Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תכניס לפה את כל העולם, אתה לא יודע מה השיקול שלהם.

יש מדינות קרות שיש משמעות שם לגיר רגיל מעבר לנוחות.

עניין של התנעה, תנועה בשלג, מצב כלכלי, מצב הכבישים והפקקים.

פה בארץ ברור לכל בן אדם שקונה רכב ככלי תחבורה ולא צעצוע שאין שום יתרון בגיר רגיל, אפילו לא אחד.

לכן פותח השירשור צריך להבין שזה לא שהאנשים פה עצלנים להעביר קלאץ, ורק חושבים על הנוחות, פשוט יש להם שכל והם מבינים מה הם קונים לאיזה מטרה.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
לא מבין מה כל הסיפור?

לא מבין בן אדם רגיל שנוסע ביום יום באיזה רכב רגיל צריך גיר רגיל. לשחק אותה נהג ראלי? לחסוך בדלק? בירידת ערך או תקלה מסוימת של אותו רכב כל החיסכון הלך לפח. שלא לחשוב על הנאה מנסיעה ברכב אוטומטי וזה בכלל לא משנה מה התיבת הילוכים שלו.

חוץ מהתלהבות של גיל 17-18 שאתה רק מוציא רשיון וחושב שאתה ושומאכר דיי דומים, למה זה טוב?

אנשים נוהגים בתוך הטלפון, בקושי מסתדרים עם אוטומט ומוביליי, רק חסר להוסיף עכשיו עוד כמה מאות אלפי רכבים ידניים לסיפור.

ועוד משהו, כל אחד עם רכב מעל 1.6 סמ"ק גיר ידני משחק אותה גבר גבר ונוסעה כמו מטורף, וחושב שהוא נהג מירוצים, וזה כבר בעיה שאין באמת לאנשים חובבי הענף יותר מדי מקומות להתפרע במקום מסודר כמו מסלולים באירופה.

לכן אין שום הגיון ברכב ידני בארץ, אלא אם כן אתה ממש קמצן, חושב שאתה נהג ראלי, או סתם מתהלב.

אפילו נהגי מוניות הבינו וכמעט ולא נוסעים על גיר רגיל למעט כמה חולי נפש, וגם ענף המשאיות ואוטובוסים עוברים לגירים אוטומטיים/רובוטיים.

שלא לדבר על הנושא של לתת את הרכב הידני לאישתך ולספר לה שנהג אמיתי נוסע בגיר רגיל, ולגרום לה להאמין לבולשיט הזה.

יש לך פה הרבה הכללות ודעות קדומות מופרכות שאני לא רואה טעם להתייחס אליהן.

אני כן אתייחס לקטע של התאונות שציינת כי פה זה בדיוק הפוך ממה שאמרת - תוסיף עוד מאות אלפי רכבים ידניים לכבישים ודווקא אז אנשים יצטרכו להתרכז יותר בנהיגה מאשר בטלפון. ככל שדברים נעשים יותר אוטונומיים (וגיר אוטומט זה אכן יותר ״אוטונומי״ מידני) אז לאנשים דווקא יותר קל לעשות דברים אחרים חוץ מלנהוג אז איך בדיוק הוצאת מזה את התסריט ההפוך זה רק אתה יודע.

פורסם
יש לך פה הרבה הכללות ודעות קדומות מופרכות שאני לא רואה טעם להתייחס אליהן.

אני כן אתייחס לקטע של התאונות שציינת כי פה זה בדיוק הפוך ממה שאמרת - תוסיף עוד מאות אלפי רכבים ידניים לכבישים ודווקא אז אנשים יצטרכו להתרכז יותר בנהיגה מאשר בטלפון. ככל שדברים נעשים יותר אוטונומיים (וגיר אוטומט זה אכן יותר ״אוטונומי״ מידני) אז לאנשים דווקא יותר קל לעשות דברים אחרים חוץ מלנהוג אז איך בדיוק הוצאת מזה את התסריט ההפוך זה רק אתה יודע.

טוב, אתה הצחקת אותי לגמרי. תן לי לנחש אתה בן 18? 19?

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
אל תכניס לפה את כל העולם, אתה לא יודע מה השיקול שלהם.

השיקול שלהם לא מעניין אותי, מעניינת אותי המציאות שבה כשאני מגיע למדינה אחרת מישראל אני צריך להיות מסוגל לנהוג על הרכבים שנפוצים בה.

בחצי השנה האחרונה הייתי פעמיים באירופה, במדינות שונות ובשתיהן הרכב שנהגתי בו היה ידני.

פורסם
השיקול שלהם לא מעניין אותי, מעניינת אותי המציאות שבה כשאני מגיע למדינה אחרת מישראל אני צריך להיות מסוגל לנהוג על הרכבים שנפוצים בה.

בחצי השנה האחרונה הייתי פעמיים באירופה, במדינות שונות ובשתיהן הרכב שנהגתי בו היה ידני.

אם השיקול שלהם לא מעניין אותך, אז גם את ענף הרכב בארץ לא מעניין הרצון הפרטי שלך.

ולך יש תמיד אופציה לקחת רכב אוטומטי.

אני לא מבין, אתה רוצה לחנך פה אנשים לנסוע על גיר רגיל בכדי לחסוך להם את הכמה שקלים בשדרוג רכב לאוטומט בטיול לחו"ל?

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

לשחק בטלפון אפשר גם ברכב ידני,זה שצריך להעביר הילוך מידי פעם לא באמת שיקול.

חוץ מאשר מחיר קניה זול,אין לרכבים ידניים יתרון.

ובגלל זה אם למישהו יש 110 אלף הוא יקנה יאריס אוטומטית ולא קורולה ידנית.

מעל סכום כלשהו יש המון מבחר טוב שהוא לא ידני.

לצורך העניין,ב58 יש רק דא'ציה ידנית ולכן הרכב נמכר כי אין לו תחליף ל"אחר חדש באותו במחיר".

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
אם השיקול שלהם לא מעניין אותך, אז גם את ענף הרכב בארץ לא מעניין הרצון הפרטי שלך.

ולך יש תמיד אופציה לקחת רכב אוטומטי.

אני לא מבין, אתה רוצה לחנך פה אנשים לנסוע על גיר רגיל בכדי לחסוך להם את הכמה שקלים בשדרוג רכב לאוטומט בטיול לחו"ל?

אני לא רוצה לחנך אף אחד, מאיפה נחתת ומה אתה רוצה ממני?

פורסם (נערך)
לשחק בטלפון אפשר גם ברכב ידני,זה שצריך להעביר הילוך מידי פעם לא באמת שיקול.

הרבה יותר קשה להתעסק בהילוכים ובטלפון בו זמנית אלא אם כן אתה בנסיעה רציפה בין עירונית ממושכת על כביש די פנוי על הילוך קבוע אבל כבר ביטלת את רוב ההתעסקויות בזה בסביבה עירונית ואני אומר את זה מניסיון.

חוץ מזה ההנחה שלו שזה יוסיף תאונות בגלל שיש לאנשים הרבה עיסוקים (כמו טלפון :|) ולכן הגיר הידני יגרום ליותר בעיות היא מופרכת, גם אם אתה חושב שהסטטיסטיקה לא תשתנה לטובה בטח אין שום בסיס להניח שהיא תשתנה לרעה, בדיוק להפך כי זה שיש משהו שמחייב אותך לשים לב שאתה בגיר הנכון זה רק יכול להועיל בלשים לב יותר לכביש ולנהיגה, לא להפריע.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם (נערך)

קודם כל אין לא לי ולא לך שום נתון סטטיסתי לגבי זה.

וצריך לקחת בחשבון את אחוז הרכבים הידיניים המעורבים בתאונות דרכים, לעומת אוטומטיים.

הבעיה היותר חמורה שלרוב ואני אשתדל לא להכליל, לרוב בעלי רכבים ידניים נוהגים כל הזמן בעובר התלהבות. הם כל הזמן ברייס, כל הזמן בפתיחות, כל הזמן מנסים להראות לכל העולם שהרכב שלהם מהיר יותר, ובזה נוהגים בפרעות.

שלא לדבר על אוכלוסייה מאוד ספיציפית עם אגזוזים גדולים במיוחד, פורקי לחץ למניהם, מערכות מאוד חזקות כובע, סיגריה וחלון פתוח חובה.

והדבר האחרון שהם חושבים עליו זה שליטה ברכב, חסכון בדלק, אמינות, אהבה לתחום הרכב.

ואני לא מדבר על כל מני טראנטות ישנות, או רכבים זולים במיוחד שכדי להוזיל את העלות שלהם מייצרים להם גיר רגיל, זה נושא אחר לגמרי והוא כלכלי נטו, בלי קשר לענף הרכב.

עריכה אחרונה על ידי timur2008

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

הבעיה היותר חמורה שלרוב ואני אשתדל לא להכליל, לרוב בעלי רכבים ידניים נוהגים כל הזמן בעובר התלהבות. הם כל הזמן ברייס, כל הזמן בפתיחות, כל הזמן מנסים להראות לכל העולם שהרכב שלהם מהיר יותר, ובזה נוהגים בפרעות.

שלא לדבר על אוכלוסייה מאוד ספיציפית עם אגזוזים גדולים במיוחד, פורקי לחץ למניהם, מערכות מאוד חזקות כובע, סיגריה וחלון פתוח חובה.

והדבר האחרון שהם חושבים עליו זה שליטה ברכב, חסכון בדלק, אמינות, אהבה לתחום הרכב.

זה אכן כנראה המצב בקרב החברים שלך ובשכבת הגיל שלך, אבל שם זה נעצר.

פורסם
קודם כל אין לא לי ולא לך שום נתון סטטיסתי לגבי זה.

וצריך לקחת בחשבון את אחוז הרכבים הידיניים המעורבים בתאונות דרכים, לעומת אוטומטיים.

ואני לא מדבר על כל מני טראנטות ישנות, או רכבים זולים במיוחד שכדי להוזיל את העלות שלהם מייצרים להם גיר רגיל, זה נושא אחר לגמרי והוא כלכלי נטו, בלי קשר לענף הרכב.

התגובות שלך משהו...

אני יכול להגיד אותו הדבר על בני 18-21 שנוהגים על אוטומט, לדעתי יש כאלה יותר.

הסיבה שאנשים ממשיכים לקנות גיר ידני זה כי מי שאוהב גיר ידני פשוט נהנה הרבה יותר בנהיגה היומיומית גם אם זה בפקקים.

אתה לא מתחבר לזה מהסיבות האישיות שלך וזה בסדר.

לא צריך לספר לנו שזה טיפשי/מיותר/לא מובן וכו'.

• תוכן חדש...