Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[205] - שפריצר קדמי לא עובד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השפריצר הקדמי שלי החליט לשבות דווקא היום, כשכל האבק שבעולם נפל על השמשה הקדמית.

כלומר, הוא התחיל לעשות קטעים של עובד-לא עובד כבר לפני כמה ימים, אבל עכשיו התפגר לגמרי.

נגשתי למיכל המים של השפריצר, פרקתי משם את המשאבה.

כשאני מחבר לה 12 וולט ישירות מהמצבר, אני שומע אותה עובדת, אבל לא מרגיש שהיא שואבת. בנוסף, המחברים מלאים בקורוזיה ואני חושש שלכן לא מגיע מתח הפעלה למשאבה.

ולשאלות:

א. האם אמורים להרגיש שאיבה רצינית, או שעוצמת השאיבה נמוכה ולא מורגשת?

ב. אפשר לנסות ולנקות את המשאבה עם נוזל נגד אבנית? המיכל היה מלא בחתיכות אבנית צפות (אני אנקה אותו לפני שארכיב חזרה את המשאבה) ואני חושש שהמשאבה נסתמה... אני קצת חושש להטביע אותה בנוזל כזה...

ג. איך כדאי לנקות את הנקבה של הקונקטור מהקורוזיה? האם כדאי להחליף אותו לחדש? ואם כן, מאיפה קונים?

ד. איך זה שמצאתי היום בתיבת הפיוזים שלי שלושה פיוזים מקוריים של פיג'ו?!

שבת שלום :mm_wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אולי זה קצת דיבלי מצידי לשאול, אבל לחבר שלי הייתה אותה בעייה.

בדקת אם החור של השפריצר מקדימה לא סתום באבנית?

פורסם
אולי זה קצת דיבלי מצידי לשאול, אבל לחבר שלי הייתה אותה בעייה.

בדקת אם החור של השפריצר מקדימה לא סתום באבנית?

כן...

כאילו, הסתכלתי על החור והוא לא היה סתום, וגם ראיתי שלא מגיעים מים בצינור שמוביל לחור, אז החשד נפל ישירות על המשאבה...

פורסם

הנה עוד תשובה דבילית ,

כשהיה לי גסטי אז תמיד היו לי סתימות בשפריצרית מאבנית , שתי פיתרונות

1) לקחת מחט תפירה ולדחוף מהכייון של השפריצר לרוב הסתימה היא בקצה .

2) לקנות חוט ניסוטה דק יש כאלה בהום סנטר ועם זזה לפתח את הסטימה .

פורסם
הנה עוד תשובה דבילית ,

כשהיה לי גסטי אז תמיד היו לי סתימות בשפריצרית מאבנית , שתי פיתרונות

1) לקחת מחט תפירה ולדחוף מהכייון של השפריצר לרוב הסתימה היא בקצה .

2) לקנות חוט ניסוטה דק יש כאלה בהום סנטר ועם זזה לפתח את הסטימה .

תנסה עם מחט או מסיר אבנית בשפריצרים...

ותקח נורת ביקורת, תראה אם מגיע בכלל חשמל למנוע.... יכול להיות שיש לך בעיה חשמלית ולאו דווקא המנוע של המשאבה דפוק

פורסם

תראה, קרה לי דבר דומה באיביזה.

החורים לא היו סתומים, המשאבה עבדה כמו גדולה, אבל מים לא יצאו.

התחלתי לחפש ומצאתי שהצינור התנתק באמצע, למזלי זה היה בבגאז' מאחורי איזשהו כיסוי ככה שזה לא הרטיב כלום (חוץ מהכיסוי).

תבדוק את הצינורות, יכול להיות שהם התנתקו איפשהו.

אם זה לא זה (וזה הפיתרון הקל.) אז כנראה שבאמת המשאבה הגיעה לזמנה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני אהיה קצת חוצפן ואנצל את השרשור....

באונו שלי השפריצר האחורי לא עובד. האם הוא אמור לעבוד במקביל לקדמי ? כלומר, האם כאשר הקדמי משפריץ גם האחורי אמור להשפריץ ?

מישהו יודע גם על מחלה בעניין הזה לפני שאני מפרק את הפלסטיק הקדמי בין החלון למכסה המנוע - שדי שביר :-/

פורסם

תפרק את הצינור שמגיע אליו ותראה אם הוא מוציא מים, אם כן אז השפריצר סתום מאבנית ואתה יכול לשחרר אותו ע"י חומץ במיכל הנוזלים של השפריצר ולחיצה עד שכל האבנית תיצא, זה עבד אצלי מצויין וכל השפריצרים עובדים עכשיו.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

לא, הוא אמור לעבוד בנפרד.

באונו שהייתה לי המשאבה לא עבדה, ישנה משאבה לשפריצר אחורי ומשאבה לקדמי.

ראשית תבדוק עם המשאבה עובדת, אם לא, זה יכול לנבוע משתי סיבות:

1. הלכה המשאבה.

2. לא מגיע חשמל למשאבה.

לגבי 1 אתה מבין שניתן רק להחליפה.

לגבי 2, שהבעיה הייתה גם אצלי, אילתרתי חיבור חשמל מהמשאבה של השפריצר הקדמי לשפריצר האחורי, שני השפריצרים עבדו במקביל.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
לא, הוא אמור לעבוד בנפרד.

באונו שהייתה לי המשאבה לא עבדה, ישנה משאבה לשפריצר אחורי ומשאבה לקדמי.

ראשית תבדוק עם המשאבה עובדת, אם לא, זה יכול לנבוע משתי סיבות:

1. הלכה המשאבה.

2. לא מגיע חשמל למשאבה.

לגבי 1 אתה מבין שניתן רק להחליפה.

לגבי 2, שהבעיה הייתה גם אצלי, אילתרתי חיבור חשמל מהמשאבה של השפריצר הקדמי לשפריצר האחורי, שני השפריצרים עבדו במקביל.

אז רגע.

אם הם לא עובדים ביחד - איך מפעילים את האחורי ? ניסיתי את כל הוריאציות של הכפתורים ולא הצלחתי.... דווקא פעם פירקתי את הפלסטיק העליון ולא בדקתי את זה - חבל :-/

פורסם

הם עובדים בנפרד אכן - הדרך להשפריץ מהאחורי זה פשוט למשוך את הידית של המגבים אחורה (לכיוון המנוע) במקום לכיוונך - קדימה - שפריצר קדמי - אחורה - שפריצר אחורי.

למיכל מתחברות שני משאבות נפרדות, אחת לקדמי ואחת לאחורי.

...Carpe Diem

פורסם

תודה על העצות.

אני אנקה מחר את המגעים, אחבר אותה חזרה למיכל ונראה אם היא שואבת או לא..

מה לגבי ניקוי של המשאבה בחומר לניקוי אבנית?

אפשר להטביע אותה בקערה של מים חמים עם מלח לימון?

פורסם

מים עם חומץ עזרו לי מאוד בפתיחת החורים של השפריצרים אז תנסה, אולי גם חומץ לימון יעזור אבל מים עם חומץ פתחו לי את כל החורים שהיו תקועים כבר הרבה זמן בכמה לחיצות של המשאבה.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

עברו כמה ימים מאז, והנה עדכון..

המשאבה נבדקה - נתתי לה מתח מספק מתח חיצוני והיא שואבת יופי מים. נתנה לי יופי של שפריץ ישר לפנים :bad-word:

הצנרת נבדקה, ואין סתימות. אין שום סימנים של אבנית בכל המערכת, ואת המעט שהיה ניקיתי.

הבעיה, לדעתי - ניסיתי לבדוק עם מד מתח את הפיקוד שמגיע למשאבה, ולדעתי לא מגיע פיקוד. קצת קשה לבדוק מה קורה כי הגישה מחורבנת, אבל זה לא נראה שמגיע מתח. יכול גם להיות שהקונקטור לא מוליך טוב בגלל כל הקורוזיה שיש עליו ואי אפשר לנקות.

בהתחלה חשדתי בידית של הוישרים, ואפילו ניסיתי לפתוח את מכלול ההגה כדי להגיע אליה, אבל חוץ מלשבור עוד חלק פלסטיק בדש-בורד, לא ממש הצלחתי לעשות משהו. לא יודע איך מגיעים לשם... אחר כך, שחשבתי על זה שוב, הגעתי למסקנה שהידית כנראה בסדר, כי הוישרים כן מתחילים לנגב את החלון שאני מושך בידית.

בקיצור - מישהו יכול לתת לי שרטוט חשמלי של המערכת הזאת? אני מתאר לעצמי שהכל מוביל לאיזה אוטומט, אבל לא יודע איזה ואיפה הוא נמצא...

• תוכן חדש...