Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

גם אני קיבלתי דוח ב 15.2.20 מאותה מצלמה. היום הסתכלתי בכביש. צפונית לאולגה יש שלט של 100 ואחריו עד המצלמה אין שלט אחר.
מה המהירות המותרת שם? יכול להיות שהיה שלט וירד?

פורסם

כדי להבין יותר טוב בבקשה העלה הדוח, בהשמטת פרטים מזהים (רכב ובעל רכב).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם טרם עברו 30 יום , מיום שקיבלת את הדו"ח תפנה למפנ"א בצורה מקוונת ובקש לבטל את הדו"ח כיוון שהופק על ידי מצלמה שתקינותה והעמידה בתקנים של מדינת ישראל נפסלה על ידי בית המשפט לתעבורה בעכו.

ככל הנראה תיענה בשלילה ואז תבקש להישפט.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

לא קשור יותר מדי, אבל אני קצת לא מבין...

תאריך הפקת הודעת תשלום הקנס היא 24.02.2020.

בסעיף (1) כתוב שיש לשלם תוך 90, ולא יאוחר מיום 22.06.2020.

בין יום 24.02.2020 ליום 22.06.20202 יש יותר מ-90 ימים...

למישהו יש הסבר?

לפות״ש,

תעד את העובדה שציינת (שלט 100, והיעדר הוראה אחרת עד למצלמה).

הגש לתובע בקשה לביטול, בטענה שהמצלמה הוכחה כלא אמינה בבית המשפט, וכן בשל פגמים בקנס (המהירות המותרת, היעדר מספר הנתיב, וכן בעיית התאריכים).

בנוסף ציין כי באם יחליט התובע לדחות את הבקשה, אתה מבקש את פרטי האישום המקוריים, ותמונה מרחבית (כדי שתוכל לוודא שאין רכבים נוספים סביבך, ושהנתיב מתאים. כבר ראינו בפורום הזה רכב שקיבל קנס כאשר על פי תיאור הנסיבות, רכב שלידו אמור היה לקבל את הקנס. ראה https://carsforum.co.il/topic/672982-סימון-נתיב-בדוח-מהירות/)

עריכה אחרונה על ידי Keyser Söze
פורסם

תודה על התגובה הרצינית והמושכלת.
מצרף תמונה מרחבית נוספת בה רואים שהרכב לבד בנתיב. האם חייב להיות מצוין בדוח מספר הנתיב בכל מקרה?

IMG_20200412_125956.jpg

לפני 9 דקות, ישה כתב:

אם טרם עברו 30 יום , מיום שקיבלת את הדו"ח תפנה למפנ"א בצורה מקוונת ובקש לבטל את הדו"ח כיוון שהופק על ידי מצלמה שתקינותה והעמידה בתקנים של מדינת ישראל נפסלה על ידי בית המשפט לתעבורה בעכו.

ככל הנראה תיענה בשלילה ואז תבקש להישפט.

למה 30 יום? יש לי 90 לפי הבנתי
נכון שהם נפסלו ואז באמת כל המצלמות בארץ לא חילקו דוחות אבל לפי הבנתי הנושא סודר בסוף 19 והחלו לתת שוב דוחות חוקיים לא?

פורסם

הנושא לא סודר, בטח לא ברמה המשפטית.

ברמה המשפטית משטרת התנועה והתובעים המשטרתיים קיבלו בומבה בבית המשפט בעכו, ירדו למחתרת והפסיקו לשלוח דו"חות, ואחרי מספר חודשים יצאו בהצהרה שהמצלמות תקינות וחוזרים להנפיק דו"חות.

איזה בדיקות? מי ביצע? איך? כמה? למה? לא ידוע

מה שכן ידוע זה 2 דברים:

1. כרגע נראה שהם נמנעים בכוונה משליחת זימונים לדין (משמע מהירויות שהן לא קנס - ברירת משפט)

2. גם כשהם שולחים ברירת משפט ואתה מבקש להישפט, התיק עצמו לא מגיע לשופט, נעלם באורח פלא לפני

מכאן יוצא שהמצלמות לאחר הסאגה הזו לא עמדו למבחן בתי המשפט עדיין

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

יש לך 30 יום להגיש לתובע בקשה לביטול. זאת עפ״י תקנה 229(א)(1) לתקנות סדר הדין הפלילי:

ציטוט

229. (א)  מי שנמסרה לו הודעת תשלום קנס, ישלם, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, את הקנס הנקוב בהודעה, לחשבון שצויין בה, זולת אם פעל באחת מדרכים אלה:

(1)   הגיש לתובע, תוך שלושים ימים מיום ההמצאה, בקשה לביטול כאמור בסעיף קטן (ג), ..

.

ניתן לבקש להישפט עד 90 יום, עפ״י תקנה 229(א)(2) לתקנות סדר הדין הפלילי:

ציטוט

229. (א)  מי שנמסרה לו הודעת תשלום קנס, ישלם, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, את הקנס הנקוב בהודעה, לחשבון שצויין בה, זולת אם פעל באחת מדרכים אלה:

(1)   ...

(2)   הודיע, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, בדרך שנקבעה בתקנות, שיש ברצונו להישפט על העבירה.

מי שהגיש בקשה לביטול כאמור בפסקה (1) לא יהיה רשאי להודיע על רצונו להישפט כאמור בפסקה (2), אלא תוך שלושים ימים מיום המצאת ההודעה על
                החלטת התובע בענין הביטול.

אשר לשאלה האם חייב להיות מצויין מספר הנתיב, אני לא בטוח, אולי אחד המלומדים בפורום יוכל להשיב.

עם זאת, היות ורכבך הוא היחיד, המשקל של טענה זו יורד עד כדי לא רלוונטי...

ובאשר למצלמות:

בפעם היחידה שהנושא נבדק בבית משפט, בית המשפט קבע שאינן אמינות.

המשטרה יכלה הייתה לערער על החלטה זו, אבל בחרה שלא. הדבר מעיד על הבעיתיות שנצבת בפני המשטרה, או לפחות, מעיד על כך שהמשטרה עצמה לא משוכנעת שתצליח להוכיח את אמינות המצלמות בבית משפט.

עם זאת, יש לזכור שההחלטה ניתנה בבית משפט השלום. ההחלטה בבית משפט זה אינו מנחה, ובוודאי שאינה מחייבת. המשמעות - כל בית משפט רשאי להחליט כראות עיניו והבנתו. לרבות, אותו בית משפט עצמו שהחליט את שהחליט.

ברם, יש דיבורים בפורום זה על אנשים שהתעקשו, ולקראת דיון ההוכחות, התביעה חזרה בה, או שהתיק היה חסר. אין לי נסיון אישי עם התופעה הזו, אינני משוכנע עד כמה היא מייצגת, ואני לא משוכנע שניתן להסתמך על ״השיטה״.

עריכה אחרונה על ידי Keyser Söze
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מופיע מספר הנתיב - 1, בתמונה שמצורפת להודעה #9.

בגלל ה"הנדסה" של מערכת א3 תמיד חייב להיות מצוין הנתיב, כי אלה לולאות דריכה, שיש בכל נתיב לולאת דריכה משלו, לכן זה חלק מהמידע ה"מפליל" שחייב להיות קיים

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כתבתי בסיבוב הקודם ואני חוזר המהירות המותרת בכביש 2 מדרום לצומת אולגה היא 90 קמ"ש - וזה נכון לשתי המצלמות (זו שבכיוון דרום וזו שבכיוון צפון). אם מדובר במצלמה בכיוון דרום הרי שיש תמרור 427 המבטל את ההיתר ל-100 קמ"ש בצומת אולגה. לכן, לא מכאן תבוא הישועה. 

האפשרויות שאני רואה הן או ללכת בדרכו של ישה ולערער על מהימנות המצלמה, או להגיע למשפט ובמו"מ עם התובע לנסות להפחות את האישום ב-5 קמ"ש ואז העונש יהיה קנס 250 ש"ח  ללא נקודות. כמובן שזה תלוי בערך הפסד יום עבודה ובכישורי המו"מ שלך. וכמובן, האפשרות הפשוטה ביותר (טכנית) לשלם ובעוד שנתיים לשכוח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

תמרור 427

תודה SPERIAL
לאיזה תמרור בדיוק אתה מתכוון? לא ראיתי שום תמרור שמבטל 100
בקרוב אלך לצלם ווידאו

פורסם (נערך)

עד כמה שאני זוכר תמרור לבן שכתוב עליו 100 עם קו שחןר חוצה, מותקן במקום בו יש אי תנועה (מצוייר?) ותחנת אוטובוס. בדוק במפות גוגל.

עריכה: מפות גוגל מעודכנות ל-2011. לא רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...