Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצלחתם פעם להעביר רכב אספנות טסט חלק בפעם הראשונה מבלי שיחפשו לכם בציציות על כל שטות?איך אתם מתכוננים לפניי הטסט?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

כלל שאני עושה גם לרכבים שהם לא אספנות.

תנקה את הרכב היטב , תוודא שכל הנורות עובדות , כולל תאורת מספר , תראה שהוא רכב מטופל. הבוחן פחות יסתכל ,

אם הוא רואה רכב מוזנח / מלוכלך הוא יחפש הכל. אם הרכב מבריק , ונראה כמו חדש , בלי דפיקות בפח, ובלי לכלוכים 

לרוב גם לא יחפשו בציציות , יבדקו את הדברים הרגילים. 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

עם הדה שבו 65 שלי עובר כל שנה ללא בעיות - הרכב מתוחזק כראוי ואין סיבה לפחד .

גם עם הסיקס שהוא רכב לשטח - וכידוע שטח משמעו "מלחמה" - יש הגבהה חוקית ורשומה ברישיון , כל הנתונים כשרים .

הפעם הכשילו אותי על-שוד ושבר- גלגלים בולטים 😱 חיברתי פס גומי עם כמה פחפחים והכל תקין 🙂

גם טנדר הסמוראי87 שלי לרוב עובר ללא בעיות כלל - טסט חצי שנתי - לא רשום אספנות אני עובד אתו ומעמיס .

אילן

• רעיון טוב! 1
פורסם

שבוע שעבר, שלחתי את הבן הצעיר עם האודי 80 שלי/שלו, שנת 84, למכון הטסטים בטייבה, לאחר בדיקה ואישור בלמים ממוסך. (זה מכון שבדרך קבע מוצא ליקויים במרצדס 2002 המדהימה שלי). כמו שהאודי נכנסה, ככה היא יצאה, "מאושרת" לשנה שלמה וזו השנה השלישית ברציפות, שהאודי עוברת טסט ללא תקלות.

ארז רונן

פורסם (נערך)

לפני הטסט אני עשה טיפול שנתי באופן קבוע, מכיוון שגם צריך אישור רכב מיושן. לאחר וידוא שכל המערכות תקינות כולל פנסים וצמיגים, ניגשים לטסט...

אין סיבה שלא יעבירו אותך במידה והכל חוקי מבחינת גודל צמיגים, מס' מנוע וכל הרישומים.

אם הרכב חבוט וחלוד ומלא בקומבינות, ברור שיהיה קשה יותר להעביר אותו טסט. 

מלבד לוחיות זיהוי שדהו, ומנורה שאני נשבע שחצי שעה לפני הטסט נבדקה והייתה תקינה ובטסט שבקה חיים, לא היו פעמים שלא עברתי

עריכה אחרונה על ידי dotan123
פורסם

בהחלט כן ניתן לעבור טסט לבד, ואגב זאת הפעם הראשונה שאני שומע על מה שאתה מתאר כאן (מאכער ש"עוזר" בטסט).

אם כבר בנושא זה, תמיד משעשע אותי להעביר טסט את ה- BMW R51/3 שלי משנת 1952. אני מגיע, וזה הולך ככה:
הצוות הצעיר מגיע מייד "לחזות בפלא". אני אדיב כמובן ונחמד ועונה על שאלות למרות שאני ממהר.
לאחר מכן מגיע לאיטו המייסטר, אדם מבוגר עם ארשת חשיבות עצמית של "לא מרשים אותי בכלל" - בתוספת של "אני כבר 40 שנה בעסק, ראיתי הכל".

למרות זאת עיניו יוצאות ממקומן והוא מפליג בסיפורים שלו היה פעם כזה/לסבא של דוד של חבר שלו היה פעם כזה/לאחותו היה פעם כזה ועוד כל מיני כאלה (כאשר הכוונה ל- BMW ישן גנרית, לאו דווקא הדגם הזה...). 
לאחר מכן ה"מומחה" מנסה לבדו לבדוק אורות ולא מצליח להבין כיצד מדליקים את מע' החשמל בכלי. עושה עצמו שלא התכוון בכלל. ממשיך להסתובב סביב האופנוע כאילו הוא רוכב עליו יום יום וממש ניכר שהוא לא מבין בכלל על מה הוא צריך להסתכל ומה לבדוק. אני כבר מכיר את כל הטראראם הזה ויודע לאן זה יגיע, אז אני מחכה בסבלנות.
ובאמת, אחרי כל זה הוא מבקש ממני להניע. מכה ראשונה והמנוע מתעורר ומגרגר לו. הוא שוב מסתובב ושואל שאלות רציניות כמו "איך הברקסים?" וכו'. עולה על הכלי ומבקש לבצע את בדיקת הבלמים הרצינית והמקצועית של מכוני הטסט הישראליים (הילוך 1, נסיעה וברקס אחורי לנעילת גלגל). אני לא יודע למה, אבל בשלב הזה הם בד"כ יורדים מהאופנוע ומבקשים ממני לעשות זאת. אני נועל גלגל והוא מרוצה. לאחר מכן הוא ממשיך לחפש מבלי לדעת מה. אני מעיר לו שלמנוע אין קירור כשהוא עובד ללא נסיעה, והוא מאשר לי לדומם. אני משאיר את מע' החשמל פתוחה, כי אני יודע שהוא ייזכר לבדוק אורות, צופר וכו'. לאחר חיפושים דקדקניים הוא מוצא חופש קל במסבי ההיגוי של הכידון. כנופל על שלל גדול - הוא מעיר לי עם הבעת ניצחון מאושרת ממש. אני נותן חצי הידוק של בורג/פרפר ההידוק שעל הכידון ופותר את הענין.
ניזכר לבדוק תאריכים של הצמיגים וזהו, בעצם.

• אהבתי 1
  • מצחיק 5
  • מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אין בעיות והרכב נראה שמור מה אתה דואג? מקסימום ינסו למכור לך פסים זוהרים או נורות מהחנות ליד. לא צריך שום מעכר וגם לא כדאי כי אתה רוצה לנסוע ברכב בלי ליקויים בטיחותיים.

אם אתה פוחד שינסו לחרטט אותך במכון ואין לך את כל היום לבזבז על זה, תן את הרכב למוסך שיעשה טיפול שגרתי ויקח את הרכב לטסט. אמנם תשלם קצת יותר אבל פחות התעסקות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אף פעם לא היתה לי בעיה לעבור טסט.

כמובן הכל ברכב תקין.

לא לשכוח להדביק פסים זוהרים לפני (ולהוריד אותם מיד אחרי)

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• אחראי פורום
פורסם

תדביק על מגנט דק מהסוג שיש על המקרר בכל בית ישראלי.

20 שנה יש לי רכבים ישנים/אספנות, עוד מהתקופה של שני טסטים בשנה, כך שיש לי קצת ניסיון איתם.

להגיד שתמיד באתי עם אוטו מיושר ב-100%? לא, כי למעט רכבים שפורקו והורכבו לרמת הבורג, אוטו ישן מייצר בלאי ותעסוקה גם אם הוא מושקע.

אבל באתי עם הרכב הכי תקין שיכולתי להביא אותו, אחרת לא הייתי ניגש. 

אף פעם, בהדגשה, לא חיפשו אותי. בפעמיים שלוש שהוכשלתי, זה היה לגיטימי ולעניין (חוץ מפעם אחת שעמדת הזיהום זייפה והטסטר לא הסכים להאמין לי למרות שבדקתי במוסך צמוד במערכת שלהם).

ככל שהאוטו היה תקין וגם נראה טוב מבחינת המכלולים שבעיקר נבדקים (גרמושקות, בוקסות מתלים, נזילות שמן, צמיגים),

האוטו קיבל שם יחס אוהד ועזר לכך שלא התעקשו על קטנות (כמו לוחית רישוי, בלם יד שעובד ככה ככה וכו').

פעם ניגשתי עם הסוד אחרי שחידשתי לה את המתלים, עם בוקסות PU וצביעה בשחור, איזה קריאות שמחה והתלהבות קיבלתי מהבור,

ברמה שהבדיקה נעצרה ושאר הבוחנים הוזמנו לראות "מה זה אוטו מתוחזק". היו לי דמעות בעיניים.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
בתאריך 3.11.2020 בשעה 18:06, much כתב:

הצלחתם פעם להעביר רכב אספנות טסט חלק בפעם הראשונה מבלי שיחפשו לכם בציציות על כל שטות?איך אתם מתכוננים לפניי הטסט?

בערך 25 פעמים עברתי טסט עם רכבים מיושנים או אספנות, כמעט תמיד על הפעם הראשטה, במקרים שנכשלתי זה היה על דברים מוצדקים.

אף רכב אצל לא היה משופץ למצב חדש או קרב לזה. פשוט תגיע עם רכב תקין ומסודר במצב מקורי. 

פורסם
בתאריך 4.11.2020 בשעה 12:29, itaysamurai כתב:

תדביק על מגנט דק מהסוג שיש על המקרר בכל בית ישראלי.

20 שנה יש לי רכבים ישנים/אספנות, עוד מהתקופה של שני טסטים בשנה, כך שיש לי קצת ניסיון איתם.

להגיד שתמיד באתי עם אוטו מיושר ב-100%? לא, כי למעט רכבים שפורקו והורכבו לרמת הבורג, אוטו ישן מייצר בלאי ותעסוקה גם אם הוא מושקע.

אבל באתי עם הרכב הכי תקין שיכולתי להביא אותו, אחרת לא הייתי ניגש. 

אף פעם, בהדגשה, לא חיפשו אותי. בפעמיים שלוש שהוכשלתי, זה היה לגיטימי ולעניין (חוץ מפעם אחת שעמדת הזיהום זייפה והטסטר לא הסכים להאמין לי למרות שבדקתי במוסך צמוד במערכת שלהם).

ככל שהאוטו היה תקין וגם נראה טוב מבחינת המכלולים שבעיקר נבדקים (גרמושקות, בוקסות מתלים, נזילות שמן, צמיגים),

האוטו קיבל שם יחס אוהד ועזר לכך שלא התעקשו על קטנות (כמו לוחית רישוי, בלם יד שעובד ככה ככה וכו').

פעם ניגשתי עם הסוד אחרי שחידשתי לה את המתלים, עם בוקסות PU וצביעה בשחור, איזה קריאות שמחה והתלהבות קיבלתי מהבור,

ברמה שהבדיקה נעצרה ושאר הבוחנים הוזמנו לראות "מה זה אוטו מתוחזק". היו לי דמעות בעיניים.

לא בכל רכבי האספנות הטמבון עשוי מברזל שאפשר להשתמש במגנט.

אין כמו קמארו עצבנית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תדביק על הדלת של תא המטען או משהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפי החוק אין גובה מסוים מהריצפה שבו אמור להיות הפס? את הבוחנים בטסט זה לא מעניין היכן הפסים מודבקים העיקר שהם ישנם?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
בתאריך 6.11.2020 בשעה 15:36, much כתב:

לא בכל רכבי האספנות הטמבון עשוי מברזל שאפשר להשתמש במגנט.

אז תדביק כמו שהם. ותוריד אחרי הטסט אם אתה מעדיף בלי. 15 שקל פעם בשנה  לא ירששו אותך אני בטוח :-)

• תוכן חדש...