Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפש רכב לקניה למשפחה עם 3 ילדים (12,10,5). רק הקטן יושב בכסא ילדים ויעבור תוך שנה-שנתיים לבוסטר.

עדיפות ליד2 כדי לצמצם עלויות. התקציב די גמיש, אבל חושב שאפשר למצוא פתרונות סביב ה-100K.

פרמטרים עפ"י הסדר:

1. בטיחות

2. אמינות

3. עלות אחזקה

נסועה שנתית של כ- 18k ק"מ. לרוב עירוני, בין עירוני בטיולים וחופשות.

כרגע נוסעים על פורד פוקוס 2008 זקנה אך אלמותית...

שללתי פיקאסו בגלל סיפורי אמינות מסמרי שיער שאין לי דרך לאמת,אך לא מתכוון להתגלח על בשרי כדי לבדוק.

מתלבט בעיקר בין אאוטלנדר לקודיאק בני שנתיים-שלוש.

מבין שהאאוטלנדר מיושן מאוד, והחוויה בסקודה מהנה יותר. מה לגבי אמינות סקודה ועלות אחזקה עם הגיר הרובוטי והטורבו?

אשמח להמלצתכם בעיקר בין השניים.

תודה

עריכה אחרונה על ידי akak123
פורסם (נערך)

הקודיאק אכן תתאים לצריכך. האמינות שלה דווקא טובה. שילוב מוצלח של גיר ומנוע נותנים כח זמין ברוב המצבים עם חסכון בדלק.

תעזוב את האוטלנדר היא הצפופה בחבורה (במיוחד בספסל של הילדים) ודיי עגלתית מבחינת מנוע.

גם הפיקאסו לא נוראית מבחינת אמינות כמו שתיארת. היו שנים שהיתה באמת זוועה אבל לא בשנים שאתה מחפש.

שוק רכבי 7 מקומות הוא שוק קטן אך יציב. עלויות האחזקה בין הרכבים מאד דומות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

פורד פוקוס אקטיב X סטיישן, לא באמת SUV אך קרוסאובר כזה:

https://carclick.co.il/campaign-product/פורד-פוקוס-סטיישן/

חדש, אחריות 3 שנים, בטיחותית, מרווחת מאוד, תא מטען ענק, נוחה, בינתיים בשנתיים שנמכר בחו"ל גם אמין, טיפול כל שנתיים או 30K, למרות שמומלץ להחליף שמן כל שנה לדעתי, מהנה לנהיגה, אך מבחינת חיסכון בינתיים אצלי בדגם ההצ'בק ב3 תדלוקים האחרונים הצריכה 12 ק"מ לליטר, בהרצה היתה יורתר סביב ה13-14, רחוק מהצהרת היצרן, אך לא נורא, ומקווה שזה רק בגלל שהמנוע עדיין בתחילת דרכו, מה שכן זה כולל המון פקקים בכביש החוף יומיומית בשני הכיוונים.

ממליץ מאוד ללכת לבדוק אותה, כמו שאמרתי אני בעלים של פוקוס הצ'בק ST LINE, ומאוד מרוצה מהרכב, Best VFM חד משמעית.

פורסם

לא חושב שאתה בכיוון הנכון. 

אין לך צורך ברכב 7 מקומות. 

לאאטלנדר שורה אמצעית בעייתית (מושב אמצעי דפוק) והקודיאק לא עונה על דרישות האמינות (גיר) והאחזקה הזולה (ביטוח, טיפולים, חלפים). 

הייתי מתמקש ברכבי 5 מושבים עם מוניטין אמינות טוב ומערכות בטיחות. 

ספורטאז' 2017 2.0 /2018 1.6.

מאזדה cx5. 

יונדאי טוסון (לא קיים עם מערכות בטיחות בתקציב). 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הספורטאז' תשאיר אותו בדיוק באותה בעיה שיש לו היום בפורד פוקוס .
היא צפופה.בשלושת המימדים. בעיקר בגלל הילד בן ה 5 . תא מטען טיפה יותר טוב ( עד גובה החלונות) . ברגע שירצה לצאת לטיול משפחתי הוא יראה איך בשנייה תא מטען מתמלא.
לכן אני מבין למה פות"ש מחפש אוטלנדר או קודיאק (גם אם בגרסת 5 מקומות).
יש טיפה גובה, יש תא מטען אדיר .

לדעתי דווקא סיטרואן פיקאסו 5 מקומות, זו עם הסטיגמה הנוראית, תתן מענה משפחתי טוב מאד בתקציב. (דיזל או בנזין. הדיזל נמכרו 5 מקומות בגרסת 2 ליטרים אבל דיי נדיר)
פשוט צריך להשתחרר מהסטיגמות.

עוד 3 שנים הילד הקטן יצא מהבוסטר, הגדול ישן אצל החברים כל השבוע ואז יוכל להחליף לרכב קטן יותר.

פורסם

האמת, אתם מחזקים אותי בכיוון האאוטלנדר...

אסביר: מה שאני אוהב בפוקוס שלנו (שעכשיו כבר מזדקנת מדי) זה היא ממלאת את תפקידה, נקודה. 

למרות שהילדים שלי בריאי בשר וצפוף מאחור, אנחנו לא נוסעים הרבה בפורום מלא כך שב 95% מהמקרים יש מקום סביר בהחלט.

היא אמינה בצורה מופתית - בעשר שנות אחזקה היו לי אולי 2 תקלות איתה שנפתרו בעלות של מאות שקלים בודדים.

והאמת, לא צריך לדאוג לה יותר מדי. שריטה בכנף? לא נורא. שביל אבנים ביער בן שמן? חפיף.

היא משרתת אותנו בפשטות ולא צריכה יחס.

את הרכב הבא שאקנה אני לא רוצה להחליף אחרי 3 שנים. תהליך של קניה ומכירה זה בשבילי בלבול מוח מיותר.

אני רוצה לקנות רכב בטיחותי, שישרת אותנו ל 10 שנים הקרובות ויהיה פשוט ואמין כמו הפוקוס. ואם אפשר קצת לרווח - נהדר.

נשמע לי כמו האאוטלנדר. שני הגדולים בספסל 2, השלישי בספסל 3 באחד המושבים, ונשאר עוד אחלה תא מטען.

לא ככה?

פורסם

מציע לך לנסות את טויוטה קורולה החדשה, תא מטען גדול, אמינה, חסכונית, בטיחותיתי, ומאמין שתתאים לכל צרכיך. תבדוק מחירי ביטוח של כל הרכבים, ומציע לך לעשות נסיעת מבחן, ולקנות יד שניה בת שנה. יש גם דגם סטיישן שיענה על כל צרכיך. רכב לשנים רבות, אמין ובטיחותי.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אם אתה מתכנן 2 ילדים בשורה 2 ואחד בשורה 3, אז מה העתרון באאוטלנדר? 

אתה משאיר חצי צא מטען לשימוש. 

מציע לגשת לאולם התצוגה הקרוב ולבחון אותו בפועל. 

המושב האחורי בספורטאז' מאוד מרווח ותא המטען אף פעם לא איכזב (אנחנו משפחה עם הרכב זהה לשלך עם ילדים גדולים יותר 8,13,16).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 2 שעות, Michazzz כתב:

מציע לך לנסות את טויוטה קורולה החדשה, תא מטען גדול, אמינה, חסכונית, בטיחותיתי, ומאמין שתתאים לכל צרכיך. תבדוק מחירי ביטוח של כל הרכבים, ומציע לך לעשות נסיעת מבחן, ולקנות יד שניה בת שנה. יש גם דגם סטיישן שיענה על כל צרכיך. רכב לשנים רבות, אמין ובטיחותי.

היא לא מרווחת ובטח לא רחבה כמו הפוקוס החדשה, אני עשיתי נסיעת מבחן על שתיהן, ולדעתי יש רק 3 יתרונות לקורולה על הפוקוס, שוק, חסכונית יותר, זיהוי רכב בשטח מת.

לפני 3 שעות, akak123 כתב:

האמת, אתם מחזקים אותי בכיוון האאוטלנדר...

אסביר: מה שאני אוהב בפוקוס שלנו (שעכשיו כבר מזדקנת מדי) זה היא ממלאת את תפקידה, נקודה. 

למרות שהילדים שלי בריאי בשר וצפוף מאחור, אנחנו לא נוסעים הרבה בפורום מלא כך שב 95% מהמקרים יש מקום סביר בהחלט.

היא אמינה בצורה מופתית - בעשר שנות אחזקה היו לי אולי 2 תקלות איתה שנפתרו בעלות של מאות שקלים בודדים.

והאמת, לא צריך לדאוג לה יותר מדי. שריטה בכנף? לא נורא. שביל אבנים ביער בן שמן? חפיף.

היא משרתת אותנו בפשטות ולא צריכה יחס.

את הרכב הבא שאקנה אני לא רוצה להחליף אחרי 3 שנים. תהליך של קניה ומכירה זה בשבילי בלבול מוח מיותר.

אני רוצה לקנות רכב בטיחותי, שישרת אותנו ל 10 שנים הקרובות ויהיה פשוט ואמין כמו הפוקוס. ואם אפשר קצת לרווח - נהדר.

נשמע לי כמו האאוטלנדר. שני הגדולים בספסל 2, השלישי בספסל 3 באחד המושבים, ונשאר עוד אחלה תא מטען.

לא ככה?

אני מציע לך לפני שאתה רץ לקנות את המיצובישי, לך תעשה נסיעת מבחן בפוקוס כמו שאמרתי מקודם, אתה תבין מהר מאוד שממש אין מה להשוות, איכויות מליגה אחרת.

פורסם

איך הפוקוס מהדגם החדש או קורולה היברידית חדשה נכנסו לתמונה בכלל?
התקציב 100 אלף₪, לא 130.
ואם מוותרים על הפוזה של ג'יפון, הרכב הכי מתאים לדרישות זה פריוס פלוס משומשת.
יש לה 3 מושבים נפרדים בשורה השניה, חסכון בדלק (במיוחד בעיר), בטיחות ואמינות גבוהה ( ניתן להאריך אחריות מעבר לאחריות היצרן בתשלום שנתי ככה שהסוללה תהיה מכוסה מעל 10 שנים ).
ואם כבר קורולה, הדגם הקודם יותר מרווח מאחורה מהדגם החדש ועם ריצפה שטוחה.

• מעניין 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

^

הוא כתב תקציה די גמיש,

ויש ב125K דגם סטיישן מ0 ק"מ שעונה לו בקלות על מה שהוא מבקש,

אני הייתי באותה סיטואציה ובסוף הלכתי על פוקוס חדשה ולא מתחרט לרגע.

פורסם
לפני 17 שעות, wildlands2019 כתב:

פורד פוקוס אקטיב X סטיישן, לא באמת SUV אך קרוסאובר כזה:

https://carclick.co.il/campaign-product/פורד-פוקוס-סטיישן/

חדש, אחריות 3 שנים, בטיחותית, מרווחת מאוד, תא מטען ענק, נוחה, בינתיים בשנתיים שנמכר בחו"ל גם אמין, טיפול כל שנתיים או 30K, למרות שמומלץ להחליף שמן כל שנה לדעתי, מהנה לנהיגה, אך מבחינת חיסכון בינתיים אצלי בדגם ההצ'בק ב3 תדלוקים האחרונים הצריכה 12 ק"מ לליטר, בהרצה היתה יורתר סביב ה13-14, רחוק מהצהרת היצרן, אך לא נורא, ומקווה שזה רק בגלל שהמנוע עדיין בתחילת דרכו, מה שכן זה כולל המון פקקים בכביש החוף יומיומית בשני הכיוונים.

ממליץ מאוד ללכת לבדוק אותה, כמו שאמרתי אני בעלים של פוקוס הצ'בק ST LINE, ומאוד מרוצה מהרכב, Best VFM חד משמעית.

כוונתך ל Focus Active Tourer? 
https://www.ford.co.il/דגמים/33/focus-active-tourer ?

• תוכן חדש...