Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח באוף כי נראה לי שזה המקום הכי מתאים.

הזמנתי חלק לרכב מחו"ל בעלות משמעותית נמוכה מ 75$, אך לאור משקלו נשלח עם פדקס והם רוצים אישור משרד התחבורה כדי לשחררו (לא התקבלה דרישה כזו מהמכס אבל הם צופים שתהיה). החלק לא מופיע ברשימה לשחרור מהיר.

פדקס רוצים 200 ש"ח עבור שחרור המוצר וזה רק מחיר התחלתי (כי יכולים להצטבר עוד ימי אחסנה..), מה שמכפיל את עלות המוצר.

הם אמרו שיש אפשרות לשחרר את המוצר באופן עצמאי אם אגיע לנתבג. האם זה תהליך מורכב? זמן לזה יש לי.

האם עדיין יש צורך בפתיחת תיק מול המכס בעלות של 150 ש"ח?

האם יש עלויות נוספות שיכולות להיות?

בנוסף נאמר לי שאם לא מאשרים את החבילה אז פדקס לא יחזירו אותה לשולח כי הם כאילו "מסרו" אותה כשהטיפול מול המכס עבר אלי. זה נכון?

וסתם כאגב - בדיוק לפני שבועיים קיבלתי מהם חבילה זהה והיא הגיעה עד הבית בלי בעיה. אבל המוכר התבלבל ושלח חלק לא מתאים :roll: דווקא על המתאים עושים לי בעיות...

פורסם

בצעתי לפני כמה שנים שחרור עצמי בנתב"ג עבור חצובה למצלמה DSLR. זה היה סיוט כיוון שבנתב"ג אין באמת מענה לקבלת קהל, כל המערכת שם בנויה לטפל בעמילי מכס. מחכים שעות עד שמישהו יטרח לקרוא לך, וגם אז הוא מתפלא למה אין לך ביד רשימון יבוא ושולח אותך לבניין אחר.

הייתי שם חמש או שש שעות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני לא משלם מס.

אני משלם על עמילות מכס (קיים גם ב ems של דואר ישראל), עלות שליחה למשרד התחבורה ודמי אחסנה.

כמובן שמדובר בבזיון בכל מקרה כי להעביר את המוצר מכס זה חלק מתפקיד חברת השילוח (הרי כל מוצר יכול לעבור מכס, גם תחתונים לצורך העניין ועדיין יחייבו על עמילות).

לגבי זמן פחות מפריע לי.

שוגי - האם לא נדרשת לפתוח תיק מול המכס? שמעתי שמדובר בתהליך שנדרש וגם עולה 150 שח.

מתי קרה הסיפור שלך?

פורסם

זה היה לפני שש או שבע שנים. שילמתי אגרת שקר כלשהו כדי לפתוח רשומון יבוא או משהו בסיגנון. אני לא זוכר בדיוק כמה זה עלה, אבל 150 ש"ח נשמע הגיוני.

הדבר שהכי זכור לי זה המתנה מייגעת ופקידים עם תודעת שירות של מדינה קומוניסטית, הרבה יותר גרוע ממה שקורה במכס ברחוב ההגנה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בשביל 200 ש"ח אני הייתי משלם.

בעבר שיחררתי מספר לא קטן של חבילות של חלפי רכב באופן אישי , הטרחה היא גדולה

צריך לפנות לזה בוקר , יש תשלום לא קטן של חניה (תעריפי נתב"ג )

ובנוסף אתה צריך רשומון יבוא (150 ש"ח אם אני זוכר נכון ) ודמי אחסנה / ניטול מינימאלים.

לא תצא בפחות מ 200 ש"ח למיטב ידיעתי.

קח בחשבון שבעבר אישור משרד התחבורה לוקח כשבוע (שוב נסיון העבר , אולי השתפרו ) ונשלח בדואר אליך הביתה. או שצריך להגיע פעמיים למשרד התחבורה בתל אביב ליד רחוב המסגר.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הבנתי שאכן לא משתלם ללכת לשחרר עצמאית, כרגע פועל להורדת העמלות, פניתי גם למוכר.

לגבי משרד התחבורה - בימי שלישי מגיע נציג של משרד התחבורה לנתב"ג ומבצע את הבדיקה, ככה לפי פדקס.

כנראה את שלישי הזה פספסתי כבר.

פורסם

אני זוכר שאני הגעתי למשרדי ממ"ן בנתב"ג בשביל לשחרר שני שטיחים למיאטה, ספי דלת ועוד משהו קטן. העלות של כל המוצרים הייתה 600 ומשהו שקל. UPS רצו לשחרר לי תמורת כסף אבל לא הסכמתי אז הגעתי עצמאית. לקח לי כ-3 שעות לצאת משם עם המוצרים עם תשלום ברשומון ייבוא, קצת אחסנה ומיסים (אני לא זוכר את הסכום ששילמתי בזמנו).

וכשמסתכלים ברמת המאקרו, יצא לי לאבד כמה שעות עבודה ודלק (הגעתי מירושלים לנתב"ג). בדיעבד לא הייתי עושה זאת שוב.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

התפתחויות בפרשה:

למרות שביקשתי מפורשות בטלפון וגם במייל ליצור קשר עם המוכר ולא להעביר את החבילה מכס, פדקס כן עשו זאת.

יותר מכך, הם טוענים שדיברתי עם נציגה וביקשתי זאת (דבר שלא היה ולא נברא, וכל השיחות שלי איתם מוקלטות).

ואם זה לא מספיק, החיוב גדל מ 200 שח ל 325 שח. והכל, ה-כ-ל עמלות של פדקס על מוצר שאין עליו אפילו מכס.

נראה שלדבר עם התמיכה שלהם זה חסר תכלית, לא לגמרי יודע מה לעשות.

פורסם

בגדול יש פעולות שרק עמיל מכס יכול לעשות

כשאומרים "באופן עצמאי" הכוונה שאתה לא משלם ל DHL כדי שיעשו את זה, אבל הולך לאיפה שהמוצר נמצא (נניח נתבג) ומשלם למשרד שנמצא שם כדי שישחרר לך, פשוט בגלל שיש דברים שאתה לא יכול לעשות לבד.

נניח שאתה צריך להציג מסמכים למישהו- אתה מגיע לאותו משרד, מציג לו, הוא מוסר את זה לגורמים הרלוונטים, ולשירות הזה יש מחיר

זה טיפשי ומטומטם.

הביאו אותי בעבר לשם כי DHL ששילמתי להם 300$ לא היו יכולים לעשות פעולה שצריך כדי לשחרר לי את המוצר מהר. אז נתנו לי לבוא לשם (במשך יומיים) ולבזבז ימים שלמים ולשלם כדי שאחת החברות המקומיות תחתום לי על מסמך כשבפועל אני זה שעשה הכל, חיכה שעות בתור והלך וחזר...

התנהלות מטומטמת

פורסם

חכם לא נכנס לפינה שפיקח יודע לצאת ממנה.

כל יום שעובר נערמים על המוצר דמי אחסנה.

אדם יכול לשחרר לבד ואינו חייב להזדקק לעמיל מכס

המלצתי החמה לא לעשות זאת אלא אם כבר עשית זאת מספר פעמים רב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...