Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אף פעם לא נהגתי על רכב עם מערכת בטיחות מהסוג הזה. כיוון שאט-אט אני מבשיל להתחדש ברכב (עוד לא ממש שם, זה תהליך, אולי אחרי הקורונה), רציתי לשאול איך זה לנהוג עם המערכת הזו.

איך הרכב מבדיל בין סטייה "מכוונת" (השתלבות איטית בנתיב, במיוחד אם נניח ששכחתי לאותת) לבין גלישה בטעות? עד כמה הוא רגיש למעבר בין נתיבים בחדות לעומת בהדרגתיות, זאת אומרת שאני מניח שיש סף "אסרטיביות" כלשהו במעבר בין נתיבים שהחל ממנו המערכת לא מתערבת? האם ההגה פשוט מסתובב לך בכוח ביד? מה קורה אם מונעים מההגה להסתובב, הוא נלחם בך או "מוותר"? איך זה בכלל מרגיש, האם מתרגלים לזה? האם זה מפריע? האם זה לא מרדים את העירנות קצת כי מתרגלים לסמוך על הדבר הזה? האם ניתן לבטל אותה בכל הדגמים? האם צריך לבטל אותה מחדש עם כל התנעה, או שהרכב לרוב "זוכר" את הביטול הראשון?

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
פורסם

הטריגר לתיקון עובד החל מסטייה לכיוון/מעבר לקו הנתיב, ואי הפעלת איתות. אם החלטת לעבור בלי לאותת, תרגיש התנגדות מסויימת בהגה, אבל לא מעבר לזה, לא יהיה משחק כוחות.

מבחינת להתרגל לזה, זה לא שם כדי לאפשר לך נהיגה אוטונומית. זה שם למנוע מצב שאתה סוטה מהנתיב בגלל חוסר תשומת לב, ו/או במצב שאת בבעיה של חוסר יכולת לתפקד.

• אהבתי 1

פורסם

כמו שנכתב הרכב לא יילחם בך אם אתה רוצה לעבור נתיב בלי לאותת, תהיה התנגדות מסויימת והוא ישחרר.

מעבר לזה יש הבדל גדול מאוד בתפקוד של מערכות כאלה אצל היצרנים השונים. יש מערכות אקטיביות לשמירה על הנתיב ויש מערכות לתיקון בלבד שיסיטו את ההיגוי רק כשהסטייה ממש קרובה או שהרכב כבר חצה את פס ההפרדה.

אצלי ברכב הביטול נשמר גם בהנעה הבאה ומבוצע בכניסה לתפריט ולא בפקד ייעודי. ממה שיצא לי להתקל ברכבים עם פקד פיזי לביטול הפעולה מתחדשת בכל נסיעה.

אני נוסע כבר שנה וחודשיים ברכב עם בקרת סטייה מנתיב אקטיבית, במקרה שלי הוא שומר על הנתיב ובמקרים מסויימים ממש מסוגל להוביל את הרכב בתוך עיקולים לא חדים. היו מקרים בודדים בהם נטרלתי את המערכת רק כדי "להרגיש" את ההיגוי בכבישים מסויימים. מעבר לכך במערכת הזאת חשובה מאוד בעיני, לא הייתי מוכן לרכוש רכב חדש בלעדיה ובמקרה של הרכב הזה המתנתי מעל חודשיים על מנת שיגיע עם המערכת במקום מובילאיי.

• אהבתי 2
פורסם

תלוי ברכב ובהגדרות אבל אצלנו באיוניק הגדרנו על אקטיבי וזה יפה מאד (עד המגבלות).

אם יצא לך לנהוג על רכב שצריך איזון פרונט וגלגלים אז אתה מכיר את התחושה שההגה מושך לצד ימין או שמאל ובשביל לתקן אתה צריך להפעיל קצת כוח, זה בדיוק התחושה של ההגה כשהמערכת עובדת ומנסה לנווט לכיוון מסוים.

טסלה 3 2022

פורסם

כן, זה תלוי ברכב, יש רק התרעה, ויש תיקון אקטיבי.

היה לי בטסט קיה נירו, הדבר הזה הפחיד אותי, הייתי בכביש בינעירוני, גשם, כביש הולך קצת ימינה, פתאום הגה קופץ לבד. לא היה נעים, אבל אפשר להתרגל. בקיצור, עדיין זה יותר טוב מכלום.

פורסם

גם בעיניי זו מערכת בטיחות חשובה (היו איזה שני אירועים בעברי שיכלו להמנע לו הייתה המערכת זמינה באותם זמנים). אך בנוסף, אם מיושמת כהלכה, היא יכולה להיות גם מערכת נוחות בנסיעות ארוכות. במיוחד בשילוב עם בקרת שיוט אדפטיבית.

בחנתי לאחרונה כמה רכבים חדשים עם המערכת ואכן יש הבדלים משמעותיים ביישום.

במאזדה cx5 ובפיג'ו 3008 היישום היה פחות טוב - המערכת התערבה רק כשהרכב עמד לחצות את קו סימון הנתיב. ההתערבות כמובן היתה די אגרסיבית עם שינוי כיוון חד יחסית.

בקיה ספורטאז', בסקודה קארוק, ובסיאט אטקה, המערכת עבדה יפה ושמרה ממש טוב על מרכז נתיב, גם בעיקולים.

בכל המקרים לא היה קושי לעבור נתיב ללא איתות אם אתה רוצה, אך כמובן עדיף לאותת.

פורסם

מה קורה כשבכביש יש מספר סימונים מנוגדים של קווי נתיב מקווקיים?( כמו למשל כשמבצעים תחזוקה בכביש עם מקווקווים הנתונים ויש נתיב זמני בתוואי אחר ועדיין נשאר הקווקוו המקוריים איך המערכת מתנהגת במקרים כאלה?)

פורסם

יש לציין כי מערכות הבטיחות ADAS בכלל והתיקון סטייה מנתיב,  בפרט, מתנהגות קצת שונה בין דגם לדגם, מבחינת רגישות ואופי התגובה. 

העקרון המנחה הוא שהמערכת מתחילה לעבוד רק מהירות בין עירונית ומעלה, ז"א כ 60 קמ"ש ומעלה (משתנה קצת בין דגמי רכב שונים), זיהוי תקין של פסי הנתיב מקווקו או רציף וסימון איתות שמבטל את פעולת המערכת לצד אליו הנהג מאותת. 

המערכת נוטה להתבלבל עם הסימון על הכביש לא ממש מסודר או מצטלב או תנאי מזג אויר קשים, גשם, ערפל וכו'. . 

המערכת מתקנת על ידי בלימה בצד מסויים של הרכב אליו רוצים את התיקון ואם הנהג יתעקש לעבור נתיב ללא איתות, המערכת תאפשר זאת. 

פורסם

בבעלותי אטקה FR חדשה. המערכת עובדת מצויין, עם תיקון נעים ולא אגריסיב, גם בסיבובים יחסית חדים. גם כשהיידים על ההגה המערכת תמיד פעילה ושומרת את את הרכב באלגנטיות בנתיב שיועד לו. 

המערכת בשילוב בקרת השיוט האדפטיבית שעובדת גם היא בצורה יוצאת מן הכלל, הופכת את הנסיעה לחצי אוטונומית. מה שכן, ככל שמערכת מזהה שמעל 15 שניות הנהג לא שם את הידיים על ההגה, היא מקפיצה התראה קולית. נדרשת נגיעה קלה בהגה כדי שהמערכת תמשיך לתפקד באופן עצמאי. 

בהחלט מערכת חשובה ביותר.

פורסם

אתה מדבר כנראה על מערכת שונה והיא של שמירת מרכז נתיב ולא מערכת מניעת סטייה מנתיב.

מערכת שמירת נתיב מופעלת על ידי מנוע החשמלי של ההגה ולא על ידי הבלמים, משהו קצת אחר, ברמה יותר מתקדמת מאשר מניעת סטייה מנתיב.. 

פורסם
בתאריך 25.4.2020 בשעה 16:39, yb כתב:

מה קורה כשבכביש יש מספר סימונים מנוגדים של קווי נתיב מקווקיים?( כמו למשל כשמבצעים תחזוקה בכביש עם מקווקווים הנתונים ויש נתיב זמני בתוואי אחר ועדיין נשאר הקווקוו המקוריים איך המערכת מתנהגת במקרים כאלה?)

כשהמערכת לא 'בטוחה בעצמה' ב100%, היא לא מתערבת.
לפעמים כן תעשה טעות, אבל האינפוטים שלה עדינים מאד ולרוב לא יפריעו. אני בכל אופן לא מפעיל את המערכת מחוץ לכבישים המהירים פשוט כי אני מרוכז בנהיגה והמערכת לא מסתכלת רחוק כמוני ונוהגת תזזיתי יותר ממה שאני יודע. לאבא שלי לעומת זאת זה עוזר לדעתי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...