x7r3m3 תודה. אבל אני מחפש משהו מאוד ספציפי. לנווט למיקום מסוים על פי נקודות ציון חדשות. 

לא להגיע למקום ואז לדקור את הנקודה. זה משהו אחר לחלוטין.

פורסם

עם גוגל מפות אתה לא צריך להגיע למקום כדי לדקור, אני כרגע לא יצאתי מהבית והלכתי למגדל צדק כדי לדקור.

נכנסתי לגוגל מפות, הזזתי את המסך לאן שאני צריך, ולחצתי על הנקודה שליד:

image.png.203f1bd0f569b7f393c5b72154da3df0.png

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...