Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אם אתה בוגר אוניברסיטה אתה לא יכול להיות מפתח .net או Java? אפשר הסבר מה הקשר בין המוסד שבו אתה לומד לבין המשרות שתגיע אליהן? אני יודע למשל שהרבה סטודנטים דווקא לא רוצים לעבוד במשרות שיש בהן התעסקות בשפות Low level (או בשפות שדורשות יותר התעסקות כמו CPP) הרוב דווקא מכוונים בדיוק לאן שאמרת - .net וג'אווה, ולא בהכרח מדובר בסטודנטים בינוניים.

אגב, יש יתרון בתעשייה עם תואר שני? יש אצלנו אפשרות להתמחות באבטחת מידע או בלמידת מכונה, כדאי לכוון לשם?

אני אהיה זהיר: בגלל תנאי הקבלה היותר קשוחים, וגם ענייני יוקרה, ניתן למצוא בוגרים מצטיינים בקלות יותר בין בוגרי מדמח באוניברסיטאות מאשר במכללות. כמו בכל הכללה יש יוצאים מהכלל, אבל לרוב בוגרי מדמח מאוניברסיטאות שראיינתי היו ברמה יותר גבוהה מבוגרי מכללות.

טכנולוגית .net וחלק מטכנולוגיית גאווה בנויות בצורה כזו שהן לא דורשות מיומנות גבוהה מה שאומר שגם מי שמגיע עם יכולות נמוכות יותר יצליח שם. גם השכר בטכנולוגיות אלה יותר נמוך בהתאם.

ML וAI בכלל הם תחומים רותחים כרגע. הסייבר הוא תחום שמשתנה במהירות כל כך גדולה כך שמה שהייה רלוונטי לפני חצי שנה היום הוא מיושן, לדעתי התקדמות בסייבר ניתן לעשות רק בלימוד עצמי.

בלי לשהמיץ אף אחד, זה גם מקום שתמצא בו לא מעט אנשים עייפים, שכבר אין להם באמת כח לעבוד.
הרשה לי לגחך.

אני לא בטוח לגמרי שמשרת IT לא תעזור לך (כשהכוונה למשרה רצינית, לא הלפ-דסק של PC). מפתחים לרוב מתרכזים בתחום מאוד מאוד מצומצם, קצת ניסיון IT עוזר לך מאוד להכיר את המערכת כולה מבחוץ.

לגבי QA, זה קצת מורכב יותר, גם כי זה עלול לגרום למעסיקים להציע לך משרת QA גם בהמשך, וגם כי זה תחום די דומה לפיתוח, וגם בו אתה לרוב מתרכז בנושא די ספציפי.

אני אמנם לא מלכישוע, אבל מניסיוני תואר שני בלבד לא יקנה לך יתרון משמעותי. אם אתה רוצה להמשיך לכיוון מחקרי יותר (לפחות במדמ"ח), דוקטורט (אם לא פוסט) יהיה אופציה הרבה יותר מוצלחת שתאפשר לך להשתלב בכל מיני תפקידים מחקריים. אבל לא הייתי הולך לכיוון כזה אם זה לא מעניין אותך, בסוף מדובר בהמון השקעה ובהמון זמן, אם אתה לא נהנה מזה משכורת גבוהה יותר בהמשך לא תפצה אותך על כמעט עשור של השקעה.

לדעתי IT לא מקדם למשרות פיתוח בכלל, זה תחום ידע אחר.

גם QA כדאי רק אם מדובר בפיתוח כלי בדיקה ולא בביצוע בדיקות ידנית.

לגבי תואר שהי: חש משרות שפתוחות רק לבוגרי תואר שני, אבל יש לך עוד קצת זמן.

אני מסכים עם הנאמר בתגובתו של pooh-bear, מעבר לכך, בין אם אעבוד במשרת סטודנט ובין אם לא, אני לא מתכוון לזלזל בממוצע שלי.

אם אני מחפש - לדעתכם כדאי לכוון לסטארטפים או לחברות גדולות?

אל תפסול כלום. בדרך כלל מי שמחפש סטודנט מבין את הדינמיקה של עבודת סטודנט: נמצאים יומיים שלוש בשבוע, אף פעם לא על משהו קריטי, ונעלמים בתקופת המבחנים. אם זה לא ברור כדאי ולגיטימי לשאול בראיון העבודה.

אני גם ממליץ בעד עבודה כחלק מצוות ונגד פרוייקט צדדי.

לגבי ממוצע: הוא מעניין רק את המסננות של HR (סיגי), אישית אני מתסכל על ציונים ספציפים בקורסים (במיוחד מ"ה וקומפיילירים :evil: ) וגם מתרשם מהבחירה של קורסי הבחירה, אבל לא להזניח את הממוצע!

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קומפילציה? באמת? זה קורס שמעניין מישהו בתעשייה? אשמח לשמוע למה. (מתוך עניין ולא משום סיבה אחרת)

ממה ששמעתי, הייתי בטוח שמתעניינים בקורסים כמו תכנות מערכות, אלגוריתמים, מבני נתונים, מערכות הפעלה, ובמשרות אמבדד מתעניינים בקורסים כמו ארכיטקטורה וקורסים של הנדסת חשמל (ספרתיות, מבוא למחשבים).

איזה קורסי בחירה נחשבים מרשימים אם אפשר לדעת? אני מניח שזה גם תלוי משרה.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טכנולוגית .net וחלק מטכנולוגיית גאווה בנויות בצורה כזו שהן לא דורשות מיומנות גבוהה

אתה בטוח במה שרשמת?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

לי יש הכי גדול ואני בכלל בוגר הנדסת מכונות ועוד במכללה.

עכשיו לעניין, אני יכול להעיד מניסיון אישי שלי (שוב,בתחום אחר) שהעבודה בתור סטודנט (ובמשרה מלאה) שעבדתי בה בהחלט פתחה לי את הדלת לעבודה הבאה למרות שלא הייתה בדיוק בתחום .אני יכול גם להעיד שלמדתי ממנה המון דברים חשובים שמסביב ולאו דווקא קשורים ישירות לתחום העבודה.

פורסם (נערך)

שוק העבודה ב-2018 שם הרבה יותר דגש על ניסיון מעשי והמלצות מאשר על השכלה פורמלית. לדעתי משתלם למרוח את התואר בעוד שנה - שנה וחצי בתמורה לדריסת רגל בתעשייה.

למען האמת, יצא לי לראות פה ושם, אבל לא הרבה.

איך מצפים ממישהו לצבור ניסיון של 5 שנים באמבדד אם אין משרות ג'וניור וסטודנט כמעט?

בגלל שבישראל אין כמעט חברות הייטק אמיתיות. בישראל יש בעיקר סטארטאפים שמגייסים הון מקרנות הון סיכון. הקרנות מפעילות עליהם לחץ אדיר להוציא לשוק מוצר מוגמר במהירות האפשרית. לכן מצד אחד יש ביקוש מטורף לטאלנטים והמשכורות שלהם נמצאות בעלייה מתמדת בעקבות תחרות עזה על ההון האנושי. מצד שני לעובדים ללא ניסיון קשה להשיג דריסת רגל בתעשייה במיוחד אם הם למדו במקום לא נחשב ו/או סיימו בממוצע נמוך יחסית.

לשאלתך משרת סטודנט או סיום תואר ב-3 שנים - אם מצאת משרת סטודנט איכותית ולא סתם חרטא לך על זה במלוא הקיטור גם במחיר של למרוח את התואר בעוד שנה - שנתיים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)
בגלל שבישראל אין כמעט חברות הייטק אמיתיות. בישראל יש בעיקר סטארטאפים שמגייסים הון מקרנות הון סיכון. הקרנות מפעילות עליהם לחץ אדיר להוציא לשוק מוצר מוגמר במהירות האפשרית. לכן מצד אחד יש ביקוש מטורף לטאלנטים והמשכורות שלהם נמצאות בעלייה מתמדת בעקבות תחרות עזה על ההון האנושי. מצד שני לעובדים ללא ניסיון קשה להשיג דריסת רגל בתעשייה במיוחד אם הם למדו במקום לא נחשב ו/או סיימו בממוצע נמוך יחסית.

בישראל... יש למשל את אינטל, גוגל, מיקרוסופט, איביי, אפל, אמאזון, סיסקו, מרוול, טקסס אינסטרומנטס, סנדיסק, י.ב.מ, דל לשלוחותיה (RSA, VMWARE, EMC לשעבר), ארם, GM (רכב אוטונומי) ואפילו חברות ישראליות שהן לא סטארטאפים, כמו מלנוקס, צ'ק פוינט ואפילו אמדוקס. ובטח פיספסתי מישהו.

כל אלו הם כמובן סדנאות יזע של עולם שלישי, לא הייטק.

שוק העבודה ב-2018 שם הרבה יותר דגש על ניסיון מעשי והמלצות מאשר על השכלה פורמלית. לדעתי משתלם למרוח את התואר בעוד שנה - שנה וחצי בתמורה לדריסת רגל בתעשייה.

...

לשאלתך משרת סטודנט או סיום תואר ב-3 שנים - אם מצאת משרת סטודנט איכותית ולא סתם חרטא לך על זה במלוא הקיטור גם במחיר של למרוח את התואר בעוד שנה - שנתיים.

לכל אלו שכל כך בטוחים בזה - תסבירו רק בבקשה למה עכשיו, אחרי שנתיים לימודים כל כך פשוט למצוא משרת סטודנט איכותית ואילו עוד שנה יהיה כל כך בלתי אפשרי למצוא משרת בוגר טרי, בניגוד למצב שבו יהיה לפות"ש הניסיון המופלא והבלתי מסולא בפז של שנה וחצי - שנתיים באיזה תפקיד צדדי ולא מהותי באיזו חברת הייטק, ואו-אז הוא יחטף לפני שאפילו ישלח קו"ח.

כלומר - כן, ניסיון זה חשוב, ואם יש לך ניסיון תישאל לגביו פשוט כי זה יותר רלוונטי. אבל אם תעבוד שנתיים במשרת סטודנט יומיים בשבוע לא תצא משם מנכ"ל גוגל. ואם תבזבז עוד שנה - שנה וחצי בצורה הזו, לא בטוח שתרוויח כספית בסה"כ (רק תקבל תזרים נח יותר).

משרת סטודנט זה נחמד למי שרוצה, זה לא שבלי זה תאלץ לעבוד בפינוי זבל בעירייה. בוא תסתכל על זה אחרת - אם תסיים את התואר בשנה ואז תעבוד שנה וחצי מלאות תצבור הרבה יותר ניסיון מאשר אם תמרח את התואר בשנה וחצי אבל תצבור שנתיים וחצי ניסיון במשרת סטודנט.

בסוף, מי שמוכשר מספיק מוצא עבודה, בין אם הוא עבד בתור סטודנט ובין אם לא.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אין סיכוי שאהיה למרוח את התואר בעוד שנתיים, מוכן להאריך בעוד שנה רק אם יש משרה שמאוד מצדיקה את זה ונותנת ניסיון מאוד חשוב ורלוונטי, אחרת מדובר בבזבוז זמן בעיניי. כרגע אני מוכן להאריך את התואר בסמסטר אחד לטובת משרה שתתן לי ניסיון כלשהו שיהיה רלוונטי, ואם מדובר במקום עבודה מאוד טוב מבחינת הניסיון שהוא יכול לתת - אז אני מוכן להאריך לכל היותר בשני סמסטרים. אחרת אני אעדיף לנסות לסיים ב-3 שנים וסלאמת.

לצורך העניין אם אני לא מוצא עבודה, הבנתי שאפשר לעשות איזה תיק עבודות או פרויקטים, מה נחשב פרויקט מרשים בעיניי מעסיק?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

לדעתי, אם יש לך את היכולת הכלכלית לסיים את הלימודים בנחת בלי לעבוד, תעשה את זה.

עבודה אפשר למצוא גם בלי ניסיון (למשל אצלנו לעיתים קרובות מחפשים בוגרים טריים), אולי בשכר נמוך יותר, אבל ברגע שתצבור ניסיון של שנה-שנתיים, הכסף והיחס יהיו אחרים לגמרי.

בגלל שבישראל אין כמעט חברות הייטק אמיתיות.

תגדיר "חברת היי טק אמיתית".

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בכמה השכר נמוך יותר, אתה יודע?

פורסם

זה אני לא יודע להגיד. תלוי בתפקיד ובחברה.

אני רק יודע שהוא נמוך יותר. לא ממש שאלתי מי מרוויח כמה, וגם לא ממש מעניין אותי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אוקיי.

אם מישהו יודע ומוכן לשתף - אשמח לשמוע מה ההבדלים.

אם מדובר בהפרשים קטנים יחסית, הפרש של 10-15₪ בשכר שעה, אז לא בטוח ששווה לי לעבוד במשרת סטודנט. אם מדובר על הפרשים גדולים יחסית, כמו 25-30₪ לשעה ומעלה, אולי כן יהיה לי שווה לצבור ניסיון כלשהו בתור סטודנט.

פורסם (נערך)

קודם כל - בלי לפגוע באף אחד - אני מציע לך להתחשב בעיקר בהמלצות של אנשים שבאים ממש מהתחום הרלוונטי (תוכנה). לא הנדסת מכונות או פיננסים. יש שוני גדול מאוד בין התחומים בנושא הזה, ועם כל הכבוד, מי שבא מתחום אחר (עד כמה שהוא נשמע בטוח בעצמו) לא בהכרח מבין מה קורה בתחום שלך.

אני מציע לך לחזור ולקרוא את התגובה האחרונה של פוהדוב למעלה. הוא צודק בהחלט. סמסטר אחד-שניים של עבודה בתור סטודנט - שוב, בתחום פיתוח התוכנה - לא יתנו לך שום יתרון משמעותי. לעומת זאת, מריחה של התואר (ולא משנה כמה זמן אתה ״מתכנן״ שזה יקח, זה לא תמיד תלוי בך) יכולה לתסכל אותך מאוד ואשכרה לעכב את ההתקדמות המקצועית שלך, בגלל שאתה עלול להשאר תקוע בעבודות סטודנט עד שתסיים אותו. בנוסף, התסכול עלול לגרום לך לוותר על התואר השני (מניסיון), וחבל - אם זה משהו שיכול להיות רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם (נערך)
אוקיי.

אם מישהו יודע ומוכן לשתף - אשמח לשמוע מה ההבדלים.

אם מדובר בהפרשים קטנים יחסית, הפרש של 10-15₪ בשכר שעה, אז לא בטוח ששווה לי לעבוד במשרת סטודנט. אם מדובר על הפרשים גדולים יחסית, כמו 25-30₪ לשעה ומעלה, אולי כן יהיה לי שווה לצבור ניסיון כלשהו בתור סטודנט.

אין שום הבדל בין התנאים שמקבל בוגר ללא ניסיון מול בוגר שעבד במשרת סטודנט שנה (לפחות מהניסיון שלי).

ניסיון מביא לך תנאים טובים יותר כשמדובר בניסיון במשרה ״אמיתית״ של כמה שנים.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

לא קראתי הכל, רפרפתי בחלק, מצטער אם אני מתייחס למה שכבר נכתב:

היתרון במשרת סטודנט יכול להיות זה שתקלט לחברה טובה, בה תוכל להשאר גם אחרי שתסיים - רק בתנאים טובים יותר. במקום העבודה הנוכחי שלי יש כמה חברה שהגיעו ככה, חלקם לאוטומציה, חלקם לqa וחלקם לצוותי הפיתוח הרגילים. במצב כזה, הממוצע הסופי של התואר יהיה כנראה כבר קצת פחות חשוב להמשך.

לימודי המשך - אני מניח שיש הצע משרות מצומצם יותר בחברות ענק, שמתאימות לאנשים סופר מוכשרים עם תואר שני והבנה עמוקה יותר בתחומים שונים. נניח חברה כמו גוגל, שמפתחת שפות תכנות וקומפיילרים חדשים. ברוב משרות התוכנה שאני יכול לחשוב עליהן ושמעתי עליהן בחיי, תואר שני לא נתן שום דבר שניסיון לא נותן. ובהתאם, רוב המתכנתים הsenior שפגשתי בחיי החזיקו לכל היותר בתואר ראשון במדמח (וגם לא תמיד - במקרה של חבר'ה שגדלו ולמדו בצבא), ובתואר שני במקצועות פחות רלוונטיים, כמו מנהל עסקים.

עכשיו, אני יודע שהיום data science נראה כמו תחום לוהט. לדעתי יש בזה אשליה. המוצלחים שבתחום - כאלו שעושים דוקטורט וחוקרים וכו' - כנראה יסתדרו בכל מצב. אבל לאחרים יהיה יותר קשה, מכיוון שחלק די גדול ממה שהם עשו או עושים היום, ניתן יותר ויותר ע"י שירותים מנוהלים של ספקיות הענן הגדולות. ולדעתי, באופן כללי, בעולם התוכנה ככל שה-skill sets שלך יהיו יותר כלליים, ולא מוכוונים לתחום ספציפי מאוד (בין אם אמבדד לבין אם זה), מצבך יהיה טוב יותר.

לא כל כך מבין את הטענה על java ו.נט. כלומר, כן. יותר קל לכתוב בסי שארפ או רובי מאשר בסי. אבל שפות הן אמצעי. לא המטרה. ובסופו של דבר, זה עניין של תחומי עיסוק והמוצר של כל חברה וחברה. ובחלק מהן, אגב, האתגר הוא כבר מזמן לא (או לא רק) בכתיבת רכיב הקוד הבודד, אלא בתמיכה בסדרי גודל וצמיחה שרובינו לא הכרנו בעבר. וגם בבעיות ארכיטקטוניות כאלו השפה היא עדיין רק אמצעי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני רוצה להעלות עוד נקודה שקצת התפספסה פה: זמן.

ההסתכלות של פות"ש, באופן מובן וטבעי לגמרי (כמו של כל מי שנמצא במצבו) היא קצת קצרת טווח, נניח חמש שנים קדימה. זה קצת (מאוד, ממש) מתסכל, אבל ההסתכלות הנכונה צריכה להיות על 40+ שנות קריירה.

כשאתה חושב על קריירה שלמה, השאלה אם תעבוד במשרת סטודנט או לא ואם התואר ימרח לך על עוד סמסטר או עוד שנה נהיית קצת פחות אקוטית.

אני לא חושב שיש פה בחירה נכונה באופן אבסולוטי, אני חושב שלא הכל מתאים לכולם בכל מצב.

אם אתה לחוץ כלכלית ו/או מרגיש שהתואר קטן עליך ויש לך זמן ו/או צריך קצת להתאוורר, משרת סטודנט יכולה להתאים לך.

אם, מצד שני, יש לך את התקציב לסיים את התואר בצורה סבירה, הזמן הפנוי שלך מאוד מצומצם ויחד עם זאת הציונים שלך לא ב-10% העליונים והאקדמיה לא יצאה לך עדיין מכל החורים, יכול להיות שמשרת סטודנט פחות תתאים לך כרגע.

הניסיון לכמת את ההפרש בשכר (אל תשכח להוון גם כמה שנים אחורה) הוא הדרך הכי לא נכונה לקבל החלטה כזו. בטח במקצוע שהשכר הוא לא הדאגה הראשונה בו. בהסתכלות של הדינוזאור שאני, 1,000 או אפילו 2,000 ש"ח יותר או פחות בברוטו כל חודש הם לא מה שישנה לך את החיים (שוב, במקצוע שמראש מרוויחים בו "מספיק").

מה שחשוב לזכור הוא שמשרת סטודנט היא לא מינוי מיידי למנכ"ל גוגל (או אפל, או בחר בחברה החביבה עליך). היא (ברוב המוחלט של המקרים, תמיד יש יוצאי דופן) משרה סטנדרטית וקצת משעממת בשוליים של החברה. אל תפתח ציפיות להוביל את המהפכה הטכנולוגית הבאה יומיים אחרי שתגיע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...