Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

כבר תקופה ארוכה שאני נוהג לי על אוריס היברידית סטיישן 2018.

אז לאחר טיפול ראשון ולקראת ה20 אלף כבר, החלטתי לשתף אתכם בחוויות הנהיגה ברכב, לציין מה טוב, מה לא, ולמי הרכב כדאי לדעתי.

אמל"ק - צריכת דלק צריכת דלק צריכת דלק, פרקטיות מדהימה, שעמום טוטאלי.

עיצוב בקו של טויוטה, כולם מכירים את רכבי הליסינג האלו, חרטום שנפגש משני צידיו בצורה אלכסונית באמצע עם הפנסים והגריל. עיצוב חביב, מעודכן ויפה לטעמי, אבל משעמם.

הרכב יחסית ארוך, קצת יותר מ4.5 מטרים, אני רגיל לספינה שלי כך שזה לא מפריע לי בתמרוני חניה או בעיר (אפילו בתל אביב אני מצאתי חניה כמה פעמים!).

הרכב הספציפי בצבע לבן, מה שגרם לי להבין את ההבדל בין כניסה לרכב לבן ביום חם, לבין כניסה לרכב שלי ביום חם. ומי שאומר שמדובר בהפרש של כמה מעלות, אני מזמין אותו להתחלף איתי בטמפ' הכניסה לרכב בתקופה זו של השנה, מדובר בסבל אמיתי.

נמשיך הלאה ליחידת הנעה:

מדובר כמובן במנוע 1.8 בנזין של טויוטה (99 כ"ס) ומנוע חשמלי המשודך אליו (82 כ"ס ו20 קגמ), בידח קצת יותר מ130 כ"ס, שמביאים את הרכב ל100 קמש בערך ב10-12 שניות, זו לא אחת החוזקות שלו גם כך.

מה כן החוזקות שלו? או אה, החסכון בדלק, כמובן שנגיע ונדבר על זה לא מעט.

אמנם הרכב מרגיש אנמי ביום יום, אבל במעבר למצב PWR אפשר לקבל תגובת דוושה חדה יותר וכוח זמין כמו כל רכב משפחתי ממוצע וגיר רציף צווחני, לשימוש יום יומי לא הייתי אומר שחסר לרכב כח.

פנים הרכב, אבזור ונראות:

כאן יש יתרונות ויש חסרונות, אציין קודם את היתרונות כי מגיע ליפנים.

ידית ההילוכים קטנה, בעלת תפעול נוח מאוד, נמצאת במרכז הקונסולה ומתחתיה שלושה כפתורים למצב EV חשמלי בלבד עד 50 קמש (ובתנאי שהסוללה טעונה מספיק), ECO שגורם ללחיצה על הגז להגיב בקושי, ולערב את המנוע החשמלי כמה שניתן. או מצב PWR שגורם לרגישות גבוהה בדוושה וגיוס כוח רב. החסרון מתחבר למצבי הנהיגה, לדעתי ברכב שנותן אופציות כאלו, ואלו קשורות גם לאופיו החסכוני, היה ראוי שתהיה שליטה על מצבי הנהיגה דרך ההגה באיזשהו אופן (סתם מחשבה - ג'ויסטיק בעל 3 כיוונים). במהלך נסיעה ובטח שבלילה, קשה להתמצא בהתחלה במיקומי הכפתורים ולהחליף או לאפשר מצב מסויים.

IMG_20190720_155336.jpg

לוח השעונים עדכני ונוח לשימוש מההגה, מציג נתונים על המדיה, שיחות, שלל מדדים של צריכת דלק, TRIP, והתראות כאלו ואחרות. חסרון נוסף הוא התראה שמופיעה ל3 שניות כל פעם שיורדים מתחת ל-50 קמ"ש, לגבי הפעלת מערכות בטיחות, זה קצת מציק באיזשהו שלב, בטח אם אתה בתנועה שכל הזמן נעה סביב המהירות הזו.

IMG_20190720_155256.jpg

העיצוב הפנימי בגוון אפרפר של טויוטה עם חומרים נעימים למגע שמעוצבים בצורה שנעימה לעין, נותן תחושה נעימה בתא הנוסעים. המושבים סולידים ועשויים מחומר טוב, נגע בהם בהמשך.

מרחב הפנים לא רע, אישית לקח לי קצת זמן למצוא תנוחת נהיגה נוחה, נאלצתי לקחת את המושב לא מעט אחורה ולהוריד את המושב די הרבה כדי שהרגל לא תגע בהגה, ובכל זאת - חסר לי קצת מקום לרגל שמאל.

מאחור 4 מבוגרים ישבו בנוחות, אם היושבים מקדימה לא לוקחים את המושבים יותר מדי אחורה, תרומה טובה לסיטואציה כזו היא הרצפה השטוחה בחלקה האחורי של האוריס, כמו בטויוטות אחרות.

IMG_20190720_155110.jpg

מידות הבגאז' בגרסת הסטיישן גדולות, הרצפה קצת גבוהה בגלל שהרכב היברידי, אך בכל זאת יש מעל ל500 ליטרים, המגש זז על מסילה בנוחות וגם מתנתק בצורה נוחה לפירוק והרכבה. יש גישה לקיפול מושבים דרך הבגאז והם משלימים עוד מאות ליטרים להעמסת ציוד רב.

לגבי אבזור, הדגם הזה הגיע עם יותר אבזור ממה שאני מכיר בשנתונים קודמים (או שאולי אלו רמות גימור שונות ואני לא מתמצא).

מעבר לאבזור בטיחות שציינתי (סטיה מנתיב והתראת התנגשות מקוריים), יש כמובן הרבה דברים שמגיעים ברוב הרכבים - משענת יד בעלת 2 תאים, תא למשקפי שמש, סוככי שמש עם מראות, בקרת אקלים דיגיטלית בעלת כפתורים פיזיים, בנוסף היא כוללת כפתור הפשרת אדים קדמי, כל החלונות החשמליים אוטומטיים מלאים מצד הנהג, כוונון מושב נהג ונוסע לגובה, מעבר לכך אין מיזוג ליושבים מאחור, אבל יש בקרת שיוט ובנוסף שקע מצת בבגאז'.

מערכת המולטימדיה היא TOYOTA TOUCH בעלת מסך מגע שמשתלב מעולה בקונסולה, מגיב טוב למגע, בעלת כפתור NAV לניווט, חיבור בלוטות' ושליטה מההגה. במסך המולטימדיה ניתן גם לצפות בנתונים על היחידה ההיברידית - כמה סוללה יש, מה צריכת הדלק הרגעית, TRIP, ועוד קצת נתונים. בקרת האקלים גם כן ניתנת לשליטה מהמסך ומוצגת כאשר נעשים שינויים. החסרון שמצאתי במערכת הזו הוא שהיא לא תמיד מתחברת לטלפון בניסיון הראשון.

IMG_20190720_155310.jpg

המזגן עצמו אם כבר דיברנו עליו, מקפיא ועוצמתי, אני מוצא את עצמי מכוון אותו בימים חמים רק ל21-22 מעלות ויושב בנוחות.

ראוי כאן לציין לשבח את פתחי המיזוג הצדדים שמתכווננים בקלות לכל כיוון שרק רוצים.

נוחות נסיעה:

האוריס בולמת את המהמורות בכביש ברמה ממוצעת כמו שמצופה מרכב בקטגוריה ובמחיר הזה, אבל כאן לא הבעיה שלה. הבעיה של האוריס מובנת אחרי ישיבה של למעלה מ20 דקות :

המושב, או המושב, הוא צר מדי וקשיח, בקטע לא טוב.

המושב מרסק לי את הצלעות בכל נסיעה קצת ארוכה, ובכלל אחרי 4 שעות יצאתי גמור לגמרי באחד הימים. בהתחלה הייתי בטוח שזו בעיה בגלל הרוחב שלי, אבל גם לאישה מסתבר שהמושב לא כל כך נוח, אם הייתי צריך לקנות רכב כזה באופן פרטי זה היה דיל ברייקר רציני.

IMG_20190720_175040.jpg

התנהגות כביש:

חחח.

הדובדבן שבקצפת-צריכת הדלק:

טוב כאן אסביר כמה דברים, ואשתדל להסביר אותם בצורה טובה.

קודם כל, הרכב חסכוני, ללא ספק, ומחשב הדרך לא מזייף יותר מדי אלא רק ב10 אחוז לעומת בדיקת משאבה.

צריכת הדלק תלויה מאוד בנהג, כמובן גם בתנאי הדרך, אבל אציג לכם את אותה הדרך בדיוק, אך ב2 מצבים בהם האחד חסכוני והשני לא ונוצר הבדל של מעל ל100 אחוז.

IMG_20190724_203306.jpgIMG_20190720_160716.jpg

אז אמנם אני לא משלם על הדלק, אבל היה מעניין מאוד לעשות את הניסויים האלו ולראות מה משפיע על צריכת הדלק ברכב הזה וכמובן כמה אפשר 'להוציא' ממנו.

שיטת החסכון היא כזו: כמובן אין הבדל בין שאר הרכבים, צריך לתכנן קדימה את הנסיעה, לא להאיץ לתנועה שמאטה או לרמזור אדום, לשמור מרחק ולהתגלגל כשצריך. בעיקרון יהיה חסכון גם בנסיעה רגילה דהיינו לחיצה מתונה על הגז, וצריכת הדלק תרד באמצעות כמה פעולות פשוטות:

בהאטת התנועה, הורדה קטנה של הידית לB תגרום לבלימת מנוע, וכך ימנע שימוש מיותר בברקסים, ובנוסף הסוללה תטען להתחלת הנסיעה.

ביציאה מכביש בינעירוני, ניתן לגלוש עד ה'יציאה' או הרמזור ולקראת עצירה מלאה להעביר לB ולגרום לסוללה להטען עוד קצת, אישית אני עושה את זה כל יום והרכב יכול להמשיך להתגלגל על 80-100 בלי לרדת משמעותית במהירות הודות לגיר הרציף במשך כמה מאות מטרים.

לאחר שיצאנו חזרה לתנועה עירונית, מעבירים לEV MODE וכעת הרכב נוסע רק על חשמל (עד 50 קמש), צריך להתרגל לכמות הלחיצה על הדוושה, EV MODE יעבוד עד שנלחץ על הדוושה מספיק כדי לצאת ממצב ECO בלוח השעונים, ובעליות או בלחיצה חזקה יחסית הוא יגמור את הסוללה די מהר, לכן גם פה צריך להפעיל שיקול דעת, ולהשתמש בבלימת מנוע או 'גלישה' כשניתן כדי לנצל כמה שיותר מרחק עירוני על המנוע החשמלי.

צריכת דלק אמיתית עומדת על 1:20.5 כשבמחשב הדרך הוצג 4.5 ל100 (1:22.2, קצת פחות מ10 אחוז הפרש), על מהירות ממוצעת של 35~ קמש. הנסיעה עצמה כוללת שיוטים בבין עירוני, המון נסיעות בעיר, המון עמידות סרק של הרכב (90 אחוז מהזמן על חשמל), וגם נסיעות בתל אביב הצפופה. לדעתי הנתון הזה מדהים.

בנהיגה קצת פחות רגועה ויותר 'ממוצעת' הנתון עולה לסביבות 5.4 ל100, ואם נשווה את זה לסטיה של כמה אחוזים בודדים, אנחנו מדברים על צריכה של 1 ל16-17 קמ"ל.

IMG_20190729_080333.jpg

כך נראית צריכת דלק במחשב הרכב בפקק של כביש 4, צריכה גבוהה בהאצה ושיוט עד הגעה לפקק, ומשם - דקות ארוכות על צריכת דלק 0 עגול.

half.jpeg

חצי מיכל עם למעלה מ500 קמ, אך מחשב הדרך מציין שיש עוד 255 עד התדלוק, שמישהו ילמד את היפנים חשבון!

בשורה התחתונה:

מדובר ברכב פרקטי שמעבר לחסכון בדלק מביא גם לירידה בשחיקת מנוע הבנזין מאחר והוא פועל מעט, וכשכן פועל רצוף זה בשיוט בין עירוני, גם הברקסים נשחקים מעט יותר כך שנשארנו עם חסכון גדול ביד.

החסרונות שמצאתי פורטו בסיקור - המושבים מכאיבים מאוד לנהיגה, אולי זה אינדיבדואלי ויש כאלו שימצאו אותם נוחים, בגדול מדובר ברכב שנותן תמורה למחירו ושומר על ערך גבוה בשוק, אך מענין לראות מה תהיה המגמה כעת כשהוא יצא מההיצע של הדגמים החדשים.

מעבר לחסרונות שציינתי, קשה לי לראות רכישה אחרת לקונה הרציונלי שיכול להתמודד עם החסרונות שציינתי ומחפש רכב חסכוני אמין ופשוט לתפעול.

עם זאת מדובר ברכב משעמם שלא מעלה חיוך לחובב רכב, ויכול גם לשעמם בתור משומש לאדם שמחפש קצת 'להתעסק' :)

תמונה חיצונית תהיה פשוט תמונה מגוגל, כי אין שום הבדל.

Auris_Wagon-668.jpg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חצי מיכל עם למעלה מ500 קמ, אך מחשב הדרך מציין שיש עוד 255 עד התדלוק, שמישהו ילמד את היפנים חשבון!

המחשב אינו ליניארי (גם לא מד הדלק).

הוא מחשב את המרחק הנותר על פי סגנון הנהיגה שלך בקילומטרים האחרונים ולא לפי הממוצע.

פורסם

לזכותו של הגיר הרציף של טויוטה, הוא מצויין למי שרוצה לנהוג בצורה חסכונית.

הגיר הרציף המחולק יודע לעלות ולהוריד הילוכים בצורה טובה למי שרוצה לגלוש. וצריכת הדלק בהתאם- מהקורולה הוצאתי 1 ל-16 מבלי לנהוג כמו סבא, אלא פשוט לנהוג יעיל. מניח שכשאתה משלב לזה מנוע היברידי -אני לא מתפלא שהצריכה היא כזאת.

פורסם

המחשב אינו ליניארי (גם לא מד הדלק).

הוא מחשב את המרחק הנותר על פי סגנון הנהיגה שלך בקילומטרים האחרונים ולא לפי הממוצע.

אמנם המיכל לא לינארי אבל ב45 ליטר הוא אמור להספיק ל900 לפי 1 ל20 ולא ל80. לפי הצריכה הזו הייתי בחצי מיכל עם 5 ליטררים אחרי החצי האמיתי

ואתה טועה לדבי ההנחה שלך, הוא לא בודק לפי הקמ האחרוניפ אלא לפי ממוצע הטריפ, כך יוצא שאני 'מעלה' לו את הטווח בכל נסיעה.

פורסם

האמת מלקרוא את הכותרת בלבד עשית חשק לקחת גלולת ציאניד.

אבל כשקראתי מה צריכת הדלק - השפרצתי.

וברגיל, אני רגיל להשפריץ דלק... לכל עבר גאד דאמיט!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לאחר שבוע נסיון עם רכב כזה חזרתי לi35 עם 200k... .לי הרכב היה לא נוח וצפוף,בכבישי הגליל הוא היה חלש ורועש. חוסר בתאי איכסון ותחושת עוני באבזור. מע' השמע אינה ראויה להיקרא מולטימדיה. היתרון היחידי שלו-חסכוני.

פורסם
להעביר לB ולגרום לסוללה להטען עוד קצת

בפריוס 2010 הילוך B היה נותן בלימת מנוע בלבד ללא טעינה כלל, באמת לא הבנתי את ההגיון ויתכן שזה שונה בהמשך.

פורסם
האמת מלקרוא את הכותרת בלבד עשית חשק לקחת גלולת ציאניד.

אבל כשקראתי מה צריכת הדלק - השפרצתי.

וברגיל, אני רגיל להשפריץ דלק... לכל עבר גאד דאמיט!

קח דיזל נורמלי. תקבל צריכת דלק דומה בלי כל הזוועה שמסביב.

הנוחות שלו פשוט זוועתית (לגב שלי).

עוד דבר שמאוד מפריע לי זה החלון הצר כמו חרכי ירי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כאחד שהחזיק אוריס לתקופה של שלוש שנים, הסיכום מאד קולע.

ואם משווים לאיוניק הנוכחית לפחות מבחינת דלק אז באיוניק בנהיגה הרבה יותר רגילה (ולא נהיגת סבתא שנדרש באוריס) מקבלים 1:20.

טסלה 3 2022

פורסם

היה לי בליסינג שנת 2016 , סה"כ אוטו טוב אבל לדעתי הפרזת בתיאורים שלך

1. צריכת דלק מאוד תלויה בצורת הנהיגה אפילו יותר מהיברידיות אחרות , אני נוהג לא חסכוני ובקושי הוצאתי 500 ק"מ ממיכל מלא , הנירו שלי היום עושה בשקט 650 ק"מ על 40 ליטר ונסיעה לא חסכונית בעליל.

2. מרווח פנימי , לא רשמת כלום על התקרה הנמוכה , מישהו קצת גבוה יקבל אותה בראש.

3. המערכת מולטימדיה חסרת תועלת , אין תמיכה בעברית , ניווט בארץ לא רלוונטי אם לא וויז (אצלי בכלל זה לא היה מותקן), באופן כללי זה רדיו בסיסי+נתוני צריכת דלק.

4. מצב EV על סוללה מלאה ייתן כמה מאות מטרים עד קילומטר אולי לפני שהסוללה פרוקה (בספר רכב לדעתי מדברים על קילומטר וחצי שניים)

לחיוב אני אומר שהגיר הרציף היה לי תענוג , כנראה זה נכון שאומרים שאתה או שונא או אוהב אותו.

לגבי מצב B , תסתכל בחוברת , זה ממש לא לשימוש יום-יומי ואתה עושה נזק לרכב, מספיקה לחיצה מעטה על הדוושת הבלם כדי לטעון את הסוללה עוד לפני שהבלמים נכנסים לפעולה.

פורסם (נערך)

תיאור מושב הנהג מדוייק - אחרי 20 דקות פתאום מתחיל הסבל. ממש דיל ברייקר, גם למי שלא סובל מכאבי גב כרוניים.

ואת זה קשה לגלות באולם התצוגה או בנסיעת מבחן קצרצרה ( תאוצה, מרחב פנים , מולטימדיה כן מגלים מיד).

אבל חוסר נוחות של מושב הנהג משותף לעוד כמה דגמי טויוטה ( יאריס, קורולה או אפילו פריוס ).

היו כאן בפורום כמה התייעצויות מה לבחור באותו המחיר, קורולה או אוונסיס - אז רק מושב הנהג מספיק בשביל לא לבחור בקורולה ( או באוריס ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
היה לי בליסינג שנת 2016 , סה"כ אוטו טוב אבל לדעתי הפרזת בתיאורים שלך

1. צריכת דלק מאוד תלויה בצורת הנהיגה אפילו יותר מהיברידיות אחרות , אני נוהג לא חסכוני ובקושי הוצאתי 500 ק"מ ממיכל מלא , הנירו שלי היום עושה בשקט 650 ק"מ על 40 ליטר ונסיעה לא חסכונית בעליל.

2. מרווח פנימי , לא רשמת כלום על התקרה הנמוכה , מישהו קצת גבוה יקבל אותה בראש.

3. המערכת מולטימדיה חסרת תועלת , אין תמיכה בעברית , ניווט בארץ לא רלוונטי אם לא וויז (אצלי בכלל זה לא היה מותקן), באופן כללי זה רדיו בסיסי+נתוני צריכת דלק.

4. מצב EV על סוללה מלאה ייתן כמה מאות מטרים עד קילומטר אולי לפני שהסוללה פרוקה (בספר רכב לדעתי מדברים על קילומטר וחצי שניים)

לחיוב אני אומר שהגיר הרציף היה לי תענוג , כנראה זה נכון שאומרים שאתה או שונא או אוהב אותו.

לגבי מצב B , תסתכל בחוברת , זה ממש לא לשימוש יום-יומי ואתה עושה נזק לרכב, מספיקה לחיצה מעטה על הדוושת הבלם כדי לטעון את הסוללה עוד לפני שהבלמים נכנסים לפעולה.

1. לא הבנתי איך זה לא תואם את הדברים שציינתי הצגתי צריכה של 1 ל11 בתנאי 'לחיצה' וממש הדגשתי שזה עניין של איך אתה נוהג.

2. לא יודע מה ההגדרה לגבוה אבל אני 1.8 ולא נתקלתי בבעיה גם מאחור

3.לגבי חוסר תמיכה בעברית אתה צודק, מזעזע, שכחתי לציין מאחר ואני לא עושה יותר מדי דברים שקשורים למולטימדיה בנסיעה.

4. נכון, אבל מדובר על נסיעה רצופה. במידה ואתה גולש וטוען תוך כדי את הסוללה תרוויח עוד קצת מרחק.

לגבי מצב b תודה חידשת לי, אקרא.

לאחר שבוע נסיון עם רכב כזה חזרתי לi35 עם 200k... .לי הרכב היה לא נוח וצפוף,בכבישי הגליל הוא היה חלש ורועש. חוסר בתאי איכסון ותחושת עוני באבזור. מע' השמע אינה ראויה להיקרא מולטימדיה. היתרון היחידי שלו-חסכוני.

אכן, לפני זה היה איי35 ובאמת הייתי חוזר אליו.

השנקל שלי:

1. הרכב צפוף מאוד במושב האחורי.

2. הדגם שבתמונה הוא ממודל ישן יותר משלך.

סיכום מעולה!

וואלה? מה שונה? אני לא מסתכל עליו מספיק מבחוץ כדי לשים לב... אחרת אני ארדם.

פורסם
הגיר הזה הוא זוועה.

במאמץ הוא צורח ולוקח המון זמן עד שמתקבל פרץ.

לא סובל גירים רציפים...

מניסיון שלי עם הגירים האלה (אמנם לא של טויוטה, אבל אני מניח שהעיקרון דומה), הם לא אוהבים קיקדאונים, אבל חיים ממש טוב עם לחיצה בריאה והחלטית (כאמור, לא עד הרצפה) ואז אתה חופשי להוריד את הרגל כמה שתרצה.

התאוצות בהחלט טובות כשאתה לומד את הסגנון של הגיר הזה.

• תוכן חדש...