Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תדיראן מפרסמים את המדריך למתקין באתר שלהם וזה לא 2 דקות. אבל פה כנראה אנשים יודעים יותר טוב מאשר היצרנים עצמם

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה הכל קל על המקלדת...

זמן לוואקום=20 דקות לכל הפחות. אחרת, כבר עדיף לעשות פרג'.

20 דקות מיותרות על כל התקנה זה כן משמעותי.

ובצד השני- אין שום בעיה עם טכנאי שלוקח 700 שקל להתקנה.

יש לו לא מעט הוצאות, בלאי של הציוד, רכב, מיסים, ביטוח וכו'.

זה בלי להביא בכלל בחשבון שערכת התקנה בסיסית (צנרת גז, חשמל, לפלף) עולה למתקין בסביבות ה100 שקלים.

אם צריך (וב90 אחוז מהמקרים צריך) גם מתקן תליה ליחידה החיצונית, אז יורדים לו עוד איזה 150 שקל מהרווח.

אתה מזמין בעל מקצוע? קח בחשבון שהוא מרוויח. אין גמ"חים בשוק החופשי.

אתה רוצה לחסוך? תעשה לבד. עם כל הסיכונים הכרוכים בכך.

בדוגמת המזגן- לי אישית התאים "לקחת את הסיכון", להתנסות וללמוד הפעם.

כל המכשיר עלה 1200 שקל. 3 שנים אחריות יש לו? אחרי זה, אם נכשל, נחליף...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

אם אתה חושב שמתקין אומר לך התקנה X שקל לא משנה מה הדרישות שלך אתה ממש ממש טועה.

במקום זה

התקנה בסיסית X

קידוח בבטון +

מתקן תליה +

הארכת כבל חשמל+

רוצה וואקום?, תוסיף כסף

ובוא תשמע משהו, בשביל ההרגשה הטובה שתשמע את הרעש של המשאבת וואקום, ברגע שהכול מוכן ומורכב הוא יחבר לך את הוואקום, אחרי שהוא ינקה אחריו ויסדר את הכלים הוא יינתק את הוואקום.

בתוך הערכה מגיעה הצנרות, הוא רק צריך לחבר גז, לעשות פרג', לחבר לחשמל.

כל דבר שתפיל עליו שהוא קצת שונה הוא יוסיף לך במחיר, כמו כרטיס טיסה בלואוקוסט.

אני זורק פה הערכה גסה ממש, אבל אני משער שהוא מרוויח נקי לכיס על כל התקנה 300-400 שקל.

במזגנים של טורנדו יש 7 שנים אחריות, כל עוד הבעיה לא בהתקנה טורנדו שולחים טכנאי.

בשביל לתת למישהו עוד 300 שקל שיעשה עבודה יפה, ינקה אחריו ויחסוך לי את כל הטרחה, מבחינתי שווה 300 שקל, אלא אם כן אתה נהנה מהעבודה או שיש לך את כל הציוד והכלים מוכן כבר.

מה שכן, אני לא הייתי מתקין מזגן סיני עלום שם, הכי כולם אותו חרא יוצאים מאותו מפעל בסין אבל בסופו של יום, כשיש בעיה ואתה צריך לתקן את המזגן אתה בבעיה, אין חלקים.

שלט יכול לעלות לך הרבה יותר ממה שחשבת שתשלם.

עריכה אחרונה על ידי ModChiP
לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אני לא אמרתי שום דבר על הוצאות טכנאי. לא מבין למה לקחתם את זה לכיוון הזה.

שאלתי אם מכירים טכנאי מומלץ שמתקין מזגן 1 כ"ס בפחות מ-700 שקל (ורצוי אחד שלא עושה מס אשכנזים).

או מזגן מומלץ בפחות מ-1000.

כמה 99% האחרים מרוויחים לא מעניין אותי ובאמת שיבושם להם. פליז שזה לא יהפוך לעוד שרשור עצמאיים או משהו.

רק מחפש איך אני יוצא עם מזגן 1 כ"ס שיחזיק גג 3 שנים ויקרר חדר 14 מ"ר באופן סביר. שאלתי אם אפשר בפחות מ-2000. זה הכל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בית שכור?

הבעל בית משתתף?

הבעל בית רוצה מזגן שיחזיק יותר מכמה שנים בודדות ומוכן לשלם על זה?

פורסם
אני לא אמרתי שום דבר על הוצאות טכנאי. לא מבין למה לקחתם את זה לכיוון הזה.

שאלתי אם מכירים טכנאי מומלץ שמתקין מזגן 1 כ"ס בפחות מ-700 שקל (ורצוי אחד שלא עושה מס אשכנזים).

או מזגן מומלץ בפחות מ-1000.

כמה 99% האחרים מרוויחים לא מעניין אותי ובאמת שיבושם להם. פליז שזה לא יהפוך לעוד שרשור עצמאיים או משהו.

רק מחפש איך אני יוצא עם מזגן 1 כ"ס שיחזיק גג 3 שנים ויקרר חדר 14 מ"ר באופן סביר. שאלתי אם אפשר בפחות מ-2000. זה הכל.

קניתי שנה שעברה במחסני חשמל מזגן טורנדו 11a ב 1450 ש"ח + קיבלתי 500 ש"ח תווי קניה (היה מבצע באותו זמן) + 7 שנות אחריות. התקנה דרכם ב 550 ש"ח. המזגן עצמו טוב. איכות התקנה פחות טובה.

יצא בדיוק 2000 ש"ח לא כולל תווי קניה.

זו הייתה התקנה במקום מזגן ישן כך שלא היה צורך בגישטל ובקידוח חור. אבל גם לא גבו כסף על פירוק המזגן הישן (נהוג לגבות כ 100-150 ש"ח) כך שזה מתקזז.

פורסם
בית שכור?

הבעל בית משתתף?

הבעל בית רוצה מזגן שיחזיק יותר מכמה שנים בודדות ומוכן לשלם על זה?

לא ולא. הדירה הולכת לפינוי בינוי בין עוד שנה עד שלוש מהיום. העלות במזגן מתחלקת ביני לבין שותף נוסף.

1000 לכל אחד זה עוד כ-100 שקלים לשכירות של שנה במקרה הגרוע. בהנחה ולא נצליח למכור את המזגן בסוף התקופה. בכל מקרה מנסים לצמצם עלויות כי באמת שלא קריטית לי האיכות כל עוד הוא יצליח ליצור לי 25 מעלות באופן סביר בקיץ ויהיה אמין או עם אחריות של שנה-שנתיים.

קניתי שנה שעברה במחסני חשמל מזגן טורנדו 11a ב 1450 ש"ח + קיבלתי 500 ש"ח תווי קניה (היה מבצע באותו זמן) + 7 שנות אחריות. התקנה דרכם ב 550 ש"ח. המזגן עצמו טוב. איכות התקנה פחות טובה.

יצא בדיוק 2000 ש"ח לא כולל תווי קניה.

זו הייתה התקנה במקום מזגן ישן כך שלא היה צורך בגישטל ובקידוח חור. אבל גם לא גבו כסף על פירוק המזגן הישן (נהוג לגבות כ 100-150 ש"ח) כך שזה מתקזז.

תודה אני אבדוק אותם. מצאתי אצלם מזגן ב1150 של אלקטרה נדמה לי, אמור להיות סבבה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מזגן יד שנייה?

יש חנויות יד שנייה של מוצרי חשמל משופצים שנותנות אחריות מסוימת, אולי הייתי בודק בכיוון הזה.

כך או כך לא מדובר במוצר מי יודע מה יקר.

פורסם

יש מתקינים שמוכנים להתקין לך מזגן יד שניה.

אולי באמת שווה לחפש מזגן נייד, לפחות הוא ישאר אצלך ביד בסוף התקופה

פורסם

^זה הכוון הכי חכם.

מזגן משומש במצב טוב יכול להיות תלוי אצלך על הקיר בפחות מאלפיה.

איפה בארץ, אולי יש למישהו המלצות למתקינים?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

פורסם
אז עשה "שטיפה".

ועוד 2 דקות וואקום.

מי שישמע שזה עוד 150 שקל שיוצאים מהכיס של המתקין.

וואקום אצלי במערכת גדולה לקח מעל שעה. בכל מקרה זה לא יכול להיות פחות מחצי שעה שכן צריך לכבות את המשאבה ולראות שהוואקום נשמר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

משהו אחד לא הבנתי מה ההבדל בין וואקום לפרג? מה זה פרג בכלל.

אגב יש עוד קאצ' קטן שמתקינים לבד. זה כמה להדק את הצינורות הידקת חלש-יברח גז. הידקת חזק מדאי- גם כן יברח הגז!!!

בעיקרון לפי הספר (לא שראיתי פעם אחת בחיי שזה קרה במציאות) אומרים לסגור עם מומנט מדוייק כל צינור לפי העובי שלו.

פורסם

פרג' זו שיטה שלפיה משחררים מעט גז דרך צינור לחץ נמוך (אני עושה דרך הונטיל).

מה שזה בעצם עושה, זה מוציא את האוויר שהיה בצינורות, וממלא אותם בגז, ו"על הדרך" אמור להעיף קצת ג'יפה ורטיבות.

בחלק השני כדאי לסמו על זה פחות, ולכן לא לפתוח את הפקקים בערכת הצנרת ובשני חלקי המזגן עד השניה האחרונה, כדי למנוע כניסה של אבק ולחות פנימה, מלכתחילה.

(המעבה מגיע ממלוא חנקן בלחץ, והצנרת מגיעה נקייה ופקוקה אם קנית אותה במקום נורמלי)

חוץ מלא להדק חזק מידי- יש לי עוד טיפ: קצה הצינור שמתחבר חייב להיות ממש מקביל לניפל שהוא מתחבר אליו. אחרת, שוב, דליפות. ולא יעזור לך כלום אלא לעשות פלר חדש. (ואל תשאל איך אני יודע :-P)

פורסם
לא ולא. הדירה הולכת לפינוי בינוי בין עוד שנה עד שלוש מהיום. העלות במזגן מתחלקת ביני לבין שותף נוסף.

וככה נכנסתם לדירה, בלי מזגן? מי עושה דבר כזה בקיץ הישראלי?.. (באמת שואל, יכול להיות שזה דבר שבשגרה בסצינת השכירות התל אביבית [?])

מאיפה המידע ש"יהיה פינוי בינוי עוד שנה-שלוש שנים"? נשמע כמו דרך של בעל הדירה להתנער מהעניין.

מזכיר לי סיפור שהיה לחבר, גר עם זוגתו בדירת 3 חדרים ברמת גן. המזגן בדירה התקלקל וחצי קיץ הם היו בלי מזגן. כשהייתי אצלו (הדירה היתה כמו מכבש, אין לי מושג איך הם חיו ככה) ושאלתי לפשר הדבר הוא סיפר שהמזגן לא עובד כבר תקופה, אמרתי לו להגיד לבעלת הדירה, הוא אמר שהם כבר אמרו לה ו"היא טענה שהבניין הולך לפינוי בינוי בשנה הקרובה אז היא לא רוצה לתקן". כמובן שזה היה בשביל להתנער מהצורך בתיקון המזגן/התקנת מזגן חדש. אחרי שאמרתי לו להתעקש על זה הם הלכו לדבר עם שכנים שהם בעלי הדירה בבניין ואותם שכנים אמרו שאין שום צפי להתחלת העבודות בקרוב (בקיצור - היא שיקרה). וכמישהו שמעורב בשני פרויקטים של פינוי בינוי (במרכז כמובן) ש"נראה שמתחילים כל רגע", אחרי שאחוז החתימות הנדרשות הושג כבר מזמן (מעל שנה), יכול להגיד שמהנסיון שלי אף אחד לא יודע מתי זה באמת יתחיל (אם בכלל), כולל היזם, וזה יכול לקחת גם עוד 5 ועוד 10 שנים.

בסוף אחרי שהתעמתו איתה היא עשתה טובה שהזמינה טכנאי והמזגן תוקן.

בקיצור - אולי שווה לפעול גם מול בעל הדירה, שיסייע בהוצאה.

פורסם

איפה אתה ממוקם בארץ?

כל המידע הזה ששואלים אותך בבערך 2 דפים של פורום יכל להימנע אם היית נותן את כל המידע מראש.

• תוכן חדש...