Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ראיתי בהודעות שלך שיש דרישה להתקין וו גרירה.
ממה שידוע לי, בהרבה רכבים היברידיים לא ניתן להתקין וו גרירה לפי הוראות היצרן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 19.8.2020 בשעה 13:48, vladclar כתב:

איך הפוקוס מהדגם החדש או קורולה היברידית חדשה נכנסו לתמונה בכלל?
התקציב 100 אלף₪, לא 130.
ואם מוותרים על הפוזה של ג'יפון, הרכב הכי מתאים לדרישות זה פריוס פלוס משומשת.
יש לה 3 מושבים נפרדים בשורה השניה, חסכון בדלק (במיוחד בעיר), בטיחות ואמינות גבוהה ( ניתן להאריך אחריות מעבר לאחריות היצרן בתשלום שנתי ככה שהסוללה תהיה מכוסה מעל 10 שנים ).
ואם כבר קורולה, הדגם הקודם יותר מרווח מאחורה מהדגם החדש ועם ריצפה שטוחה.

עשיתי קצת שיעורי בית על הפריוס פלוס, כולל נסיעת מבחן על רכב של חבר (מליסינג). בנהיגה הרכב הרגיש בסדר גמור (מכונית עם אחיזת כביש אמיתית ויכולת בלימה ולא ג'יפון מתנדנד). מבחינת שיעורי הבית, אניח צריכת דלק ממוצעת של 1:17 לעומת מכונית אלטרנטיבית שתעשה נניח 1:10. בנסועה של 1500 ק"מ לחודש זה מתרגם לכ- 450 ש"ח לחודש חסכון בדלק. בנוסף הבנתי שבהסתברות גבוהה תדרש החלפת סוללה לאורך חיי הרכב (אני מתכוון לרכוש רכב בין כשלוש שנים ולהחזיקו למשך שנים רבות, לפחות עד שיהיה בן 10. החלפה חד פעמית של הסוללה כזו מתומחרת בכ- 10,000 ש"ח ולכן אני מגלם תוספת עלות של כ 100 לחודש עבור הסוללה. כלומר חסכון חודשי של כ-350 ש"ח בחודש. לא מי יודע מה. ובנוסף הבנתי שהפריוס פלוס נחותה מבחינת אבזור, הן של פינוקי נהג והם של מערכות בטיחות אקטיביות (בלימה עצמאית למשל)

@vladclar האם אתה מסכים עם הניתוח?

אם אני צודק, אמנם הפריוס פלוס אפשרות ולידית - אך אשמח לבחון חלופות - רכב בעלות של כ-100K (אפשר גם קצת יותר נניח עד 120K) שיסיע 5 נפשות (3 ילדים בריאי בשר) ויהיה אמין, בטיחותי וקצת יותר מאובזר מפריוס פלוס.

ותודה רבה לכם!

פורסם

מה קורה בסוף עם וו גרירה?
חייבים אותו?

בקשר לסוללה בטויוטה - ניתן להאריך אחריות על מערכת היברידית גם אחרי תום האחריות היצרן. כל שנה משלמים כ 450₪ תשלום חד פעמי, ככה שגם רכב בן 10 יכול להיות מכוסה למקרה של החלפת הסוללה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 19.8.2020 בשעה 10:12, akak123 כתב:

ני רוצה לקנות רכב בטיחותי, שישרת אותנו ל 10 שנים הקרובות ויהיה פשוט ואמין כמו הפוקוס. ואם אפשר קצת לרווח - נהדר.

נשמע לי כמו האאוטלנדר. שני הגדולים בספסל 2, השלישי בספסל 3 באחד המושבים, ונשאר עוד אחלה תא מטען.

אם אתה חושב ככה אז זה משאיר אותך עם האאוטלנדר. כן. הוא די אמין בגלל המכלולים המיושנים שלו. היצע גדול בשוק ויחסית מאובזר.

מה שכן, מעל 2018 נדמה לי יש מזגן מאחורה, לפני זה לא.

אחת בת 3 מתומחת ב-90-105 אש"ח בהתאם למצב

פורסם
לפני 16 דקות, vladclar כתב:

מה קורה בסוף עם וו גרירה?
חייבים אותו?

בקשר לסוללה בטויוטה - ניתן להאריך אחריות על מערכת היברידית גם אחרי תום האחריות היצרן. כל שנה משלמים כ 450₪ תשלום חד פעמי, ככה שגם רכב בן 10 יכול להיות מכוסה למקרה של החלפת הסוללה.

וו גרירה זה בונוס לטיולי קרוואן מדי פעם. לא יהיה - חבל אבל לא נורא, ניסע לצימר. פחות מגניב אבל לא סוף העולם.
לגבי האחריות: הבנתי שאחרי שהרכב 10 או 12 שנה כבר לא ניתן להאריך אחריות על המערכת ההיברידית. אם זה נכון אז בסוף התקופה אחת משלוש: או שהסוללה עובדת ואין בעיה (אבל הרכב לא יהיה סחיר כי לא יהיה מי שירצה לקנות אותו), או שמחליפים סוללה, או שהרכב ילך לפח.

לפני 8 דקות, dotan123 כתב:

אם אתה חושב ככה אז זה משאיר אותך עם האאוטלנדר. כן. הוא די אמין בגלל המכלולים המיושנים שלו. היצע גדול בשוק ויחסית מאובזר.

מה שכן, מעל 2018 נדמה לי יש מזגן מאחורה, לפני זה לא.

אחת בת 3 מתומחת ב-90-105 אש"ח בהתאם למצב

מה צריכת הדלק שלו?

פורסם
לפני 12 דקות, akak123 כתב:

מה צריכת הדלק שלו?

תיהיה חסכונית מהפוקוס שלך תיהיה בטוח. ניתן להגיע ל-1/12 בנסיעה משולבת ורגועה. 

לפני 21 דקות, dotan123 כתב:

מעל 2018 נדמה לי יש מזגן מאחורה, לפני זה לא.

אולי 2017. שווה בדיקה כי לפי דעתי פתחי מיזוג מאחורה זה חובה

• תוכן חדש...