Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמה השלמות לפוסט מאתמול בערב

קודם כל - בורג שנגזר הוא זה שמסומן באדום עבה: 

image.png.7af8af7dfc623f0cb7c8db93a4143984.png

את הראש והשייבה הדבקתי חזרה למקום עם המון אטם נוזלי רק בשביל האסתטיקה - בכל זאת רוצה שיראה טוב. 

את הברגים של המכסה סגרתי כמובן בסדר מסויים שאותו רואים בסרטון שהעליתי כמה דפים אחורה. 

לגבי פחד - אני מאוד פחדתי לגשת לעבודה הזו בעצמי ועוד בחניה שלי - יש לחניון הזה הגבלת גובה וגרר לא יכול להכנס מה שאומר שהיה צריך לדחוף את הרכב לרחוב אם משהו היה משתבש. 

לגבי כלים מיוחדים - כן, נאלצתי לרכוש בוקסה לפלאגים של BMW, מיני וPSA - זו בוקסה מגנטית מיוחדת שהיא 14 מ"מ אבל בצורת כוכב. 

קניתי גם אטם נוזלי של פרמטקס שהגיע באריזה של איזה 30 CC - אותו מחיר מאמאזון הייתי מביא שפופרת מלאה. 

תכלס - הכמות הכל כך קטנה שהיה צריך לשים שם - ויקטור ריינז ב16 שקלים יעשה את העבודה יופי טופי - וכן, קניתי גם את זה. 

המכסה עם משלוח רגיל היה עולה לי 450 שקלים - הזמנתי במשלוח מהיר אז עלה לי 630 - גם אם פישלתי כאן אני יכול להזמין אטמים חדשים או פשוט מכסה חדש ב450 ועדיין אצא בחצי מחיר ממוסך מתמחה או מורשה, שזה פשוט לא להאמין. 

מצד שני... 

הפקת לקחים - טווח קצר. 

תראו - אני מהנדס במקצוע שלי - מהנדס רשתות תקשורת וגם אבטחת מידע - בהייטקס 

אז יש לי את דפוסי החשיבה שמאפיינים בן אדם שמתעסק בתחומים הנדסיים - כן, זה קיים. 

אבל אני לא מכונאי, אני לא מוסכניק ואני לא איש דיאגנוסטיקה עם נסיון. 

ונסיון זה בעצם הצורה המעשית של ידע - בין פרקטיקה לתיאוריה לפעמים יש גם תהום. ובכל עבודה כזו אני מגלה חלק מהתהום הזה - אין ספק שזה שכר לימוד ואין ספק שמבחינתי בעצם זה שבכלל ראיתי מול העיניים שלי שרשרת טיימינג פתוחה, מרימים, בלוק שסתומים - זה צעד אחד ענק קדימה. 

אבל האם זו עבודה שיפה לה החניה? במקרה הזה דווקא כן - למעט הבורג שנגזר אבל בגדול אני מבין שעשיתי את זה כי היו לי הרבה הוצאות וממש רציתי לנסות לחסוך קצת הפעם (קצת הרבה - קצת המון למען האמת) אבל בשוטף בתקופה שבה אני לא אראה לנכון לחסוך על הרכב הוא היה טס ישר למוסך. 

וכן גם בלמים אני יכול לעשות לגמרי בעצמי אבל שבירת הגב וחוסר הנוחות של לעשות את זה בחניה - לעומת פשוט לקחת את הרכב לליפט ולשלם על העבודה כמה מאות שקלים - כבר על רכישת החלפים בעצמי - נחסך כאן המון וכבר בלדעת לאיזה מוסך לגשת בשביל לבצע איזו עבודה - זה חוסך עוד הון. 

האם נהניתי?  

אני רוצה לאמר שלא ושזה לא היה שווה את זה - אבל האמת היא שנהניתי מאוד! ואני עוד צריך לחזור אל הבורג הזה בקטע של נקמת היורמים ולהראות לו מאיפה משתין הדג אבל אני אתן לידיים ולגב שלי קצת להתאושש מהסופש הזה שהיה הרבה יותר ממידי עמוס בפעילויות של המשפחה, אימון גופני ודייט לסרט עם האשה. 

הנסיעה הבוקר לעבודה היתה עונג! אני פשוט מתאהב בDS כל פעם מחדש במובן מסויים - מצד שני האם אני מתכוון להעז להזדקן איתה? - נראה לי שלא - היא נרכשה מראש לטווח אחזקה של 3-4 שנים ונראה לי שזה בדיוק מה שיהיה. 

image.png

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

א. ממש תודה לך על השירשור הזה.

ב. ממש תודה לך על כל התמונות, ההסברים, וכן הפקת הלקחים

ג. אני חוזר ומזכיר שהייתי מוכן להתחתן איתך (אם היית בת)

בכל מקרה, אני מעריץ אותך

ד. מוזר לי שאין לך מד מומנט (או בכלל כלים) מתאימים.

בתור אדם שעושה הכל בידיים, אתה צריך כלים נהדרים.

ה. מה זה הכלי הכחול בתמונה ? זה זה שלוחץ את הדברים הקפיציים האלו על גבי צינורות ? מאיפה משיגים כזה ?

ו. מה זה אטם נוזלי ?

ז. לגבי התובנה שלך לטוס למוסך כשיתפנה כסף, להזכירך, אם לא סגרו את בורג 7 (נדמה לי) עד הסוף.

באוטו שלי למשל הם חתכו את הפילטר אויר של המזגן, כי לא הצליחו להכניס את כל הפילטר (מקורי !!!)

אז אני לא סומך על מוסכים, אלא אם אני עומד ליד המכונאי ורואה איפה הוא נתקע ומה צריך לדעת על האוטו שלי

ח. סליחה שאני שואל (במקום להסתכל אחורה בשירשור): מה היתה הסיבה להחלפת אטם מכסה שסתומים ולמה הוא גורם לשריקות (איה מין שריקות) ולקודי תקלות וכולי ?

תודה רבה

פורסם

כרגע בקצרה.

יש לי לא אחד אלא שלושה מפתחות מומנט שונים אבל הקטן מביניהם בטווח שגם הוא כנראה לא רגיש מספיק לעבודה על אטמים.

יש לי גם מד דיגיטלי אבל אני מעדיף את המכאניים שממש נותנים קליק בסגירה במקום לצפצף.

כבר בעגלת קניות מפתח מומנט לטווחים של 3 עד 25 ניוטןן מטר.

אטם נוזלי זה חומר דומה לסיליקון רק שהוא עמיד לטמפרטורות הרבה יותר גבוהות ולכן גם עמיד לאטימת שמן ולא רק מים. הסבר שניתן לי עי מר זלצר היקר, לא מילה במילה אבל זה העניין בגאסקט מייקר.

הכלי הכחול זה פלייר שנועד לחבקי ומהדקי צינורות קפיציים ולא כאלה שנסגרים בהברגה, אמאזון או עליאקספרס וכדומה. יש לי כמה סוגים ואחד מהם הוא עם כבל מאריך שנועד להגיע למקומות קשים.

בפעם הראשונה שהחלפתי בds פילטר מזגן אני עד היום שואל את עצמי עם נקעתי את האגודל כי היא כאבה לי כמה שבועות. דווקא נורא קל להכניס את הפילטרים, הראשון נכנס ממש בקלות והשני הטריק הוא לתת לו כיפוף באמצע של הצלע הפנימית ואז לדחוף אותו פנימה ופשוט להחליק אותו. חמש דקות בלחץ.

אני מספיק מתוסבך כגבר, אשתי כנראה קדושה!

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ולגבי הסיבה להחלפת מכסה השסתומים - שסתום PCV משולב בתוך המכסה הזה. 

זה שסתום שאחראי על שריפה של אודפי גז מאזור הקראנק ומפנה אותם לשריפה חוזרת במנוע ולא מאפשר להם לחזור חזרה - השסתום הזה הוא דיאפרגמה והיא כנראה נקרעה או נפגמה וחלק מהאדים חוזרים ואז יש שריקה. במקביל נדלקה לי שם תקלה של תערובת דלק עשירה מידי כתוצאה מכך. 

התופעות הנוספות בעקבות זה היו גמגום בהילוך סרק - לא חוויה נוראית בשלב הזה של התקלה אבל גם לא חוויה נעימה למישהו שמבין שהמנוע לא עובד חלק. 

וכיבוי של הטורבו ברגע שהP2188 נותנת קריאה לא תקינה רצופה - פעם אחת גם הדליקה לי נורית צ'ק אנג'ן. 

שוקל להזמין PSACOM עם תוכנה מעליאקספרס בהמשך בשביל להיות מסוגל לעשות תחזוקות נוספות על הרכב אם ארצה - בשביל תקלות ואיפוס הBLUE DRIVER יותר ממספק את הסחורה. 

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב,

זה הולך ונהיה מוזר מרגע לדודלי. שמתי לב הבוקר שיש סימני רסס ממש קטנים אבל מעל המכסה ולא היה ברור לי שמן לא שמן.

הערב בחזור עצרתי לקניות וכשיצאתי עוד פעם נורית סרוויס ומנוע זקוק לתיקון וכיבוי טורבו.

מגיע הביתה ופותח מכסה מנוע ורואה שהרסס יותר רציני ומבין שפספסתי משהו. בודק את המכסה אבל זה לא בא ממנו אלא מעליו ולצד שמאל כשאני עומד מול המנוע ואז גיליתי מה קרה, הצינור השמאלי, שלא ברור לי לגמרי תפקידו בכוח, לא הכנסתי אותו כמו שצריך לצינור פלסטיק שחובק אותו והוא היה ממש על המילימטר.

נתתי למנוע להתקרר והפעם חיברתי חזרה היטב וניתקתי מצבר כי לא מצאתי שום קודי תקלה.

אממה, כשהתנעתי שוב חוזרת הנורית ואין שום קודי תקלה והרכב סוחב ונוסע פיקס! לא מתחמם, לא חסר שמן, כלום נאדה.

בקיצור אני צריך סורק מקורי, יטופל בהקדם.

ובשבת אחבר את הבורג לתושבת ליתר בטחון וכל בוקר וערב אעקוב אחרי הצינור לראות הפעם שהוא באמת לא זז.

השריקות נעלמו לחלוטין, סרק בסלד יציב ואני חושש שיש כנראה עוד תקלה או בחיישן או בהזרקת דלק איפשהו אבל לפני שאני מסוגל לסרוק מה זה, רק השארה.

מרד אלור, מפה לשם קפצתי לרגע לעשות סידור בעיר ו...

לרגע חשבתי שראיתי את באנדי, הדודג' ניטרו שהיה שלי אבל זה לא. איזה געגוע. כמה צרות בתמונה אחת אבל!

20220214_204615.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 13.2.2022 בשעה 22:11, lanosforce כתב:

כבר בעגלת קניות מפתח מומנט לטווחים של 3 עד 25 ניוטןן מטר.

הכלי הכחול זה פלייר שנועד לחבקי ומהדקי צינורות קפיציים ולא כאלה שנסגרים בהברגה, אמאזון או עליאקספרס וכדומה. יש לי כמה סוגים ואחד מהם הוא עם כבל מאריך שנועד להגיע למקומות קשים.

זה שסתום שאחראי על שריפה של עודפי גז מאזור הקראנק ומפנה אותם לשריפה חוזרת במנוע ולא מאפשר להם לחזור חזרה - השסתום הזה הוא דיאפרגמה והיא כנראה נקרעה או נפגמה וחלק מהאדים חוזרים ואז יש שריקה. במקביל נדלקה לי שם תקלה של תערובת דלק עשירה מידי כתוצאה מכך. 

תודה רבה.

על השירשור המעניין, על התשובות לשאלות ששאלתי ועל הכל.

1) אפשר לינק למפתח מומנט המדובר ?

2) אפשר לינק ל"כלי כחול" מומלץ ?

3) כתבת שהשסתום PCV אחראי להחזיר עודפי גז לשריפה במנוע ולא מאפשר להם לחזור חזרה.

לחזור חזרה לאן ?  לאגזוז ?

פורסם

לגבי HOSE CLAMP PLIERS אתה יכול לראות -> כאן

סט שלם. 

ומפתח מומנט באנגלית זה torque wrench אתה תמצא בכל הגדלים והמידות. 

לגבי הPCV - מעדיף לא לסבך את עצמי בהטעיות - ויקי... יוטיוב - עדיף. 

how does a pcv valve work

כרגע הזמנתי לעצמי סורק BT של PSACOM עם התוכנה שמחליפה את הלקסיה - סופר סקאן. 

ויתכן ואיעזר בהמשך בזה אשר לוחש לצורפתיות - זה אשר שוכן תחתיהן עם כריך ביד! 

שני העיקריים המיידים שלי אם התקלה תחזור גם כשיצא לי לאפס את הנורת סרוויס - הם חיישן חמצן ומשאבת דלק. נחיה ונראה - מרד אלור. 

Pioneer TS-X150

פורסם

בדקת אם אפשר להחליף רק את הדיאפרגמה. למיטב ידעתי בחלק מהמכסים ניתן וערכת תיקון כזו נמכרת ב70 שקלים באיביי.

גם אצלי ב1.6 165 כ"ס נקרעה הדיאפרגמה אבל בדגם של המכסה שלי לא היה ניתן להחליף רק אותה.

פורסם

בדקתי ולא מצאתי קיט כזה - גם כשהגיע המכסה החדש לא שמתי לב שיש שם ברגים או קליפסים שמאפשרים להגיע אליה - אבל גם המכסה עצמו כבר כל הפלסטיקה שתופסת את האטם היתה מעוותת. 

בוא נגיד שפעם ב50-60 אלף קילומטרים גם ככה צריך לעשות למנוע הזה ניקוי פיח בגלל שזה מנוע GDI? - אחלה הזדמנות כבר להחליף מכסה בכל מקרה - עוד 450 שקלים לא יהרגו אותך כשקנית במודע כזה מנוע (ולא לגמרי הייתי מודע מה אני באמת קונה). 

כרגע - אני מברר על סט חיישני חמצן - 120 KKM בכל מקרה כדאי להחליף אותם, ללא שום קשר לזה שיש לי נורית סרוויס ואני לא יודע על מה - זה בהמשך יתבהר לי. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני שעה, lanosforce כתב:

בוא נגיד שפעם ב50-60 אלף קילומטרים גם ככה צריך לעשות למנוע הזה ניקוי פיח בגלל שזה מנוע GDI?

אם אין לך בעיה במערכת התזמון, אני לא חושב שההנחה שלך נכונה (אמור להחזיק הרבה יותר...)

• מעניין 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני מקווה מאוד שאתה לא טועה בזה - תכלס הגעתי להחלטה שאם אני לא מצליח לאבחן את התקלה הזו עד סוף החודש - תחילת מרץ לרגל חגיגות שנתיים עם הבאגט אני מכניס אותה לגבע לאבחון. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 19 דקות, lanosforce כתב:

אני מקווה מאוד שאתה לא טועה בזה

בתחילת הדרך, המנוע הזה (THP156) סבל המון מהצטברות משקעים על השסתומים, אך זה נבע מבעיות בשרשרת שדפקה את התזמון. ברגע שפתרו את בעיית השרשרת והמותחן, נעלמו בעיות הצטברות המשקעים על השסתומים. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

היתה לי שיחה עם יוסי (גבע) עליך. יש לו דעה טיפה שונה. לטענתו הצינור אויר הסורר (זה שתמיד נקרע) מכיל חיישן חשמלי . כמו שראית גם המכסה שסתומים ואם לוקחים חיקוי סיני זול זה נגמר בקודי שגיאה . הוא ממליץ דווקא בחלקים האלה מכסה מקורי . זה נתן לו את התוצאות הכי טובות בתיקונים.

עריכה אחרונה על ידי save
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...