Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שרשור מכונות הקפה משתנה בגודלו


Ahbarony
שימו לב! השרשור הזה בן 1693 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מכונת קפה:

Rocket Apartamento

rocket-appartamento-5_720x.jpg

מטחנה:

Eureka Mignon (כמו הסטייק)

 

10-0.jpg

 

שתי המכונות מיוצרות באיטליה, ומנפיקות ביחד קפה משובח ביותר.

תסלחו לי, אבל נספרסו זאת לא מכונת קפה.

 

עריכה: יש המון משמעות לאיכות המטחנה וליכולת של המשתמש לקבוע את רמת הטחינה של הקפה. זה אתגר בפני עצמו כדי להוציא את מנת האספרסו המושלמת. למי ששוקל לקנות מכונת אספרסו ידנית עם מטחנה מומלץ להשקיע במטחנה איכותית וקצת להשקיע בלצפות סרטונים ביוטיוב על איך מגדירים את המטחנה.

 

עריכה 2: לא כל מכונה אוכלת חומצת לימון כמו שצריך. מכונה בכמה מאות שקלים - מילא, היא תתקלקל ותקנו חדשה. מכונה שעולה קצת יותר מומלץ לקנות מי פילטר (המים שיוצאים מהפילטר של המקרר ממש לא ברמה מספיק טובה). מכונות כאלה בד״כ נשלחות אחת לחמש שנים לתחזוקה במפעל אך בשום פנים ואופן לא משתמשים בחומצת לימון.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is the only thing standing between me and the throne

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

קאררה - אחלה הסבר.

אגב, כיצד מפריע או פוגע מלח הלימון למכונות היוקרתיות? או שללא קשר לניקוי מומלץ לשלחן ליישור קו מבחינת חלפים נוספים?

ועוד אגב - מה דעתכן על מכונות מתוצרת יורה? למשפחה בשוויץ יש אחת בת כ- 30. באחד הביקורים היא הייתה מפורקת לחלקיה על שולחן העבודה במרתף, והבחור הצעיר במשפחה עבד עליה כשכל החלפים מסודרים כמו חיילים. בשיחה איתו שאלתי לתומי מדוע לא לרכוש חדשה וזהו, בכל זאת בת 30. הוא פתח עיניים של עגל והשתומם. לטענתו יש חלפים בשפע ומכונות כאלה לא מחליפים, אלא מעבירים לדורות הבאים ושהוא יקבל אותה בירושה. בבדיקה האחרונה שעשיתי יש נציגות של יורה בארץ והמכונה הזולה ביותר הייתה עניין של כ- 6000 ש"ח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תסלחו לי, אבל נספרסו זאת לא מכונת קפה.

 

זאת הקורולה של מכונות קפה. פשוטה לשימוש, מוציאה קפה סביר, ומספיקה ל90 אחוז מהמשתמשים. וכשמתפגר, אפשר לקנות חדש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שמסתמן זה שבריסטאי המתחיל צריך לקנות מכונה ידנית פשוטה ומטחנה טובה או לחילופין לא לקנות מכונה אלא לקנות קפה טחון בבית קפה או חנות קפה יעודית.

 

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין חוקים. כל אחד יעשה מה שטוב לו, לפי יכולתו וטעמו, ויסלחו לי ה...

 

גם נספרסו מפיק קפה, וקפה בכלל לא רע (בתלות בקפסולות, כמובן). היתרון הוא שהתוצאה לחלוטין לא תלוייה במשתמש. החסרון הוא במחיר הקפה ובכך שהתוצאה לחלוטין לא תלוייה במשתמש...

 

מכונה ידנית וקפה טחון - התוצאה תלוייה באיכות הקפה, המכונה ומיומנות המכין.

 

קפה טחון במקום - טקס כייפי, ניחוח נעים בבית, אבל התעסקות ולכלוך, ולא תוצאות שונות מקפה טחון איכותי.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

yuvk,

 

יש הבדל תהומי בין קפה שנטחן רגע לפני החליטה לבין קפה שנטחן לפני זמן רב.

קפה שנטחן אפילו לפני חצי שעה - יש הבדל מורגש בטעם הקפה ובחליטה.

גם רבע שעה יכולה לפגוע בקפה הטחון, עד כמה זה מורגש תלוי כבר בתנאי הסביבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי מטחנה טובה, ואני לפעמים טוחן בעצמי פולים שאני קונה בחנות קפה. אה, ויש לי גם מכונה שטוחנת בעצמה, במקום.

 

אני חושב שהטענות על שעה, או רבע שעה הן "אנינות" (לא להשתמש במלים אחרות) אבל כמו שכתבתי, כל אחד יעשה מה שטוב לו. זו דעתי. אין טעם להתווכח פה - זה בדיוק כמו ויכוח על איכות הסאונד בשימוש בכבלים מזהב לרמקולים.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קאררה - אחלה הסבר.

אגב, כיצד מפריע או פוגע מלח הלימון למכונות היוקרתיות? או שללא קשר לניקוי מומלץ לשלחן ליישור קו מבחינת חלפים נוספים?

ועוד אגב - מה דעתכן על מכונות מתוצרת יורה? ל

חומצת/מלח לימון לא קשורה ליוקרתיות של המכונה. יש פשוט אוסף של חומרים שמהם מכינים את הדודים,

ובלי להיכנס לפרטים (פשוט כי אני עלול לשגות) - יש חומרים שהחומצה הזאת פוגעת בהם. לכל מכונה יש את חומר הניקוי המתאים לה,

בהתאם לחומרים שמהם מורכב הדוד וכיו״ב.

 

יורה - מהמכונות האוטומטיות היותר-מוצלחות שנתקלתי בהן. כמו כל המכונות שטוחנות רגע לפני ההכנה,

דורשת ניקוי ותחזוקה תכופים, להבדיל מהשיטה של נספרסו ושות׳ שבה הקפה סגור היטב בתוך הקפסולה.

אבק זה האויב מספר אחת של כל כלי מכאני שהוא, במקרה הזה הקפה הטחון מתפקד על בסיס אבק, ועוד אבק רטוב. :wink:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי מטחנה טובה, ואני לפעמים טוחן בעצמי פולים שאני קונה בחנות קפה. אה, ויש לי גם מכונה שטוחנת בעצמה, במקום.

 

אני חושב שהטענות על שעה, או רבע שעה הן "אנינות" (לא להשתמש במלים אחרות) אבל כמו שכתבתי, כל אחד יעשה מה שטוב לו. זו דעתי. אין טעם להתווכח פה - זה בדיוק כמו ויכוח על איכות הסאונד בשימוש בכבלים מזהב לרמקולים.

 

זה לא מקביל כלל.

בעוד שלא תמצא "אניני אודיו" שמוכנים לבצע מבחן Double Blind כדי לזהות בצורה מובהקת סטטיסטית את "כבל הזהב" (אנקדוטה קטנה - מבחן אחד כזה שאני יודע שנערך - הרבה משתתפים אנינים בחרו בקולבי בגדים בתור הכבלים הטובים ביותר, אבל בכל מקרה לא היתה מובהקות סטטיסטית בקטע העיוור), רוב האנשים שיש להם ציוד טוב לא יתקשו להבחין בין קפה שנקלה מפולים שנטחנו זה עתה לבין פולים שנטחנו לפני שעה נניח.

ההבדל ברור אפילו בשלב החליטה. היא מהירה יותר והקרמה תהיה שונה - עוד לפני שטועמים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעזאזל אתכם.. החזרתם לי את הג'וק של קפה טחון במקום ומכונה ידנית :(

אגב השרשור הזה מאוד מתאים לפורום רכבים, כמו ברכבים - גם במכונות קפה יש אחת לאמצע השבוע (Nespresso זריזה בלי התעסקות) ומכונה ידנית + מטחנה + מקציף לפינוק של סופ"ש :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ירחמיאל, כפי שכבר נכתב אני מאמין שהחומצה פוגעת ב-חלק מרכיבי המכונה כגון הגומיות ואולי חלקי מתכת אחרים שיכול להיות נשחקים מהחומצה.

לא העמקתי בנושא אלא פשוט עשיתי את מה שהיצרן המליץ כי זאת מכונה יקרה (לא בהכרח יוקרתית) שהייתי רוצה להחזיק לטווח הארוך.

גלון מי פילטר עולה לי בוולמטרט בערך חצי דולר אולי פחות וכמעט ואינו משאיר אבנית, ואני משתמש באבקה מיוחדת שאיתה אני עושה back flush - תהליך שבן הזרם של המים עולה לראש המכונה ויוצא, אך לא נכנס לדוד.

אני מניח שאחרי כחמש שנים המכונה כבר צריכה הסרת אבנית מקצועית ואז צריך לשלוח אותה חזרה ליצרן. המכונה שלי ממש ממש כבדה, אז זה קצת מדאיג אותי אבל נסתדר כשנגיע לגשר.

 

אגב חסרון ענק למכונות הידניות היותר מתקדמות הוא שלוקח להן זמן להגיע לטמפרטורה. המכונה שלי צריכה להדלק בערך 20-30 דק׳ לפני הכנת הקפה. יש לי טיימר שמחובר לשקע שפעם הייתי מגדיר לו שעות קבועות להדלק. היום אני פשוט ממתין כעשרים דק׳ בבוקר לפני שאני מתחיל להכין קפה.

 

שיהיה בוקר טוב :)

 

 

 

 

קאררה - אחלה הסבר.

אגב, כיצד מפריע או פוגע מלח הלימון למכונות היוקרתיות? או שללא קשר לניקוי מומלץ לשלחן ליישור קו מבחינת חלפים נוספים?

ועוד אגב - מה דעתכן על מכונות מתוצרת יורה? למשפחה בשוויץ יש אחת בת כ- 30. באחד הביקורים היא הייתה מפורקת לחלקיה על שולחן העבודה במרתף, והבחור הצעיר במשפחה עבד עליה כשכל החלפים מסודרים כמו חיילים. בשיחה איתו שאלתי לתומי מדוע לא לרכוש חדשה וזהו, בכל זאת בת 30. הוא פתח עיניים של עגל והשתומם. לטענתו יש חלפים בשפע ומכונות כאלה לא מחליפים, אלא מעבירים לדורות הבאים ושהוא יקבל אותה בירושה. בבדיקה האחרונה שעשיתי יש נציגות של יורה בארץ והמכונה הזולה ביותר הייתה עניין של כ- 6000 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is the only thing standing between me and the throne

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעקבות השרשור הלכתי וקניתי דדיקה של דה לונגי. כרגע לא הבנתי עד כמה אני אמור למלא ולדחוס בידית. טעם קפה לא משהו, אבל הבנתי שזה עם הזמן משתפר.

מכונת קפסולות נשארת בינתיים על השיש

20190201_125308.jpeg

 

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כלל האצבע לגבי הקפה הוא גרם קפה לכל שני גרם מים . והלחץ לדחיסה של הקפה הוא בסביבות 25 ק''ג.

חשוב שהקפה יהיה טרי, וטחינה טרייה ככל האפשר. (הנה תירוץ לקניה של מטחנה..)

 

Sent from ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...