Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים 

הרכב הוא הונדה סיוויק האצבק 2011

רציתי לדעת מתי השימוש הכי נכון בהילוכים של d3 או d2? 

בקרוב מתכנן נסיעה לאילת דרך כביש הערבה, כביש עם המון המון ירידות ואני רוצה כמה שפחות ללחוץ על דוושת הבלם.

אני לא בדיוק מבין גדול, אבל אני יודע שמעבר לאחד ההילוכים הללו אמור לגרום לרכב לבלום מוקדם יותר, אז האם זה אומר שהילוך d2 יעזור לי בנסיעה כזו? אשמח לעזרה שלכם להבין מה בעצם ההילוכים הללו והאם אני הבנתי נכון? 

פורסם

זה נועל את הגיר בהילוך שני או שלישי בהתאם למספר.

פשוט לפני שהירידה מתחילה שים על D3 ותראה אם זה בולם אותך מספיק, אם לא אז תרד לD2. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

ויש אולי דרך לדעת מה הקמש המקסימלי לכל הילוך? או שאני מדבר שטויות? (פשוט אין לי שמץ של מושג מה קורה על ידני.) 

כאילו לצורך העניין אם לא הייתי ברור, נניח אני עכשיו נוסע על 90 בהילוך רגיל, ואז רוצה להעביר להילוך D3, האם הוא יגביל אותי לצורך העניין ל60 קמ"ש מקסימלי תוך כדי שהסלד יהיה על 2/3 אלף? 

פורסם
לפני 2 שעות, maor23 כתב:

נניח אני עכשיו נוסע על 90 בהילוך רגיל, ואז רוצה להעביר להילוך D3, האם הוא יגביל אותי לצורך העניין ל60 קמ"ש מקסימלי תוך כדי שהסלד יהיה על 2/3 אלף? 

הגבלת הסל"ד היא לאיזור הקו האדום, איזור ה6000 סל"ד במרבית רכבי הבנזין. כלומר המחשב מגן על המנוע מלעבור את הקו האדום כתוצאה מהורדת הילוך.

ב90 קמש אין שום בעיה להעביר לD3.

יום טוב גם לך

פורסם

מתי מומלץ אם בכלל לעבור מהילוך 3 ל2 באוטומט? 

לדוגמה אני נוסע על 90 ומתחיל ירידה, מעביר ל3 כדי להגיע לאיזור ה75/80 פלוס מינוס, האם זה בסדר להעביר ל2 כדי להאט יותר או שהמעבר מ3 ל2 במהירות כזו יכולה לדפוק את הברקס/מנוע?

ועוד שאלה קטנה, אני יכול להישאר כמה זמן שאני רוצה על ההילוך הזה כשהסלד ממשיך להרביץ על 3/4 אלף? 

פורסם

נתחיל בזה שתיבה אוטומטית אמורה לעבוד באופן אוטומטי; זאת אומרת שמחשב הגיר אמור להחליט מתי להעלות או להוריד הילוך.

יש מכוניות שיש אופציה לשליטה ידנית בתיבה כדי להעזר במצבים מסויימים כמו בלימת מנוע ע''י הורדת הילוך או תחילת נסיעה בהילוך גבוה יותר בתנאים חלקים.

לגבי מתי להוריד ואיך להוריד זה תלוי ברכב וביחס ההעברה של ההילוכים.

אין שום בעיה להשתמש בברקסים בירידות לים המלח בשילוב בלימת מנוע קלה, עדיף להתעסק בלהסתכל על הכביש מאשר להתעסק באיזה הילוך להיות ברכב אוטומטי.

איזור 3-4 אלף סל''ד בשביל בלימת מנוע זה מספיק, לא מומלץ לטווח הארוך- בלאי מואץ למנוע.

פורסם

אתה בהחלט יכול להוריד הילוכים בשביל בלימת מנוע, קח בחשבון שאם המהירות גבוהה מידי הרכב יסרב להוריד את ההילוך, אין שום בעיה להוריד לd3 ב90 קמ״ש.

האטת הרכב מתבצעת ביעולות גבוהה יותר כאשר הסל״ד גבוה, אם תוריד לd3 והרכב יהיה על 2000 סל״ד לא תתבצע כמעט האטה ולמעשה לא עשית שום דבר על מנת לבלום את האוטו.

במנועי דיזל עתירי קומפרסיה ההאטה משמעותית יותר כבר מסל״ד נמוך יותר.

לגבי הרכב שלך ספציפית תסע בזהירות, תאט למהירות סבירה עוד לפני שיא הירידה, תוריד לd3 ותשאר בו במהלך הירידה, בלימה יעילה בירידות שתמנע התחממות של הבלמים אומרת שאסור לך לרכב על הבלמים למשך זמן רב אלא לחיצות חזקות וקצובות (שים לב במראה האחורית שאיןנרכה קרוב שיופתע מהבלימה שלך), לפני העיקולים החדים תאט חזק עם הבלמים ותשלב בכניסה לסיבוב לd2, אם תהיה מהיר מדי ההילוך לא ישתלב אבל אם הגעת לעיקול חד במהירות שd2 לא משתלב זאת כנראה הבעיה הפחות גדולה שתצטרך להתמודד איתה.

בכל מקרה כדי להרגיע אותך- מאות מכוניות יורדות את הירידות לסדום כל שנה, רובם של הנהגים והנהגות בישראל אינם מודעים לצורך/ יכולת הבלימה של המנוע ברכבים אוטומטיים (אל תיקח אותי במספר המדוייק כיווןן שמעולם לא נעשה סקר בנושא אבל לפחות לפי מה שאני רואה את הנהגים סביבי והאורות ברקס שדולקות בירידות ארוכות ברכבים לפני בעשרות אלפי הקילומטרים שאני עושה בשנה גורמות לי לצאת בהנחה הזאת), רובם המוחלט של המכוניות מגיעות בשלום לצומת הערבה מבלי לעוף לאיזה ואדי או להכנס באיזה קיר גם כאשר מאחורי ההגה יושבים נהגים לא מיומנים...

סע בזהירות, תתאים את עצמך למהירות המתאימה, אל תרכב על הבלמים לאורך כל הירידה ואם חלילה תתחיל להרגיש את הדוושה שהופכת להיות ספוגית, שוקעת והבלימה נחלשת משמעותית אין שום בושה לעצור בנקודה בה השוליים רחבים מספיק (יש בירידות כמה נקודות עצירה שמאפשרות תצפית), תשב ברכב כמה דקות ותאפשרנלבלמים להתקרר.

• מעניין 1
פורסם
לפני 13 שעות, maor23 כתב:

לדוגמה אני נוסע על 90 ומתחיל ירידה, מעביר ל3 כדי להגיע לאיזור ה75/80 פלוס מינוס

שים לב, הורדת ההילוכים מתבצעת בשביל לשמור על מהירות בירידות ולהמעיט שימוש בבלמים לאורך זמן. אל תשתמש בהורדת הילוכים לצורכי בלימה, זה מיותר והבלמים בנויים למשימה טוב יותר.

לדוגמא, נניח ואני יורד עכשיו בירידה ארוכה ורוצה לשמור על מהירות 90 קמ"ש למרות שהרכב מאיץ במהירות, אז אני אבלום עם הבלמים ל90 קמ"ש ואז אוריד הילוך או שנתיים, כמה שנדרש על מנת שהרכב לא יאיץ בפראות.

מקרה אחר שבו ארצה להוריד הילוך הוא כאשר אני עולה עליה והגיר מתחיל לדלג בין שני הילוכים (פחות נפוץ בגירים מודרניים ממוחשבים). אז אקבע את הגיר על ההילוך הנמוך יותר על מנת למנוע את ההעברות המיותרות

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...