Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 180K ק"מ - מרסדס E350

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד 2000 ק"מ אני צריך להכניס את הרכב (W212) לטיפול גדול (180K ק"מ) וכנראה יקר, חשבתי להביא חלק מהחלפים מחו"ל (אין לי כרגע לחץ של זמן, הטיפול יהיה עוד חודשיים-שלושה) אז מה כדאי להזמין מחו"ל ומהיכן כדאי להזמין?

מה שאני צריך:

-פילטרים: אוויר/שמן/תה”ל (גיר). כיום אני משתמש ב OEM של מאן.

-נוזלים: שמן מנוע, נוזל תה”ל, נוזל בלמים, נוזל קירור (רצוי מקורי), נוזל (שמן) הגה.

האם כדאי להביא משהו מזה מחו"ל? אם כן, אז את מה? הפרשי המחירים אינם קטנים אך עלות המשלוח מטרידה אותי. 

-(אופציונלי) מצתים. לפי הספר צריך להחליף מצתים כל 140K ק"מ או כל 5 שנים, לא אכפת לי לרכוש כבר עכשיו ולהחזיק במחסן לכשנצטרך.

*מק"ט מרצדס: A004 159 18 03
*מק"ט בוש: 0 242 135 509 YR7MPP33

*מק"ט NGK: NGK 4288 PLKR7A

חשבתי גם על החלפת תושבות מנוע/גיר, הן החלפו לפני 90K ק"מ והיה לי שם סיפור. הזמנתי את התושבות עם המק"טים המתאימים (A2112402617, A2112402617, A2112402118) מחנות בגרמניה וקיבלתי תושבות דומות עם מק"טים שונים (מיועדות ל 270 דיזל). מה שהזמנתי אמנם התאים אך החזיק מעמד בקושי 80K ק"מ ואני עוד פעם מרגיש את הרעד בהגה. אני רוצה להחליף לתושבות הנכונות (למפורדר או מקוריות). ממי כדאי להזמין כדי שלא אעבור את הסיפור הזה שוב?

מאיפה כדאי לקנות חלקי פלאסטיק? אני צריך הפלאסטיקים שמחזיקים את השטיחון בתא המטען ואת הידית הרמה (שלושתם התיבשו ונשברו…), סף דלת נהג וכו’.

נסדק לי הפלאסטיק השקוף של נורת האיתות במראה הימנית, ניתן לרכוש/להחליף אותו?

פנס הערפל הימני שלי כבר דיי גוסס ומלא לחות (שועל נכנס לי בפגוש לפני כמה שנים…), יעשו לי בעיות במכס אם אזמין מחו"ל?

אשמח לאתר אמין השולח לארץ דרך הדואר.

פורסם

מישהו?

עשיתי חיפוש ל"הזמנת חלקים מחו"ל" בפורום וקיבלתי כ 10 תוצאות בלבד, נורא מוזר לי כי אני זוכר שראיתי את הנושא הזה מספר רב יותר של פעמים.

אני מחפש אתר אמין לחלפי מרצדס השולח לארץ דרך הדואר שמישהו התנסה איתו. חיפוש ברשת מעלה לא מעט אתרים אבל אני מחפש מישהו אמין כדי לא לעבור את סיפור התושבות שוב.

ד"א, לאיפה נעלמו השירשורים הנעוצים? "הזמנת חלקים מחו"ל" יוכל להיות סטיקי שימושי ביותר.

פורסם

https://carsforum.co.il/topic/675372-מדריך-קניית-חלקים/?tab=comments#comment-6023129

רוב מה שיש כאן יכול לעזור גם למרצדס-בנץ.

למרסדס אני לא בטוח..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

פילטרים ונוזלים אין טעם להזמין מחו"ל, המחירים בארץ סבירים ועם עלות המשלוח זה לא משתלם. נוזל תיבת הילוכים צריך להקפיד היטב על הוראות היצרן. 

חלקי פלסטיק הייתי מחפש באיביי, לאחרונה יצא לי להזמין כל מיני חלקי פלסטיק לרכב ולא הייתה לי בעיה אחת, גם בחלקים גדולים יחסית. תשתדל תמיד שזה יהיה דואר רגיל. 

לגבי שאר החלקים, הבעיה היא שרוב החנויות, במיוחד מגרמניה, משלחות באמצעות חברות כמו פדקס וכו'. הייתי מזמין דרך ebay ממוכר אמין (עם הרבה הזמנות) בלבד שקט ולרוב זה משלוח רגיל. 

פורסם (נערך)

מה דעתכם?

https://www.ebay.com/itm/LEMFORDER-FRONT-RIGHT-ENGINE-MOUNT-MOUNTING-31220-01-P-NEW-OE-REPLACEMENT/154013681216?epid=1764797919&hash=item23dbee4640:g:dDIAAOSwMYVfFOnf 
  • ILS 266.77+ILS 57.76
  •  
  ILS 151.15+ILS 39.98

844 ש"ח סה"כ כולל משלוח. אולי יהיה זול יותר אם ארכוש את הכל בבת אחת עם תשלום משלוח בודד אולם כדי להימנע מתשלומי מכס אזמין בנפרד בהפרש של שבוע+

הכי זול שמצאתי בארץ יוצא 1696 כולל מע''מ. בדיוק פי שתיים...

שווה?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם

נסה לרשום מק"טים של החלקים. בטוח יש אנשים שיעזרו לך

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

המוכר הזה עדיף, גם קצת זול יותר. עם כל כך הרבה מכירות וציון של 99.6%, זה מוכר שהייתי רוכש ממנו בלב שלם.

https://www.ebay.com/itm/LEMFORDER-31220-01-Fixation-Moteur-Avant-Droit-Auto/293476586891?epid=677283208&hash=item445491558b:g:lTcAAOSwr05eRr3D

כאשר יש לי מספר מוצרים להזמין, אני בדרך כלל שולח מקטים לספק ומבקש ממנו קישורים למוצרים, מקצר את זמן החיפוש. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, מלטבשי כתב:

נסה לרשום מק"טים של החלקים. בטוח יש אנשים שיעזרו לך

ציטוט

חשבתי גם על החלפת תושבות מנוע/גיר, הן החלפו לפני 90K ק"מ והיה לי שם סיפור. הזמנתי את התושבות עם המק"טים המתאימים (A2112402617, A2112402617, A2112402118) בהודעה המקורית🙂

לפני 16 שעות, ch2856 כתב:

המוכר הזה עדיף, גם קצת זול יותר. עם כל כך הרבה מכירות וציון של 99.6%, זה מוכר שהייתי רוכש ממנו בלב שלם.

https://www.ebay.com/itm/LEMFORDER-31220-01-Fixation-Moteur-Avant-Droit-Auto/293476586891?epid=677283208&hash=item445491558b:g:lTcAAOSwr05eRr3D

כאשר יש לי מספר מוצרים להזמין, אני בדרך כלל שולח מקטים לספק ומבקש ממנו קישורים למוצרים, מקצר את זמן החיפוש. 

קנית ממנו? פשוט בפעם הקודמת גם כן קניתי ממוכר באיביי (לפי המלצה מהפורום) ונדפקתי.

תודה בכל מקרה

מה שקצת מפריע לי הוא תיאור הפריט, לא מצויין שם מק"ט מרצדס בפירוש אלא:

Reference OE/OEM Number:

2112402917 2112403017 2112403217 A1712400117, 1712400117 1712400217 2112402617 2112402717, A1712400217 A2112402617 A2112402717 A2112402917, A2112403017 A2112403217

מה שקצת מעלה חשש

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תיקון
פורסם

לגבי כל הפילטרים - אני  מאוד ממליץ קודם כל לקבל הצעה מאוטוסטור. המחירים שלו לחלקים לטיפול זולים ובנוסף אתה יודע בוודאות שמדובר בסחורה מקורית.

שמן מנוע תקנה בארץ.

נוזל בלם עולה 40 שקל לחצי ליטר של חברה מעולה.

נוזל תיבת הילוכים רק מקורי - בד"כ חול זאת אופציה טובה.

נוזל קירור - לא יודע. 

לגבי פלאגים - גם תבדוק מחיר בארץ אצל אוטוסטור. אני לא בעד לאחסן אצלי. אזמין שצריך. 

שאני מאחסן דברים 90% מהזמן בסוף אני לא משתמש בהם או לא מוצא אותם בעת הצורך.

פורסם

נוזל בלם עולה בארץ 20 שח לחצי ליטר תוצרת Ate. מי שודד ממך 40 שח?

מסננים oem לא יקרים בארץ אבל אם קונים כמות כן שווה להזמין מחו"ל, יש חיסכון.

פלגים זה הדבר שהכי שווה להזמין מחו"ל - זה קטן והפרש המחיר הוא 300%.

נוזל קירור של מרצדס נמכר במוסכי מרצדס מרוכז במיכל של 5 ליטר. הוא זהה לנוזל של BMW.

פעם קניתי ב300 שח מיכל כזה.

נקמיצי אני מנהל מנהל מלאי במחסן בבית ובעוד מחסן נוסף. עוד לא איבדתי חלקים אבל יש טבלת אקסל עם רשימת הזמנות, מעקב משלוחים, אפשר להוסיף מספר מדף..

השליחים של פדקס וups יודעים יפה יפה איפה אני גר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אז נכנסתי לטיפול 180 לרכב שלי מרצדס E350 )W211)

טיפול 180 הוא טיפול ממש גדול, הוא כולל את הטיפול הקטן (15), הגדול (60) וחלפת מצתים ונוזלים שונים. בספר הרכב מצוין כי יש להחליף את הנוזלים הבאים: נוזל הגה, נוזל קירור, נוזל בלמים ושמן דיפרנציאל. ולכן הטיפול הזה יצא לי ממש יקר, כ 700 ₪ יותר מטיפול גדול. שילמתי 2500 ₪ ובדיעבד היה ניתן לחסוך כ 500 ₪ אם לא הייתי בלחץ. כמובן, היה ניתן לחסוך יותר מאלפייה ע"י שימוש בחומרים זולים יותר ו/או התעלמות מחלק מהדרישות (כפי שבדרך כלל מתעלמים מהן) אך אני מצפה שהרכב ימשיך להחזיק בצורה איכותית ל 8 שנים הקרובות אז אני משתדל לא לחפף בטיפולים כאלה. בנוסף, טיפול כזה מתבצע פעם ב 5-6 שנים כך שעלות התחזוקה של הרכב מתפזרת לאורך תקופה.

בדרך כלל אני מזמין חלק מהחלפים מחו"ל הרבה לפני הטיפול אך השנה זה יצא קצת שונה. ראשית, המצתים לא הגיעו בזמן כך שהטיפול נדחה ליום חמישי שעבר, מה שקצת הלחיץ אותי כי הרכב היה כבר עם 180450 אלף ק"מ ואני משתדל לבצע את הטיפולים לפני הזמן. בנוסף, הופיעו מספר בעיות שונות שרציתי לטפל כבר בכולן כשאהיה במוסך.

-נזילה ממיכל המתזים

-צפצוף רציף בזמן שילוב לרוורס

-רעידות באות ונעלמות מהחלק האחורי. כתבתי על זה ב  https://carsforum.co.il/topic/684332-מרצדס-e350-אוונגרד-2008-w211-רעידות-מוזרות-מאחור-מופיעות-ונעלמות/?tab=comments#comment-6130405

ובנוסף, באותו יום חמישי מופיעה לי אזהרה נוספת על לוח המחוונים חוץ מה"עברת מועד טיפול" ו"מלא מים במיכל המתזים" המוכרות, "בדוק מים ברדיאטור". זה הדאיג אותי, במשך החמש שנים האחרונות הוחלף נוזל פעם אחת (בטיפול 90 אלף) ומאז לא נגעתי בו.

הגעתי למוסך באחת וחצי ועזבתי בשבע וחצי, שש שעות (מעייפות) שהיו כמעט חמש שעות עבודה נטו. מה הוחלף:

פילטרים:

פילטר שמן 100 ₪ (טיפול קטן)

פילטר אוויר 240 ₪ (טיפול קטן)

פילטר תה"ל  250 ₪ (טיפול גדול).

פילטר מזגן  140 ₪ לפי הספר פעם בשנתיים. בדיעבד החלפת פילטר המזגן הייתה סתם בזבוז כסף, אני נוסע עם אוורור פנימי ופילטר המזגן משמש לסינון אוויר הנכנס לרכב כך שניתן היה להמשיך בפילטר המזגן בן ה-5 שנים עוד אי אלו שנים, הוא נראה נקי כמעט מחוסר שימוש.

נוזלים:

שמן מנוע, כשבעה ליטרים. נקנו שני גלונים של "מוטול" (סינטטי מלא) ב 360 ₪. פה חטפתי הלם, בפעם הקודמת (לפני כשנה+) שרכשתי את השמן הספציפי הזה שילמתי עליו 120 ₪ לגלון, היום המחיר שלו קפץ ב 50% ושילמתי 180 ₪ לגלון.

שמן תה"ל 288 ₪ מקורי של מרצדס.

נוזל קירור גלון אחד. 236 ₪ מקורי של מרצדס. אני מרגיש קצת בזבוז כי יש לי עוד כשליש ג'ריקן מההחלפה מהחלפה הקודמת אז אשמור אותו לפעם הבאה שאני מרענן נוזל קירור (ב 270K ק"מ אם יתמזל מזלי)

נוזל הגה 118 ₪ מקורי של מרצדס. המארז הוא של ליטר משום מה אך בוצעה החלפה מלאה ונשאר לי עוד רבע מיכל. הייתה כנראה שאני הפסיכי היחידי שמחליף לפי הספר, הנוזל שהוצא הריח תקין ללא סימנים מחשידים.

שמן דיפרנציאל 50 ₪. הבנתי שנהגי מוניות מחליפים לפעמים אחרי נסועה מרובה (כל רבע מיליון ק"מ...) אבל אני מחליף לפי הספר.

נוזל בלמים 120 ₪ 3 מארזים של 500 סמ"ק דוט 4 של "ברמבו". סך כל הנוזל שהוחלף הייתה קצת יותר מליטר ונשאר לי עוד חצי מיכל.

טיפולים:

החלפת פילטר ושמן מנוע, לוודא כי הוא נקי ושהכל בסדר ואכילת השמן לא נובעת מדליפת לנוזל קירור דרך הרדיאטור שמן. לא התגלה דבר, אכילת השמן מתבטאת אצלי בהוספת כחצי ליטר שמן בין הטיפולים אך זו כנראה אינה בעיה.

החלפת פילטר ושמן גיר, לוודא כי הוא תקין ואין שבבים במגנט. תקין לחלוטין ואין סימנים של שריפה בנוזל. בחודשים האחרונים הרגשתי שהתה"ל "מתעצל" בהעלאה לשביעי, כרגיל הוא מחליף במהירות של 70 קמ"ש בסל"ד של 1400 ואילו .בשבועות האחרונים ההחלפה התבצעה  בסל"ד של 1700, חששתי כי ההילוך "נמשך" כדי להעלות את הסל"ד ע"מ לסחרר יותר מהנוזל תה"ל דרך הרדיאטור הפנימי וזאת כתוצאה מחוסר קירור מספיק,

החלפת השמן בדיפרנציאל האחורי, ביצוע החלפה מלאה.

החלפת נוזל בלם, "פימפום" הנוזל הקיים בזמן מילוי הכוסית. אני מחליף כל 4 שנים (לפי הספר יש להחליף כל 3 אך זה באמת קצת מוקצן), הנוזל שיצא היה קצת יותר בהיר מהחדש (כתוצאה מספיחת לחות) אך לא הורגשה כל בעיה/החלשות בבלימה לפני ההחלפה.

החלפת נוזל קירור. נבדקה נזילה באמצעות דחיסת אוויר ומדידה של שעתיים עם שעון לחץ, הלחץ לא החזיק כך שלדברי המכונאי ישנה נזילה. בבדיקה חיצונית לא התגלתה כל נזילה אך לדברי המכונאי היא עלולה להיות ברדיאטור החימום הפנימי. כל הסיפור הזה נראה לי קצת מוזר, דחיסת האוויר התבצעה בזמן שהמנוע היה חם ונפילת הלחץ נראתה לאחר מספר שעות ואז המנוע היה כבר קר. אמנם מפעם לפעם אני מריח ריח מסריח מפתחי המיזוג אבל לא משהו שלדעתי יכול להסביר איבוד נוזל . בכל מקרה זה מטריד ואני עומד לבדוק מים מדי שבוע.

החלפת נוזל הגה, לבדוק משאבה על הדרך. בוצעה החלפה מלאה.

החלפת סט מצתים. נרכשו בחו"ל (NGK). ב M272 מודול ההצתה מורכב ישירות על המצת ומוברג למנוע, פו"ה לוקחים לא מעט זמן.

הצלבת צמיגים קדמיים/אחוריים, טיפול המבוצע כל טיפול קטן. היה מאוד חשוב לי לבדוק את מקור הרעד שאני מרגיש אחרי הסרת הגלגלים אבל עדיין בבדיקה וויזואלית מקפת לא נמצא כלום וזה מאוד מטריד אותי.

החלפת מגבים שנתית (אף מגב לא שורד אצלי יותר משנה) על הדרך. איזו טעות... אמרתי לעצמי כי אם אני כבר במוסך אז שיגמרו הכל אבל בדיעבד שמו לי מגבים של בוש בחתיכת מחיר... 166 ₪. אני מניח כי אם הייתי מבקש אז היו מסירים אותם אבל אחרי שש שעות עם הרכב הייתי מותש וויתרתי. פעם ראשונה ואחרונה שלי שאני מחליף מגבים במוסך.

תיקונים:

אם אתם זוכרים לפני מספר שנים הייתה לי תאונה קלה עם צבי שחצה את הכביש בכניסה לישוב באמצע הלילה, לרכב שלום אולם כתוצאה מהפגיעה נשבר החלק המחזיק את נורת הדרך בפנס הימני (התגלה לאחר שנתיים, משום מה בטסט לא עלו על זה) שתוקן על חשבון הביטוח (החלפה מלאה של הפנס הימני) ומנגנון המתז שלו הפסיק לקפוץ החוצה לפני התזה. אני חייב לציין לטובה את מבנה הפגוש שאע"פ כל הצרות (צינור סמוי מוסתר בשייח נמוך בחניון פתוח ושועל...) שעברו עליו הוא נראה כמעט חדש, שמתי לב כי הוא מתקפל פנימה בפגיעה ומתיישר לאחר מכן.

התקלות הקיימות בפגוש הן התפרקות כיסוי פנס ערפל ימני וערפול פנס הערפל הימני מאדים. כמו כן הבטנה בצד הימני מאחורי הפגוש מראה סמני בלאי כי הקצוות המחוברים בניטים נשברו, למעט קנייה של בטנה חדשה ותיקון הפגוש אין לזה פתרון. כרגע עשיתי משהו שאני לא אוהב וחלקי הבטנה חוברו בבורג גבס, אם מתישהו הצד הקדמי יידפק אז אחליף הכל בעזרת הביטוח.

החלפת כיסוי פנס ערפל ימני. נקנה מעלי במחיר מגוחך אלא שבהתאם הגיע עם האיכות של עלי, היה צריך להרכיב ולהדביק את כיסוי הכרום שבמקורי (במחיר שקרוב ל 500 ₪ לסט) ננעל בלחיצה. בדרך כלל אני מנסה להימנע מקיצורי דרך כאלה אולם אין כל הבדל נראה לעין בין החיקוי הסיני לחלף המקורי וזה אינו חלף עם השפעות מתלוות שיכול לפגוע במשהו אחר ברכב אז הרשתי לעצמי. עדיין לא טיפלתי בפנס הערפל, הבעיה שם אינה קריטית אלא אסטטית (פנסי הערפל פעילים כתאורה צידית בפניות במהירות נמוכה ותו לא) ואני מקווה להזמין פנס תואם בהקדם.

תיקון הנזילה במיכל המתזים. בחודשים האחרונים מופיעה לי ההודעה כי יש למלא את מיכל מי המתזים, יום לאחר מילויו ההודעה חוזרת. חששתי כי ישנה בעיה במשאבת מתזים אז הזמנתי כבר אחת חדשה מחו"ל (FEBI, 40 ₪ כולל משלוח) ואיך שאני מגיע למוסך אני רואה ששכחתי אותה בבית... בכל מקרה, כדי לבדוק משהו בסביבת מיכל המתזים יש לפרק את הגלגל הימני קדמי ואת בטנת הגלגל, מה שמחייב ליפט (מרצדס עם נגיעות צרפתיות?). החדשות הטובות הן שהמשאבה הקיימת תקינה ואינה נוזלת, החדשות הפחות הטובות הן כי מקור הנזילות (שתיים) היה בצינור המזין את משאבת המתז הימני. מעולם לא השתמשתי במתזי הפנסים כך שהעדפתי שפשוט יסגרו את הצינור מאשר להזמין מנגנון מתזים חדש במחיר של יותר מאלפייה. שוב, אם מתישהו אחטוף מכה מקדימה אחליף את הכל בעזרת הביטוח אבל בינתיים מדובר על בעיה לא קיימת מבחינתי.

סנסור רוורס מצפצף קבוע בשילוב לרוורס. בדיקה במחשב הרכב העלתה כי זה אינו סנסור מקורי של החברה, לכן אני צריך לקפוץ למתקין כדי שיסדר את זה.

עלות העבודה הייתה 600 ₪, לא זול אך מכיוון שהגעתי באחת וחצי ועזבתי בשבע וחצי (עבדו נטו על הרכב כמעט 5 שעות) אני מניח כי זה נסבל.

היה ניתן לחסוך ברכישת החומרים כ 250 ₪ לפי הצעה אחרת שקיבלתי.

מסנן שמן גיר עם אטם - 200 שקל febi
מסנן שמן מנוע mahle - 90 שקל
סט מסנן אוויר
mahle - 200 שקל
מסנן מזגן חליפי עם פחם - 100 שקל.

מגבים סינים – 50 ₪

כרגע אני מחכה עם התושבות מנוע/גיר עד שבעיית הרעידות תפטר, רעד המנוע זניח ליידם... סביר שאחליף את הבולמ"ז בשנה-שנתיים הקרובות (200K ק"מ זה יותר ממספיק לבולמ"ז) ואז על הדרך אחליף את כל מה שצריך (ואולי אעשה טיול קצר לירדן🙂).

פורסם
בתאריך 26.8.2020 בשעה 17:48, amosbmw כתב:

נוזל קירור של מרצדס נמכר במוסכי מרצדס מרוכז במיכל של 5 ליטר. הוא זהה לנוזל של BMW.

G-48?

פות"ש, ניתן לדעת באיזה מוסך אתה מטפל? חן חן על הפירוט.

פורסם

טיפלת רק בנוזלים. איך רצית שיעברו הרעידות?

בלי למצוא כשל, בקרוב ל200000 הייתי מחליף זרועות מקשרות וגומיות למוטות מייצבים, בולמי זעזועים עם הכריות שלהם, בושינגים של זרועות.

ורק אז מתחיל לחפש אם הבעיה עדיין קיימת, היא יכולה לנבוע גם מהדרייבשאפט.

לא מכיר את ההוראות של מרצדס אבל ההוראה שאני מכיר היא להחליף נוזל בלמים ברגיל כל שנתיים, ומי שמחמיר כל שנה. הצבע לא מעיד על הירידה בנקודת הרתיחה של נוזל בלמים מתיישן.

ברכב הנעה אחורית אני לא מחליף מיקום צמיגים, אני מוצא שהבלאי מתאזן פחות או יותר ומחליף את כל הרביעייה יחד.

עמוס

פורסם
לפני 18 שעות, amosbmw כתב:

טיפלת רק בנוזלים. איך רצית שיעברו הרעידות? לא הבנת, זה טיפול 180. חשבתי שבזמן פירוק הגלגלים יתגלה משהו שיסביר את התופעה.

בלי למצוא כשל, בקרוב ל200000 הייתי מחליף זרועות מקשרות וגומיות למוטות מייצבים, בולמי זעזועים עם הכריות שלהם, בושינגים של זרועות. במקרה שאעשה את זה ללא צורך אז כבר אשדרג את מערכת המתלים.

ורק אז מתחיל לחפש אם הבעיה עדיין קיימת, היא יכולה לנבוע גם מהדרייבשאפט. כתבתי את זה, בשנה הקרובה, כרגע התנהגות הבולמ"ז מספקת. אני לא רוצה סתם להחליף דברים ללא צורך, מדובר על סכומים נכבדים

לא מכיר את ההוראות של מרצדס אבל ההוראה שאני מכיר היא להחליף נוזל בלמים ברגיל כל שנתיים, ומי שמחמיר כל שנה. הצבע לא מעיד על הירידה בנקודת הרתיחה של נוזל בלמים מתיישן.

ברכב הנעה אחורית אני לא מחליף מיקום צמיגים, אני מוצא שהבלאי מתאזן פחות או יותר ומחליף את כל הרביעייה יחד. אני דווקא כן מחליף מיקום צמיגים, ואז אני מוצא שהבלאי מתאזן. ברכב הקודם שלי (C240) ללא הצלבה הבלאי התבטא היטב מאחורה.

אני יודע כי ב 200K ק"מ מערכת המתלים מתבלה אך הייתי רוצה להחליף את מה שלא תקין בלבד. אני יודע כי כדי לשמור את הרכב במצב הכמעט מושלם שלו (נכון לחודש שעבר...) צריך להשקיע לא מעט, אני מקבל את זה ואני מוכן לשלם את הנדרש אך הגישה ה"מוסכניקית" של "בוא נתחיל להחליף חלקים עד שנמצא את התקול (ואתה משלם עלות פו"ה+חלקים)" לא מקובלת עלי. אני מצפה מבעל מקצוע מנוסה שיידע בסבירות גבוהה מה צריך לתקן, במיוחד בבעיה כ"כ מוזרה שבאה ונעלמת כל הזמן.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...