Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הטיסות הזולות - חשוב לשקלל גם מטען. אתה מדבר על עונה קרה כך שתזקק לציוד חם. כמובן שתוכל לטוס עם כמה שכבות עליך, אבל גם בזה אי אפשר להגזים. לכן הייתי בכל זאת בודק נושא של מזוודה של 15-20 ק"ג וכן הבטחת העלאת הטרולי למטוס. קרוב לודאי שמדובר בתוספת של 25-50 אירו לכיוון.

עוד דבר חשוב - לחברות יש פטנט מגעיל: הטיסה בכיוון אחד עולה פרוטות, אבל בחזור היא עולה מאות דולרים. לפעמים כדאי אפילו לפצל (כלומר לטוס הלוך בחברה אחת ולחזור ארצה באחרת). ולריאנאייר יש עוד שיטה לסחוט כסף - אם אינך משלם על הושבה יושיבו אותך במושב האמצעי מבין שלושה, ואם יש בהזמנה יותר מנוסע אחד יפזרו את הנוסעים בכל המטוס. חייב לומר שנתקלתי בסיפור כזה גם בישראייר לפני שבוע, אם כי כנראה לא סיסטמטי, שכן רוב המשפחות ישבו יחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הלואוקוסט נהיה High cost כשמתחילים להוסיף דברים כמו מזוודה ובחירת מושב, ואני לא מדבר על זה שלרוב המטוסים צפופים יותר מאשר מטוסים של חברות סדירות, אין אוכל וכדומה.

ואכן מזג האוויר כבר עכשיו לא לטובתך. הייתי בסלובקיה באיזור הרי הטטרה, עליה לגובה של 1700 מטרים בערך כבר סידרה לי שלג קל. בגבהים נמוכים יותר אין שלג (בנתיים) והטמפרטורות די נמוכות, בלילה קרובות לאפס ולעיתים גם יורדות מתחת לאפס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור - משחקי התמחור מסובכים מאד ומשתנים מדקה לדקה. לכן חשוב להבין מראש מה הצרכים, ואם יש צורך בציוד חורף יש לתקצב מזוודה בגודל זה או אחר.

אישית למדתי לקחת מזוודות גדולות חציריקות, כיון שלאשתי יש נטיה למלא אותן (בסין זה כלל רכישת מזוודה נוספת, לזכות אלעל הקציבו לנו 2 מזוודות לכל אחד בדרך חזרה).

מה שאני מסכים לגמרי הוא ש"חברות החסך" (LCC) לא בהכרח זולות מה-FSC כאשר מגיעים לחשבון הסופי. לפני שבועיים נסעתי לרומניה בטיול מאורגן שעלה לי קצת יותר מ-4000 ש,ח לאדם. בארגון עצמי רק טיסות בויזאייר היו עולות לי 2800 ש"ח לאדם (!!), ועל זה הייתי צריך להוסיף את כל עלויות השהות.

לגבי צפיפות המושבים אני לא מסכים אתך - לא כיוון שה-LCC אינם צפופים, אלא כיוון שה-FSC הופכים צפופים מאד. אפילו מושבי ה-slimline לא בהכרח פותרים את הבעיה. ב-BA המפוארת ישבתי במושבי "31X17, ועם תיבת ומסך ה-IFE זה לא היה יותר טוב מ-"29-30 של LCC צפוף, מהסוג שדוחס 220 מושבים ב-A321 (ובעתיד הקרוב לא פחות מ-240 מושבים). המטוסים שעושים קוים של 10-15 שעות צפופים בדיוק כמו אלה של הקוים הקצרים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טסתי באיירבאס 320 ו-321 של אוסטריאן ושל לופטהנזה, בשני המקרים ב-321 נכנסים בערך 200 נוסעים וב-320 של אוסטריאן נכנסים כמעט 170. WIZZ מכניסים ב-321 220 נוסעים. כנראה שבוויז צפוף יותר. היה לי מרווח רגליים נחמד+ ב-321 של אוסטריאן למשל.

כשיש IFE ותיבה מציקה מתחת לרגליים זה כבר סיפור אחר, אבל זה לא יהיה רלוונטי אם פות"ש יטוס לגרמניה למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מילא בטיסה של 3 שעות, אבל WOW מכניסים 220 נוסעים ל-321N לטיסות לרייקיאויק שהן טיסות של 7 שעות בקירוב, ויש להם החוצפה להשתמש בביטוי guests. ואני מנחש באיזה כלי ישתמשו סמארטוינגס בקו החדש לטנריף - טסתי בכלי הזה בשבוע שעבר לבוקרשט, היה צפוף אפילו לטיסה של שעתיים וחצי (ואני בגודל ממוצע לגמרי). ואיירבאס תכננו עכשיו מחדש את ה-321 כדי לדחוס 240 נוסעים. נשמע כאילו החזון של ריאנאייר לטיסות בעמידה קורם עור וגידים.

פורסם

באופן שאולי יפתיע חלק מהחברים אני אמליץ על טיול נהיגה דווקא בפולין.

המדינה "נהנית" ממוניטין של מדיה עם כבישים לא מתוחזקים ונהגים גרועים, ולא בצדק.

בטיול האחרון שלי שם שכרנו רכב ל3 ימים. נהגנו בין וורשה (עיר גדולה, מודרנית) ללובלין (עיר קטנה יותר, פחות מודרנית). כל הכבישים (כולל אלה הלא מהירים, שזה בעצם רובם) מתוחזקים היטב. הנהגים הפולנים מאוד מתחשבים והנופים מהממים.

נהגתי גם בגרמניה, איטליה, הולנד, אוסטריה וסלובקיה ואני יכול בהחלט להגיד שבפולין הכי נהניתי

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...