Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מטרת הפוסט לבחון דרכי התנהלות מרוב שהמקרה הכעיס אותי ואת אשתי.

המקרה הוא שיום שישי בנסיון לסיים בישולים לפני שבת והחג (אנחנו לא מבשלים בשבת או מדליקים גז בשבת וכו') בשעה 13 בצהריים בערך נתקענו בלי גז, חיכינו מעט כדי לראות אולי זה מסתדר, אולי עוד משהו יקרה אבל לא, פשוט לא היה גז, בדקתי בשעה עד השעה 16 אם למישהו מחבריי יש כירה חשמלית והצלחתי להתארגן על כירה חשמלית עם משטח בודד מחבר, זה הספיק פחות או יותר כדי לסיים את הבישולים עד כניסת שבת עם ויתורים על דברים מסויימים לשבת וחג.

תוך כדי כל זה השארתי הודעה במוקד חירום של סופרגז ובשעה 17 לערך חזר אליי טכנאי ואמר שכנראה נגמר הגז במצבור של הבניין מה שלא אמור לקרות (במילים שלו) אך הוא רק טכנאי וזה לדעתו יטופל רק אחרי החג!

היום אשתי התקשרה להתעמת עם סופרגז ולהבין איך תקעו אותנו 3 ימים בלי גז. הנציגה כמה פעמים אמרה שהם מטפלים בזה היום ומה אשתי בכלל באה בטענות כשהיא לא בעלת הדירה (אנחנו בשכירות), אשתי כמובן ענתה שאנחנו אלה שמשלמים להם את החשבון כבר כמה שנים, כמו כן ביקשה לדעת אם ניתן לעזוב אותם הרי מדובר במצבור גז של בניין שלם/כמה בניינים, שוב הנציגה מסרה לאשתי ''את בכלל לא בעלת הדירה'' ושוב אשתי מסרה שאנחנו אלו שמשלמים את החשבון והוא על שמנו.

שורה תחתונה, תביעות קטנות?

זה הזוי הזלזול שלהם! הבניין עצמו מורכב מרוסים מבוגרים ברובם שלא ממש מעניין אותם לתבוע וכו'.

מה הייתם עושים? יש עילה לתביעה?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מרגיז? כן, מאוד.

לתבוע? לא הייתי תובע. לא מדובר בהפסד כספי אלא בעוגמת נפש. שופטים לא ממהרים לפסוק תשלום כספי עבור עוגמת נפש, בטח שלא בתביעות קטנות.

מה כן אפשר לעשות?

1. להעביר את כל הבניין לספק גז אחר - כנראה סיפור ארוך ומתיש אם השכנים לא באמת בעניין.

2. להתעקש מולם על פיצוי כלשהוא - אולי תקבל ואולי לא.

3. להתנתק מהם באופן פרטי ולמצוא חלופה שהיא:

3.1 ספק גז אחר רק עבורך, אם יש לך מקום שמאפשר לשים בו בלונים קטנים (12 ק"ג נדמה לי)

3.2 לעבור לכיריים חשמליות/קרמי/אינדוקציה

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אפשרות 3 בעייתית אם אין לך חיבור תלת פאזי לכיריים. התקנת חיבור כזה, גם אם בעל הדירה יאשר, תעלה ממון רב.

נראה כי יהיה עליך לבלוע את הצפרדע. עם זאת, מומלץ כי תרכוש כירה חשמלית הגיבוי. יש כירות אינדוקציה של 1-2 משטחים שעולות סביב 200 ש"ח פלוס מינוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סעיף 3.1 כנראה יהיה בלתי אפשרי.

בדירה אסור לשים בלונים כאלה וגם בחצר למטה אף אחד לא ירשה לו.

מוזר שאם המצבור ריק לא באו במיוחד. שהרי זה משבית מספר רב של דיירים.

לפני מספר שנים נגמר לנו הגז באחד מערבי החגים, הגיעו והחליפו לנו שורה של מיכלי גז גדולים כחצי שעה לפני כניסת החג, נכון שמי שרצה לבשל לחג "אכל" אותה, אך לפחות גז בחג היה.

מוזר גם ששאר הדיירים לא התלוננו. מה, רק פות"ש מבשל על גז?

פורסם

מהטכנאי הבנתי שהתקבלו עוד תלונות, בכניסה שלנו 6 דירות כאשר הוועד עצמו עם כיריים חשמליות והשאר עוד 3 דירות של רוסים מבוגרים ועוד דירה שלא התעמקתי אם מחוברים לגז או אולי משהו אחר, משיחה עם הוועד במוצאי חג אכן לא היה גז לפחות לכל הכניסה שלנו.

מחכים לקבל מהם טלפון חזרה [emoji2955]

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

העצה הכי טובה לדעתי - אם הגז לא משמש ליונקרס או מערכת חימום כלשהי אז תנצל ההזדמנות ותתנתק מהגז.

תעבור לכיריים אינדוקציה שגם בטוחות יותר מכיריים חשמליות.

לא תצטרך לשלם כל חודש תשלום קבוע על הזכות להיות מחובר לגז.

לא תצטרך כל חמש שנים לחכות שייבדקו לך המערכת ואם לא תנותק.

תיפטר ממשהו מסוכן פוטנציאלית בבית שלך.

זו דעתי

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

פיספסתי הקטע של דירה שכורה.

עדיין אני חושב שגם כירים אינדוקציה זו אופציה כי הרי הם עוברים איתכם.

בכל מקרה, בכלל אם זו דירה שכורה אז אני מציע לך בחום לשכוח מהנושא ולעבור הלאה. יש הרבה מלחמות בחיים וחבל לבזבז את עצמך על מלחמה מול חברת גז.

כדי בכל זאת למנוע בעיות בעתיד הייתי קונה ומחזיק בארון או בבוידעם כירת חשמל בודדת או כפולה, הכי זולה והכי פשוטה שיש למקרה חירום או תקלה כזו אם תיקרה שוב וזהו.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם (נערך)

יש מצב שבכל מקרה הסירים כולם או חלקם מתאימים לאינדוקציה מראש. פשוט צריך לבדוק באמצעות מגנט אם התחתית שלהם מגנטית.

לעיתים זו גם הזדמנות להחליף חלק מהסירים הישנים והבלויים.

אני בהזדמנות הראשונה שאני עובר לבית אחר אני מתנתק מהקללה הזו שנקראת "גז". גם אני סבלתי מחברת הגז כמה פעמים בערך בסגנון שמתואר למעלה. שהיו בלונים אז זה היה נגמר לעיתים וצריך לדואג להזמין דחוף ותמיד זה ייקרה לקראת סופ"ש. מדי פעם לא מרכיבים הבלון החדש כי מגלים משהו לא תקין בעמדה. לפעמים הטכנאי לא פותח הבלון וצריך לרדת לפתוח לבד.

הקטע של הבדיקה שכמעט כל פעם מוציאים משהו שאתה צריך לתקן.

גם צובר לא פותר אותך מבעיות - כמה פעמים כבר קרה שהיו תקלות כלשהן והטכנאי שבא החליט לסגור לכולם הגז או מישהו בבניין חשב שהריח משהו וסגר הברזים. אני לא מדבר על הקטע שהמשאית המגזזת באה למלא הצובר, אם זה קורה בשעות הבוקר המוקדמות אז תמיד יהיה הזה בבניין שפתאום יריח ריח כבד של גז ויכניס כל הבניין להיסטריה עד שמישהו ירגיע אותו שרק מילאו הצובר.

כמות התקלות במערכת החשמל שהייתה לי לא דומה בכלל לכמות ההתעסקות עם הגז הזה.

ובנוסף העובדה שזה דבר מסוכן למדי וכמה שפחות יהיו מחוברים לדבר הזה ככה יהיה טוב יותר.

כל זה לא נכון אם יש מערכת חימום ביתית כלשהי שדורשת גז כי אז כבר מדובר לרוב בהוצאה כבדה למדי לשנות שיטת החימום.

עריכה אחרונה על ידי student

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

הוצאה גדולה, אבל הדרגתית.

אנחנו עשינו את השינוי לפני 6 שנים ולא מסתכלים לאחור. למעשה כבר החלפנו לכיריים חדשים, גם הם אינדוקציה.

בשביל הגיבוי אפשר לקנות 1-2 סירים שישמשו גם עם גז. יתכן שיש לך כאלה, חפש את סמל הסליל בתחתית הסירים והמחבתות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נדמה לי שמספיק רוב כדאי להחליף ספק גז,

הזדמנות מצויינת גם להוריד מחיר חודשי.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

זה לא משנה אם יש לך כיריים גז או אינדוקציה, אתה חייב לדאוג לעצמך לגיבוי.

או שתקנה בלון גז קטן 5 ק"ג עם ראש להניח עליו סיר, או שתקנה כירה בודדת של אינדוקציה 1650W של מידאה (דובר עליה כאן בפורום, וגם על הדגם המקביל שלה עם 2 הראשים). המחיר לאינדוקציה בודדת (Midea SKY1610) - פחות מ 200 שח, המחיר לדגם הכפול (Midea MC-ID358 ) כ 514 ש"ח (המחירים מאתר KSP).

אתה יכול ללכת ראש בקיר עם חברת הגז\שכנים\חוק, ואתה יכול להערך עם גיבוי בסכום לא מפוצץ ולהיות רגוע שגם אם יש תקלה או נגמר הגז - החיים ממשיכים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק הייתה כתבה בטמקא על כירת אינדוקציה חכמה של שיאומי, נשמע לי כמו אחלה גיבוי לכיריים גז, וגם לא עולה הרבה, וגם עוד מכשיר שאפשר לשרוף איתו את הבית מרחוק :wink:

• תוכן חדש...