Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לחתך הנמוך באמת יש חסרון בצד הנוחות אבל באותה מידה מוסיף בהתנהגות, היא לא מכונת תקיפה מושלמת כי התת היגוי מורגש די מהר והתחת מסרב להחליק אבל אני מוצא את עצמי נהנה מדי פעם, בחתך הגבוהה יותר התת היגוי כנראה מגיע עוד יותר מוקדם.

לגבי סל"ד במהירויות שיוט, ב120 הסל"ד מתייצב קצת מעל 3K, ב90-100 באזור ה2.5K סביר מאוד, רעשי הרוח והגלגלים מגיעים מוקדם יותר ואני אישית לא סובל מרעש המנוע.
1.2 tsi ידני זה שילוב מעולה
שילוב עוד יותר טוב שיצא לי לחוות על פאביה ספורט זה מנוע 1.6 105 כוח סוס. חזק, נמרץ, בדיוק מה שרכב כזה היה צריך.
  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אחלה סקירה, קצרה ויסודית.

המחירון באמת הפתיע אותי, כי חשבתי שהם רכבים יותר יקרים. אבל למצוא 1.2 tsi זה לא פשוט.

אם מנוע 1.6 יכול לתת את אותה חווית כוח פחות או יותר זה גם בסדר. (הטורבו ידני שומר, יותר קשה למצוא)

• שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עוד שנתיים עברו, הפאביה גמאה בכבישי ישראל 160K ק"מ.

קורונה, שוק יד 2 חסר כל הגיון, היה רצון עז להחליף ולבסוף הוחלט להמשיך להחזיק בה - כלכלית נטו.

הרכב ממשיך להפגין אמינות מעולה.

בשנתיים האחרונות בוצע/הוחלף:

- טיפול קטן 

- החלפת אטמים במפריד שמן 

- החלפת צמיגים וכיוון פרונט (ניצלתי את ההזדמנות להחליף גם משולשים ותפוחי היגוי על מנת לקבל שקט בגזרה ולחסוך כיוון פרונט בהמשך) 

- צלחות+רפידות מקדימה, נוזל בלמים

- טיפול גדול כולל מצתים ופילטר דלק

- מצבר

- צלחות + רפידות מאחורה

- ריפוד הגג התחיל להתנתק בחיבור עם השמשה הקדמית - הוחלף.

- החלפת קלאצ' - המקורי החזיק 158K , היה אפשר למשוך עוד אבל הוחלט להקדים.

- כיוון פרונט (אחרי החלפת קלאצ' , פורק גשר קדמי)

סה"כ בלאי טבעי לרכב בן 11, אני משתדל לעשות שימוש בחלפים איכותיים איפה שאפשר ולהזמין מחו"ל.

**להשיג חלקי מתלה איכותיים בישראל נהייתה בעיה, כמעט אצל כולם סיני/טורקי ואם כבר יש יצרן איכותי המחיר גבוה (כאילו במכוון על מנת להוריד אותך מזה) אז אם למישהו יש המלצה איפה ניתן לקנות חלקי מתלה טובים במחיר הגון אשמח אם תרשמו.

לגבי דיפון הגג, התחלתי לבדוק מחירים וחשכו עיני, הצעות המחיר נעו סביב 2500 ש"ח וצפונה, היות ובעבר הייתי צופה הדוק של wheeler dealers ראיתי לא פעם את אד צ'יינה מחליף אחד כזה בעלות סימלית.

בשביל ההתחלה החלטתי שאני מפרק ומכין להדבקה לבד בתקווה שזה יוזיל עלויות משמעותית.

פירקתי את הגג (החלק של הסאנרוף היה מאתגר) ניקיתי שפשפתי (לא מומלץ לעשות בבית/מקום שהרצפה בו חשובה לכם).

חזרתי לאותם רפדים להצעת מחיר נוספת, הפעם הכל מוכן והרכבה אני מבצע לבד - רק תדביקו.

אכן העלויות ירדו ונעו סביב ה1000 ש"ח (בעיני עדיין היה גבוה). בחיפוש נרחב יותר נתקלתי ב"אחים ליזרוביץ" בת"א שנתנו הצעה של 500 ש"ח - בינגו.

בחישוב גס, אם הייתי עושה לבד עלות הבד והדבק הייתה מביאה אותי לסכום קרוב.

מה מתוכנן בהמשך,

הבולמים האחוריים מקרקשים ומתקתקים בהצלבות ונראה שבקרוב ידרשו החלפה, מוטות הקישור מקדימה גם כן משמיעים סימני בלאי (הוחלפו לפני שנתיים בדיוק - talosa ).

לאחר החלפת הקלאצ' עדיין מרגיש לי שהוא מפריד גבוה , בהתייעצות עם בעל פאביה נראה שנדרש להחליף צילינדר (יש שניים - master & slave) של מערכת הקלאצ' (מערכת הידראולית).

הריפוד בדיפוני הדלתות התנתק, הוא עדיין במקום אבל, אני לא מעיז לעבור עליו עם שואב אבק - הוא לא ישרוד ואני אעלץ לחפש אותו עמוק בתוך הצינור של השואב.

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 1 דקה, רועי5 כתב:

מוזר. אני החלפתי ריפוד גג לפני שנתיים בבורה עתיקה בעלות של 600 ש"ח. ככה קפצו המחירים ?

אולי בגלל ההתעסקות עם החלון בגג. 🤷

• תוכן חדש...