Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי שמכרתי את הסיוויק 2008 שלי אני חושב להביא אוטו יותר ישן כדי שישאר לי כסף בצד וחשבתי על הסיוויק SR הישנה 1998.

מצאתי אחת ויש לה סאן רוף (אגיע לכך עוד רגע)

האוטו נראה במצב טוב מידי מכדי להיות אמיתי:

יד 2 (01)

אין לו שריטות או מכות בכלל

רק 170 אלף ק"מ

אוטו משופר עם גאנטים ספויילר וכל מיני שטויות (בבעלות בחור צעיר)

השאלה הכי גדולה שלי היא הסאן רוף. איך אני יכול לדעת שהוא יצא מהמפעל עם סאן רוף ולא הותקן לו באיזה מקום שיהיו לו דליפות בהמשך.

אילו עוד דברים אני צריך לחפש/להקשיב להם במעמד בדיקת האוטו הראשונה שיכולים למנוע ממני קנייה ישר? הבחור מתחייב בבדיקה של מנוע גיר ושלדה.

את האמת האוטו יקר מהמחירון אבל הוא גם נראה טוב מידי מכדי להיות אמיתי ושמור עד כדי כך... בכל זאת רכב בן 21 שנה.

אם ידוע על כל מיני קומבינות שאני אמור לבדוק וכו' אשמח לשמוע כי אני לא מבין בזה יותר מידי ואני רוצה לבצע רכישה בטוחה.

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי eitanmi
פורסם

אוטו "משופר" - סיבה לא לקנות

בן 20 - סיבה לא לקנות

עם 170K - סיבה לא לקנות (הק"מ זויף, סביר להניח שיותר מפעם אחת)

תן לי לנחש, בטח המציאה הזאת היא גם יד 5-7.

וכל הטוב הזה במחיר מעל המחירון!

שמע, אם אתה מחפש פח ליפול בו, אז סבבה. אם אתה מחפש אוטו לסוע בו, אז זה לא זה.

V5

פורסם (נערך)
אוטו "משופר" - סיבה לא לקנות

בן 20 - סיבה לא לקנות

עם 170K - סיבה לא לקנות (הק"מ זויף, סביר להניח שיותר מפעם אחת)

תן לי לנחש, בטח המציאה הזאת היא גם יד 5-7.

וכל הטוב הזה במחיר מעל המחירון!

שמע, אם אתה מחפש פח ליפול בו, אז סבבה. אם אתה מחפש אוטו לסוע בו, אז זה לא זה.

שכחתי לציין שהרכב יד 2 (01) לפי טענת הבחור ואני מתכוון גם לבדוק את זה כי הבנתי שבודקים את זה בקמפיוטסט (אם לא אשמח לדעת איך עוד ניתן לבדוק חוץ מברישוי שיכולים לתת לי טסט ישן לפני שעבר ידיים)

בין היתר השיפורים הם ויזואליים דברים של JDM שכנראה גם אני הייתי מתקין אם היה לי זמן פנוי.

פורסם

לגבי הסנרוף, האם רשום ברישיון הרכב?

יכול להיות רשום בשתי צורות:

1.בטבלת אביזרים מופיע "כן" ליד "חלון בגג".

2. בסעיף היתרים והגבלות כיתוב במילים "פתח בגג".

האם מקורי או לא? תסתכל על כפתור הפיקוד שלו. המקורי משמאל להגה ליד כפתור כיוון מראות. ובאותו עיצוב כמו כל הכפתורים האחרים. הלא מקורי יכול להיות במקום אחר ובעיצוב אחר.

פורסם

גם מבלי להכנס למיקום כפתור פתיחת הגג, אם הסאנרוף שקוע והוא בגובה הגג - הוא מקורי. אם הוא בולט מקו הגג ויש לו מסגרת פלסטיק חיצונית - הוא הותקן בארץ.

פורסם

ממליץ לך לחשוב על רכב קטן כמו יונדאי I10 וחבריהם.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)
לגבי הסנרוף, האם רשום ברישיון הרכב?

יכול להיות רשום בשתי צורות:

1.בטבלת אביזרים מופיע "כן" ליד "חלון בגג".

2. בסעיף היתרים והגבלות כיתוב במילים "פתח בגג".

האם מקורי או לא? תסתכל על כפתור הפיקוד שלו. המקורי משמאל להגה ליד כפתור כיוון מראות. ובאותו עיצוב כמו כל הכפתורים האחרים. הלא מקורי יכול להיות במקום אחר ובעיצוב אחר.

הראשון אומר שזה בא מהמפעל נכון?

אם כן אז יש יותר ביטחון בקשר לאטימות? האם ניתן לזייף את זה בדרך כלשהי שיראה כמהמפעל?

שמעתי בכללי שבשנים האלה אין מהמפעל רכב עם סאן רוף, זה נשמע לא אמין אבל זה בא מאדם שמבין יותר ממני אז אני לא יודע למה להקשיב.

פורסם
הראשון אומר שזה בא מהמפעל נכון?

כן אבל גם בסוג השני יכול להיות שזה מקורי.

באותם שנים לא הקפידו על רישום סאנרוף ברישיון, יכול להיות מצב שהוא יצא מהחברה עם סאנרוף מקורי ובלי רישום ברישון.

ובשלב כלשהו כשהרכב כבר היה הרבה שנים על הכביש עשו רישום ברישיון ואז זה נרשם כמו בסוג השני.

בהחלט סאנרוף מקורי עדיף על התקנה מקומית מכל הבחינות.

יש מכוניות מהשנים האלו (וגם הרבה יותר ישנות) עם סאנרופים מקוריים.

• אחראי פורום
פורסם

גם סאנרוף מקורי, בטח כזה בן 21, יכול להתחיל לנזול או להתקלקל. בדגם הזה בוודאות היו מקוריים שהגיעו לארץ.

אם לא רשום כלום ברישיון, זה קצת סיפור להכניס אותו לשם אבל אפשרי.

חשוב מזה (כי זו בעיה קטנה, אם תהיה) זה המצב המכאני.

"התחייבות" במודלים האלה (ובכלל) שווה כקליפת השום. האוטו משומש מאוד, עבר בעלים ואי אילו ק"מ ושנים, בדיקה שלו במכון תוציא רשימה שחורה משחור.

אין שום סיבה לקחת אותו למכון (שכמובן גם לא בודק ידיים או אימות קמ"ז) אלא למוסך שידע להסתכל למקומות הנכונים, שייתן חוות דעת על המצב המכאני עד כמה שניתן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אם לא רשום כלום ברישיון, זה קצת סיפור להכניס אותו לשם אבל אפשרי.

היום זה כבר לא סיפור, לרכב עד מודל 2005 אפשר לעשות רישום סאנרוף במכוני טסטים בלי צורך להציג אישור יבואן או אישור התקנה.

פורסם

לפי דעתי עשית טעות ואתה גורר אותה עוד יותר. לא ברור לי כמה הסיוויק 08 שווה אבל בשביל החישובים נניח שמכרת אותה ב20K שח וקנית רכב ב7000 ש"ח בגיל 20 . ה13000 שח שחסכת יכולים בכיף להתפוצץ מהר. מדחס מזגן 2000 ש"ח, גיר אוטומטי שיפוץ שלו 3-4K במקרה הטוב.. בול"ז 2K. טיפול טיימינג,2 טסטים+אישור בלמים,ביטוח חובה יקר יותר (אין ESP וABS וכריות אוויר באותם שנים זה היה בדגמים היקרים יותר בד"כ). אם המטרה של הקניה היא אהבה ספציפית לדגם הזה אז כל מה שרשמתי לא רלוונטי. אבל המטרה כאן כלכלית להגיע מA לB אז תקנה את הרכב החדש ביותר והמטופל ביותר, וזה כבר פחות משנה היצרן שלו.

פורסם

לא מבין מה הטעם לקנות סיויק בת 21, זו עדיין סיוויק. ב20 אלף קונים אחת בת 10, שתהיה אמינה מאוד.

לגבי דברים שהעירו פה:

1. זיוף קמ - יש לי שכנה עם סיוויק 2003 110 אלף קמ, סביר גם שזו הייתה בעבר אצל זקן שבקושי נסע ולכן קמ נמוך.

2. סאנרוף - לפי מס שלדה אולי תןוכל להזין באחד המקומות באינטרנט ולגלות את המפרט של הרכב.

פורסם
לפי דעתי עשית טעות ואתה גורר אותה עוד יותר. לא ברור לי כמה הסיוויק 08 שווה אבל בשביל החישובים נניח שמכרת אותה ב20K שח וקנית רכב ב7000 ש"ח בגיל 20 . ה13000 שח שחסכת יכולים בכיף להתפוצץ מהר. מדחס מזגן 2000 ש"ח, גיר אוטומטי שיפוץ שלו 3-4K במקרה הטוב.. בול"ז 2K. טיפול טיימינג,2 טסטים+אישור בלמים,ביטוח חובה יקר יותר (אין ESP וABS וכריות אוויר באותם שנים זה היה בדגמים היקרים יותר בד"כ). אם המטרה של הקניה היא אהבה ספציפית לדגם הזה אז כל מה שרשמתי לא רלוונטי. אבל המטרה כאן כלכלית להגיע מA לB אז תקנה את הרכב החדש ביותר והמטופל ביותר, וזה כבר פחות משנה היצרן שלו.

יש לי אהבה מאוד חזקה לסיוויק ובמיוחד לצורה המראה וההרגשה

אוטו אחר שאני מאוד אוהב כנוסטלגיית ילדות היא הקורולה 99

מכרתי את שלי ב25 אלף מתוכם נשאר לי 18 (סטודנט עם עזרה כלכלית מההורים) ואני כן מאוד רוצה להביא את הסיוויק הנל כי החוויית נסיעה וכי יש לי כבר מערכת סאב ומגבר שיושבת אצלי כשנה והאוטו מגיע עם הכל חוץ מזה אז יוצא לי בול כי התשתית לכך מותקנת

מה אני צריך לבדוק כדי לעשות קניה בטוחה?

פורסם

אם להתעלם רגע מזה שהאוטו 20 שנה על הכביש, סיוויק מהדור הזה (דור 6) היא הסיוויק האחרונה "שנחשבת" אצל המעריצים.

בדור הזה יש מתלה קידמי רב חיבורי מתקדם (ולא מקפרסון כמו ב 99% משפחתיות האחרות) ומתלה אחורי נפרד (ולא קורת מתח כמו אצל רוב האחרות).

מנועים חזקים ואמינים, עיצוב יפה ואיכות בניה גבוהה.

זה אחלה אוטו יחסית למתחרות באותם שנים.

ישן? בטח ישן.

אתה יודע שצריך שני טסטים בשנה ואישור תקינות לפני כל טסט?

תבדוק אם יש קבלות על טיפולים, אם יש רישיונות רכב ישנים שיכולים לאשר את הקילומטרז', לבדוק הכל. עדיף שתבוא עם "חבר שמבין".

פורסם

אתה יודע שצריך שני טסטים בשנה ואישור תקינות לפני כל טסט?

תבדוק אם יש קבלות על טיפולים, אם יש רישיונות רכב ישנים שיכולים לאשר את הקילומטרז', לבדוק הכל. עדיף שתבוא עם "חבר שמבין".

2 טסטים אני יודע. מהו אישור תקינות? רשיונות רכב לבדיקה שכמה קילומטראז רשום כנראה אין אבל כל זה אני אעשה שבוע הבא.

אשמח רק לקבל הסבר לאישור תקינות כדי לדעת מה המכשולים שמצפים לי לקראת טסטים אם אקח אוטו ישן

• תוכן חדש...