Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שרשור מכונות הקפה משתנה בגודלו


Ahbarony
שימו לב! השרשור הזה בן 1651 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

פעם בכמה מאות (ואולי יותר) ספלים מחזור ניקוי עם מסיר אבנית ייעודי.

 

תנסה פעם לנקות עם מלח לימון. זול מאד, זמין ואולי אולי ייתן אותן תוצאות? הוא בטח שלא רעיל ואני מנקה איתו הכל. קומקום, מדיח ומכונת כביסה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

יכול להרחיב על המכונה קצת? אני משתעשע ברעיון של שדרוג ממקינטה כבר זמן רב.

זו המכונה.

בגדול יש לה כמה מגבלות. היא בעיקר דורשת קפה שיהיה טחון ברמה די מסוימת כדי להוציא אספרסו (כמו במקינטה, ברמת טחינה לא מתאימה הקפה פשוט לא יזרום דרך הפתחים). מצד שני, היא יכולה לעבוד גם עם פודים שנותנים תוצאה די זהה לקפסולות. במקור תכננתי להתשמש יותר במקציף, אבל כשבא לי קפוצ'ינו אני לרוב מעדיף פשוט לקנות אותו באחד מבתי הקפה בהם אני קונה את הקפה עצמו פה בסביבה.

בזמנו לא רציתי להוציא עליה הון, תכננתי לקנות אותה בתלושי מתנה לחג בכלל. יכול להיות שהיום הייתי קונה אחת יותר רצינית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נחמד. מעלה לאלה שמשתמשים בטחון ופולין.

איזה סוגים? ערביקה או רובוסטה?

איפה קונים? כמה עולה? איך שומרים?

 

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו המכונה.

בגדול יש לה כמה מגבלות. היא בעיקר דורשת קפה שיהיה טחון ברמה די מסוימת כדי להוציא אספרסו (כמו במקינטה, ברמת טחינה לא מתאימה הקפה פשוט לא יזרום דרך הפתחים). מצד שני, היא יכולה לעבוד גם עם פודים שנותנים תוצאה די זהה לקפסולות. במקור תכננתי להתשמש יותר במקציף, אבל כשבא לי קפוצ'ינו אני לרוב מעדיף פשוט לקנות אותו באחד מבתי הקפה בהם אני קונה את הקפה עצמו פה בסביבה.

בזמנו לא רציתי להוציא עליה הון, תכננתי לקנות אותה בתלושי מתנה לחג בכלל. יכול להיות שהיום הייתי קונה אחת יותר רצינית.

 

תודה רבה יבגני.

 

יש לי מקציף חלב של SEVERIN שאני מרוצה ממנו ואני לא בטוח שאתחיל להתעסק עם ההקצפה (אף על פי שמהיכרות עם עצמי, אני אתחיל בשלב מסוים) כך שזה לא פרמטר מאד חשוב. יותר חשוב לי שתהיה קומפקטית ואני רואה שהיא יחסית קטנה. האם אפשר להוציא ממנה שתי כוסות אספרסו בו-זמנית? כמה זמן עד שהיא מתחממת ואפשר להכין את הקפה?

 

 

נחמד. מעלה לאלה שמשתמשים בטחון ופולין.

איזה סוגים? ערביקה או רובוסטה?

איפה קונים? כמה עולה? איך שומרים?

 

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

שמרתי במקפיא, במקרר, בארון - בכל הצורות קיבלתי צורה זהה של קפה בסוף.

ועם זאת אני אסתייג -

1. אני לא קונה קפה מאד טרי. מותגים איטלקיים סטנדרטיים שייצרו את הקפה לפני מספר שבועות.

2. מבין המותגים ששתיתי להלן הדירוג שלי -

  • מאורו - הטוב ביותר.
  • לאוואצה ORO - מצוין אבל האמת ציפיתי ליותר.
  • Vergnano
  • SEGAFREDO - זול ברמות מגוחכות בסופרים באירופה. קניתי ב-13 אירו לקילו קפה. טעים לאוהבי הקפה המריר.
  • TAZZA D'ORO - בית קפה ברומא שמוכר פולים. נהדר, מעט יקר (8 אירו ל-250 גרם)
  • SAICAF - נפוץ בעיקר בדרום איטליה. גרוע בעיני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Gaggia Synchrony - אוטומטית, טוחנת פולים, מקציפה, שקניתי יד שנייה ב-200 ש"ח.

 

האלקטרוניקה לפעמים מגמגמת (טוען שמיכל אשפה חסר, צריך להכניס שוב במכה; "שוכח" את כמות הקפה המתוכנתת לכוס) אבל עדיין קנייה מעולה למחירה ובכלל.

רק קצת גדולה פיזית (נראה לי שמיועדת להיות משרדית).

 

sync_lg.jpg

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

cassano, לוקח לה בערך חצי דקה להתחמם. אפשר לחמם את הכוסות על המשטח למעלה. היא די קטנה, ויש גם מקום ל-2 כוסות.

 

ahbarony, אני קונה תערובות שונות כל פעם בבתי קפה באזור. הפייבוריטים שלי זה נחת בכיכר דיזנגוף, mae שיש להם כמה סניפים ו-loveeat. האמת שעם פחות מודעות לסוגים וכו׳. לרוב פשוט קונה מה שהם ממליצים עליו. בכל אחד מהם טוחנים את הקפה בשבילי במקום, אבל ה-200 - 250 גרם שאני קונה מחזיקים אצלי שבועיים, ואחרי קצת יותר משבוע הטעם כבר לא מה שהוא בהתחלה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Delonghi Dedica EC685, החליפה מכונה עתיקה (מאוד) של נספרסו שעדיין עבדה מעולה. נקנתה כי עמדה להגיע תינוקת נוספת הביתה וידעתי שצריכת הקפה תעלה כל כך, שתוך 4 חודשים כנראה אחזיר את מחיר המכונה.

משתמש בקפה טחון של לוואצה Qualita Rossa שהוא תערובת של ערביקה ורובוסטה, אחרי שלא אהבתי במיוחד את הקפה של Illy. קונה את הקפה כשיש מבצע במשהו כמו 9 פאונד לקילו, בערך 10.5 יורו.

הדבר היחיד שמעצבן לעומת הנספרסו זה הצורך לרוקן את הpuck של הקפה המשומש אחרי כל שימוש בניגוד לקפסולה שיוצאת באופן נקי וקל.

?$web_product_hero$&160726104008&wid=625&hei=625

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא היה שרשור כזה פעם?

בכל אופן, להלן:

 

מכונת קפה:

Londinium L1 הוותיקה:

 

londinium.jpg?raw=1

 

מטחנה:

 

HG One

 

hgone.jpg?raw=1

 

קולה קפה:

 

Quest M3

 

m3.jpg?raw=1

 

הציוד כבר די ישן (מכונת קפה בת 8 בערך, מטחנה בת 5), אבל אין ממש סיבה להחליף.

לקלות כבר אין לי זמן מאז שנולדו התאומים אז אני קונה קלוי מנגרו.

הייתי גם שמח להחליף את הקולה לקולה קצת יותר גדול, היום אני מוציא ממנת קלייה בערך 190 גרם פולים שזה מעט, ואז אני צריך לקלות 4 מנות ברצף כדי להוציא כמות סבירה לשבועיים שלושה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנסה פעם לנקות עם מלח לימון. זול מאד, זמין ואולי אולי ייתן אותן תוצאות? הוא בטח שלא רעיל ואני מנקה איתו הכל. קומקום, מדיח ומכונת כביסה.

אני מניח שחומר הניקוי היקר הוא חומצת לימון שאני רגיל לקנות בקופסאות של חצי קילו בשוק. דרך אגב, גם זה המיועד למכונת הכביסה. קניתי פעם אחת קופסא של שתי מנות, השתמשתי באחת, והאחרת ממתינה לתורה בארון. כאמור, המכונה בשימוש מינימלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שעדיף להשתמש במסיר אבנית נוזלי, לא באבקה, מחשש משקעים. מסיר האבנית הנפוץ הוא חומצה זרחתית או חומצה גופרתית.https://www.durgol.com/int/products/durgol-swiss-espresso/

 

https://m.rami-levy.co.il/default.asp?catid=%7B28105615-92D3-4F37-8279-0A973C262178%7D&details_type=1&itemid=%7BC27A98F7-29B6-4D43-B542-D14CFAD2214E%7D

 

מלח לימון הוא חומצה ציטרית.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא היה שרשור כזה פעם?

בכל אופן, להלן:

 

מכונת קפה:

Londinium L1 הוותיקה:

 

מטחנה:

HG One

 

קולה קפה:

Quest M3

 

הציוד כבר די ישן (מכונת קפה בת 8 בערך, מטחנה בת 5), אבל אין ממש סיבה להחליף.

לקלות כבר אין לי זמן מאז שנולדו התאומים אז אני קונה קלוי מנגרו.

הייתי גם שמח להחליף את הקולה לקולה קצת יותר גדול, היום אני מוציא ממנת קלייה בערך 190 גרם פולים שזה מעט, ואז אני צריך לקלות 4 מנות ברצף כדי להוציא כמות סבירה לשבועיים שלושה.

 

וואווו :shock:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואווו :shock:

כן, הוא די ניצח בתחרות "שמים את הזין על השולחן ורואים למי יש הכי גדול".

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכונת של דלונגי.

‏מכונת אספרסו Delonghi ECO 311

 

בערך כ-3-5 שנים.

משתמש בפודים, כרגע בפודים של mauro.

 

אני אישית לא ממליץ.

היא בסה"כ עושה את העבודה , אבל היא לא מוציאה קפה מספיק חם לדעתי.

 

נרכש לאחרונה מקציף אינדוקציה:

‏מקציף חלב Twister Mini

 

עושה את העבודה יפה מאד, והכי חשוב החלב כמעט ולא נדבק ויורד בקלות מאד בשטיפה/מים רותחים.

המיכל ניתן לניתוק ואפשר להכניס אותו למדיח הכלים.

המקציף הקודם יצר קרום של חלב על התחתית שהיה קשה לנקות אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי ענתיקה, Chromex Es170 שנקנתה ב-2007, נראית עדיין כמו חדשה, לא דרשה שום החלפה של גומייה או רכיב אחר. העבירה דרכה כמה עשרות קילו קפה.

המכונה עובדת עם קפה טחון שאני רוכש לרוב באירופה. מאוד אוהב וממליץ על סקואלה באריזה לבנה, קונה טחון בוואקום בחנויות כלבו / סופרמרקט.

 

המכונה יוצרת אספרסו טעים עם קרמה ממש עבה וטובה, כס"מ +.

 

חשוב לשחרר את הידית כמה רגעים לאחר סיום הכנת הקפה כדי להוריד לחץ מהגומייה, ואחרי שמוציאים את הידית להעביר מים ולנגב את הראש. אמינות מופתית, ממש טויוטה היילקס של מכונות הקפה (מקיש בעץ...).

 

מקציף החלב במכונה הוא אלמנט עיצובי בלבד.

 

ניקיון עם מלח לימון מומס במים, שימוש רק במים שעברו בריטה או תמי4.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי את Sage Barista express שקניתי לפני כשנה , מכונה ידנית כוללת מטחנה משולבת

, הפולים קלויים מנגרו ,

היתרון - קפה מעולה

החסרונות - יש עקומת למידה. בהתחלה יצא קפה לא טעים ,

עדיין מלכלך את כל השיש לאחר הטחינה של הקפה , קשה לשתות קפה בבית קפה , הוא פחות טעים

דורשת מעט התעסקות בניקוי .

 

https://www.amazon.co.uk/Sage-BES875UK-Barista-Express-Stainless/dp/B072Q22S3J/ref=sr_1_6?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1548594109&sr=1-6&keywords=espresso%2Bmachine&th=1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...