Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעיתים, עדיף לבדוק עובדות וגם אנשי מקצוע, עושים טעויות רבות - בסופו של דבר האדם מבקש שמן מומלץ ולא דיון של "בואו נזרוק את כל מה שסיפרו לנו אי פעם", חלילה, אל תפגע כן אבל הבנת את הרעיון.

אומנם זה אחלה להעביר מידע הלאה אבל מישהו עלול לא לבדוק גם כן ולהמשיך לבצע את זה.

לדעתי מה שהכי חשוב כאן ואת זה לא רשמת, זה האם עדכנת את חמך בנושא והסברת לו על WD40.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכל ברוח טובה, אני הסתייגתי כי באמת היה נראה לי מוזר ולא ישב לי טוב.

בכל מקרה למדתי גם מהדיון, לי אמרו לרסס WD40 על המסור החשמלי בסוף השימוש, אני מבין שזה לא נכון... אז מה כן?

המסר יועבר, ברגישות...[emoji6]

פורסם

להבנתי, שמן רובים (כזה שקונים בתרסיס בריקושט ושות') יעיל למטרה הזו. כמו גם שמן מכונות תפירה, שמן סיליקון (לא סגור על זה- אל תתפוס אותי במילה) ובגדול, כל שמן שלא רשום עליו שהוא נועד להסרת חלודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הכל ברוח טובה, אני הסתייגתי כי באמת היה נראה לי מוזר ולא ישב לי טוב.

בכל מקרה למדתי גם מהדיון, לי אמרו לרסס WD40 על המסור החשמלי בסוף השימוש, אני מבין שזה לא נכון... אז מה כן?

המסר יועבר, ברגישות...[emoji6]

למה כוונתך ב"משור חשמלי"?

איזה? האם משור שרשרת?

פורסם

מהיכרותי רבת השנים עם היבואנים השונים כאן בארץ, לא (תמיד) אני סומך על הוראות ההפעלה שלהם, גם כשהן מודפסות בעברית. לפעמים שגיאות הכתיב מביכות.

אני תמיד נכנס אל אתר היצרן ומברר מה הן ההוראות שלו.

פורסם

נתקלתי גם כן במקרים במגוון מוצרים כאשר ההוראות שימוש תורגמו לעברית עם טעויות או אי הבנות במשמעות מאנגלית.

בסופו של דבר יושבת בחורה ומתרגמת את זה ועל הדרך, נעשות הרבה טעויות.

חשוב להבין, תלוי במי הוא היבואן של אותו המוצר כמובן (כל המוצרים בארץ הכוונה) ובהתאם לכך, רמת התרגום תהיה בהתאם.

פורסם
נתקלתי גם כן במקרים במגוון מוצרים כאשר ההוראות שימוש תורגמו לעברית עם טעויות או אי הבנות במשמעות מאנגלית.

בסופו של דבר יושבת בחורה ומתרגמת את זה ועל הדרך, נעשות הרבה טעויות.

ואולי יושב שם בחור...?

פורסם

נראה לי (ללא נסיון כלשהו) ששמן מנוע סינתטי, מתאים קצת יותר לשימון ל"טווח ארוך".

זה מזכיר לי את המאווררים הישנים (שהיה עשויים מתכת) - היה בהם חריר ייעודי לשימון.

alfa 156 2.5.

פורסם
לפעמים שגיאות הכתיב מביכות.

אני תמיד נכנס אל אתר היצרן ומברר מה הן ההוראות שלו.

ועל הדרך, נעשות הרבה טעויות.

הזכרתם לי, שהוראות השימוש על מסיר חלודה כללו "לשים חול" על המשטח (תורגם מ "sand down") :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עדכון חצי-שנתי...

עוד בערב בו בוצעו הניקוי והשימון הקודמים המאוורר חזר לחרוק.

אני מחדד, בשני קצות הרוטור (היו) קיימים מערבלי אויר קטנים לקירור. האחורי התפורר בגלל חום גבוה והזדקנות החומר.

הערב חזרתי ופרקתי ואכן המיסב האחורי שוב חצי או שלושת רבעי תפוס.

הפעם שימנתי בשמן מנוע סינטטי של רויאל-פרפל 5-W40. למי שדואג למחיר, 4 טיפות לחלק ל-948 סמ"ק (קוורט) יוצא 0.0000 ש"ח. בשמן שהוא שחור למדי יש הרבה מוליבדניום דו-סולפיד.

עכשיו נראה אם המחיר הגבוה של השמן אכן מבטיח עמידות משופרת בשחיקה ובחימצון.

רק שאינני בטוח שהיצרן האמריקני תכנן מבחן סבולת כה קשה כמו המאוורר הסיני שלי.

ימים יגידו.

יוסי

פורסם

תודה למגיבים.

אם אני לא טועה מאוחסן אצלי באחד המחסנים מאוורר חדש שטרם נפתח ובכל מקרה לא מחיר המאוורר הוא החסם.

קניתי לפני שנה מאוורר שבמחירו יכולתי לקנות הרבה עשרות מאווררים סיניים אבל זו הסקרנות וקצת עודף הזמן.

שלא לדבר על הסיפוק והקטנת נפח הפסולת הנזרקת.

כשראיתי איך האוסטרים מתחזקים ציוד בן 50 שנים ויותר וכך גם בשוייץ ובהולנד, הבנתי שאני לא המשוגע היחיד.

יש מוצרים שבהם למעט התחביב אין טעם אמיתי בתיקון/שחזור וכדומה, אבל עוד לא פגשתי במאוורר ששיטת הצינון שלו לא מתבססת על טורבולנציה על העור והרס שכבת הגבול כדי להגביר את נידוף הזעה. גם המאוורר המאד יקר של דייסון בסופו של יום מפיח אויר ולא מקפל כביסה.

לכן כל עוד המאוורר הסיני פועל היטב, נראה כחדש וכבונוס פעולתו חרישית, הכל טוב.

יוסי

פורסם
גוזם גדר חיה חשמלי. לא שרשרת, להבים. זה מה שאמרו לי לעשות איפה שקניתי אותו.

זה נכון, אפילו נכון מאד.

במכשירי גיזום נוצרת שכבה דביקה מחיתוך עלים/ענפים ירוקים דקים וכדומה. זאת בהשפעת המוהל (לשד) הניגר מהחתכים. עם הזמן הלהבים נדבקים זה לזה. הבעיה איננה רק בצריכת הזרם של מנוע הגוזם אלא בעומס על הטלטלים המניעים את הלהבים. עם הזמן יקרה שבר או הרס מיסב.

ניקוי בעזרת ממס משאיר את הלהבים נקיים ולא דביקים. כמובן שניתן - לאחר הניקוי - לשמן בשמן ממשי.

יוסי

• תוכן חדש...