Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל למה הקיצוניות הזו?

כדי להציג את טיעונכם אתם בוחרים תמיד להציג איזה מקרה קיצון. "בן 23 עם כסף למנת פלאפל בלי סלטים מעוניין בדירה במגדלי אקירוב".

לא. יש הרבה בין מקרה כזה לבין לגור בפאתי נתיבות בדירת 2 חדרים.

אני ירושלמי. מבחינתי האידיאל היה אם היה ניתן באופן שפוי זה או אחר למצוא פה דירה ראויה למגורים, 3 חדרים, לא בשכונת פאר, בלי לשלם 300,000 מקדמה למשכנתא. זה לא קיים. לא דיברתי על שכונות פאר, לא על וילה ולא על 5 חדרים.

בדור הקודם כל מי שהיה לו מקום עבודה מסודר ורצה לקחת משכנתא כדי לקנות דירה בסדר גודל שאני מדבר עליו- כל שהיה עליו לעשות זה לגשת לבנק עם כמה תלושי משכורת ולצאת עם הלוואה ל30 שנה הבאות.

חכם? לא חכם? משתלם? לא משתלם? ריבית גבוהה? נמוכה? לא יודע.

פעם זה היה נגיש לכל דורש ושיחליט אם בא לו להכנס לזה.

היום זה רחוק מלהיות נגיש לכל דורש.

זו הייתה טענתי.

ושמח שלא נעלבת:lol::wink:

גם פעם לא כל אחד גר איפה שרצה.

סבא שלי בשנות החמישים מאוד רצה לגור בדרום תל אביב איפה שגדל (רחוב לוינסקי) אבל בגלל שלא יכול היה להרשות לעצמו קנה בנאות אפקה בשיכון צ'כים (איפה שהיתה מסעדת הפיל. בנו את השכונה בשביל עולים מצ'כיה אבל אפילו הם לא רצו להגיע לשם) שהיה במונחים של אז סוף העולם והמקום הכי קרוב היה רמת החייל. ההורים שלי בשנת 70 גם רצו לגור בתל אביב באיזור תל ברוך אבל בגלל חוסר יכולת כלכלית גרו ברמת גן.

פעם הפריפריה היתה הרבה יותר קרובה גיאוגרפית והרבה יותר רחוקה תחבורתית. ב 86' כשעברתי לראשון בודדים היו גרים בראשון ועובדים בתל אביב כי זה נחשב רחוק (היה לוקח לי אז חצי שעה באוטובוס להגיע לבית הספר ברמת גן) והיום אנשים גרים בחיפה ועובדים בתל אביב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צא מזה. הגבינה כבר זזה. אין דבר כזה "מקום עבודה מסודר" כמו שהיה לפני 30 או 40 שנה, וגם לא יהיה בזמן הקרוב. יש לזה יתרונות, יש לזה חסרונות, אבל זה המצב.

הכי קרוב לעבודה כזאת זה להיכנס לחברה בינלאומית גדולה שיש בה אופק קידום, וגם שם, גם אם תישאר 10-15 שנים באותו תפקיד (רוב הסיכויים שלא), סביר להניח שתעבור כמה "ידיים" יחד עם השולחן והבוס שלך.

וגם במצב כזה, סביר להניח שלא יהיה מצב שבו תישאר באותו מקום עבודה ליותר מ10, גג 15 שנים. בטח שלא מהצבא ועד הפנסיה, ובטח ובטח שלא בעבודות ה"פשוטות", בתחום ייצור/שירות. גם מפעל גדול (בעצם גם מרכז פיתוח של חברת הייטק) יכול להיות מועתק לסין/הודו/אפריקה (

).

לכן ההימור היחסית בטוח זה להפוך לאחד כזה שמעסיקים ירצו, ככה שיהיה לך קל לדלג בינם במידת הצורך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ברווז, אתה רק מחזק את אלו שאומרים "אם רוצים, יכולים" לאור

לא הבנתי אם זה נאמר לחיוב או לשלילה... :lol:

פיתרון ביניים לא הכי מוצלח לדעתי כשאתה בעידן של רכבים עם בטיחות אקטיבית שאת חלקם הייתי מגדיר אפילו חצי אוטונומיים. (כמובן שזה פתרון מוצלח אם לא ממש אכפת לך מנושא הבטיחות, לי כן אכפת)

מאד אכפת לי מהבטיחות. זו בדיוק הסיבה שההעדפה שלי לעולם תהיה כמה שפחות מערכות שמתערבות לך בנהיגה. אבל זה נושא לדיון אחר לגמרי.

תגובה די מנותקת.

קח משפחה עניה ממוצעת, כביכול היא צריכה להשקיע הכל רק באוכל והישרדות.

אבל המשפחה עשתה הכל וחסכה כך גרוש כדי לקנות לילד את האייפון.

אבל חשבת על אותו ילד מסכן שהדבר שהוא הכי רצה בעולם זה אייפון כדי שיוכל להיות "מקובל" ושהחברים לא יצחקו עליו, אתה בכלל מבין כמה משמעות ואושר ושמחה זה נותן לאותו ילד עני ומסכן?

לבקר עניים על עצם רצונם בדבר שיש כמעט לכל אחד, והרצון הזה ברור, וגם להם יש זכות שיהיה להם דבר או שניים שהוא לא נטו הישרדות.... אז לבקר את זה, זה די מתנשא ומנותק. אבל לא מצפה מאנשים כאן להבין, כי מי שלא בא מהרקע הזה לעולם לא יבין.

יודע מה? באתי משם. אפילו חזרתי לשם. עדיין נלחם על לצאת משם (אם כי אני כבר לא בדיוק שם אלא במרחק מסויים משם).

אם הילד ירגיש דחוי כי אין לו אייפון, ונשמתו הקטנה תהרס מזה, יותר זול לארגן טיפול פסיכולוגי דרך הקופת חולים ועדיין להשאיר כסף לאוכל.

אין לך מושג כמה שההודעה שלך מנותקת מהמציאות המרה, ועד כמה היא עצבנה אותי.

מאחל לך שתקבל את האייפון שלך שאתה כל כך רוצה, ללא השלכות.

לאף אחד לא מגיע להיות במצב הזה, אבל מה לעשות, ואפשר להגיע לשם. מאחל לכל הקוראים פה שלא יידעו מה זה לעולם, ושהכל יהיה טוב אצלהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

ובשביל דירה של 300K צריך רק 100K. נו, אז מה?

איפה הדירה של ה300 ואיפה הדירה של ה500?

אני מדבר על לקנות דירה ראויה למגורים (לא יותר מזה), לא באיזה חור נידח, עני ומנותק מהציויליזציה.

ואין צורך להסביר לי שאפשר לקנות דירה ב500 אי שם שמקום שאף אחד לא רוצה להיות בו ולהשכיר אותה ב2000 ש"ח בחודש כי דירה להשקעה זה "הכי, אחי".

שיהיה שבוע טוב!

לא ב 500, אבל ב 700 אלף (הון עצמי של 175K) אפשר למצוא דירה ראוייה למגורים בשכונה טובה/סבירה יחסית בקרית גת או קריית מלאכי (חדש מקבלן היום עולה סביב 1.2-1.3). יש לך רכבת ישירה לתל אביב מקריית גת שמגיעה בזמן סביר מאוד.

מקריית מלאכי יש קו אוטובוס ישיר שמגיע מאוד מהר. המון שכנים שלי עובדים בתל אביב, חלקם בהייטק ונוסעים בקו הזה (ויש רכבת בכפר מנחם שאמנם לא הכי קרובה אבל יש אוטובוס ישיר אליה).

ולא, הם ממש לא גרים בשכונת מצוקה כמו שאתה מדמיין. וזה ממש לא חור נידח. זה לא ירוחם או דימונה, אתה פה רבע שעה מאשדוד/אשקלון ויש מרכזי בילוי וקניות בשפע. 25 דקות נסיעה מראשון לציון, והעיר לאט לאט מתפתחת. יש הרבה מה לשפר, לא אשקר לך ואומר שלא, אבל דברים משתנים לאט לאט.

אני גר פה כ- 4 שנים ויש לה פוטנציאל אדיר כי היא במיקום מעולה, אבל זה שלא מנצלים את הפוטנציאל הזה, לא אומר שזה מקום נידח.

ב 2015 היו בקריית מלאכי אחרי התפוצצות תכנית מע"מ 0 פרויקטים חדשים בשכונות חדשות לגמריי ב 700 אלף שקל לדירת 3 חדרים ו 825 לדירת 4 חדרים (בקריית גת רצו משהו כמו 920 אלף), קנו שם אנשים מכל מיני מקומות בארץ (גם מתל אביב והסביבה ואפילו מהצפון).

אבל היו כאלו שלא מוכנים לשמוע על פריפריה, ואמרו מה פתאום למה שאשלם סכום כזה ולמה שאני אגור ב"חור נידח" ובלה בלה בלה....

אז היום, במחיר הזה (700 אלף) אפשר לא דירה חדשה מקבלן אבל כן דירה סבירה שאפשר להתחיל ממנה ולפחות לצאת מהמעגל של שכירות ולגור בדירה משל עצמך.

לגביי רכבים חדשים מהניילונים: אפשר גם לקנות ג'אז קומפורט בת 3 עם מערכות בטיחות אקטיביות לא ב 107K אלא הרבה פחות.

לא חייב לשעבד את החיים שלך להלוואות מטורפות. אנשים לדעתי פשוט מתלהבים מגאג'טים ולא ממכוניות.

יותר חשוב ממערכות הבטיחות ההלו שאנשים יתרכזו בנהיגה ולא בסמארטפון ויתקינו בלמים וצמיגים איכותיים ולא תוצרת חמאס.

אין שום מחקר שמראה שהמערכות הללו אכן מפחיתות את תאונות הדרכים. לפחות עדיין לא התפרסם.

אבל עד אז, אפשר להיות מרוכזים בנהיגה יותר ולתחזק את הרכב ברמה גבוהה.

את דעתי על מערכות הבטיחות כבר כתבתי כאן ואתה מוזמן לקרוא:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?666780-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-%D7%93%D7%A2%D7%94-%D7%94%D7%A2%D7%93%D7%A8-%D7%94%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%92%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%9B%D7%A9%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%91%D7%A8-%D7%9B%D7%9C%D7%9C-%D7%91%D7%97%D7%92%D7%99%D7%92%D7%94

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

לא חייב לשעבד את החיים שלך להלוואות מטורפות. אנשים לדעתי פשוט מתלהבים מגאג'טים ולא ממכוניות.

מסכים בהחלט. אני לא קונה דברים מעבר ליכולות שלי ולרוב קונה לפי צורך ולא יכולת.

דיברו פה על סמארטפונים- אני בהחלט יכול לקנות סמארטפון בכמה אלפי שקלים.

אני לא מוצא בזה שום סיבה שכן למיטב שימושי אין שום דבר שמכשיר של 5000 ש"ח יודע לעשות מעבר למה שהשיומי שלי, שעולה 700, יודע לעשות.

(חוץ מ... בעצם... לגרום לי לבכות כשיישבר או ייגנב. מכשיר של 5000 ש"ח בהחלט מסוגל לזה. השיומי שלי לא).

ובאותה נשימה-

אולי זו הסיבה שכשהילדה שלי תגדל היא לא תתעקש על אייפון חדש (אני מקווה :)) כי היא תלמד להתנהל לפי מה שהיא רואה אצל ההורים.

או שאני משלה את עצמי. רוצה לחשוב שתרבות פינוק באה יותר מאיך שההורים מתנהגים ופחות ממה שקורה בסביבה. למרות שאני מודע לכוחה הגדול של השפעת הסביבה על ילדים.

קראתי. מזמן. והחכמתי. :mm_yeah:

פורסם

אתה אדם כלבבי. אני כמעט כמוך שברולט אופטרה שנקנתה בגרושים אבל נוסעת מצויין ו 3 דירות ששתיים מהן אני משכיר. לא מבזבז על מותגים. גם אני יכול לקנות לילדים איזה אייפון שהם רוצים אבל קניתי שיאומי. רכב חדש לא מעניין. במקום לקחת הלוואות לרכב קניתי דירות מכונס נכסים. רכב חדש לא ידאג לי בפנסיה. שהצעירים ימשיכו לבזבז את הכסף שלהם. הם יבינו אחרכך

פורסם (נערך)

אין שום מחקר שמראה שהמערכות הללו אכן מפחיתות את תאונות הדרכים. לפחות עדיין לא התפרסם.

עם כל הכבוד, אני מעריך יותר את ה-IIHS, אשר חושב אחרת. למעשה המחקרים שהוכיחו שבלימה אוטונומית מצילה חיים פורסמו כבר לפני 3 שנים. לגבי התראה על התנגשות (בקיצור מובילאיי ודומיו) ההפחתה בתאונות יותר קטנה, אבל קיימת וה-IIHS ממליץ על מערכות כאלה. וגם על מערכות לתיקון\התראה על סטיה מנתיב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נגיד והמערכות הללו באמת מצילות חיים יותר מצמיגים איכותיים ובלמים איכותיים (אני ממש לא מסכים עם זה, אבל נגיד). האם זה מצדיק להשתעבד לרכב שעולה 110 אלף שכמעט בחצי מזה אתה קונה את אותו רכב בן 3?.

שיקול של כל אחד ואחד. אני חושב שלא.

וחוצמיזה, את אלו שקנו מכוניות לפני שהיו מערכות בטיחות אקטיביות זה ממש לא היה מעניין.

עובדה שכל אחו שקנו i25 שקיבלה ציון לא טוב במבחני הריסוק לא בדקו זאת אפילו.

את הנהג הישראלי זה לא מעניין. הוא קונה מה שמוכרים לו בפרסומות ומה שהשכן קונה. "120 אלף איש לא טועים!" זוכר? זו פרסומת תרבות העדר הישראלית במיטבה.

מי שקנה i25 בכמויות או כל הרכבים הללו שקיבלו 3 כוכבי בטיחות, כנראה שבטיחות לא עמדה בראש סדר העדיפויות שלו אלא להראות לכולם שהוא נוסע באוטו חדש.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

איתמר - מה הקשר? הממצאות מערכות חדשות לא סותרת המצאותת האמצעים הישנים והטובים כמו בלמים איכותיים או שדה ראיה רחב. הצמיגים הם ממילא באחריותך.

האם זה שיקול חשוב? כל אחד ושיקוליו. אני, למשל, לא הייתי קונה היום את הרכב שקנתי לפני 3 שנם בגלל השיקול הזה: לפני 3 שנים אמצעי הבטיחות החדשים היו אזוטריים והיו קיימים רק בדגמים יוקרתיים ויקרים, אז זה היה הרבה מעבר ליכולת שלי. כיום האמצעים קיימים גם בדגמים עממיים, ואם אני צריך להוסיף 10000 ש"ח אני אשלוף אותם בשמחה. הדגם שרכשתי אז - גם בגלגולו החדש - עדיין נמכר ללא המערכות האלה. אז הוא פסול. אבל, ממילא, אני לא בשוק כרגע.

ומי שקנה את כל ה-i25 האלה הן חברות הליסינג, השיקולים שלהן קרים לגמרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש, הנה התשובה המדויקת לשאלתך המקורית, ככה (אנשים קונים היום רכב חדש):

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?668138-אאודי-q2

(למי שמתעצל ללחוץ על הלינק: איך אפשר לקנות ג'יפון פרימיום כשיש לך ביד מקדמה של 20,000₪, שבסוף כנראה כולה הולכת על הוצאות המימון).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

טחנו פה את הנושא דק דק ונתנו תשובות להכל.

האמת שהמחשבה של פותח הדיון גם לי עברה בראש לאחרונה, אבל לאו דווקא מכוניות חדשות בכללי אלא יותר המון מכוניות יוקרה.

מכונית חדשה מהחברה זה באמת משהו שניתן לעמוד בו בהנחה ואתה אדם עובד שמתנהל נכון ולמרות שכלכלית זו לא החלטה משתלמת זו גם לא התאבדות.

כשקונים מכונית יד2 לך תדע איך נהגו בה, אולי כל הדרך על פול גז(מכיר מישהו שנהג ככה על הליסינג שלו, הוא אמר שבחיים לא יקנה אוטו מלינסינג)? רוב האנשים לדעתי לא מעריכים את המכונה ומתנהגים אליה בכבוד כמו שאר חברי הפורום פה.

אולי ב1000 ק"מ הראשונים לא נהגו בעדינות. כל זה לא תוכלו לדעת. ההתלבטות של יד2 לעומת חדש היא לא חד וחלק לדעתי.

עניין אחר זה מכוניות היוקרה, אני גר במרכז ואני מרגיש שבשנים האחרונות כל הסגמנט ממש התפוצץ עם פריחה אדירה. וזה לא שאני מקנא או מסתכל על אחרים כמו שניסו לרמוז פה.

מצד אחד, כולם בוכים כמה שקשה פה כלכלית אבל המון משפחות פשוטות לכאורה נוסעות במכוניות ממש יקרות וזה מעלה לי כמה מחשבות.

קודם כל לא מדבר עלי ספציפית אבל כשמישהו לא עשיר מוקף סביבו בעשירים שנוסעים במכוניות יוקרה זה כנראה עושה לו משהו. פערי מעמדות הם מציאות טובה בסך הכל אבל לא כשהפער הופך להיות ממש גדול, זה יוצר אנטגוניזם ואפילו יש טוענים שזה מוביל לפשיעה גדולה יותר.

יש כאלו שיכולים לשלוט טוב יותר בשכר שלהם, ולרוב לי יש תחושה של מחירים מנופחים מאוד בחלק מהתחומים בחיים. פגישה פשוטה עם רופא עולה מאות שקלים (רופא השיניים של אבא שלי לוקח 200 או 250 שקל על טיפול הסרת אבנית של 15 דקות, לי אישית נראה מוגזם) או חוג שחיה למשל שכשאני הייתי ילד עלה 250 לחודש היום עולה יותר מכפול, ואז אם יש כמה ילדים שצריכים חוגים זה הופך להוצאה מאוד גדולה.

זכותו של כל אחד לתמחר את עצמו גבוה כי הוא רוצה לנהוג במרצדס, פשוט זה מלווה בהדרה של מגזרים מסויימים ומרחיב פערים חברתיים.

הקטע שהרבה פעמים אני רואה חברה מאוד צעירים עם מכוניות יוקרה חדשות ואז נכנס הנושא הבא:

לא זוכר אם הוזכר פה עזרה מההורים. דור ההורים שלנו כמו שנאמר פה התנהל אחרת מהדור של היום וככה גם ההורים שלי. לי למשל אין צורך לדאוג לדירה, ההורים שלי דאגו לי לאחת, הם היו שם לנצל את הפריחה הכלכלית ב20-30 שנה האחרונות (למעשה אבא שלי קנה את הדירה הראשונה שלו לבד בעצמו לפני 40-50 שנה די בקלות והיא עדיין באחזקתנו). בגלל העזרה הזו מההורים אני חושב שהמון צעירים חיים ממש טוב עם גב כלכלי מאוד חזק ולכן הם יכולים להרשות לעצמם. רובם המכריע כן עובד קשה (מאוד, ותכף נגיע גם לזה) אבל לא צריך כמו דור ההורים שלנו לחכות המון זמן כדי לקצור פירות.

הדור הצעיר עובד קשה מאוד כי כמעט יש מחוייבות חברתית לרמת חיים מסויימת, יש להם תחושה שחייבים אוטו חדש ויפה, חייבים לטוס לחו"ל, לבלות תוך כדי זריקת כסף. מנטליות שכבר הזכירו כאן, חי כאן ועכשיו ונסתדר אחר כך.

בנוסף לזה, כל מכוניות היוקרה מסביב מוציאות להם עיניים, נותנות להם מוטיבציה ומחדירות בהם תחרותיות גבוהה מאוד. אנחנו יודעים שמעמד חברתי וסטטוס אלו דברים חשובים לאנשים היום.

ואם נחזור קצת אלי אישית, אני רואה את כל מכוניות היוקרה מסביב ואולי אני עוף מוזר אבל זה נראה לי כלכך חסר טעם. באמת קשה לי להבין מה הערך המוסף. כל הטכנולוגיה והמסכים לא רק שלא מדבר אלי אלא זה חסרון עבורי, הכפתורים העגולים המכאניים שיש לי באימפרזה 2004 הם הדרך המושלמת לשליטה במזגן, מאז הלכנו רק אחורה עם כל הדיגיטל.

אז לי יש אימפרזה 2004 ומצד אחד, אוטו ישן, שריטה על האוטו לא מזיזה לי, יש עליו כבר מלא (ועדיין אני אוהב את העיצוב כי נותן טיפה וויב של STI בלובאיי), האוטו אמין וזול בטירוף לאחזקה, אפילו דלק אני עושה 1:13 כי נוסע רגוע וזה מושלם מבחינתי, כמה שפחות דאגות ומחויבויות.

בנוסף אני אוהב את הנהיגה בו, הדרך בה הוא לוקח סיבובים וכמה קל לתמרן ולתקן הכל בזכות ה4X4. אה ואני גם יד 1, אני יודע מה עבר על האוטו.

האם הכל מושלם? לא. מה שמפריע לי זה בעיקר נוחות הנסיעה והרעש. כרגע לא מספיק כדי להחליף.

גם זה ניתן לפתירה בקלות, אני נוסע המון על מאזדה 3 2008 של אחותי. מדובר באוטו מדהים לדעתי, מרחב פנימי נעים, הגה חד, התנהגות דינמית כיפית ויחד עם זה האוטו סופר נוח לי.

הנוחות הוא עניין מאוד חשוב לטעמי, זה ההבדל בין נסיעה שאתה מסיים אותה עייף וכואב לבין נסיעה נעימה שאתה יכול להירגע, ויש לזה ערך עצום לדעתי על רווחת האדם. גם ככה נסיעה בכביש יכולה להיות דבר מלחיץ ומעצבן.

הנקודה שלי? נסעתי גם במכוניות יוקרה ולא הרגשתי שיותר נוח לי או בכללי שיפור כלשהו לעומת המאזדה 3. אז אולי אני חי בסרט אבל ככה אני מרגיש.

לכן כל העניין של להוציא מאות אלפי שקלים על אוטו הזוי וריק בעיני אלא אם באמת אתה יושב על מליונים אז ברור שזה יותר טוב מלשמור את הכסף מתחת לבלטות.

אפילו המאזדה CX5 של אמא שלי מרגישה פחות טוב כי זה אוטו גבוה וזה פוגע בדינמיות. ככה שעבורי מאזדה 3 ב25 אלף זה אוטו מושלם.

אה ויש גם את הדוגמה של אודי A1, בפנים הוא כלכך זול ומגעיל לדעתי. אבל זה כאמור משדר יוקרה וססטוס וסטייל אם תרצו. נשבע שאם הייתי צריך לבחור בינו חדש לבין המאזדה שיש לי פה בחניה הייתי לוקח את המאזדה כל יום.

וכמובן כל עוד יש לי מערכת סאונד טובה באוטו אני מרוצה :)

אני גם לא מיתמם, הייתי שמח לBMW M5 או AUDI S5 חדשה אבל רק בהנחה וזה לא היה בא על חשבון הזמן ואיכות החיים שלי (עובד כל היום כדי לממן את האוטו)

אני יודע אנשים לא כמוני ולא חושבים ככה, סתם דוגמה מהירה, מישי פעם רצתה להחליף מחשב נייד בתקציב מצומצם ושאלה אותי מה לקנות, הסברתי לה שבתקציב שלה מה שהיא תקנה לא יהווה שום שידרוג לעומת מה שיש לה עכשיו, אמרה שזה לא משנה כי היא פשוט רוצה חדש.

בקיצור, הגיון היא לא תכונה חזקה של האדם המצוי.

עריכה אחרונה על ידי yossi_s1
פורסם

סופסוף תגובה לעניין, רק תזהר שלא יגידו לך שאתה דוחף את האף לחשבונות של אחרים או צר עין... כי כל מי שתוהה לגבי הנושא הזה הוא אוטומטית קנאי לפי חלק מהתגובות כאן...

פורסם

תעשה מה שנראה לך מתאים.

מי שקונה רכב יוקרה ככה שמהמשכורת נשאר לו רק עודף ללחם וחומוס, בעיה שלו ורק שלו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
סופסוף תגובה לעניין, רק תזהר שלא יגידו לך שאתה דוחף את האף לחשבונות של אחרים או צר עין... כי כל מי שתוהה לגבי הנושא הזה הוא אוטומטית קנאי לפי חלק מהתגובות כאן...

לא מצליח להבין איך זה קשור, ואיך הגעת למסקנה הזו לגבי מה חושבים רוב המגיבים לדיון :)

אני מניח (לא יודע מספרים) באמת ששניכם בחורים יחסית צעירים, תקנו אותי אם אני טועה. הנחה שלי באזור ה 25-26, יש מצב?

לדעתי אתם פשוט מסתכלים על החיים קצת אחרת כרגע.

רוב האנשים סופו של דבר לא חיים משכר מינימום, אולי בהתחלה זה מרגיש ככה אבל בד"כ אצל הרוב מתישהו זה מתקדם, ואז גם איכות החיים עולה.

חוץ מזה אל תשכחו שיש קטע של ירושות, אמנם אני לא מכיר את זה מקרוב ואין לי קרובים עשירים או סבים וסבתות שהורישו לי משהו וגם לא להוריי, אבל אני מניח שיש משפחות, שסבא או סבתא הורישו להם נדל"ן למשל, ופתאום דירה קטנה בתל-אביב שנקנתה אי שם בשנות ה 70 שווה היום כמה מיליונים ומתחלקת בין 2 יורשים, ואז נניח פתאום בן אדם בגיל 50 מקבל 2 מיליון שח ירושה. אז בהנחה שמדובר לא באיזה בטלן והוא בעצמו כבר מסודר כלכלית, לא רואה סיבה למה שלא יפנק את עצמו נניח באיזו מרצדס.

אז בוודאי שלא כל רכבי היוקרה ברחוב זה מירושות, חלק מהאנשים הפכו עשירים בזכות עצמם, אבל אני כן מניח שחלק לא קטן כן בא מהאזור הזה, ולא רק בהקשר של נדלן. תחשבו על בעלי מסעדות שתפסו לאורך השנים, אולמי שמחות פופולריים, ובכלל עסקים מצליחים שחיים כבר עשרות שנים, זה משהו שיכול להעשיר משפחה שלמה. ובכלל עם ההגזמות שיש היום בתמחורים, מדובר בסכומים מטורפים.

לגבי כמה אנשים מוכנים לשלם עבור שירות מסוים? זה לדיון אחר, אבל בסופו של דבר זה ענין של היצע וביקוש נטו. אם רופא שיניים לוקח 250 לעבודה של רבע שעה זה כי הוא יכול וכי אנשים משלמים. או זה שמכון יופי לוקח לכלה 20K ש"ח עבור השכרת שמלות לחתונה (היום זה כבר יותר מאחת בלא מעט מקרים אם אינני טועה) ואיפור ותסרוקת, זה כי אנשים משלמים. הרי ברור שאם אנשים לא היו משלמים המחירים היו יורדים, אבל כל עוד משלמים אז למה לא? :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ממה שאני למדתי בשנים האחרונות יש רכב יוקרה ויש חלום מוטורי.

לא כל חלום מוטורי הוא רכב יוקרה אבל כל רכב יוקרה הוא חלום מוטורי.

רק שחלום מוטורי - אם הגשמת לעצמך אחד שכזה, מסוגל להפוך רכב יוקרה למיותר.

ברכבי יוקרה מצאתי שבעיקר האבזור בהם הורג לי את הרצון לבצע בהם שינויים וליישם בהם את התחביב שלי שבעיקר קשור לאודיו - מצד שני הם בד"כ עונים על הצרכים הללו לא רע בכלל - די מוציא לי את הכיף.

אני נהנה בהם מהמושבים הנוחים - מאיכות הנסיעה ומכוח המנוע.

בסופו של דבר מצאתי את עצמי מגשים לעצמי חלום מוטורי אבל הרכב עצמו סה"כ פשוט על גבול הספרטני ודווקא זה רק גורם לי לאהוב אותו יותר ועל הדרך להתקין בו מערכת אודיו טובה.

לגבי מה שברווז רשם כאן על עוני - הייתי שם, הייתי שם שנים רבות כילד וכנער ואפילו כחייל משוחרר -> מעולם לא הייתי רעב ללחם לשמחתי ומעולם לא היית אומלל בגלל דלות האמצעים בבית שכללו אוכל חם, מקלחת חמה, ביגוד בסיסי. תמיד ידענו להסתדר וכבר אז מכשירים חשמליים, מחשוב וכך הלאה היה ניתן להשיג בזול יחסית - ידענו להתסדר.

תמיד היו חברים.

תמיד היו חיות מחמד.

לא תמיד היתה משפחה ולעיתים חיות המחמד היו חברים בעוד חלק מהחברים התבררו ככלבים מוכי כלבת.

בין עוני של דלות אמצעים לחרפת רעב יש גם כן פער תהומי שאותו למזלי לא זכיתי לחצות.

בין עוני חומרני לבין עוני נפשי גם כן יש פער תהומי שגם אותו למזלי לא זכיתי לחצות.

גם עשירים מדרדרים לסמים - והסמים מדרדרים אותם לריקנות מוחלטת.

גם עשירים נכנסים לדכאונות - זה בעיני לא פחות עוני ממישהו שרעב ללחם ולפעמים יותר גרוע.

החוכמה זה לדעת לכוון למטרות שאתם יכולים לפגוע בהן או לסירוגין לקחת סיכון אבל אם לא הצלחתם - לא להתייאש ולא להיות עצובים בגלל שנכשלתם - לאמר תודה על מה שיש ולחייך.

היום אני על גל טוב - מחר, לא יודע. יש המון דברים שאוכל לוותר עליהם ולחיות בלעדיהם לפני שאכריז על עצמי "עני".

https://www.youtube.com/watch?v=KDbPYoaAiyc

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...