Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו בדיוק הטעות שלך. בהחלט פגעת בעצמך מבחינה כלכלית. את הפגיעה אינך חש בשוטף, אבל תחוש אותה היטב בעוד כמה שנים, כאשר אותם עשרות אלפי שקלים (ואולי יותר) יחסרו לך לצורך לימודים, הקמת משפחה, הקמת עסק, דיור או כל אחת מאלפי הוצאות חיוניות.

אתה קצת שוכח שאנשים שמתנהלים כלכלית בצורה הגיונית לא חיים על המילימטר, בדרך כלל יש להם כמה אלפים עודפים בחשבון תמיד במינימום, אם ירצה ללמוד יהיה לו את הכסף לזה. הקמת משפחה, עסק וכו׳ זה פשוט טיפה בים הכסף הזה שהוציא בשנתיים שהחזיק רכב ישן לעומת ההוצאות שמחכות לו עם הדברים שציינת ומי בכלל שם לב לזה בשטף של החיים?

הכל עניין של סדרי עדיפויות בחיים, יש אחד שבא לו להעביר 15 אלף קילומטר בשנה בכיף ברכב (וזה באמת די מבאס לעבור 15000 קילומטר בתחבורה ציבורית עם כמה שהוא צעיר וצריך להיות פחות מפונק, תגיד מה שתגיד) ובסיום השירות לעשות טיול נחמד של שבועיים שלוש ואחד אחר מעדיף להתכלב כדי לחסוך עוד גרושים לטיול הגדול שלו ולטייל 4 חודש בטיול ארוך ומושקע יותר. בסוף כשהוא חוזר לארץ הוא באותה נקודת פתיחה בחיים כמו זה שהלך לטיול קצר יותר ונהנה מרכב. יש גם כאלו שאחרי הצבא מרגישים קצת תשושים נפשית והם מבזבזים בבית של ההורים שנה (ואף יותר) שבה הם מגרבצים ומבלים עם חברים, בסוף הזה שקנה רכב ועבד לאורך כל הזמן במקום לגרבץ שנה פלוס נמצא במצב כלכלי הרבה יותר טוב מהם.

בסופו של יום זו טיפה בים, הם צעירים ויש להם קצת זמן (והרי זמן שווה כסף) כביכול לשרוף, אם בא לו לקנות רכב וזה הקטע שלו אז שיהנה מהקטע הזה.

הרי דירה בישראל במידה והם ירוויחו את הממוצע הישראלי הם בכל מקרה ישיגו רק עוד מיליון שנה, אז תקח את אותו בנאדם עם נתונים זהים ואותם מהלכים בחיים רק בלי רכב ישן בצבא ואחד עם, אז הוא יתן משכנתא של 30 שנה והשני של 31. זה באמת משנה? אתה לא מפצח פה את המערכת במידה ולא קנית רכב ישן כשהיית בן 19...

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק ככה, אני למשל לא עשיתי בכלל טיול אחרי הצבא, ישר התחלתי לעבוד. עבדתי גם לפני הצבא מגיל 16 וחסכתי קצת.

אבל כן היה לי אוטו בזמן השרות למרות שהייתי בבסיס סגור והייתי מגיע הביתה פעם בשבוע - שבועיים.

בזבוז כסף? אולי. אבל ככה רציתי וזה מה שעשה לי טוב.

פורסם (נערך)
בסכום כזה אין הגיון לביטוח מקיף אלא רק צד ג' אז מאיפה נוצר הפרש 2000 שקל בביטוח ?

אני ביררתי לגבי מקיף.

כל עוד ההפרש בין הצד ג למקיף לא גדול מידי(ביחס לשווי הרכב) מעדיף לתת עוד 1500 שקל בשנה ביטוח ולהיות עם שקט נפשי.

ברכב ב3-4 אלף אתה צודק,לא משתלם,ברכב ששווה במחירון 20. לדעתי כן.

אתם מסתכלים מפרספקטיבה אחרת,של אלה שכבר סיימו שירות לפני המון זמן.

לעשות את דרך שלוקחת ברכב 25 דקות שעה וחצי לכל כיוון כל יום זה זוועה.

גם אני הייתי עם רכב בצבא ועבדתי תוך כדי,בדיעבד הוא לא הכניס אותי לבעיות כלכליות יותר מידי.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

רוי, דורון_ז והלפרין: נכון. 4300 ש"ח בחודש זה סכום קטן. ואני מוסיף - גם חסכון של 30,000 ש"ח.

החזקת רכב תעלה במקרה הטוב 25,000 ש"ח בשנה. שלוש שנות שירות - זה כבר 75,000 ש"ח. לא בדיוק סכום זניח כאשר אתה מנסה לגרד כל פרוטה בשביל ה"הון העצמי" לרכישת דירה, או אם אתה צריך לשלם שכר דירה כאשר אתה יוצא ללמוד מחוץ לעיר מגוריהם של ההורים, או לא מעט הוצאות יותר חשובות מהנוחות של החזקת רכב.

בוקי - יש כאן לא מעט אנשים שהחזיקו רכב בעת השירות הצבאי. צריך לדעת באיזו תקופה מדובר, שהרי הרבה מאוד דברים התייקרו בעשור האחרון, במיוחד הדיור, שהוא ההוצאה הגדולה ביותר על מחיה. כמוכן חשוב איזה תמיכה יש מהמשפחה - יש כאן בחור שכסטודנט עם הכנסות מינימליות מחליף רכב בחדש מדי 3 שנים, אבל מדבריו אני מסיק שהמשפחה תומכת בו כלכלית. למי שאין תמיכה נרחבת מהמשפחה יש צורך בהתנהלות הרבה יותר חסכונית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

25 אלף ש"ח לשנה זה סכום גבוה מאוד, להחזיק רכב שנרכש ב 15 אלף יעלה פחות.

אם נצא מנקודת הנחה שהרכב שנרכש ב 15 ימכר אחרי 3 שנים ב 5 - 3300 בשנה שחיקה במחיר הרכב.

דלק לפי 1 ל 12 כ 8500 ש"ח. רישוי 1000. ביטוח לנהג צעיר נניח 3500.

הגענו ל כ 15 אלף ש"ח, לפי הערכב שלך אחזקה של רכב כזה תעלה 10 אלף בשנה, זה לא נכון. העיית אומר 3000 בשנה הראשונה ו 1500 - 2000 בשנים הבאות.

פורסם

SPERIAL, אז אם לא יהיה לו רכב הוא ייצא יותר\יאכל במסעדות\יטוס לחו"ל.

רכב יגרום להצטמצם בדברים כלשהם,אבל בלי רכב אין סיבה להצטמצם, בלי קשר לכך שההערכה של 75 אלף היא מופרזת.

למשך 3 שנים הייתי מעריך את ההוצאות כולל ביטוח וטסט(ללא דלק) בסביבות ה30,000.

זה סכום שאחרי השחרור אפשר להדביק ב3 חודשים של עבודה,ומצד שני שיפרת את האיכות חיים למשך 3 שנים.

תקנה רכב ותהנה ממנו,

כל עוד אתה קונה רכב שמתאים ליכולות הכלכליות שלך.

פורסם

אני מביא בחשבון:

1. צריכת הדלק של המאזדה תהיה לפחות פי 1.5 ממה שאתה מציין. 15,000 ק"מ בשנה זה לפחות 1500 ליטר, כלומר 10000 ש"ח. אם הבחור נוסע בעיקר עירוני זה כבר יותר קרוב ל-1800 ליטר, כלומר 12000 ש"ח.

2. רישוי וביטוח - בוא נאמוד 5000 ש"ח (+/- 500, זה לא עקרוני), וזאת בהנחה שהבחור לא עושה ביטוח מקיף, ומוכן לקחת את הסיכון של להשאר בלי רכב ובלי כסף במקרה של תאונה קטנה (ברכב כזה נזק של 7500 ש"ח יהיה טולאל לוס, ובשביל נזק כזה לא צריך יותר מאיזה פרצוף - תחת).

3. ברכב ישן יהיו תיקונים וטיפולים - להערכתי לרכב ישן אומדן של 3000 ש"ח בשנה לא יהיה מוגזם.

בסופו של דבר אני מגיע ל-20 אש"ח כהוצאה שנתית מינימלית, כולל איזה ירידת ערך סמלית. אם הרכב מושבת הרי מדובר בהפסד של 15000 ש"ח,מתחלק על כמה זמן שהרכב הוחזק.

אבל כל ההתפלפלויות האלה הן עניין שולי ביותר. מה שחשוב הוא שהבחור קצר ראיה. בגיל 20 צריך לחשוב בטווח של שנים, לא של שבועות או חודשים. אז אם לבחור גיבוי של ההורים שיוכלו לתמוך בו בהיקף נרחב כאשר יגיע לפרקו - ניחא. אבל אם מדובר בבחור שצריך להיות עצמאי הוא צריך להיות מחושב עד הגרוש האחרון. ומתוך הנסיבות אני מעריך שהמצב השני הוא הנכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זו בדיוק הטעות שלך. בהחלט פגעת בעצמך מבחינה כלכלית. את הפגיעה אינך חש בשוטף, אבל תחוש אותה היטב בעוד כמה שנים, כאשר אותם עשרות אלפי שקלים (ואולי יותר) יחסרו לך לצורך לימודים, הקמת משפחה, הקמת עסק, דיור או כל אחת מאלפי הוצאות חיוניות.

אולי בעייניך זה טעות אבל זה כל כך אינדבידואלי , אני רציתי ורוצה את הנוחות שלי , הקמת משפחה ? עסק דיור יש עוד זמן לדבר על זה אני בסה"כ בן 20 אחרי לימודי הנדסאי

אישית לא שחכתי גם לשים כמה גובות בצד לימים קשים , וכשאין לך רכב על הראש אז אתה תתחיל להוציא את זה במקומות אחרים

בין אם זה יציאות , סתם בזבוזים לא הכרחיים , טיולים לחו"ל בתור חייל אלה דברים שאתה מרגיש שאתה חייב לעשות

אז אני מעדיף לצמצם בשאר הדברים ולקנות רכב

יהיה לי את כל חיי לעבוד ולהוציא את נשמתי עד שני אעלה שמיימה

פורסם

היי חברים.

אני חייל גובניק שעובד אחרי הצהרים ומשתכר בכ-4,500 ש"ח כולל הצבא.

עד עתה חסכתי 30,000. נשארו לי שנתיים לשחרור, אני רוצה להשתחרר עם סכום גדול מאוד, באזור ה80,000. ההוצאות שלי דלות, בעיקר יציאות עם חברים אך לא משתוללים ואני מגיע להוצאות של 600-700 ש"ח בחודש.

אני תמיד חלמתי על הרכב והגעתי לבסיס היא סיוט שלא יאמן, 3 אוטובוסים בחום של טבריה.. מזעזע.

המאזדה של סבתא שלי מגלה אמינות מאוד גבוהה לאורך השנים. יש לה מאזדה 3 2007, היה יד ראשונה ליסיניג וקנתה אותו מהם.

למרות שהרכב ישן הוא מטופל רק במורשה, ושמור מאוד.

הוא צריך- פחחות. בדקתי מחירים ועלות היא בערך 600 ש"ח.

עם רכב אני אוכל סוף סוף לחזור להתאמן.

אני מסיים תבסיס *** תבסיס - ככל הנראה "את הבסיס" *** ב14:30 ועובד ב16:30.

באוטובוסים לוקח לי שעתיים להגיע לבית, ברכב 20 דקות לכל היותר. בזמן שהתפנה לי אוכל להתאמן לפני העבודה כ3 פעמים בשבוע וזה משהו שאני חושב עליו רבות.

אך העוליות של דלק, ביטוחים ותיקונים מפחידים אותי, אני רוצה לחסוך אך עדיין מאוד מאוד רוצה רכב.

אשמח ליעוץ! תודה

פורסם

אם במקום 4 שעות אתה תיסע 4 דקות.

זה לגמרי שווה את זה.

פחחות זו לא חובה,אני מעדיף את הרכב משופשף.

ככה עובר הרצון לתקן אותו אחרי כל מכה חדשה :)

פורסם

קיבלת פה הערכת עלויות. מתאים לך תקח, לא מתאים אל תקח.

אם את הרכב אתה מקבל בחינם, עדיין יעלה לך פלוס מינוס 15-17 אלף בשנה רק הוצאות קבועת וטיפול בסיסי.

• תוכן חדש...