Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסיים שנה ג', והתחלתי גם כן לעבוד מסוף שנה א'.

אני דווקא חושב שההסתכלות צריכה להיות לשנה-שנתיים הקרובות. עד כמה משרת סטודנט יכולה להועיל לו.

אישית, אני מצאתי בזה מקום שמאפשר להוריד לחץ מדאגה תמידית לציונים ואפשרות להבין האם "זה" מה שארצה לעשות במהלך קריירה שלמה (או אפילו חלק ממנה). אני חושב שמעבר לעבודה היומיומית (או דו-שבועית) הניסיון הוא טעימה מוצלחת או לפחות סוג של צוהר לעולם שמחכה אחרי סוף התואר. בנוסף, העבודה מאפשרת ללמוד מהו ניהול לו"ז נכון ואיך למצות את המיטב מהזמן הנתון.

ממה שהצלחתי להבין מהתגובות של פו-הדוב ומלכישוע הניסיון שצוברים סטודנטים הוא לא משהו. אני לא כל כך בטוח מאיפה הביטחון הזה. מהמחזור שלנו, כל מי שאני מכיר שעבד לפחות שנה (ובעיקר בחופשות סמסטר, איפה שאפשר לצבור ניסיון רציף) רמתו עלתה, יכולות התכנות, תכנון והוצאה לפועל השתפרו. הרבה פחות זמן מבוזבז על דיבאגינג כי עשו (או ניסו לעשות) דיזיין כלשהו עבור תרגילים\פרויקטים בבית ספר.

אני מניח שאוכל לחוות דעה אפילו יותר מדוייקת ,מנקודת המבט שלי כמובן, ברגע שיותר אנשים יסיימו ולאילו משרות הגיעו אלה שעבדו בתור סטודנטים וכאלו שלא. ברור לי שלא יהיה פה איזה פער בין ג'וניר לסיניור, אלא מה המסלול\דרך הקבלה למקומות השונים.

ואם כרגע אתה מעדיף שלא לעבוד, תוכל לתרום קוד פתוח וללמוד הרבה מכך. אם אהבת C\C++ יש הרבה מאוד פרויקטים מעניינים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק רוצה להדגיש, אני ממש לא נגד משרת סטודנט (וגם ניסיתי להגיד את זה). אני פשוט לא חושב שהתמורה שלה היא כל כך משמעותית בהסתכלות לטווח זמן קצת ארוך יותר, ושהיא מתאימה לכולם.

הטיעון הבסיסי הוא, שמקום העבודה הסטנדרטי לא משקיע בסטודנטים כל כך הרבה כמו שאתם חושבים, מסיבות מאוד ברורות (זמינות ונאמנות נמוכות). מצד שני, משרת סטודנט כן גוזלת זמן ועלולה להוביל לציונים נמוכים יותר / דחיה (לפעמים עד אינסוף) של סיום התואר.

מצד שני, זה די הגיוני שהסטודנט הממוצע מרגיש שיפור משמעותי ביכולות שלו, פשוט כי הוא מגיע עם יכולות מאוד נמוכות מלכתחילה.

בסוף, בואו תהיו רציניים לרגע, אחרי 10 שנות ניסיון אף אחד לא ישאל אותכם מה עשיתם במשרת סטודנט ואם כן או לא עבדתם כשלמדתם לתואר. זה יכול לעזור למצוא עבודה מהר יותר או עבודה טובה יותר בתור בוגר, אבל זה יתרון שמצטמצם מאוד מהר, ויכול להיות שאם מדובר בדחיית סיום התואר בשנה שלמה, הניסיון שיצבור מי שלא עבד אבל סיים שנה קודם ועבד בעבודה אמיתית במשרה מלאה במשך שנה יהיה עדיף, אפילו משמעותית.

ודבר אחרון, חייבים גם להבין שהטענה של "אני עבדתי בתור סטודנט ועכשיו אני במקום אחר ממי שלא עבד" יכולה כמובן להיות נכונה, אבל לא בטוח שעבודה בתור סטודנט היא הסיבה האמיתית לתוצאה, כלומר יכול מאוד להיות שמי שעובד בתור סטודנט הוא מראש עם יכולות גבוהות יותר בתחום / עם יכולות ניהול זמן או ריכוז גבוהות יותר / עם מוטיבציה גבוהה יותר (או שילוב של כל השלושה) ולכן הוא מצליח יותר, ולאו דוקא בגלל שהוא קיבל איזה ניסיון אינסופי בתור סטודנט.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בכנות נראה לי שהפעם הראשונה שבאמת הייתי צריך לספק גליון ציונים היה על מנת להגיש מסמכים לגרין קארד שקשורים להיקף התואר בעיקר ולא לציון.

מעולם אחד לא ביקש ממני (כולל חברות גדולות מאוד).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

^ מעניין, גם כאן הניסיון שלנו הפוך (לגמרי!).

פות״ש - אנחנו מתווכחים (או דנים..) על הנושא הזה כבר כמה עמודים, אבל כדאי אולי לקחת דברים בפרופורציה (כמו שפוהדוב כתב כאן למעלה). אני מכיר די הרבה אנשים בתחום מהזמן שהם עשו תואר ראשון ועד היום כשהם בתעשייה כמה מספר לא קטן של שנים. חלקם עבדו כבר בתור סטודנטים וחלקם חיכו עד סוף התואר. כשאני חושב על זה, אף אחד - מאלה או מאלה - לא מתחרט על הדרך שבחר בה (חוץ אולי מבודדים שמרחו את התואר עוד שנתיים+), ורובם המוחלט בסופו של דבר הסתדרו בתעשייה ודי מרוצים מהקריירה שלהם. כך שהמסקנה פה היא, כנראה, שבטווח הארוך - זו לא בחירה שמשנה שום דבר מהותי.

מהתגובות שלך במהלך השרשור נראה שאתה נוטה מאוד לכיוון משרת סטודנט ומחפש פה קצת חיזוקים לבחירה שלך. נראה לי שקיבלת מספיק כאלה כדי להרגיש בטוח בבחירה כזו, ואני חושב שאם זה משהו שממש בא לך לעשות - פשוט לך על זה. תתחיל לחפש ולהתעניין, ואני בטוח שתוך כדי כבר תבין יותר טוב אם זה משהו שאתה רוצה לעשות או לא. אני די בטוח שבטווח הארוך זה לא יזיק לך בשום צורה (במיוחד אחרי שקיבלת פה טיפים לגבי הסכנות שאורבות במסלול הזה).

אז, קדימה, שיהיה בהצלחה. וחזור לדווח לנו כשיהיו חדשות טובות :)

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

תשמע , אני מכיר דווקא כאלו שלא יספרו על זה כי זה ללא ספק עניין של אגו פגוע - אבל שלקח להם חודשים על גבי חודשים למצא עבודה , ואפילו כאלו שהתפשרו על משרות אוטומציה / QA אחרי התואר כדי להיכנס ולקח להם לפעמים שנים ״ליישר מסלול״ לכיוון פיתוח.

פשוט אנשים פחות נוטים לספר על הכישלונות שלהם ויותר על ההצלחות.

(וזה כולל אנשים עם ממוצע גבוהה למדי שאני מכיר מאוניברסיטאות)

כך או אך כל הדיון הזה מתמקד לדעתי באימפקט של זה על המשרה שתיים הראשונות אחרי התואר.

לאחר מכן - זה לגמרי משנה מה עשית במשרה האחרונה ואולי רקע של הסטאק שאתה עובד ועבדת עליו מאשר אם כן או לא עשית משרת סטודנט.

לגבי הגיליון ציונים - לדעתי זה גם פועל יוצא שמעולם לא חיפשתי משרה במהלך / אחרי התואר במצב של ללא ניסיון.

עבדתי בתחום (גם אם לא ישירות בפיתוח - אלא בQA , אוטומציה , אבטחת מידע , מסדי נתונים - מגוון רחב של דברים וסביבות מאוד מורכבות) עוד לפני התואר , בצבא ובמהלך התואר - כך שכל משרה במהלך / אחרי התואר שניגשתי אליה - הייתי כבר עם אוסף ״קבלות״ מסוים (גם אם לא ישירות בתחום שהתראיינתי אליו)

ואני רציני - אף מקום לא ביקש ממני מעולם גיליון ציונים. (ונשים לגמרי בצד את המצב של משהו עם הרבה ניסיון איכותי ורלוונטי בשוק שבעיקר נמצא במצב שחברות רודפות אחריו לבוא אליהן ולא הפוך...)

Then dying is forgetting

פורסם

אני בעצמי לא יודע עוד לאן אני נוטה, למשרת סטודנט או לסיום של התואר :)

ניסיתי לקבל כאן דעה מאנשים מנוסים שעובדים בתעשייה ובהחלט קיבלתי תשובות.

אני כרגע מנסה, מגיש קורות חיים ונראה לאן הרוחות נושבות. אם אצליח למצוא משהו שיראה לי - אחלה. אם לא אמצא - אז אני אעשה פרויקט עם חברים מהלימודים (כדי שבכל זאת יהיה לי איזשהו משהו להראות, מעיין תיק עבודות כזה), ואנסה לסיים את התואר ב-3 שנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רק הערה - רוב ה״תיקי עבודות״ האלו כל עוד אתה עושה איתם בלי משהו ״מהתעשייה״ נראים בהתאם ולרוב לא שווים את ההשקעה בהם בכנות. החדשות הטובות הן שמה שחסר זה לרוב פרטים קטנים - שאיתם אתה יכול ״להרים את הרמה״ שלהם ולהפוך ממשהו שלא שווה לדבר עליו למשהו שאפשר לשלוח מראש ולדבר עליו בראיון, במיוחד אם אתם עושים את זה כצוות:

1. שיהיה Public repository בGithub ותעבדו במה שנקרא Git flow - כלומר Branch ראשי , PRים מאושרים עם הערות לקוד חדש וכו.

2. Readme ברור ודוקומנטציה בקוד (יש סטנדרטים של דוקומנטציה לפי שפה - שווה תמיד לחקור אותם)

3. שימוש חכם ומינימאלי בDependancies אם צריך לקוד צד שלישי (בשפות מסוימות - לבחור את הDependancies והמבנה של הפרוייקט חשובים בערך כמו הקוד).

(אפשר לראות את התרומה של כל אחד בGit בצורה פשוטה מאוד אז שזה לא ידאיג אותך)

Then dying is forgetting

פורסם

אז מה כן נחשב אם אני לא מוצא עבודה רלוונטית ובכל זאת רוצה להקל על עצמי בקבלה לעבודה? (מעבר לממוצע גבוה, ידע בתחומים הנדרשים וכדומה)

אגב, יש לנו אפשרות באוניברסיטה לעשות פרויקט עם חברה מהתעשייה, והבנתי שזה יותר מומלץ מאשר פרויקט עם מרצה מהאוניברסיטה. האם זה אכן כך?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אשמח לשאול את כל החברים שהגיבו פה שהתחילו לעבוד מסוף שנה א'.

האם אפשר לדעת לאיזה תפקיד בדיוק הצלחתם להתקבל בלי לדעת קורסים בסיסיים כמו מבנה נתונים וכו'? (אנוכי סטונדט מתחיל שנה ב' בתוכנה).

פורסם

לומדים מבני נתונים בבן גוריון בסמסטר ב' בשנה א'.

פורסם

ידע מוקדם מהבית.

סתם דוגמה מקרית - במקרה שלי, התעסקות עם טורבו פסקל ת.נ.צ.ב.ה. בגיל... תשע?

+ html/css בגיל... נדמה לי 14.

בהמשך לדברי ליביו, ממני לא ביקשו מעולם שום גיליון משום שאין לי שום תואר רלוונטי לתחום.

ושלא תחשבו לשנייה אחת שהעבודות הראשונות בתכנות היו הרבה מעבר לשכר מינימום,

כל ההתחלות קשות וההתמדה משתלמת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה שהאנס כתב.

מידע מהבית ומהזמן הפנוי כבר התחלתי לעשות עבודות בתכנות והדרכה מלפני הצבא.

בצבא התברגתי לתפקיד טכנולוגי בלי תקן ודה פאקטו החלפתי 4 חיילים ועשיתי אוטומטיות של כל מה שעשיתי כדי לעבוד פחות קשה.

הרבה פעמים אפשר לנצל זמן ורצון ליצור הזדמנויות.

ואני אביא משפט שאני מאוד אוהב I’m an overnight success years in the making

בכלליות אני הכי מתחבר למועמדים שמתעסקים ומנסים דברים כבר מגיל צעיר.

התואר הוא עוד תקופת לימוד בדרך.

מניסיוני אלו האנשים שאת להם האהבה וההשקעה במקצוע הכי גדולה והגיעו לזה כי הם אוהבים את זה ולא רק כי יש כסף.

Then dying is forgetting

פורסם
רק רוצה להדגיש, אני ממש לא נגד משרת סטודנט (וגם ניסיתי להגיד את זה). אני פשוט לא חושב שהתמורה שלה היא כל כך משמעותית בהסתכלות לטווח זמן קצת ארוך יותר, ושהיא מתאימה לכולם.

הטיעון הבסיסי הוא, שמקום העבודה הסטנדרטי לא משקיע בסטודנטים כל כך הרבה כמו שאתם חושבים, מסיבות מאוד ברורות (זמינות ונאמנות נמוכות). מצד שני, משרת סטודנט כן גוזלת זמן ועלולה להוביל לציונים נמוכים יותר / דחיה (לפעמים עד אינסוף) של סיום התואר.

מצד שני, זה די הגיוני שהסטודנט הממוצע מרגיש שיפור משמעותי ביכולות שלו, פשוט כי הוא מגיע עם יכולות מאוד נמוכות מלכתחילה.

בסוף, בואו תהיו רציניים לרגע, אחרי 10 שנות ניסיון אף אחד לא ישאל אותכם מה עשיתם במשרת סטודנט ואם כן או לא עבדתם כשלמדתם לתואר. זה יכול לעזור למצוא עבודה מהר יותר או עבודה טובה יותר בתור בוגר, אבל זה יתרון שמצטמצם מאוד מהר, ויכול להיות שאם מדובר בדחיית סיום התואר בשנה שלמה, הניסיון שיצבור מי שלא עבד אבל סיים שנה קודם ועבד בעבודה אמיתית במשרה מלאה במשך שנה יהיה עדיף, אפילו משמעותית.

ודבר אחרון, חייבים גם להבין שהטענה של "אני עבדתי בתור סטודנט ועכשיו אני במקום אחר ממי שלא עבד" יכולה כמובן להיות נכונה, אבל לא בטוח שעבודה בתור סטודנט היא הסיבה האמיתית לתוצאה, כלומר יכול מאוד להיות שמי שעובד בתור סטודנט הוא מראש עם יכולות גבוהות יותר בתחום / עם יכולות ניהול זמן או ריכוז גבוהות יותר / עם מוטיבציה גבוהה יותר (או שילוב של כל השלושה) ולכן הוא מצליח יותר, ולאו דוקא בגלל שהוא קיבל איזה ניסיון אינסופי בתור סטודנט.

סיכמת את זה היטב (המשפט המודגש). לא בטוח שההיתרון מצטמצם מאוד מהר. בנוסף, לא בטוח שמדובר בהשוואה נכונה שכן לוקח זמן למצוא עבודה בתור בוגר ללא ניסיון, ולא רק זה, עקב חוסר הניסיון בתעשייה, למצוא משהו ולאמוד על טיבו הוא קשה אף יותר. הניסיון של משרת סטודנט לא תחום רק באיזו שפה כתבת, ובאילו טכנולוגיות השתמשת, אלא למידה של הדברים הסובבים את העבודה היומיומית.

אז מה כן נחשב אם אני לא מוצא עבודה רלוונטית ובכל זאת רוצה להקל על עצמי בקבלה לעבודה? (מעבר לממוצע גבוה, ידע בתחומים הנדרשים וכדומה)

אגב, יש לנו אפשרות באוניברסיטה לעשות פרויקט עם חברה מהתעשייה, והבנתי שזה יותר מומלץ מאשר פרויקט עם מרצה מהאוניברסיטה. האם זה אכן כך?

אצלנו הפרויקטים נקראים סדנאות, ואכן המנחים מתחלקים לנציגים מחברות בתעשייה (גוגל, hp) ומרצים. אישית, זה תלוי במה שמעניין אותך. יש לנו צוות מאוד חזק בפקולטה בכל הנוגע לחקר מסדי נתונים והפרויקטים שהם מציגים הם ברמה מאוד גבוהה לדעתי.

כמו שהמלצתי מקודם, פרויקטים קוד פתוח. פרויקט לדוגמה הוא sympy הכתוב בפייתון. מאוד ידידותי למתחילים. עצם ההתקנה, והקינפוג ההתחלתי הם איזושהי למידה. לאחר מכן תוכל להירשם לסוג של mailing list ולקחת על עצמך משימות (באגים\תיקונים בהתחלה בכל אופן). אני חושב (אני לא יודע, אולי אחרים יוכלו לאשש זאת) אבל להיכנס לGit של מועמד, ולעבור על commits שהתקבלו בפרויקט קוד פתוח מכובד יכול להעיד הרבה (החל עם איזה סדר גודל של פרויקט המועמד התמודד, מה המורכבות, איזו טכנולוגיות, אילו פרדיגמות הוא השתמש, מה איכות הקוד וכו' וכו').

אשמח לשאול את כל החברים שהגיבו פה שהתחילו לעבוד מסוף שנה א'.

האם אפשר לדעת לאיזה תפקיד בדיוק הצלחתם להתקבל בלי לדעת קורסים בסיסיים כמו מבנה נתונים וכו'? (אנוכי סטונדט מתחיל שנה ב' בתוכנה).

גם אצלנו באת"א מלמדים מבני נתונים בסמסטר ב' של שנה א'.

גם במקרה שלי היה ידע קודם, ספציפית ב-BASH ופייתון שאותם למדתי עצמאית. למרות שזה פחות נפוץ, אני מעדיף לקרוא מספר ואז למממש משהו בעצמי.

העבודה הינה תכנות בC++, את הסינטקס התחלתי ללמוד במרוכז במשך שבועיים-שלושה ומאז לא מפסיק ללמוד את השפה D:

אני בכוונה כותב תכנות ולא פיתוח, כי לקח קצת זמן עד שהרגשתי שאני מבין מספיק כדי לעשות החלטה הנדסית\מדמ"חית כלשהי שהיא עבורי יותר שייכת להיבט הפיתוח לעומת התכנות.

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם (נערך)

אני מתנצל שאני חוזר על עצמי, אבל לדעתי ההצלחה שלך בתעשייה תלויה כמעט רק ביכולות האישיות שלך (שרלוונטיות לתחום). זה צף די מהר, בין אם עבדת בתור סטודנט או לא.

בתור דוגמא, אתה יכול להשוות שני סטודנטים בסמסטר ראשון במדמ"ח: אחד שלפני חודשיים השתחרר משירות צבאי קרבי של 3 שנים ולא זוכר כמה זה 2+2, והשני שכרגע סיים מכינה. ברור לגמרי שתחילת הסמסטר הראשון תהיה (הרבה) יותר קשה למשוחרר הטרי, אבל עד סוף הסמסטר מה שיקבע לא יהיה המכינה, אלא היכולת האישית של כל סטודנט. בסמסטר השני כל היתרון של המכינה ימחק לחלוטין.

דווקא המשרות המעניינות במיוחד (ואילו שנשמעות הכי נוצצות בקו"ח אח"כ) הן אלו שמחייבות לפחות תואר שני, בכל מיני שלוחות מחקר של החברות הגדולות.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני מבין את מה שאתה מנסה לומר, אך ספציפית במדמ"ח זה לא כל כך תופס מניסיוני. אם מישהו עשה לפני הלימודים באופן עצמאי חדו"א 1 + ליניארית 1 (נניח בפתוחה), במקום מכינה (בהנחה והוא לא צריך כזו כדי להתקבל לפקולטה), הסיכויים שלו לקבל ציונים גבוהים בשאר הקורסים עולה - כי בד"כ יקבלו את הציונים (בתור עובר בינארי), וזה יאפשר לו להשקיע בקורסים קשים אחרים. ובלימודים, נכחתי לגלות שזה הרבה עניין של ביטחון ומומנטום, בעיקר בנושאי ממוצע. מאוד קשה להעלות ממוצע אחרי שנה א', שאצלנו היא 52 נק"ז מתוך 122.

בנוגע למשרות המעניינות במיוחד, תלוי את מי אתה שואל. אני דווקא חושב שתכנות kernel וכתיבת קוד ל-boost זו מטרה יפה מאוד :-D

לפני 5 שעות, falou כתב:

• תוכן חדש...