Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיול במערב אירופה בשקט יעלה פי 4-5 מטיול ברוסיה או במדינות ברה"מ לשעבר.

פותח השירשור, הייתי מתחיל בהגדרת תקציב.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טיול במערב אירופה בשקט יעלה פי 4-5 מטיול ברוסיה או במדינות ברה"מ לשעבר.

פותח השירשור, הייתי מתחיל בהגדרת תקציב.

הטיול הוא ל5-7 ימים

אני חושב להוציא לטיול כזה 4-6 אלף שח

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

פורסם

מבחינת טיסות - החל מסוף אוקטובר ריינאייר מתחילים לטוס למימינגן (שעה וחצי ממינכן), במהלך נובמבר מחירי הטיסות נמוכים מאוד (ראיתי ב44€ הלוך חזור).

לינה בכפרים בוואריים זולה יחסית בנובמבר, כדאי לבדוק גם airbnb.

איזה רכב אתה מעוניין לשכור?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לא יודע איפה האנשים שדיווחו כאן נהגו בתוך ברוסיה, אבל מצב הכבישים הבינעירוניים והמהירים הוא טוב יחסית (לא כמו בארץ, אבל גם לא אוקראינה/רומניה). יש די הרבה מצלמות בתוך ערים, קצת פחות מחוץ להן, כך שתרבות הנהיגה לא פחות טובה מאשר בארץ, ואף טובה יותר. בעונה הזו , מזג אוויר ברוסיה (מרכז וצפון), גשום ואף מושלג במקומות מסויימים. כך שכיף גדול לנהוג זה לא יהיה. מצטרף להמלצה על איטליה - אזור טוסקנה, כבישים הררים וצדדים - המון כיף. אכיפה ברמה בינונית, יש שוטרים עם מכמונות מהירות.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
מבחינת טיסות - החל מסוף אוקטובר ריינאייר מתחילים לטוס למימינגן (שעה וחצי ממינכן), במהלך נובמבר מחירי הטיסות נמוכים מאוד (ראיתי ב44€ הלוך חזור).

לינה בכפרים בוואריים זולה יחסית בנובמבר, כדאי לבדוק גם airbnb.

איזה רכב אתה מעוניין לשכור?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ראיתי במוו סדרה שלוש ידנית ב1500₪ לתקופה של חמישה ימים, דיי קורץ לי..

פורסם
הטיול הוא ל5-7 ימים

אני חושב להוציא לטיול כזה 4-6 אלף שח

אתה מתכוון לנסוע עם חבר? לבד? (במידה ועם חבר האם התקציב הוא ליחיד או משותף)

4 או 6? זה קריטי.

איפה אתה רוצה לישון - במקום אחד, לעבור כל יום למקום אחר? לחלק את הטיול לשני חלקים?

ככל שתרחיב פרטים יהיה קל יותר לעזור לך וקל יותר להמליץ לך על משהו שיתאים לך. תכנון טוב ומדויק ישדרג לך את הטיול בכמה דרגות.

אני אישית עשיתי כבר פעמיים טיול דומה באזור היער השחור כמו שרבים המליצו כאן והיה ממש כיף. מבחינתי היה שילוב של איזורים ציוריים, שילוב של נופים ויעדים שהיה שווה לנסוע אליהם ואפשרות ליציאה לאוטובאנים.

מחירי השכרת רכב בגרמניה זולים מאוד ביחס לסוג הרכבים שאפשר לשכור.

פורסם

קח רכב במינכן וסע לטייל באוסטריה באיזור המדהים של זלצבורג, אינסבורק, האלשטט וכדומה, לא תצטער. יופי של נופים וגם תרוויח רכבים טובים במחירים סבירים.

אפשר גם לנחות בוינה, אבל היא מרוחקת יותר מהערים שציינתי למיטב ידיעתי והשכרת הרכב יקרה יותר. (אגב, חזרתי ממש עכשיו מוינה, שכרנו רכב כדי לטייל איתו בסלובקיה, קיבלנו שירות מצוין ורכב טוב מאוד בסיקסט)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מצטרף לדור לגבי אוסטריה - אם כי אם רוצים להגיע למערבה עדיף לטוס למינכן.

מה שנכתב לגבי סלובקיה מגובה בניסיון של בני מלפני כשבועיים, אם כי היה לו איזה סיפור קטן עם הגלגל החלופי\ערכת תיקון נקרים ברכב ששכר מאוויס. נסע עם החברה שלא אוהבת נהיגה מהירה, אבל שרף הרבה קילומטרים ונהנה.

בכל מקרה - כיון שמדובר על נובמבר הייתי נמנע מכל מקום שנמצא באלפים(והמשכם, כמו הקרפטים) או מצפון להם. מזג האויר יכול לקלקל כל טיול, בודאי באזורים אלה בחורף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה מתכוון לנסוע עם חבר? לבד? (במידה ועם חבר האם התקציב הוא ליחיד או משותף)

4 או 6? זה קריטי.

איפה אתה רוצה לישון - במקום אחד, לעבור כל יום למקום אחר? לחלק את הטיול לשני חלקים?

ככל שתרחיב פרטים יהיה קל יותר לעזור לך וקל יותר להמליץ לך על משהו שיתאים לך. תכנון טוב ומדויק ישדרג לך את הטיול בכמה דרגות.

אני אישית עשיתי כבר פעמיים טיול דומה באזור היער השחור כמו שרבים המליצו כאן והיה ממש כיף. מבחינתי היה שילוב של איזורים ציוריים, שילוב של נופים ויעדים שהיה שווה לנסוע אליהם ואפשרות ליציאה לאוטובאנים.

מחירי השכרת רכב בגרמניה זולים מאוד ביחס לסוג הרכבים שאפשר לשכור.

כנראה אצא לטיול לבד, 4 או שש אלף זה לפי כמה שיהיה צריך, נכון לעכשיו לא חשבתי יותר מדי על לינה, אבל כן ראיתי מלונות לא יקרים באזורים בהם אתם ממליצים לנסוע, האם תהיה בעיה להגיע למלון ולהזמין חדר באותו יום?

פורסם

אני מזמין באינטרנט כמה שעות לפני אם אני במסלול דינאמי.

רק קח בחשבון שלא תהיה שליטה על המחיר(יש מצב שהוא יכפיל ואף ישלש את עצמו) בניגוד להזמנה מראש, מצד שני היתרון הוא שאתה לא כבול למסלול קבוע.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
כנראה אצא לטיול לבד, 4 או שש אלף זה לפי כמה שיהיה צריך, נכון לעכשיו לא חשבתי יותר מדי על לינה, אבל כן ראיתי מלונות לא יקרים באזורים בהם אתם ממליצים לנסוע, האם תהיה בעיה להגיע למלון ולהזמין חדר באותו יום?

עשיתי טיול כזה עם חבר לפני שנתיים וחצי. לרוב לא הייתה בעיה למצוא מלונות והשתדלנו להזמין מראש מלונות למקומות שידענו שנהיה בהם מראש (נגיד ידענו על סיור במפעל של איירבאס, אז שריינו ליומיים האחרונים בטיול מלון בהמבורג), החיסרון העיקרי הוא מגוון מלונות מוגבל יותר ולעיתים גם תידרש לנסוע מחוץ לעיר.

רצינו ללון בשטוטגרט, אך המלונות היו יקרים להחריד, נסענו לעיר שנקראת פורזהיים בגרמניה, שם מצאנו מלון במחיר זול משמעותית שעדיין הצדיק את הנסיעה.

באחד הלילות נתקענו גם עם מלון, חיפשנו משהו באיזור (לא זוכר כבר איפה), נתקענו בסוף עם מלון באיזו עיירה. לא פתחו לנו את הדלת אפילו, בסופו של דבר הגעתי לסופר ונעזרתי במקומי שהתקשר עבורי למלון. מלון עתיק והזוי, מרוחק מכל מקום אפשרי - לא היה נעים באופן כללי במיוחד.

העצה שלי: נסה לסגור כמה שיותר מראש. תעשה כוכב כפול (נגיד) לפי אטרקציות באיזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ראיתי במוו סדרה שלוש ידנית ב1500₪ לתקופה של חמישה ימים, דיי קורץ לי..

אל תשכח לשקלל גם את נושא הביטוחים (תשווה את העלות של חברת השכרה לביטול השתתפות עצמית אל מול הצעה של סוכן יחד עם ביטוח נסיעות לחו"ל) וגם את נושא הדלק שכנראה יעלה כמה מאות יורו לכל התקופה.

לינה - אם אין לך בעיה להתארח אצל אנשים, חדר בAIR BNB יכול לצאת ממש גרושים, אבל גם יחידה צנועה שלמה אפשר למצוא במחירים אטרקטיביים (במיוחד בנובמבר).

אם אין כאן אלמנט של "להתרחק ולנקות את הראש" הייתי ממליצה דווקא כן למצוא חבר למסע, זה גם יוזיל עלויות (לינה, רכב) וגם נחמד לגלות מקומות חדשים ביחד.

לגבי הטיסות, בדקתי כרגע באתר של Ryanair, המחיר בינתיים עלה ל54 יורו, הלוך חזור, ככל שמתקרבים למועד המחיר עולה, לכן אני מעדיפה להזמין את הכל כמה שיותר מראש כשמדובר באירופה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

צריך קצת להזהר עם העניין של לינה ספונטנית בעונה הזו. אני מאמין שלא תהיה בעיה בעיירות ובערים גדולות, מצד שני באזורים הכפריים עכשיו כבר ממש off-season ויש מצב לערוך היכרות קרובה עם המילה geschlossen (כלומר, "סגור").

חזיר דיזל

פורסם

נהגתי ארוכות בסלובקיה, באיזור "גן העדן הסלובקי" כולל נהיגה עד לבודפשט, התשתיות היו טובות מאוד, והמחירים היו של מזרח אירופה.

נהגתי גם ברוסיה, מאיז'בסק לקאזאן, עם מקומיים רוסיים. לא היה נורא, לא כיף, לא הייתי עושה את זה לבד, ולו בגלל שאין שם שלט אחד באנגלית...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...