Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אם שמתי לב למשהו עם השנים ,זה שחברי הפורום באים מתחומים שונים וכאן באופ טופיק ניתן להתייעץ בכל נושא ולקבל המון תובנות וכיוונים טובים שיביאו לבחירה מושכלת ונכונה.

אני בן 36. לפני כ-6 שנים סיימתי תואר ראשון בשיווק טכנולוגי בספיר, היה לי מעט ניסיון במכירות ושרות לקוחות , המון זמן חפשתי עבודה ללא הצלחה עד שלבסוף המזל חייך אליי ולפני קצת יותר משנה מצאתי עבודה בתעשייה אווירית.

לא ארחיב יותר מדי על המשרה (המידע די מסווג עד לרמה כזו שמקום העבודה לא מופיע בגוגל מפס :) )

מדובובר בעבודה משרדית במטה החברה-בעיקר הכנת דוח"ות רכש שונים-הרבה מאוד עבודה מול המחשב (אפילו שניים :) ) שכוללת אקסל\SAP \EIS\BEX

אני די נהנה בעבודה , גם בזכות העובדה שאני נמצא בצוות שיש בו הרבה צעירים אבל גם אנשים יותר בוגרים .

לפני כמה שנים עשיתי אבחון תעסוקה והמאבחן היה מאוד מופתע ,שאלתי אותו מה קרה והוא ציין שלא יותא לו הרבה לפגוש סוג אנשים שהם "זאבים בודדים" שאוהבים להיות בחברה.

מצד אחד יש לי את הפינה שלי ומשימה בה צריך לעמוד ומצד שני חשוב לי לא להיות לבד באיזה משרד תללא חברה של אנשים.

אני אוהב ללמוד , על מנת להישאר רלוונטי . בכל תחום אם זה אוכל,בגדים ,עיסוקים וכו' אני תמיד מחפש גיוון

קשה לי להיות מונוטוני .

דברתיי עם המנהל שלי ושאלתי מה כדאי ללמוד לתואר שני והאם זה יקדם אותי בחברה-הוא המליץ על תעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע.

אני די מתלבט כי כרגע אני על תקן עובד חברה ובין היתר מקבל החזקת רכב שמהווה כ50% מכלל השכר , לא בטוח שכסטודנט אזכה לתנאים זהים.

חפשתי קצת מידע אודות התואר הנ"ל -נראה כתואר די קשה ונרחב למישהו שלא למד הנדסה לתואר ראשון.

אם אני מבין נכון, הדרך היחידה לשלב תואר שני בעבודה היא רק לימודי ערב או שאני טועה ?

לתעשייה אווירית יש אולי מוניטין של "מקום של זקנים" -מהניסיון המועט שצברתי אוכל להעיד שזה שילוב של אנשים עייפים שמחכים לפנסיה לבין צעירים פורצי דרך . לדעתי חשוב מאוד לצבור ידע (ותעודות...) במקום כזה על מנת לא להתקע מאחור.

פורסם

תבדוק בפתוחה, תוכל לגרור את זה גם 10 שנים טבל תצא עם תעודה ובזמן שלך.

תואר קשה וארוך בשילוב ערב. רק להבדיל זה ברמה של אוניברסיטה ולא מכללה, צריך להבין שיש הבדל.(למדתי גם במכללה ואוניברסיטה)

בכל מקרה זה עדיין לא מדעי המחשב אז עדיין פרופוציות

פורסם

השאלה אם למקום העבודה יש אינטרס לשלוח אותך ללימודים, אני נתקלתי באוניברסיטה (בן גוריון אם זה משנה) באנשים שנשלחו על ידי מקום העבודה ללמוד יומיים בשבוע לתואר שני.

אני שמעתי שדווקא למקומות כאלו (תעשיות בטחוניות) או למקומות עבודה גדולים יש יותר נטייה לעשות את זה, לא יודע עד כמה מדויק.

אגב, אתה בונה על תואר שני עם תזה או בלי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

במקרה שלך זה כבר לא ממש משנה כי אתה במעגל העבודה ובתפקיד שמתאים לכישוריך. בעבודה הבאה יבחנו את הידע שלך ולא איפה למדת.

לגבי התואר טעות שלי, תואר שני זה במסגרת זמן מוגדרת של שנתיים.

הבעיה אתה לא יכול להתקבל ללא קורסי השלמה כי לא למדת הנדסה.

תכלס אתה יכול ללמוד קורסים במקום, מה יתן לך בעבודה תואר שני מעבר לגמול ?

תעבוד על מענקי שקר שיש אצלכם ודרגות... נראה לי יותר מועיל.

פורסם

לפני כחצי שנה היו פרסומים לגבי לימודי תואר שני . אמתין לשנה הבאה כדי לברר יותר לעומק את העניין .

אכן ישנן דרגות לא ידוע לי על מענקים כלשהם ,אולי זו פונקציה של זמן עד שמתחילים לקבל אותם .

מה ההבדל בין תואר עם תזה לכזה שהוא ללא תזה ?

כששאלתי את המנהל עד כמה יעזור לי התואר השני -הוא קצת הופתע (אולי השאלה ישירה מדי...) ואמר "יעזור אבל לא הרבה" -כנראה שהוא התכוון לגמול.

לקח לי זמן לקבל את האומץ על מנת לדבר איתו בצורה ישירה כ"כ - שנה ראשונה בה אני מקווה שהצלחתי להראות את הרצינות ומוסר העבודה שלי.

פורסם

בס"ד

א. לפרסם שאתה עובד תעש"א במרשתת, אסור מבחינה ביטחונית.

ב. יש אופציה לצאת ללימודי תואר שני על חשבון תעש"א.

ג. לפי מיטב ידיעתי, תעש"א "מפוצצת" במהנדסי תעשיה וניהול עד כדי כך שכבר לא מקבלים סטודנטים שסיימו את התואר הנ"ל להיות עובדי חברה, אלא אם מדובר במשהו מיוחד, תברר טוב טוב לפני שאתה יוצא ללימודים, אם התואר ישרת אותך בצורה כזו או אחרת.

אם אתה מעוניין להתקדם בעבודה ורק עקב כך אתה לומד תואר שני, נראה לי שפיספסת משהו שם, תואר השני, לא יתן יתרון מהותי.

שיהיה בהצלחה...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

תואר שני עם תזה יכול לאפשר לך להמשיך לדוקטורט אם תרצה (ואם ירצו אותך), כמה שידוע לי תואר שני ללא תזה לא יאפשר לך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בס"ד

אם אתה מעוניין להתקדם בעבודה ורק עקב כך אתה לומד תואר שני, נראה לי שפיספסת משהו שם, תואר השני, לא יתן יתרון מהותי.

תוכל להרחיב למה לא ?

בהחלט אני רוצה להישאר שם ולהיות רלוונטי על מנת להתקדם, מה כן מומלץ לעשות ?

פורסם

תתייעץ עם משאבי אנוש, תראה להם שאתה מעוניין לתרום לחברה לטווח הארוך.

בכל מקרה, שמור על מירב התנאים שאתה יכול, כוון לקביעות ככל שישנה אפשרות כזו.

לעבוד שם זה בוננזה רצינית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

קביעות במידה ואקבל זה יהיה רק אחרי 5 שנים.

אני בהחלט מסכים שזה מתום מצויין להישאר בו ולכן מחפש דרכים להישאר רלוונטי.

פורסם

~

בכל ארגון גדול, כדאי לקחת את דעתו של מנהל אחד בערבון מוגבל. לא יודע עד כמה זה מקובל אצלכם, אבל הייתי מציג את השאלה למספר מנהלים אחרים בדרגות שונות ולמשאבי אנוש כפי שנאמר לעיל, ואז מגבש דעה קצת יותר מוצקה.

מנסיוני, גם כשיש אפשרות תיאורטית של למידה ע"ח המעסיק או בעידודו/התחשבותו, היא בד"כ לא הולכת לזאבים הבודדים אלא לאנשים שבנו לעצמם מוניטין ושם גם מחוץ למחלקה ולצוות הקטן שלהם. אלו נבנים על פי רוב ע"י הישגים מקצועיים, כישורים חברתיים או טקטיקות יח"צ, ובד"כ מי שיש לו את הראשון לא צריך את השאר. תחשוב עד כמה פיזיבילי לשלב את הנ"ל עם סגנון העבודה והאישיות שלך.

במקרה הספציפי של המעסיק שלך ומהיכרות קצרה עמו בתקופת השירות הצבאי - הייתי שוקל הצטרפות לוועד העובדים כטקטיקה נוספת לשמור על המקום ולתכנן את העתיד התעסוקתי. זה כמובן בהנחה ואתה רואה את עצמך נשאר שם עוד עשרים שנה קדימה עד הפנסיה (המוקדמת).

פורסם
תוכל להרחיב למה לא ?

בהחלט אני רוצה להישאר שם ולהיות רלוונטי על מנת להתקדם, מה כן מומלץ לעשות ?

בס"ד

בעיקרון, זה האדם הנכון, במקום הנכון ולאו דווקא תואר מתקדם כזה או אחר.

יש לי כמה וכמה חברים שם, אחד עם תואר שני במכונות והשני עם תואר שני באלקטרוניקה, שניהם לא מנהלים, אומנם זה לא מייצג, אבל בתור אחד שמכיר מקרוב מאוד מה הולך שם, רובם של המנהלים, אלו אנשים שהיו בזמן הנכון, ברגע שהמנהל שלהם יצא מאותה המשבצת.

לגבי תפקידים בכירים כגון מנהל מו"פ וכו', בהחלט מדובר באנשים עם תארים מתקדמים ורובם ד"ר, אם לשם אתה מכוון, זה כבר סיפור אחר.

לגבי קביעות - היום, לאחר 6-7 שנים, עובדים מקבלים קביעות, תבדוק מול המנהל/איש ועד מה קורה.

דרך מומלצת לשדרג את מעמדך שם, תכנס לאחת מקבוצות ספורט שלהם, זה ישדרג את מעמדך משמעותית (לפחות לגבי קבוצות מסוימות).

שלא יובן לא נכון, רובם של המהנדסים שם, הם אנשים מבריקים מאוד שאחראים על פרויקטים מדהימים, אנשים צעירים שנתנו להם את המושכות והם אלו שרצו קדימה, מדובר על מהנדסי מערכת, ברגע שהפרויקט מצליח, אתה תעבור לפרויקט הבא (בנית סוג של מוניטין).

למש"א, אין כלכך כוח, אם הוחלט ע"י מי שמחליט שפלוני יקודם, הסיפור סגור ולמש"א אין כלכך דיבור בעניין.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תוכן חדש...