Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בשרשור מכונות הקפה הגדול הכול שמה נשמע לי כמו דיבורים על פיזיקה קוונטית.

בקצרה אני מחפש מכונת קפה טוחנת טובה עד 1500 ש"ח האם קיים בשוק?

המכונה נועדה כמתנה לבחור שעד כה השתמש בקפסולות ורוצה מכונה טוחנת.

פורסם
לפני 2 שעות, flytomars כתב:

מצויינת.

לי יש את הדגם היותר יקר (סדרה 3200) בגלל שאשתי רצתה קפוצינטור אוטומטי ולא להקציף ידנית כאילו הייתה בריסטה בבית ( היינו כבר עם SAECO ODEA GIRO PLUS ) .

שווה כל שקל.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• אחראי פורום
פורסם
לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

לי יש את זו , נקנתה בדיוטי פרי ב 200$, מצוינת:

https://www.lastprice.co.il/p/215/מכונת-אספרסו-אוטומטית-DeLonghi/DeLonghi-ESAM3000.B

גם לי יש אותה, אחלה vfm.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא מכיר בכלל מכונות אוטומטיות.

בתחםו הידניות ב-1500 אפשר לקנות את dedica של דלונגי ואת המטחנה התואמת שלה. הייתי עם סט כזה שנתיים בערך, והמכונה היא סבבה לגמרי ולא דורשת יותר מדי כישורי בריסטה.

לפני 15 שעות, flytomars כתב:

אני לא מכיר את המכונה בכלל, אבל אם אתה שותה משקאות עם חלב וצריך מקציף טוב - קשה להגיע תוצאות טובות עם פנרלו (סוג הסטימר שיש ברוב המכונות הבסיסיות יותר).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

אני לא מכיר את המכונה בכלל, אבל אם אתה שותה משקאות עם חלב וצריך מקציף טוב - קשה להגיע תוצאות טובות עם פנרלו (סוג הסטימר שיש ברוב המכונות הבסיסיות יותר).

דווקא מקציף יש, אני רק כרגע מתבאס על הדלונגי שיש לי פה בעבודה, מוציאה קפה בלי ארומה בכלל... אבל יש מצב שזה בגלל שהיא עמדה זמן רב בלי שימוש והניקוי עם החומר לא עזר.

פורסם

לי היתה אוטומטית של פיליפס בעבר, קיבלתי מאשתי מתנת יום הולדת. לאחר כמה חודשים מכרתי אותה וקניתי מכונה ידנית (Rocket Apartamento) עם מטחנה. סוגי קפה שונים צריכים רמת קונפיגירציה שונה של טחינה, בנוסף מכונה טובה צריכה ליצור מספיק לחץ כדי לחלוט את הקפה כמו שצריך. מכונות אוטומטיות נוחות מאוד אבל הן לא מצליחות להביא תוצאה של אספרסו איכותי.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

flytomarse איזו דלנגוי יש לך?

לנו במשרד יש Jura אוטומטית שזכתה לביקורות טובות, אבל אני לא מסוגל לשתות מה שיוצא ממנה.

אבל כמובן שבן אוטומטית פשוטה לבין רוקט שעולה בארץ איזה 6000 יש מנעד :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, יבגניפ כתב:

flytomarse איזו דלנגוי יש לך?

לנו במשרד יש Jura אוטומטית שזכתה לביקורות טובות, אבל אני לא מסוגל לשתות מה שיוצא ממנה.

אבל כמובן שבן אוטומטית פשוטה לבין רוקט שעולה בארץ איזה 6000 יש מנעד :)

המכונה היא EC200 - אבל די ישנה, קניתי יד שניה מקולגה והיא ישבה אצלי בארון איזה שנה שנתיים לפחות.

https://www.ret.co.il/m/13241

אין מטחנה, בינתיים טוחנים עם מטחנה ידנית או קונים טחון (גם בידני וגם בטחון - אין ארומה בכלל).

פורסם

היתה לי EC-200, למעשה היו לי 2 ואני חייב להגיד שזאת אחת המכונות הטובות ביותר שיש בתקציב נמוך. היא היתה מוציאה קפה מעולה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, קאררה כתב:

היתה לי EC-200, למעשה היו לי 2 ואני חייב להגיד שזאת אחת המכונות הטובות ביותר שיש בתקציב נמוך. היא היתה מוציאה קפה מעולה.

אז מה אני עושה לא נכון?

האם יש צורך לפרק אותה כדי לנקות או שלנסות פשוט להעביר עוד חומר בצינורות? (כמו שאמרתי, היא שכבה שנים ללא שימוש, כנראה זה השפיע על משהו...)

פורסם

קשה לי דרך המחשב לאבחן מה הבעיה כדי לענות לך. אני הייתי קונה קפה טחון של lavaza שהיה דחוס כמו קוביה בוואקום והיה יוצא לי לי קפה מעולה.

האם אתה דוחס את הקפה ב portafilter לפני שאתה מכניס למכונה ? האם אתה שם את מידת הקפה שכתוב שצריך להכניס ?

המכונות האלה שלא כמו הרוקט לא מפונקות מידי בשביל להוציא קפה טוב, בגלל זה נשמע לי מוזר שקשה לך להוציא ממנה חליטה איכותית.

פורסם (נערך)

לנו יש Gaggia Carezza Deluxe כבר כמה שנים. היא לא טוחנת בעצמה, צמודה לה מטחנה.

לא עוברת את התקציב שנקבת בלי המטחנה. כמובן שצריך אחת, זה מוסיף מאוד לטחון לבד. אם מחפשים מספיק טוב אפשר בהחלט למצוא אותה במחיר יותר אטרקטיבי מ1500 ש״ח ואז הכל בסדר. אני לא מבקר מכונות קפה במקצועי אבל אנחנו מאוד מרוצים, לא חוויתי מכונה ביתית יותר טובה. אנחנו כמעט  ולא משתמשים במקציף אבל גם הוא מעולה. 

באופן כללי במכונה ידנית אפשר לשחק עם עובי הטחינה, חוזק הקפה, אורך הקפה, לערבב ולקנות תערובות, לדעתי זה עדיף בכמה רמות ממכונות אוטומטיות.

עריכה: אה כן, יש למכונה הזאת גם יציאה כפולה ככה שניתן להכין שתי כוסות קפה במקביל אם רוצים.

עריכה אחרונה על ידי Adani

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

• תוכן חדש...