Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהוראות של המקרר פיילוט מופיעה השורה:

אורך החיים של המכשיר כפי שמצוין ומוצהר על ידי מחלקת התעשייה הוא 10 שנים )פרק הזמן הדרוש לשימור החלקים לצורך תפקוד הולם של המכשיר(.

אז כנראה עדיף כל 8 שנים לזרוק את המקרר ולקנות חדש (כדי שלא להתקע עם מוצרים מקולקלים).

נחמד מאוד.

אצלי יש מקרר אמנה ארה"ב, שיוצר בשנת 87, ולא עושה סימני קלקול.

רק צריך טסט כל חצי שנה, וצריכת חשמל פי שלוש. (למען האמת במחיר העודף של החשמל של 4.5 שנים אפשר לקנות את הפיילוט).

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלנו היה אמנה אמריקאי מ-1988

הדבר הזה עבד 30 שנים רצוף ללא תקלות,

הדבר היחידי שתוקן אלו המדפים, וזו הסיבה שהמקרר הוחלף בסוף (לא ניתן היה להשיג מדפים חדשים).

לא ברור מי תכנן את אורך החיים, אבל הוא עשה עבודה טובה.

-

פורסם

אז pilot הוא בעצם vestel?

מה דעתכם על המקררים הקטנים יותר שלהם באתר של שופרסל?

https://www.shufersal.co.il/online/he/קטגוריות/הקניון-הכל-לבית/מוצרי-חשמל-למטבח/מקררים-ומדיחי-כלים/מקררים-/מקרר-פריזר-עליון-לבן-DF/p/P_7290110786700

החסרון היחיד שאני רואה הוא הדירוג האנרגטי שלו - C.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, car_me כתב:

אז כנראה עדיף כל 8 שנים לזרוק את המקרר ולקנות חדש (כדי שלא להתקע עם מוצרים מקולקלים).

נחמד מאוד.

תגיד, עם המכונית אתה לא עושה בדיוק אותו דבר? מחליף אותה כל 3-4-6 שנים, לפני שהיא מתחילה לבלות במוסך, ועל הדרך מרויח פיצ'רים חדשים?

אשתי ניגשת למקרר בגישה הזו: מחליפה אותו מניעתית כל 10 שנים (פלוס מינוס). בדרך מרויחה מקרר יותר גדול, סידור פנימי יותר מודרני, תאורת פנים יותר טובה, עוד כל מיני פיצ'רים קטנים.

Just now, sperial כתב:

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, BEEKER כתב:

אצלנו היה אמנה אמריקאי מ-1988

הדבר הזה עבד 30 שנים רצוף ללא תקלות,

הדבר היחידי שתוקן אלו המדפים, וזו הסיבה שהמקרר הוחלף בסוף (לא ניתן היה להשיג מדפים חדשים).

לא ברור מי תכנן את אורך החיים, אבל הוא עשה עבודה טובה.

אותו המיקרה כאן.
אמנה אמריקאי שעבד כ- 40 שנים בשקט מופתי ועם אפס תקלות! 

בעצם אף פעם לא הקדשנו לו תשומת לב או חשבנו להחליף. 

בחיים שלי לא ראיתי דבר כזה.
עקב פלסטיקה שכבר לא ניתן היה להשיג הוא נתרם לפני שנים בודדות כלאחר כבוד לנזקקים.

פורסם (נערך)

אחי קנה גם מקרר שלהם עם מקפיא תחתון, מקרר של כ600 ליטר אאל"ט, בעקרון הוא מרוצה למחיר הנמוך, התלונה היחידה שהוא מצא על המקרר הוא רעש של המדחס, בפועל הוא אכן טיפה רועש יותר מהשארפ הישנה שלו אבל לא כמו בתלונות שקרא ברשת.

מיתברר שלאחר הובלה אסור להדליק למשך כ24 שעות בשביל שהשמן במערכת יירד למטה כי בהובלה משכיבים אותו, ככה אמר לו המוביל ולטענתו אנשים לא מקפידים על זה ולכן נוצר להם רעש חריג יותר- מה דעתכם?

אם כבר בנושא הרעש- אני דווקא לא סובל את המדחס הליניארי של LG, נכון שבמקרר ריק הוא שקט, אבל חכו שתמלאו את המקרר, תשימו צינצנות\בקבוקי זכוכית זה לצד זה ותקבלו רעש מטריד ביותר שיגרום לכם לידפוק על המקרר להשתיק אותו, המדחס הליניארי פשוט רוטט יותר- ממש כמו מנועי ה3 צילינדרים במכוניות המיני.

*יש לציין שגם הצבע הלבן שלהם דק ולא עמיד- באיזור הפתיחה שנוגעים ביידים הצבע הלבן התקלף, אין צבע בסיס למטה- רק צבע לבן ישירות על הפח- חבל שלא קנינו נירוסטה.

לדעתי האישית- מקרר זה לא טיל של SPACEX, מספיק ליראות בעיניים שאיכות ההרכבה\מדפים, סידור פנימי\מראה מתאימים לדרישות וליקנות במחיר הזול שמוצאים- לא צריך ליקנות את הכי זול, אבל אין צורך לרוץ אחרי מותג במחיר כפול.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כנראה שאצלך יש לימון. לא חוווה את שתי התופעות שתיארת אצלי. המקרר שקט מאד ובקושי שומעים אותו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מיתברר שלאחר הובלה אסור להדליק למשך כ24 שעות בשביל שהשמן במערכת יירד למטה כי בהובלה משכיבים אותו, ככה אמר לו המוביל ולטענתו אנשים לא מקפידים על זה ולכן נוצר להם רעש חריג יותר- מה דעתכם?

לרוב מובילים מקרר חדש בעמידה, כך שאין בעיה כזו.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

• אהבתי 2
פורסם

לאחי יש את הדגם של beko (מקפיא תחתון) CN160231X כבר 3 שנים, מאוד מרוצה. 

בדקתי בתווית מאחורה, הוא מיוצר בטורקיה. באינטרנט רשום ש beko היא למעשה חברה טורקית שנוסדה ב 1969.

הדגם החדש הוא CN160235X, יצא לאור ב 2019. הקודם הגיע לארץ ב 2017.

פיזית, אין שום הבדל נראה לעין בינהם. 

המחיר לדגם החדש, 4000 ש"ח. דרך הסתדרות המורים, 3450 ש"ח. 

בוואלהשופס הוא מופיע לי במחיר מיוחד ל"לקוח גולד" של 3290 ש"ח. 

מאחר וברימאג, שהוא היבואן הרשמי, נותן (במותג הזה) 7 שנים אחריות מלאה בתוספת 199 ש"ח, קניתי. נמאס לי ממקפיא עליון. דיווחים בהמשך. 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן:
שלושה ימים לאחר ההזמנה המקרר הגיע הביתה.
הובילו אותו 2 רוסים מבוגרים שיודעים מה הם עושים, ושמרו עליו היטב מהמדרכה בחוץ ועד לדירה עצמה (זה לא היה קשה - אבל אפילו גלגליו לא דרכו על שום מקום אחר עד שהגיע לדירה, ואפילו את המסילות במעלית הוא עבר בדילוג ולא על הגלגלים שלו. את הקרטון פתחנו למטה לפני הכניסה לבניין לוודא שאין פגיעות או רג'קטים). שאפו. 
המקרר הגיע בבוקר ונתתי לו לנוח עד אחה"צ שחזרתי הביתה - ואז חיברתי לחשמל (למרות שהוא הובל בעמידה ולא בשכיבה, לא מיהרתי והלכתי על הצד הבטוח).
לציין שהמקרר מגיע עם הידיות *לא* מורכבות ומומלץ לתת לטכנאי להרכיב אותן מאחר ומדובר בפטנט שהוא דיי פשוט וקל (מעין 2 לשוניות קטנות שפשוט מתלבשות ב"קליק" על הזכר בדלת עצמה) אבל כנראה שדורש מיומנות בהרכבה, אחרת זה עלול להישבר.

לצורך הרחבת האחריות ל-7 שנים מלאות, החברה שולחת טכנאי - שהגיע שבוע לאחר מכן (בזמן הזה כבר חיברתי את המקרר לחשמל, העברתי ניקוי, ועשיתי טרנספר למוצרים מהמקרר הישן).
שילמתי לו באשראי 199 ש"ח ותוך דקה קיבלתי לינק לנייד שלי עם קישור לקובץ PDF ופרטי החשבונית-קבלה על האחריות.

עברו קצת יותר מ-3 שבועות וזה הזמן לדיווח ראשוני על יתרונות, חסרונות ומה שבינהם:
בצד היתרונות:
1. מקרר עליון מקפיא תחתון, כאילו דהההה !
2. מחיר נוח ו-7 שנים אחריות מלאה.
3. הופתעתי לגלות שהגימור החיצוני באיכות ממש טובה לטעמי.
4. מדפי זכוכית חזקים ומאסיביים + מגירה שטוחה ורחבה למוצרי חלב + 2 מגירות לירקות ופירות.
6. צג בחזית עם כיוון טמפ' ומגוון אפשרויות (מצב שבת, קירור מהיר וכד'). הוא נמצא על הגדרת יצרן של מקפיא על מינוס-18 ומקרר על 4, שזה המצב החסכוני שלו (יש e ירוק על הצד בזמן הזה).
7. במקפיא יש 2 מגירות (אחת ענקית והשניה יותר קצרה) ותא אחד נפתח (גדול למדיי) להכניס בתוכו מוצרים.
8. המקרר סופר שקט ואין לי מושג מתי המדחס עובד ומתי לא. גם המאוורר שמותקן מאחורה ועובד במרץ, בלתי נשמע גם כשהמקרר מחוץ לגומחה שלו. על המדחס הצלחתי לזהות חתיכת חומר בידוד קטנה שמודבקת על חלקו העליון.
9. היצרן מתהדר בכך שתא הקירור מופרד לחלוטין מתא ההקפאה, ומחזור הקירור שלהם לא תלוי כלל אחד בשני (אין מעבר אויר ואין "דאמפר").

בצד החסרונות:
1. איכות הפלסטיק של מגירות הירקות במקרר סבירה. יש גלגלים שנושאים במשקל המגירה בחלק שקרוב לידית, אבל בחלק הפנימי לא (זה עובד פלסטיק-על-פלסטיק). למרות שבשארפ שהיה לי לא היו גלגלים בכלל, פה זה קצת הרגיש לי פחות "חלק" במשיכה ובסגירה, אבל ייתכן וזה עניין של הרגל ובואו לא נשכח שכאן המגירות הן "יושבות" על מסילה, ובמקרר עם מקפיא עליון הן בדכ "תלויות" על מסילה, והתחושה שונה

2. איכות המגירות במקפיא גם כן סבירה, הפלסטיק לא עבה מאוד ולי זה נותן תחושה מעט שברירית. יכול להיות שזה רק עניין של תחושה... זה לא מדאיג אותי מהסיבה הפשוטה שאני לא מתייחס למוצרים שלי בצורה וונדליסטית, ומניסיון של אחי (הביולוגי) של 3 שנים עם המקרר הזה, לא נשבר שום דבר.
3. לא יודע אם זה חיסרון או לא, אני מרגיש שהמקרר ממש קל משקל וזה נראה לי מוזר כי אני באמת לא רגילה לזה.

4. חיסרון זניח: במקפיא בחלק האחורי (בחלק העליון שהוא למעשה תא נפתח ולא מגירה) רואים בפנים את המאוורר עם גריל מתכתי שמגן עליו. המאוורר הזה עושה עבודה מעולה וזורק אויר חזק מאוד והוא גם שקט מאוד. צריך לשים לב לא לשים דברים חדים ודקים שעלולים להיכנס בגריל המגן ולתקוע אותו או לגרום לרעש.
5. בדלת יש כמה וכמה תאים לאיחסון של שתיה, חלב, ביצים (מקום ל 20 ביצים !) וכד' - אבל מצאתי שכמה וכמה רטבים שהיו לי, לא מצאו את מקומם שם (בגלל עניין של גובה) - ושמתי אותם במדף העליון ביותר במקרר.
6. המתקן של הקוביות קרח, לטעמי, קטן מידי. במקרר שמתם מגשים ל 20 ביצים, לא יכולתם לעשות מגש עם קוביות קרח יותר גדולות ? זה באמת "בקטנה" אבל צריך לרשום גם דברים לא טובים, אז אני קטנוני ;-) 

בלי קשר למקרר הזה, גם עם המקרר הקודם שמתי לב שהשיפוע ברצפה כנראה לא מדוייק, וגם במקרר שארפ הקודם שלי, נאלצתי להגביה את החלק בחזית על מנת שהדלת של המקרר תיסגר מעצמה ברגע שעוזבים אותה. כאן היה לי מצב שבו בגלל שהמקרר קל משקל ויש לו 4 גלגלים ממש טובים (בשארפ כבר היו לי 2 שחוקים אז היה קשה להזיז אותו), הוא ממש זז טיפה אם אתה פותח את הדלת חזק\מהר. 
בשארפ הגבהתי  את החלק החזיתי של המקרר באופן מלאכותי ע"י ספייסרים מפלסטיק כי לא היה לו בגלל רגליות בחזית.... אבל  ב BEKO יש רגליות בחזית (חוץ מ-4 גלגלים) וזה מקל מאוד את העניין.
כיאה ליקה פוץ, קראתי את חוברת ההפעלה ולא מצאתי פעולות תחזוקה יזומות שצריך לעשות, אלא רק על הקפדה של איוורור מאחורה (אז לקחת חתיכת קרש במידה המתאימה, הנחתי אותה על הרצפה ליד הפנל, וזה משמש לי כספייסר מהקיר וככה הוא לא ייחדף עד לקיר).

אז למה אני כותב את כל זה רק עכשיו ?
את ה SHARP שלי מכרתי שלשום אחרי שפורסם יום-יומיים לאחר שנקנה המקרר החדש, וזה זמן טוב לסיכום.
ברגע שהעברתי את המוצרים ל BEKO, פירקתי את המקרר ושטפתי את כל החלקים באמבטיה עם מים חמים ואקונומיקה. גם את תא המקרר והמקפיא ניקיתי עם מים חמים וקצת אקונומיקה.  הוא יצא ח-ד-ש.
לענייני הממון - 
את ה BEKO רכשתי במחיר דיי זנותי של 3290 ש"ח והוספתי 200 שח על אחריות ל7 שנים.
פירסמתי את השארפ על 1700 ש"ח וחיכיתי בסבלנות (בידיעה שאני מתפשר במחיר ומשאיר 100-200 שח למיקוח). הטלפונים התחילו להגיע *רק* בזכות פרט קטן מאוד שציינתי במודעה - שיש למקרר מנגנון שבת. התקשרו אליי מטבריה, אלעד, ראש העין... כולם שומרי מסורת.

ואז היתה רגיעה. הורדתי את המחיר ל 1600 בידיעה שהקו האדום שלי 1400. ואז התקשר מישהו מקומי, שגר לא רחוק ממני ושאל אם יש גמישות ואם ב 1400 הולך. אז אמרתי - הולך.
הבחור הגיע בערב, ראה שהמקרר במצב פיקס, קיבל ממני הסברים ויצאנו לדרך.  אחרי שדיברנו הסתבר לי שהוא באמת צעיר (בן 20 עדיין בצבא) התחתן לפני שנה (דתיים...) עם ילד בדרך. אבל בלי קשר לזה - מסוג האנשים שכבר במבט ראשון אתה רואים שהם טובים.
מסתבר שהוא גר לא רחוק ממני (1.4 ק"מ) ותכנן לבוא עם מסחרית של קרוב משפחה לקחת את המקרר בשכיבה על מזרן.
נכנסתי לתמונה והצעתי לו שלא יעשה את זה, ושילך הביתה לשים בגדי עבודה ויחזור - ואני יוביל לו את המקרר (במצב עומד) חינם עם האוטו והנגררת שלי. שמח הבחור - הלך וחזר עם אחיו (שעזר לנו) ותוך כמחצית השעה המקרר כבר היה אצלו - וכולם שמחים.

חג שמייח ;-) 

איציק

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

איציק - אני מבין שהשארפ היה תקין לחלוטין, והווסטל לא גדול ממנו משמעותית. אם כך, מדוע החלפת?  ומדוע מכרת את המקרר היותר חדש ולא את האמקור העתיק?

וצריך להוסיף - השאלה הראשונה שלי כאשר קראתי את הפוסט שלך היתה: מה עם המקרר הישן? הרי ציפיתי שתדוו על אותו זוג סבלים ישפנו אותו לפי חוק המיחזור, ולא ציינת דבר כזה. אז שאפו שמצאת לו בית חם לעוד כמה שנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכיר את שני המובילים, חרוצים ונחמדים.

תנסה לתת אגרוף, כן כן חזק, על מרכז המדף, מבטיח לך שלא יישבר ומניסיון.

הפלסטיקה בדלתות אכן סבירה, נפילה אחת תגרום להם לסדק

מקרר נפלא שפשוט אמין מאוד מאוד, הנירוסטה החיצונית ברמה גבוהה מאוד גם מול הקוריאנים, גם יפה יותר לדעתי.

פורסם
לפני 46 דקות, sperial כתב:

איציק - אני מבין שהשארפ היה תקין לחלוטין, והווסטל לא גדול ממנו משמעותית. אם כך, מדוע החלפת?  ומדוע מכרת את המקרר היותר חדש ולא את האמקור העתיק?

וצריך להוסיף - השאלה הראשונה שלי כאשר קראתי את הפוסט שלך היתה: מה עם המקרר הישן? הרי ציפיתי שתדוו על אותו זוג סבלים ישפנו אותו לפי חוק המיחזור, ולא ציינת דבר כזה. אז שאפו שמצאת לו בית חם לעוד כמה שנים.

בוא נחדד - ה VESTEL שדיברנו עליו בהתחלה היה גבולי מבחינת מידות, ובסוף הלכתי על ה BEKO.
ולשאלתך מדוע החלפתי - התשובה היא: פרקטיקה ונוחות. מקפיא תחתון זה ליגה אחרת;

נתחיל מזה שהמקרר מנוצל הרבה יותר טוב (ה-כ-ל מול העיניים - והכי חשוב זה שאתה לא מתכופף).
אנחנו עוד מהמקרר הקודם מאחסנים את האוכל בכלי פלסטיק מאוד יעילים שמנצלים כל סנטימטר במקרר, אבל הגישה הבעייתית לכל מה שנמצא "מאחור" (כבר במדף האמצעי) בנוסף לאיבוד כמעט מוחלט של מה שקורה במדף התחתון ביותר מאחורה (מעל מגירת הירקות) שמצריך ממך להתכופף כמעט עד לרצפה בשביל לראות מה יש שם, גרמו לי בשלב מסויים להרים ידיים - על אף שיש לי VESTEL ישן משומש (קטן יותר) נוסף לתגבורת. עם המקרר החדש זה ליגה אחרת, באמת.

נמשיך בזה שגם המקפיא מנוצל היטב הודות לעובדה שרוב רובו - מגירות. אתה פותח את המגירה ויש לך מבט עילי על כולה. בניגוד למקפיא עליון (שאין בו מגירות) - מה שמאחורה - מאחורה, אתה לא מגיע אליו בלי להוציא את כל מה שקדימה. במקפיא תחתון אין את זה - פתחת את המגירה ויש לך מבט עילי על כל מה שנמצא בה. אי אפשר להגיע לאותה רמת יעילות במקפיא עליון עם מדפים - ולכן למרות שעל הנייר הוא אולי טיפונת יותר קטן - הוא ה-ר-ב-ה יותר נציל. בערך כמו להשוות מנוע 1600 מול מנוע 1600T. שניהם אותו הנפח, האחרון זה ליגה אחרת בנצילות ובכוח.
אגב - יש סיכוי ש VESTEL (פיילוט בשופרסל) היה מצליח להיכנס אצלי בנישה, כי למרות שעל הנייר ה BEKO הוא 1.5 ס"מ פחות מגובה הנישה שיש אצלי, יש לו מרווח ה-ר-ב-ה יותר גדול מזה - בגלל שהיצרן כולל במידות שלו את כל הגובה של המקרר כולל הצירים בחזית... והצירים בחזית, אצלי לפחות, הם מחוץ לקו הארונות.

השארפ נמכר במצב מעולה ואני ב-ט-ו-ח שיש לו עוד הרבה שנים לתת.

לפני 9 דקות, אליהו שבת כתב:

מכיר את שני המובילים, חרוצים ונחמדים.

תנסה לתת אגרוף, כן כן חזק, על מרכז המדף, מבטיח לך שלא יישבר ומניסיון.

הפלסטיקה בדלתות אכן סבירה, נפילה אחת תגרום להם לסדק

מקרר נפלא שפשוט אמין מאוד מאוד, הנירוסטה החיצונית ברמה גבוהה מאוד גם מול הקוריאנים, גם יפה יותר לדעתי.

:mm_yeah: 
התורכים יודעים לעשות מקררים לא רע בכלל, אין לי ספק בזה.
מבחינת אמינות - אני יודע שצריך בזה גם מזל, אבל מאחר ואני מעדיף ללכת על הצד הבטוח - חיפשתי משהו עם אחריות מלאה ארוכה ככל שניתן, והיום אין אף חברה שמציעה בתוספת תשלום אחריות מלאה על מקרר ל 7 שנים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שכחתי לציין 2 אטרקציות שהיו לי עם קונים פוטנציאליים ביד-2:

הראשון התחיל ככה:  "אחי יש מצב להתגמש במחיר ?"
עניתי: "כן, אפשר קצת להתגמש אבל לא שפאגט". הוא עונה לי: "טוב אחי, 1000 שקל - עכשיו אני בדרך אליך ! עכשיו !" עניתי לו: "לא תודה אחי, תישאר בבית, ביי".

השני התקשר, בירר פרטים, אמר לי שהתקציב שלו קצת יותר נמוך. בסוף השיחה אמר: "אחזור אליך אם יהיה רלוונטי". סבבה. עוברים יומיים הוא מתקשר שוב:
"תשמע... המקרר הזה קצת יקר לי. עשיתי סקר שוב וראיתי שמקררים נמכרים ב 1/5 מחיר, ויש לי סדר גודל של 450-650 ש"ח רק הובלה". ניסיתי להיות נחמד ושאלתי - "איפה אתה גר" ?
ענה לי הבחור - גבעת שמואל. אמרתי לו" סבבה, זה 15 דקות ממני, למה 650 שקל ? אני יוכל לעזור לך בעניין ההובלה - בלי כסף -  אבל לעלות את המקרר לקומה 2 בלי מעלית זה כבר עליך".
הוא עונה לי: "תראה, אני לא יכול להרים את המקרר לקומה 2. בכל מקרה, בשיקלול של המחיר של ההובלה, אני מציע לך 400 ש"ח."
על הקו - שתיקה.
לא יודע מאיפה הגיעו לי תעצומות הנפש לא להתפוצץ עליו בטלפון, עניתי אפילו באדישות:
"תגיד לי, אתה רציני ? אם אתה רוצה להציע 1/5 מחיר תציע 800 שח, כי המחיר של חדש זה 4K אבל אתה בא ומציע לי *עשירית* מחיר ? אני לא צריך לממן לך את ההובלה גם, איך בכלל הגעת מהמחיר שפירסמתי (1700) ל 400 ? זה נראה לך שפוי ? הגזמת לגמרי.... שיהיה לך בהצלחה, ביי".
בסופו של דבר, לכל סיר יש מכסה והוא נמכר במחיר לשביעות רצוני.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...