Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מכיר את התקלה ולמה המליצו על החלפת מנוע? תוכל לפרט?

קשה לי להאמין שהם קבעו כי הפתרון לתקלה ההוא החלפת המנוע, מבלי לתת הסברים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש ביפו מוסך מורשה טויוטה. נקרא הילוך שישי. הם מתמחים בטויוטה ומנסיון של שנים, הם יודעים על מה הם מדברים. הם ממוקמים בדרך בן צבי 5.

הייתי ממליץ לך לפנות אליהם לפני שאתה נכנס לעוד הרפתקאות.

בהצלחה.

פורסם

היי

הם ניסו לבדוק המון דברים, שלא כ"כ צלחו.

אחרי שהם ראו את התקלה הם אמרו שמעולם הם לא נתקלו בתקלה כזו.

חלק מהדברים שהם עשו כדי לנסות לפתור את זה:

החלפת אחד החיישנים כי חשבו שהוא מקצר.

החלפת פילטר שמן

הם עשו עוד כל מיני דברים שאני לא כ"כ זוכר.

בנוסף לנורה הדולקת, לפעמים לאחר נסיעה מאומצת המנוע עושה רעשים (רשרושים). מזה הם פוחדים יותר.

השארתי את האוטו במוסך היום, הם ימשיכו לבדוק מחר.

דיברו איתנו על האופציה שנצטרך להחליף מנוע אבל נצטרך לחכות לבדיקה שלהם בבוקר.

כמה אמורה לעלות החלפת מנוע (כולל המנוע)? האם בוודאות החלפת מנוע תפתור את הבעיה?

תודה רבה לכולם על העזרה.

פורסם

החלפת מנוע נשמע צעד קיצוני לפתרון הבעיה.

כנראה אולי חושדים בעיית התארכות שרשרת, תפיסה של המותחן תזמון או לחץ שמן נמוך לסרוגין.

מציע לנסות אולי מוסך אחר לחוו"ד נוספת, אבל כמו שאמרתי, זאת תקלה פשוטה כלל והאבחון אולי ידרוש החלפת חלקים לנסיון מהקל לכבד.

שווה לבדוק האם אפשר להחליף אין שתי הסולנואידים זה בזה.

פורסם

את הרכב הזה לאחרונה דחף לו איזה נוכל, ככה שאני לא מתפלא שצריך להחליף מנוע.

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ecarsforum%2Eco%2Eil%2Fvb%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D663210&share_tid=663210&share_fid=28771&share_type=t

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
החלפת מנוע נשמע צעד קיצוני לפתרון הבעיה.

כנראה אולי חושדים בעיית התארכות שרשרת, תפיסה של המותחן תזמון או לחץ שמן נמוך לסרוגין.

מציע לנסות אולי מוסך אחר לחוו"ד נוספת, אבל כמו שאמרתי, זאת תקלה פשוטה כלל והאבחון אולי ידרוש החלפת חלקים לנסיון מהקל לכבד.

שווה לבדוק האם אפשר להחליף אין שתי הסולנואידים זה בזה.

היי, הם דיברו על הדברים שאמרת.

יש לי שתי שאלות לגבי החלפת המנוע.

1.מה מונע ממני לא להחליף את המנוע היום ובעצם לא לעשות כלום עד אשר המנוע ימות? האם יכול להגרם נזק לחלקים אחרים ברכב?

2. במידה ואחליף את המנוע? האם הרכב כביכול יהיה רגיל או שהוא יכול להיות בעייתי? במוסך אומרים ששאר החלקים נראים תקינים.

הרכב כרגע נמצא במוסך מורשה טויוטה

פורסם
את הרכב הזה לאחרונה דחף לו איזה נוכל, ככה שאני לא מתפלא שצריך להחליף מנוע.

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ecarsforum%2Eco%2Eil%2Fvb%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D663210&share_tid=663210&share_fid=28771&share_type=t

נכון, זאת אחת הסיבות שאני כבר מעדיף פשוט להחליף את המנוע ולנסות לשכוח מזה :-(

פורסם
היי, הם דיברו על הדברים שאמרת.

יש לי שתי שאלות לגבי החלפת המנוע.

1.מה מונע ממני לא להחליף את המנוע היום ובעצם לא לעשות כלום עד אשר המנוע ימות? האם יכול להגרם נזק לחלקים אחרים ברכב?

2. במידה ואחליף את המנוע? האם הרכב כביכול יהיה רגיל או שהוא יכול להיות בעייתי? במוסך אומרים ששאר החלקים נראים תקינים.

הרכב כרגע נמצא במוסך מורשה טויוטה

תוכלו בבקשה לענות?

פורסם (נערך)

תשאל אותם מה האחריות לעבודה, מה האחריות למנוע החליפי, ומה שלא כתבת לנו עדיין זה מה לעזאזל הנזק שבגינו מחליפים מנוע. האם זו בוצה?

בכל מקרה, תתמקח ואל תסכים לקבל מנוע עם פחות מ-6 חודשי אחריות על המנוע והעבודה.

אחרי שתקבל את ההצעה שלהם תוכל לבדוק עם מוסך אחר. אם יהיה פער משמעותי, תוכל לנסות לבקש הנחה.

לגבי השאלה הראשונה - מה תעשה אם ייתפס המנוע באמצע כביש מהיר?

לגבי השאלה השנייה, במוסך מקצועי ידעו למפות את הבעיה ולהחליף את מה שגורם לה, ולא לעשות נסיונות סרק. מנוע זה מכלול, לא חלק בודד.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

האחריות על ההחלפה היא למשך חצי שנה.

יש פער של כ-1000 שח בין המוסך המורשה למוסך רגיל אז אני מעדיף כבר לשלם קצת יותר כדי שיבוצע במוסך מורשה טויוטה.

זה הצליל שמשמיע המנוע לאחר נסיעה מאומצת:

https://vocaroo.com/i/s1bkqDM31Y1i

מוסכניקים שהשמעתי להם את זה אמרו מיד שחסר עכשיו שמן, אך מיד לאחר מכן בדקו שמן וכמובן שהיה שמן.

פורסם

ניסית להתווכח בנושא האחריות? אם לא, אולי שווה לנסות לסחוט עוד כמה חודשים.

מה המוסך טוען שהיא הבעיה? האם זה בגלל בוצה?

מה הסכום שמבקשים בטויוטה על מנוע חליפי?

פורסם

המוסכניק אמר שיש אי הספקת שמן למנוע, אולי בגלל בוצה.

מבקשים 6500 על ההחלפה עם חצי שנה אחריות + החלפת שמנים בעוד כמה חודשים.

פורסם

אז אני מבין שתיעוד טיפולים לא קיבלת מהצדיק שמכר את הרכב.

אם המחיר כולל מע"מ ועבודה והחלפת השמנים, זה נשמע לי סביר.

המנוע שמביאים, תדרוש שיפתחו מכסה שסתומים וקרטר לראות מה המצב שלו מבחינת בוצה. שאר הדברים שיכולים להיות, באחריות. אבל בוצה זה דבר מצטבר.

בכל מקרה, לך, כשתבצע החלפות שמנים הקפד על 5w30 סינטטי מלא. המנועים של טויוטה אומנם לא מפונקים, בכלל, אבל על המעט הזה כדאי להקפיד.

פורסם

המוסך אומר שאפשר להמשיך לנסוע באוטו כרגיל עד שהמנוע ימות. וכשזה יקרה שאר חלקי הרכב לא יפגעו.

אז חשבנו להמשיך לנסוע ברכב באמת עד שזה יקרה. אבל אמרו לנו עכשיו שמצאו מנוע עם 18000 ק"מ מרכב טוטאל לוס. הפגיעה ברכב הייתה אחורית כך שהמנוע לא נפגע.

הדילמה היא האם להחליף את המנוע עכשיו למנוע הזה או לחכות עם זה?

האם רכב עם מנוע מוחלף שווה פחות בשוק, גם אם זה מנוע יחסית חדש?

פורסם

אם כבר להחליף מנוע, אז כמובן שעדיף לכזה שעבר כמה שפחות ק"מ.

אתה באמת רוצה לנסוע ולחכות שהמנוע ימות ברגע הכי לא מתאים לך? באמצע טיול? באילת? אלוהים יודע איך ואיפה.

אם זה המוצא האחרון, לך על המנוע החדש יחסית ושים את הסאגה הזו מאחוריך.

• תוכן חדש...