Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתמול פרקתי והשמשתי מאוורר עמוד (על רגל) שחרק עד שהציר שלו נתפס.

פרקתי אותו לחלוטין כולל פרוק של מכסי המנוע ושליפת הרוטור.

מה שמצאתי הוא שהשמן הישן (ושימנתי אותו כמה פעמים בשנים האחרונות בעזרת שמן 'מכונות תפירה') התמצק ובנה על הציר שכבה דביקה ועמידה.

ניגוב קל בעזרת מגבת נייר ספוגה באלכוהול 95% הסיר בין רגע את שכבת הג'יפה. העברתי את הנייר דרך התותבים בתוכם הציר מסתובב וגם כאן הוסר לא מעט לכלוך.

שימון מחדש והמאוורר הפך שקט ו'טס'.

ועכשיו לתהייה שלי.

אם שמן דק סתמי, כנראה מינרלי, יוצר משקעים תוך פרק זמן של שנים בודדות, לדעתי זה נגרם מטמפרטורה די גבוהה לה השמן נחשף. מנועים סיניים זולים סובלים מנצילות נמוכה והרוטור מתחמם, כך שנוצר חימצון מואץ של השמן הזול.

אז מה בקשר לשמן מנוע סינטטי, נניח 5-W40 או 5-W30 ? במיוחד כזה המכיל מוליבדניום דו-סולפיד?

מישהו התנסה? יכול להמליץ?

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

WD40 נועד למנוע לחות, בראש ובראשונה, ולאחר מכן לחדור חלודה קלה וליכלוך קל. שימון מינורי הוא ערך מוסף אבל המוצר בהחלט לא נועד לשימון.

לי יש במשמנת שלי שמן מנוע, וכל דבר בבית אני משמן עם זה, עם שמן מנוע.

כך כבר עשרות שנים ומעולם לא הייתה בעיה. צירי מנוע, מכונות, צירי דלת, צירי כספת שלהם יש תותבי ברונזה, מנעולים, מה לא.

הכל.

השמן הזה גם מעולה למנוע חלודה עתידית ולשמור על כלי עבודה, להבים וכו'.

תשמן את ציר המאוורר עם שמן מנוע ללא חשש.

פורסם

אני שם גריז.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
כדי לתמוך בדבריך אולי אקנה שמן מרוץ 0-W60, מה דעתך?

יוסי

מאוורר חדש עולה כ־50 שח ולפעמים פחות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

borsood תחליף רכב מתי שיש לך לעשות טיפול.

מה לגבי כל הזיהום שיצור של מאורר חדש גורם?

הפלסטיק של המאורר הישן שגם עוד 1000 שנה לא יתכלה?

למה לא לתקן משהו במקום לזרוק אותו לפח ולקנות חדש?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אצלי תמיד התקלקלו / נשברו חלקי פלסטיק פריפריאליים הרבה לפני שהמנוע שבק, מעניין.

לענייננו: מהמעט שראיתי, בד"כ היה במנועים גריז לבנבן, ולא שמן מכונות תפירה. איזה סוג בדיוק? לא יודע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא יודע אם נכון או לא, אבל חמי שהוא טכנאי, משמן מנועים עם wd40

לא נכון... מעבר למה שכתב ירחמיאל בציטוט למטה, שימוש ב-WD40 לשימון לאורך זמן (שמן שנשאר במקום ולא נוקה מנו לאחר השימוש) יוצר אפקט הפוך, מאחר והוא חומצי הוא גורם בעצמו לחלודה!!! זו בדיוק הסיבה מדוע אני לא משמן את הסכינים שלי לעולם עם WD40 למטרות אחסנה אלא לתחזוקה שוטפת בלבד וגם אז רק במקרים חריגים של לכלוך שלא יורד מהלהב באמצעים קונבנציונאליים כמו אלכוהול.

WD40 נועד למנוע לחות, בראש ובראשונה, ולאחר מכן לחדור חלודה קלה וליכלוך קל. שימון מינורי הוא ערך מוסף אבל המוצר בהחלט לא נועד לשימון.

לי יש במשמנת שלי שמן מנוע, וכל דבר בבית אני משמן עם זה, עם שמן מנוע.

כך כבר עשרות שנים ומעולם לא הייתה בעיה. צירי מנוע, מכונות, צירי דלת, צירי כספת שלהם יש תותבי ברונזה, מנעולים, מה לא.

הכל.

השמן הזה גם מעולה למנוע חלודה עתידית ולשמור על כלי עבודה, להבים וכו'.

תשמן את ציר המאוורר עם שמן מנוע ללא חשש.

ללהבים דווקא יש פתרונות אחרים... במיוחד ללהבים בתצוגה שמצריכים שכבת שמן דקיקה להגנה לאורך זמן. שמן מנוע לא מומלץ ללהבים של סכינים שעשויות להגיע למזון כמו סכיני EDC למיניהן, אגב, למי שלא חשב על זה- רק אומר.

יוסי,

בזמנו אבי היה משמן את המאווררים עם שמן מתוצרת SUPERLUBE (להבדיל אלף אלפי הבדלות מהסופרלוב שמיוצר בארץ בסאסא), מעבר לשימון המנוע של האוטו :lol:

הוא טוען שהשמן הזה היה תרופת-פלא והכל רץ כמו בתוך מרגרינה.

למיטב זכרוני, הוא מכיל כדוריות טפלון.

יש להם יבואן בארץ באיזור המרכז- Yael Y.A.D. Technologies

03-6057849

אשמח לשמוע מה דעתך על המוצר אם אכן תחליט לקנות את זה מהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היה לי מאוורר עומד שכל כמה חודשים הייתי צריך לגרז אותו כי אחרת הוא היה מפסיק להסתובב, בסה"כ הוא היה כ4 שנים אצלי.

לאחר שיום אחד הוא נתקע באיזה ערב שישי, החלטתי להעיף אותו ולקנות מאוורר אחר (דרך האינטרנט כולל משלוח) ב120 ש"ח.

בהסתכלות אחורה, הייתי צריך לזרוק אותו ברגע שהתחיל לעשות בעיות ולא לתקן אותו כל פעם.

פורסם

תטבול את המאוורר בשמן דלקול 20W50.

ספר מה יהיה אחר כך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא יודע אם נכון או לא, אבל חמי שהוא טכנאי, משמן מנועים עם wd40

לא.

אבל, אם תעשה גוגל לפניי שאתה ממליץ תבין ש WD40 כלל לא חומר שימון אלה להפך, דיגריזר degreaser משמע - הסרת שמן.

החומר הזה עלול לעשות יותר נזק מאשר תועלת.

תבקש מחמך לעבור לתחום אחר או לכל הפחות, לעשות על המוצר גוגל ולמה הוא מיועד ואם כבר, שיחזיר את התעודה ;)

לא משמנים מנועים עם WD40.

פורסם

חבר'ס

WD40 מכיל חומצת מלח, בין היתר.

הוא לא נועד לשימון.

להיפך.

ולגבי החבר שרשם שמאוורר עולה 50 ש"ח, ובכן עבדו עליך: יש גם ב- 35 ש"ח. סתם שילמת יקר.

וזה אגב גם מה שהם שווים.

אני רכשתי לפני שנים מאוורר עמוד שעלה 200 או 300 ש"ח, לא זוכר כבר והוא עובד עד היום בלי שום תקלה, ועובד קשה והרבה.

פורסם
לא.

אבל, אם תעשה גוגל לפניי שאתה ממליץ....

רשמתי במפורש בתחילת המשפט, לא יודע אם זה נכון או לא. איך הבנת שאני ממליץ?

• תוכן חדש...