Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2.0 [כותרת נערכה]

גיא.מ
שימו לב! השרשור הזה בן 2205 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

אחרי 8 שנים עם מאזדה 5 שנת 2007 , אבי החליט שהגיע הזמן להחליף את האוטו ואני כבן טוב החלטתי לעזור לו ולחקור קצת על הרכבים שיש כיום בשוק.

אנחנו במשפחה 6 נפשות (4 אחים) ועד לא מזמן אוטו של 6 מקומות היה הכרחי, כיום שניים מהילדים כבר עזבו את הבית ולכן אין צורך ברכב כל כך גדול כשרוב הזמן משמש את אמי בנסיעה לעבודה מדי יום, קצת נסיעות בתוך העיר ומדי פעם נסיעות עם שני האחים הקטנים.

מחיפושיי באינטרנט ראיתי שרוב המכוניות היום מצוידות במנועי טורבו ו/או תיבות רציפות. מאחר ואבי לא מתכוון להחליף רכב כל 3 שנים אלא לקנות רכב בן שנה עד שלוש שנים ולהשתמש בו לשנים רבות עלתה השאלה של האם רכבים כאלו הם רכבים שיכולים "לשרוד" לאורך זמן או שאחרי חמש שנים כבר הולך הטורבו ואיתו כמה אלפי שקלים

הכיוון הוא לקנות רכב שיהיה כמה שפחות "מסובך" ויוכל לעבור את ה180-200K ק"מ בלי בעיות חמורות

כרגע האוטו שעומד בדרישות הוא מאזדה 3 שמצוידת במנוע בנזין 2.0 ליטר ותיבה אוטומטית פלנטרית רגילה אם כי המרחב מאחור מעט מצומצם (שכחתי לציין שהילדים "הקטנים" כבר עברו את ה1.80)

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא מנועי הטורבו והתיבות הרציפות ואמינותם

וכמובן שאם יש המלצות לרכבים מסוימים אשמח אם תשתפו

גיא

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בס"ד

מומלץ לרשום תקציב לרכישה.

דבר שני, בעניין הטורבו - הכל פונקציה של המשתמש, טורבואים כשלעצמם הם דיי אמינים.

במידה והמשתמש היה חוליגן לא קטן אורך החיים של הטורבו יורד ביחס הפוך.

הבעיה ברכב יד שניה עם טורבו היא שאין דרך לדעת מה מצבו, אלא אם כן ישנם סימנחם המעידים על כך כגון: נזילות שמן, חוסר סחיבה וכו'.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שים לב גם להבדל בין תיבות רציפות לתיבות רובוטיות... קיימות תיבות רובוטיות עם בעיות אמינות וגם בעיות של נוחות.

על הרציפות התלונה העיקרית שראיתי היא הרעש - לא האמינות.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שים לב גם להבדל בין תיבות רציפות לתיבות רובוטיות... קיימות תיבות רובוטיות עם בעיות אמינות וגם בעיות של נוחות.

על הרציפות התלונה העיקרית שראיתי היא הרעש - לא האמינות.

רוצה דוגמא נגדית ? מכונאי פרטי שטיפל לי ברכבים (עד האחרון לפחות) הכניס סוזוקי קרוסאובר של קרוב משפחה עם גיר רציף מבציר 2017 למוסך בגלל הגיר- הגיר הוחלף בשלמותו לחדש מהניילון לאחר תלונות שונות ומשונות של הבעלים

פותח האשכול, כאשר מדובר על בני משפחה גבוהים,אולי כדאי לחפש סופר מיני מוגבהת תלוי בתקציב- תבדקו למשל אם סיטרואן איי קרוס נכנסת לכם בתקציב.

אם מאזדה 5 היתה לכם טובה,אישית הייתי משתדרג בשנתון וקונה רכב דומה.

מאזדה 3 רכב מצויין אך די צפוף מאחור ואפילו אני,שנוהג יחידי ברכב רוב השבוע- רק בגלל נסיעות סופ"ש עם רכב מלא,העדפתי רכב מרווח יותר מאחור וקניתי את הסיוויק -היו עוד שיקולים אבל זה היה אחד מהם).

אפשרות אחרת - כיוון שתחזיקו ברכב זמן רב לעשות סיבוב במגרשי הליסינג ולא לפסול קניה מ 0 ק"מ- רכב חדש עם הנחה חביבה וכבר "חסכתם" ירידת ערך ראשונית של קריעת הניילונים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תציין תקציב. באפן אישי הייתי שוקל לקנות קיה נירו, יש לרכב אחריות ל5 שנים ועד היום לא נשמעו תלונות מבחינת האמינות. גם לגבוהים לא תהיה בעיה.

לגבי ההמלצה של colauti להמשיך עם רכב דומה, אני לא מסכים. אם אין לכם צורך עוד ברכב גדול אין עניין לרכוש אחד זה.

היום: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ הונדה סיוויק האצ'בק 16'

הקודם: אאוטלנדר פרימיום 20' (ליסינג זמני) / קיה פורטה 15'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התקציב עומד על 110,000אם כי אפשר לגלוש לכיוון ה120,000

רכב חדש לא בא בחשבון מבחינת אבי.. הוא לא מוכן לסבול את ירידת הערך של השנה הראשונה.

כמו כן רכב של 7 מק' גם לא בא בחשבון מהסיבה הפשוטה שברוב הנסיעות ברכב הזה לא יהיו יותר משלושה אנשים ואין טעם שאמי תיסע לעבודה עם רכב גדול שישתה דלק.

שכחתי לציין שאבי נוהג על מיצובישי אאוטלנדר 7 מק' שהוא קיבל מהחברה כך שלקנות רכב 7 מק' זה מיותר לחלוטין.

הצעתי לו את היונדאי איוניק שלפי מה שראיתי מגיעה עם 7 שנות אחריות והוא אמר שזה "רכב לשלוש שנים" מפני שהוא לא יודע מה יקרה לכל המכלולים והסוללות לאחר תקופה ממושכת והאם האחריות תכסה על אחד מהדברים האלו.

סקודות למיניהן לא באות בחשבון והסיבה לכך היא שלפני כמה שנים אבי נהג על אוקטביה שהוא קיבל מהחברה (שנת 2010 אם אני לא טועה). בכל הזמן שהוא נהג עליה היא נכנסה למוסך כל שני וחמישי בגלל בעיות בגיר כולל פעמיים החלפת קלאצ'ים בתקופה קצרה יחסית, כמובן שכל עוד הטיפולים היו על חשבון החברה זה לא הפריע לאבי אבל כרכב פרטי סקודה לא באה בחשבון מבחינתו.

ההיברידיות למיניהן נחשבות אמינות? אין בעיות עם הסוללות לאחר כמה שנים?

תודה רבה לכולכם אתם עוזרים לי מאוד!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בטויוטה פריוס של חבר,הוארכה אחריות על סוללה היברידית ברכב משנת 2009 - תמורת 300 ש"ח ובכפוף לבדיקה במורשה.

אפשר לרכוש משפחתית בת 4 כמו סיוויק 2014 ולהשאיר עודף בצד לחופשה איכותית ומפנקת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2205 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...