Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב אז ככה,

אני 3 וואי קדמי עם רמקולים אחוריים.

יש לי 6 ערוצי הגברה ז"א 6 ל-3 וואי או שאני אצטרך להוסיף קרוס פאסיבי ואז זה יוצא:

4 ל-3 וואי ו-2 ערוצי הגברה לרמקולים האחוריים.
בחרתי באופציה השניה.

כולם כל הזמן אמרו לי שזה טעות, שזה דפוק ושיהרס לי הסאונד.

למרות שהטוויטר והמיד מקבלים מספיק הספק(120 רמס ב-4 אום),

ומבחינת כיווני זמן הם יושבים 3 ס"מ אחד מהשני, פוד ליד פוד, ככה שהיה לי פחות חשוב לעבוד איתם אקטיבית כי יש לי שליטה על הכיווני זמן.

ישלנו קבוצה בטלגרם של כל מיני חולי סאונד כולם אמרו לי שיש לי "דיפים" במידים בגלל שאני עובד פאסיבי,

אז החלטתי לעשות ניסוי, ניתקתי את הטוויטרים וחיברתי את המידים אקטיבי(בלי הקרוס בכלל!) ומדדתי את ההבדלים.

והנה הגרף מולכם:

2120926847_ACTIVEPASSIVE.jpg.b36154727f5c44ce561de3a33e5e7d51.jpg

הגרף הירוק כהה- אקטיבי נחתך בדיוק כמו הקרוס.

הגרף הירוק בהיר- פאסיבי על קרוס, טווטרים ומידים, נחתכים רק מלמטה.

כמה עובדות:

הקרוסאובר נלקח מסט של HAT שיכול לקבל עד 120 רמס וחותך ב5.2K 12DB/SLOPE,

בבדיקה חתכתי את המיד ב5.2K 12DB/SLOPE ומלטמה ב500HZ.

בפאסיבי חתכתי פשוט ב500HZ 12DB/SLOPE ז"א רק מלמטה כי הקרוס מבצע את אותו חיתוך.

בגרף ניתן לראות שאין שום השפעה של הקרוס על המיד והוא מתפקד כמעט בדיוק אותו הדבר.

המדידה בוצע עם UMIK-1 עם קובץ כיול.

כל המדידות בוצעו FLAT EQ בהכל.

זה תמונה של הפודים שתבינו כמה הם יושבים אחד ליד השני.

27FE5B7C-F42F-4C68-A7B0-C5D037F42833.thumb.jpeg.d0c9eda2853c3cbd76ee25f3c29a4188.jpeg

כמעט החלפתי את כל הסטאפ, רציתי להעיף את ה-PSIX ולהביא 2 מגברים ופרוססור 10 ערוצים בגלל דעות קדומות.

מה דעתכם בנושא?

ובלי קשר, יש לכם מושג למה לעזאזל המידים שלי עם דיפים כאלה מפגרים?!?

ניסתי להוסיף ספוג אטימה לפוד לא עזר, העלתי את הנקודת חיתוך לא עזר, הפכתי פאזה לא עזר.

ד"א הנפח של הפוד הוא 0.3 ליטר ובאתר יצרן רשום שב-0.4 אפשר לחתוך אותם ב250HZ ב12DB/SLOPE,

אז עליתי ל-500HZ כי הנפח יותר קטן אך עדיין זה לא עזר.

אני עובד עצות, כרגע המידים די מנוטרלים נחתכתים ב-1.6KHZ מלמטה ככה שאין לי עומק לבמה, נשמע כמו ה-2 וואי שהיה לפני.

עריכה אחרונה על ידי kalmangar
  • מעניין 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם

בתמונה נראה שהטוויטר מותקן בצורה כזו שממסכת חלק מהמיד. זו זווית הצילום או ככה באמת?

מה קורה אם מסיר פיזית את הטוויטר?

פורסם

לא ניסיתי אבל חארטה הסתרה כזאת מינורית לא יכולה לנטרל את הסאונד בצורה כל כך חזקה.

דברתי עם מישהו שממש מבינים בתחום הSQ , טוען שההגדרות יצרן חארטה, ושצריך עוד חצי ליטר לפחות רק למידים.

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

• תוכן חדש...