Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד משה שצריך לרשום - הרפידות המקרויות הוחלפו ב 141.000 ק"מ. הן יצאו בעובי 3.5 מ"מ כאשר המינימום המותר 2 מ"מ, זאת אומרת אפשר היה למשוך עוד כמה ק"מ עם הרפידות הישנות. 

פורסם

האם הצלחת מחוברת למיסב או שאפשר לשלוף אותה AS IS ולשלוח לחריטה ?

(לאור הניסיון האחרון שלי [גם בברלינגו וגם ב C4] בהחלפת רפידות ללא חריטה, אני מעדיף לחרוט את הצלחות בכל החלפת רפידות - מאחר והרגש בבלימה ועוצמת הבלימה פשוט לא חוזר להיות כמו שהיה קודם לכן).

כן זה עובר טסט כי בלחיצה חזקה אתה נועל גלגל בלי בעיה - אבל כל טווח הרגש שקיים בבלמים בין ליטוף ללחיצה אגרסיבית - הולך לאיבוד (אתה גם נאלץ להפעיל הרבה יותר כח בשביל לקבל את המקסימום).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הצלחות כוללות מיסב כמו ב C4.

מסכים לגמרי עם זה שללא חריטה זמן ההתאמה של הרפידה לצלחת הוא די גדול ובהתחלה באמת יש ירידה בעוצמה וברגש.

אבל לאחר כ 500  ק"מ הכל חזר להיות כמו שהיה. את ההחלפה עשיתי לפני איזה 10 אלף ק"מ. 

פורסם

אני מסכים שבברקסים אחוריים זה אולי פחות קריטי, אבל בברקסים קדמיים אני לא מוותר על זה יותר (ומכאן אני משליך גם על האחוריים). 
לא יצא לי בעבר להחליף רפידות אחוריות וגם לחרוט בשביל לדעת מה באמת ההבדל, אבל אין ספק שבסרן הקדמי - איפה שרוב משקל הרכב נבלם, יש הבדל עצום. בטוח שגם בסרן האחורי יש, אבל בטח זה פחות מורגש.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

אני מסכים שבברקסים אחוריים זה אולי פחות קריטי, אבל בברקסים קדמיים אני לא מוותר על זה יותר (ומכאן אני משליך גם על האחוריים). 
לא יצא לי בעבר להחליף רפידות אחוריות וגם לחרוט בשביל לדעת מה באמת ההבדל, אבל אין ספק שבסרן הקדמי - איפה שרוב משקל הרכב נבלם, יש הבדל עצום. בטוח שגם בסרן האחורי יש, אבל בטח זה פחות מורגש.

נחזק לגמרי את עניין החריטה במיוחד לאור העובדה שהיא עולה בסהכ כ 100 שח לזוג צלחות אם אתה מעביר לחרט בעצמך.

פורסם

תראה, עיניין מחיר החריטה הוא די שולי.

צריך להסתכל על כל התמונה.

למשל בשום מקום אין הוראת יצרן לבצע חריטה לצלחות בעת החלפת רפידות.

אבל יש הוראת יצרן להחליף את האומים של הצלחות בכל פירוק, הם חד פעמיים. לא בדקתי כמה הם עולים אבל כנראה לא 10 ש"ח...

ושנית אם עושים חריטה, חלון הזמן שלוחקת העבודה מתארך והופך את הביצוע לכמעט בלתי אפשרי. כי זה לא יכול להתבצע בספ"ש, בסופ"ש אין איפה לחרוט. צריך לפנות כמה שעות באמצע שבוע בשעות 8:00 עד 16:00, השעות הכי בעייתיות. לפרק את הצלחות, לנוסע ברכב אחר או באוטובוס לחרט, לחזור...

בזמן הזה להשאיר את האוטו עמוד על בוקים ללא השגחה שזה לא רעיון טוב.

בגלל הסיבות הנ"ל, במקרה שמחליטים לעשות חריטה, עדיף כבר להחליף את הצלחות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...