Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

תקציב - 3-3.5K

שימוש: מידול ב solidworks , עיצוב תמונות/ציור פרינטים/עבודות גרפיקה ב Photoshop, adobe illustrator.

האם כרטיס גרפי המיועד למשחקים geforce למיניהם יכול לשמש גם בתוכנות המוזכרות?

לשם ההתחלה, שמתי עין על 2 המחשבים שבלינק

http://startpc.co.il/new-pc/solid

solid2 ו solid3

האם אני בכיוון? מה מיותר ומה דורש שיפור?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מבין באילוסטרטור אבל אם אתה רוצה ביצועים נורמליים ויציבות בסולידוורקס אתה צריך מעבד i7 (דור 7 HQ במינימום, 8 ומעלה עדיף בהרבה).

לא פחות חשוב - כרטיס מסך. אמנם ה-RTX הוא מפלצת ביצועים אבל כדי לקבל יציבות אתה צריך QUADRO או FIRE PRO

דגמי כניסה שלהם: P600 או Radeon WX3100.

יהיה שימוש למשחקים?

האם אתה מתכוון להיות משתמש "כבד" בסולידוורקס? בפעילות מזדמנת לא בהכרח חייב להשקיע.

איך זה מצטלב עם השאר? נחכה להמלצות לגבי התוכנות האחרות שציינת.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

משחקים פחות עד בכלל לא.

סוליד ברמה ביתית, אין שום כוונה לעשות הרכבות מסובכות עם מאות חלקים.

המפרט שאתה מדבר עליו, רק הכרטיס מסך סוגר את התקציב, זה ממש לא הכיוון.

פורסם

תילך על מיפרט סביב הRYZEN 3600 וRTX 2060 אם ניכנס בתקציב כי התחילו לנצל את הRTX בשביל תוכנות גרפיות שונות לרינדורים מהירים יותר וכו'.

וליציבות פשוט תתקין את הדרייברים בגירסת הSTUDIO ואתה מסודר.

אם יש לך אפשרות להזמין מאמאזון אז מומלץ כי יש אחלה הנחות לRYZEN וכו' כעת.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

את סוליד וורקס אני לא מכיר, אבל בשנה/שנתיים האחרונות כל התוכנות של אדובי עברו המון המון אופטימיזציה והיום הן עובדת אחלה גם על חומרה חלשה יחסית. בשביל פוטושופ ברמה נמוכה-בינונית לא צריך כרטיס מסך מפלצת ואני מכיר אפילו מחשבים (ניידים) שעוברים בלי כ.מסך בכלל ועושים עבודה לא רעה. אילוסטרייטור אני מניח שידרוש קצת יותר כוח, אבל עדיין לא משהו שמצדיק כ.מסך חזק במיוחד.

בכל אופן, שתי המערכות שקישרת אליהן הן זבל שלא הייתי מתקרב אליו ונראה שהורכבו ע"י ילדים בני 14 שהדרישה העיקרית שלהם הייתה RGB all the things.

מהירות ה-RAM על הפרצוף, מהירות ה-SSD בסוליד3 הזה מחפירה, ונראה שהן הורכבו בעיקר לגיימינג ולא לעבודה. אתה צריך לשים לב ל-RAM מהיר (3600), ודיסק מהיר (NVME בסביבות ה-3000mbps). לגבי מעבד, הייתי הולך (ואני מתכנן ללכת) על AMD. הם הוציאו עכשיו סדרה חדשה של מעבדי 7 נ"מ שפחות או יותר מנגבים עם כל מחלקת המו"פ של אינטל את הרצפה. לכרטיס מסך, שים תקציב של 2060 או 1660 בצד ותראה אם הביצועים מספקים אותך. אם לא, תקנה ותתקין, עבודה של 8 דקות בלחץ. אם כן, תקנה משהו לאוטו :)

בנימה אישית - מציע בחום לדבר עם חבר הפורום theWolf, הוא הבעלים של חנות pcholic, איש נפלא ושירותי ברמות שקשה למצוא. עזר לי המון ורכשתי ממנו לא מעט מוצרים, ומתכנן לעשות את זה שוב בקרוב. הוא ממוקם בחיפה אבל מוציא משלוחים גם למקומות מרוחקים יותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

+1,

בנוסף הינה אתר טוב עם בדיקות והמלצות בהאתם לתוכנות שאתה מעוניין, תוכל ליראות שמעבדי AMD RYZEN 3000 מצויינים בכל תוכנה כעת.

https://www.pugetsystems.com/all_articles.php

photoshop:

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CPU-Roundup-AMD-Ryzen-3rd-Gen-AMD-Threadripper-2-Intel-9th-Gen-Intel-X-series-1529/

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

התקציב לא גבוה במיוחד (ועוד לא ציינת אם אתה צריך ציוד היקפי - מקלדת ועכבר, מסך, רמקולים וכו), הייתי משקיע אותו על מעבד (Ryzen 7 3700X ב-325$) עם זכרונות 3200-3600 (תתחיל עם 16GB). לפחות 512GB של SSD (הנה מאמאזון מתחת לרף המכס עם משלוח חינם https://www.amazon.com/Silicon-Power-512GB-Gen3x4-SU512GBP34A80M28AB/dp/B07L6DKM8V/ref=sr_1_3?keywords=512+NVME&qid=1580690810&s=electronics&sr=1-3)

וספק כח 500-600W מחברה איכותית.

אם תצטרך בהמשך יותר מזה, אני מאמין שיתפנה לך קצת תקציב להכניס כרטיס מסך.

פורסם

בכל מקרה, לא הייתי ממליץ על מעבד פחות מ-i7 (רייזן 7 גם מעבד מעולה אבל ככל הידוע לי הוא לא מומלץ עדיין לשימוש מקצועי ב-CAD).

הסולידוורקס זו תוכנה תובענית מאוד בכל הקשור לכח עיבוד ולכן כדאי להשקיע במעבד הראשי, יחד עם RAM.

אגב תקציב, כרטיס מסך QUADRO P620 יעלה לך כאן בארץ, לפני הנחות וקשרי חבר בערך 800 ש"ח. מחשב i7 סביר ללא GPU יעלה בערך 2500.

מצד שני, מאוד יכול להיות ש 2060-RTX יהיה טוב יותר לפוטושופ ואילוסטרטור, אבל הוא יקר עוד יותר ולא תהנה מהיכולות שלו במשחקים.

פורסם

אגב תקציב, כרטיס מסך QUADRO P620 יעלה לך כאן בארץ, לפני הנחות וקשרי חבר בערך 800 ש"ח. מחשב i7 סביר ללא GPU יעלה בערך 2500.

מצד שני, מאוד יכול להיות ש 2060-RTX יהיה טוב יותר לפוטושופ ואילוסטרטור, אבל הוא יקר עוד יותר ולא תהנה מהיכולות שלו במשחקים.

בדקתי והקוואדרו הזה אפילו לא מתקרב לביצועים של ה-2060, בשום פרמטר. ב"יתרונות" שלו הדבר היחיד שכתוב הוא שהוא צורך פחות חשמל :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

במשחקים וגרפיקה במובן העממי, ה-RTX משאיר כמעט לכל ה-QUADRO-ים רק אבק...

אבל השאלה אם בכך עסקינן?

בתור אחד שעובד כל היום על תוכנות CAD, מבטיח לך שאם ישימו לי RTX אני אקלל את מי שחשב על זה ואת כל משפחתו (מצד שני, אני עובד על Quadro P2000 ולא על 620).

בחזרה לעניין התקציב - RTX התחלתי תופס כמעט מחצית מכלל התקציב המיועד, האם זה חכם?

פורסם

אני רק שאלה - איזה כרטיס מסך יהיה הכי VFM לעריכת וידאו מול תוכנת פריימר?

יש דיל טוב ששמתי עליו את העין באמאזון - ASUS Dual RTX 2070 EVO בכ- 1800 ש"ח עד הבית. יתאים?

פורסם
לגבי מעבד, הייתי הולך (ואני מתכנן ללכת) על AMD. הם הוציאו עכשיו סדרה חדשה של מעבדי 7 נ"מ שפחות או יותר מנגבים עם כל מחלקת המו"פ של אינטל את הרצפה. .

תוכל להיות יותר ספציפי? דגמים?

פורסם (נערך)
בכל מקרה, לא הייתי ממליץ על מעבד פחות מ-i7 (רייזן 7 גם מעבד מעולה אבל ככל הידוע לי הוא לא מומלץ עדיין לשימוש מקצועי ב-CAD).

הסולידוורקס זו תוכנה תובענית מאוד בכל הקשור לכח עיבוד ולכן כדאי להשקיע במעבד הראשי, יחד עם RAM.

סוליד בזמן עבודה דורש ביצועי ליבה בודדת , גם בזה AMD עברו את אינטל, וברינדורים אז ביכלל אין מה לדבר.

עם AM4 יהיה לו אפשרות לשדרג עד ל16 ליבות בעתיד- כולל את הדור הבא שמגיע עד סוף השנה RYZEN 4000, באינטל מדובר בסוס מת ללא עתיד, המעבד היחיד שאיכשהו שווה מבט אצלם זה רק 9900K וזה ממש מחוץ לתקציב.

לכן אם תחליט להשקיע כעת אפילו בלוחות X570 אז זה לא ביזבוז כי הלוח הזה ישרת אותך הרבה שנים מבחינת אפשרויות השידרוגים והתמיכה בטכנולוגיות החדשות כולל PCIE GEN4, לא תיצטרך לגעת בכלום חוץ מהוצאה והחלפת מעבד בעתיד מתי שתרגיש שזה נחוץ לך.

בכל מקרה, גם לוח B450\X470 תקציבי טוב גם סבבה, רק ששים לב שאם אתה מרכיב בעצמך אז או שתבקש מהחנות לשדרג את הביוס של הלוח לפני שאתה אוסף אותו שיתמוך במעבדי RYZEN 3000 או תיקנה לוחות MSI מסידרת MAX שמגיעים כבר עם תמיכה.

לגבי הRTX: דרייברים בגירסת הסטודיו הם במיוחד בשביל להשלים את הפער הזה:

All NVIDIA drivers provide full features and application support for top games and creative applications.

If you are a gamer who prioritizes day of launch support for the latest games, patches, and DLCs, choose Game Ready Drivers.

If you are a content creator who prioritizes stability and quality for creative workflows including video editing, animation, photography, graphic design, and livestreaming, choose Studio Drivers.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

• תוכן חדש...