Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אומרים חברים?
אשמח לעזרה.

זה כדאי או לא?

כמה זה חסחוני?

איזה תקלות באמת יש?

איפה כדאי להתקין?

כמה עולה ליטר גז כזה?

ואיפה אפשר למלא בארץ?

פורסם

לא נכון להגיד שמערכת הגז מחליפה את מנוע הבנזין, הם נמצאים ברכב במקביל.

מערכת הגז "מתלבשת" על האוטו ומתחברת למנוע הבנזין ובכך מזריקה למנוע גז ברוב הזמן במקום בנזין (או בנוסף ברכבים מסוימים).

החיסכון מתחיל מהק"מ הראשון בו אתה מכסה את עלות המערכת, האם זה כדאי לך? תלוי במחיר ההסבה ובכמות הנסיעות שלך.

המחיר לליטר גפ"מ אוטומטיבי עומד כרגע על כ-1.8-3.1 ש"ח.

אם תציין עיר נוכל לתת לך רשימת מתקינים שימליצו לך אם להתקין (או לא) בהתאם לניסיון שלהם.

ט.ל.ח

פורסם

אני מירושלים

איפה יש רשימה של מקומות שניתן למלאות בירושלים ובבני ברק במחיר ומוזל [אני מדבר על מילוי דלק]

אין סיכון בתקלות למיניהם ברכבים? שמעתי על המון תקלות ברכבים...

אני מטבלת בין "עידן הגז" לGJAS ישראל" מה כדאי יותר????

פורסם

דבר ראשון כמה אתה נוסע בחודש?

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

יש לך את הרכב הנ''ל? במידה ולא אז עדיף ללכת על רכב שיש הרבה נסיון איתו בתחום של הגז למשל סוברואים למינהם. על פניו לא אמורה להיות בעייה עקרונית גם עם המזדה 3, אבל עדיף להתעיץ עם המתקינים עצמם שכן להם יש את הנסיון הרב ביותר בענין.

פורסם

לדעתי הכל תלוי במתקין, כמה הוא מקצועי. עבודה טובה לא הייתי דואג בכלל והיה לי בעבר רכב עם גז "ובתדלוק" הייתי עם חיוך.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

פורסם

מערכת גפ"מ תחסוך לך בין 35%ל 45% מעלות הדלק.

בגלל עלות ההתקנה ועלות המערכת אתה צריך שהנסועה שלך תהיה גבוהה כדי שעלות תתאזן עם החיסכון בדלק ואז תתחיל לחסוך באמת.

קח בחשבון שהמזדה  הזו היא ישנה ויכול להיות שמכלול יקר יתקלקל ואז תצטרך לתקן אותו או להעביר את מערכת הגפ"ם לרכב אחר.

4Real צודק אל תתפשר על התקנה איכותית שמלחימים את הצמות ומבודדים כל חוט בנפרד ולא רק קושרים אותם ומגלגלים איזולירבנד, תבקש לראות עבודות קודמות של המוסך.

• אהבתי 1
פורסם

יתכן שעדיף למכור ובמחיר זהה לקנות רכב שכבר מותקן עליו מערכת גז.

בגדול, אם אתה נוסע יותר מ-15-20 אלף בשנה, זה בהחלט משתלם.

המלצות ששמעתי על מתקינים הם על גרינקאר בני ברק וג'יי גז.

אגב יש בבית דגן תחנה זולה המוכרת גז בפחות משני ש"ח.

בהצלחה.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1x9Y9EcomM1siGcft6nwXmUF--M4&ie=UTF&msa=0&ll=32.14751534448667%2C35.35247338991701&z=7

מישהו יצר את המפה הזאת, יש שם כמה תחנות חסרות שמי שיצר כנראה לא שמע עליהם, אבל אפשר לראות שהפריסה הארצית די נרחבת.

יש והיו ויהיו רכבים עם תקלות במערכת וברכב בעקבות המערכת, זאת הסיבה שצריך מתקין מקצועי. עדיף מתקין שגם מכיר את הרכב והתנסה איתו, אשלח לך בפרטי המלצות. לפעמים שווה להגיע איכשהו למתקין רחוק (אין טעם לחכות אצל המתקין, הרכב יכול להשתחרר גם יום למחרת). אשלח לך בפרטי מתקינים מהניסיון שלי שראיתי התקנות איכותיות ושלא נתקלתי אישית בתקלות שלהם.

ראיתי שפתחת שני נושאים, ממליץ לאחד את שניהם.

עריכה אחרונה על ידי LPG

ט.ל.ח

פורסם
  • פות"ש
  •  
זה מה שכתבתי על הרנו לוגאן 2009 שלי.
שימו לב כמה כסף חסכתי בזכות ההסבה לגז.

זהו.

נגמר.

הוצאתי את הלוגאן לפנסיה. עוד כוחה במותניה אבל...

הגיר עושה קולות של "בא לי למות", צריך טיפול גדול, גומיות אטימה של הדלתות מתפוררות, שברתי שני צירי דלת בצד הימני, צריך 4 צמיגים והופ -הגענו כמעט לשווי הרכב.

מאז פתיחת השירשור לפני כ 80.000 ק"מ היתה תקלה אחת בלבד שהצריכה השבתה לא מתוכננת - הלך אלטרנטור.

חוץ מהנ"ל

אפס.

zero

כלום.

דלק (בעצם גז) ולסוע.

חישוב פשוט מראה שחסכתי כ- 50.000 שקל בזכות התדלוק בגז (120.000 לחלק ב 9 ק"מ ליטר כפול 2.5 שקל ליטר גז).

זה היה הרכב הכי אמין שהיה לי אי פעם ובעצם הרכב הכי אמין ששמעתי עליו. רנו. בעצם דאצ'יה. כן גם אתה יכול 88.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

בירושלים יש לך את מוסך עובדיה ברחוב התעשיה 5 בתלפיות ששם עושים הסבות לגז. פנה אליהם והם יענו על כל שאלה. אנשים חביבים ומקצוענים.

אני עם רכב מינוואן מונע בגז כבר שנה וחצי.

יש רק תחנת דלק אחת בירושלים בתלפיות. והמחיר שם דיי קבוע-2.65-2.8 שקל לליטר גז.

מחיר מעודכן בבית דגן ששם הכי זול-1.99 שקל. היה עד לפני שבוע 1.8 שקל.- אין טעם לנסוע לשם במיוחד לתדלק זה 40 ק"מ לכיוון.

קניתי את הרכב עם מערכת גז איטלקית של לוואטו. לרכב הלך מנוע- לא בגלל הגז. אלה בגלל בוצה. המנוע עשה 300 אלף ק"מ ונשבר שם הטלטל או הקראנק אני כבר לא זוכר.

המלצה חמה מאוד של איתי מוטורס בחולון- להחליף כל 5000 ק"מ שמן מנוע + פילטר.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 12 שעות, fanman כתב:
  • פות"ש
  •  
זה מה שכתבתי על הרנו לוגאן 2009 שלי.
שימו לב כמה כסף חסכתי בזכות ההסבה לגז.

זהו.

נגמר.

הוצאתי את הלוגאן לפנסיה. עוד כוחה במותניה אבל...

הגיר עושה קולות של "בא לי למות", צריך טיפול גדול, גומיות אטימה של הדלתות מתפוררות, שברתי שני צירי דלת בצד הימני, צריך 4 צמיגים והופ -הגענו כמעט לשווי הרכב.

מאז פתיחת השירשור לפני כ 80.000 ק"מ היתה תקלה אחת בלבד שהצריכה השבתה לא מתוכננת - הלך אלטרנטור.

חוץ מהנ"ל

אפס.

zero

כלום.

דלק (בעצם גז) ולסוע.

חישוב פשוט מראה שחסכתי כ- 50.000 שקל בזכות התדלוק בגז (120.000 לחלק ב 9 ק"מ ליטר כפול 2.5 שקל ליטר גז).

זה היה הרכב הכי אמין שהיה לי אי פעם ובעצם הרכב הכי אמין ששמעתי עליו. רנו. בעצם דאצ'יה. כן גם אתה יכול 88.

המנועים הישנים של רנו (כמו שמותקן בלוגאן) עובדים מעולה עם גז מכיוון שהם מתוכננים מראש לעבוד גם עם גז. (למשל בסעפת היניקה יש הכנה למזרקי גז).

אני לא יודע מה המצב לגבי המנועים החדשים של רנו.

פורסם

מנוע 0.9 ומנוע 1.3 מותאמים לגז ומגיעים בחו"ל עם מערכת גז מקורית של היצרן.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
בתאריך 7.12.2020 בשעה 21:19, eladns כתב:

יש רק תחנת דלק אחת בירושלים בתלפיות. והמחיר שם דיי קבוע-2.65-2.8 שקל לליטר גז.

יש גם בתחנת דלק מנטה בצומת גבעת זאב לכיוון 443 (ומפרססים וחוזרים לירושלים).

משתדל לעזור

• תוכן חדש...