Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשכתבתי מוצאים עבודה הכוונה למשרות פיתוח (כי סביב זה סובב הדיון).

אגב, אוטומציה פחות נחשב מפיתוח כמדומני, אבל ממה שראיתי המשכורות שם לא רעות, ובין להיות מובטל לפרק זמן ארוך לבין עבודה באוטומציה, כנראה שלא מעט יעדיפו לעבוד בזה בנתיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אגלה לכם סוד אני אפילו לא סיימתי את התואר שלי.

...

לדעתי משרת סטודנט איכותית יכולה לפתוח הרבה דלתות בעתיד ותאפשר לך לדגל מספר שלבים בקריירה במיוחד אם יש לך כישרון לתחום.

שוב, אתה משליך מהניסיון האישי שלך בתחום מקצועי שונה מזה של פות״ש.

אז למה באתרים כמו Alljobs ניתן לספור על יד אחת משרות לחסרי ניסיון וגם כאשר מחפשים מישהו כזה דורשים ממוצע 85 ומעלה מאוניברסיטה מובילה בלבד?

בנוגע למשרה שהם מצאו - מדובר במשרת פיתוח אמיתית?

מודה שאין לי מושג מה קורה באולג׳ובס. אבל יש לזה סיבה מאוד טובה - אף אחד שאני מכיר (בתחום ההיטק) שחיפש עבודה ב-5 שנים האחרונות לא טרח אפילו להכנס לאתר מהסוג הזה. אם יש לך פרופיל לינקדין מעודכן ואתה סטודנט למדמ״ח באוניברסיטה מובילה - כבר בשנה ב׳ תתחיל לקבל מדי פעם הצעות עבודה. אתה יכול לדמיין מה קורה למי שהוא כבר בוגר או אפילו יש לו כמה שנות ניסיון - במיוחד אם אתה בתחום חם במיוחד, אתה עובר הפצצה של הצעות משרה איכותיות בתדירות מאוד גבוהה.

בנוסף, לפחות בעברית יש לקראת סוף השנה מספר ירידים בהם מגיעות חברות היטק (לא השמה) רציניות ופשוט חוטפות הרבה מהבוגרים לשירותיהן, כך שהרבה פעמים אין לבוגר אפילו הזדמנות להיות בסטטוס של ״מחפש משרה״.

אני מתאר לעצמי גם ממה שאני מכיר, שהרבה ממסיימי התארים נקלטים לא בהכרח בצוותי הפיתוח, אלא באוטומציה וכו'. לפעמים זה גם תוך הבטחה להעביר לצוות פיתוח רגיל אחרי זמן מה.

אני חושב שזה ברור שככל שאתה עם ממוצע יותר גבוה ו\או עם ניסיון, יהיה לך יותר קל. אבל גם אחרים מצליחים למצוא עבודה. לפעמים דרך חברים, לפעמים דרך פלטפורמות אחרות.

עוד משהו שנזכרתי בו ואני יודע שעבד לכמה ממכריי, זה להכנס לעולם הopen source, כדי שכן יהיה משהו שאפשר לכתוב עליו בקורות חיים וגם לדבר עליו בראיונות אחר כך.

מניסיוני - בוגרים (בעברית לפחות) מוצאים בסוף התואר כמעט תמיד משרות בפיתוח.

פורסם
לא הבנתי למה אתה תוקף אותי.

אני לא עובד באופן ישיר בתוך הענף. לכן שאלתי שאלה בסיסית אם יש ביקוש כל כך מטורף לעובדים למה מפרסמים כל כך מעט משרות לחסרי ניסיון

בבקשה מתוך 4,339 משרות רק 63 למעומדים חסרי ניסיון

https://www.alljobs.co.il/SearchResultsGuest.aspx?page=1&position=235&type=33,18&city=&region=

לא חושב שתקפתי אותך. בטח לא אישית.

התעצבנתי מהגישה, למצוא איזו סטטיסטיקה שלא לגמרי ברור כמה היא נכונה, ישר להסיק מסקנות (לא נכונות) על המציאות, ומשם לרוץ לתת עצות לכולם.

גם שים לב לזה שבעצם לא סייימת תואר, ואולי כדאי קצת להדגיש את זה, כי זו בדיוק השלכה ישירה של משרת סטודנט שגדלה קצת יותר מדי למשרה מלאה. גם אם כרגע זה לא מפריע לך, בעתיד זה עלול להפריע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ללא ספק לעבוד.

התחלתי לעבודה כבר בשנה הראשונה שלי, וגם היום, 4 שנים אחרי אני מעריך כמה מזל היה לי שעשיתי את ההחלטה הזו.

אני miles ahead מבחינת קריירה [וגם ידע בתכלס] לפני כל בני המחזור שלי.

פורסם

תוכל לספר מה היתרונות הרבים? אני מניח שמדובר על ידע מקצועי.

בכללי אשמח לשמוע יותר על ההחלטה שלך ומה היא נתנה לך לעומת חברייך למחזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ארשום את כל היתרונות הגדולים שאני ראיתי בעבודה מוקדמת:

1. הורדת לחץ גדולה מאוד ממרדף הציונים:

לפני שהתחלתי לעבוד היה מאוד חשוב לי הממוצע מצד אחד [והוא לא היה מדהים, סמסטר א' סביבות ה 77] ומאוד שנאתי לשבת ללמוד ולהבחן מצד שני... הייתי מסוג האנשים שבשבוע השני ללימודים לא הגיע כבר לאף הרצאה כי פשוט נרדמתי בכתה. אז לי אישית מאוד התאים להעביר את הפוקוס מהלימודים [ציונים, בתכלס] לעבודה... בקטע מוזר הממוצע שלי השתפר מאוד וסיימתי על 86, למדתי ללמוד ולנצל את הזמן כמו שצריך [כשיש קצת זמן, מנצלים אותו יותר טוב].

2. ביאס אותי להיות "סטודנט עני", אפילו שחסכתי עשרות אלפים לפני הלימודים, בדיוק למטרה זו, הרגשתי מסכן כשלא היתה לי הכנסה.

3. בטוח שמעת את זה מלא פעמים, אבל שבוע בתעשייה מלמד אותך כמו שנה באקדימה.

4. זה מאוד מאוד מאוד מוערך בקרב מגייסים שסטודנט עבד, ובטח ובטח כשעבד כבר בשנה א', בזמנו לא ידעתי את זה, אבל כשקיבלתי חוזה בחברות ענקיות כמו מייקרוסופט ופייפאל ובכל מקום ציינו את זה ["ואו אני רואה שהתחלת לעבוד כבר בשנה הראשונה"] הבנתי כמה זה חשוב.

5. זה לא ממש קשור ובטח שלא "יתרון" אבל בזמנו ממש נמאס לי מב"ש [כן, מיציתי את העיר ממש מהר] ורציתי לחזור למרכז, אז עבודה במרכז מאוד התאימה לי.

פורסם

1. אוקיי, ממוצע 77 לסמסטר א' זה לא כזה גרוע אם תשאל את רוב הסטודנטים, זה אפילו לא רע, כי ממוצעי הקורסים בשנה א' ובסמסטר א' אינם גבוהים במיוחד ואני לא צריך לספר לך. (ממוצע 50-60 בחדו"א 1, מבוא למדמח בסביבות 75, לוגיקה ותוה"ק באיזור 65-70 ואלגברה 1 באיזור ה-70), כך שזה מעל הממוצע.

יש משהו במה שאתה אומר לגביי ניצול הזמן, השאלה האם זה לא לחוץ יותר?

2. אני לא מרגיש כזה מסכן, מצד שני אני גם לא אתנגד שיהיו לי עוד כמה אלפי שקלים בכיס בכל חודש, יאפשר לי לחיות קצת יותר טוב ואפילו לחסוך קצת בצד. (לא בפזרנות, אבל פחות להתכלב)

3. לא שמעתי את זה, נראה לי.

4. הנושא של שנה ראשונה אינו רלוונטי עבורי, כי אני מסיים שנה שניה. אבל טוב לדעת.

5. אם לך נמאס, אז לי בתור יליד העיר כנראה נמאס יותר ממך. אני דווקא אעדיף לחפש משרת סטודנט באיזור באר שבע כדי לא לבזבז זמן בנסיעות למרכז. (כמובן שאם לא תהיה ברירה, שכן אין לנו כאן הרבה משרות, אני לא אהיה בררן. אחרי התואר אני לא פוסל שום דבר, ונסיעות לא יפריעו לי)

פורסם

1. אתה לקראת השנה השלישית, חוץ מקורס פה ושם זו אמורה להיות שנה סבבה לגמרי [חוץ מקופילצרע]

2. גם אני לא בדיוק הרגשתי מסכן, אבל כן הרגשתי צורך להתכלב וזה בעיקר מה שביאס אותי.

3. מוזר שלא שמעת את זה, זה די ידוע בתחום [וזה באמת ככה]

4. סבבה, עדיף לעבוד במהלך התואר מתישהו מאשר לא לעבוד בכלל.

פורסם

עוד שאלה ברשותכם:

קיבלתי את רוב הציונים של הקורסים מהסמסטר הנוכחי, אבל לא הזינו לי את כולם. (הקטע שאותם קורסים שלא הוזנו מעלים את הממוצע)

כדי לא לפספס משרות, עד כמה זה נהוג ומקובל לציין שחלק מהציונים עדיין לא הגיעו או משהו בסגנון הזה?

פורסם

לא קריטי. לראיון עצמו תוכל לבוא עם גליון יותר מעודכן אם תרצה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

סבבה,

תודה לשניכם ולכל מי שהגיב.

אם יש למישהו עוד משהו לתרום לדיון אשמח לשמוע.

פורסם

אני חושב שחשיבות גיליון הציונים נמוכה בהרבה ממש שאתה חושב.

על סמך הניסיון שלי [3 משרות סטודנט שונות והמון הצעות נוספות שדחיתי]-

הגיליון ציונים קיבל מבט חטוף אחד בתחילת הראיון במקרה הטוב [במייקרוסופט לדוגמה] וברוב המקרים אפילו לא נכח בזמן הראיון אלא עצר בשלב ה HR.

השיא זו המשרה הראשונה שלי, צ'קפוינט, שם ביקשו גיליון ציונים בתחילת התהליך ולמרות שלא סיפקתי אחד כזה - זומנתי לראיון וקיבלתי הצעת עבודה בכל זאת.

פורסם

אם אתה יכול לגמור תואר ב3 שנים עם הלשון בחוץ וממוצע נמוך - אל תטרח להתאמץ.

דרך המלך להיכנס לתחום היא למצוא עבודת סטודנט ״טובה״ כשיש לך יתרת לימודים של שנה או משהו כזה, אם זה יגרום לך לגמור את התואר ב3.5 שנים זה לא ישנה לאף אחד.

פורסם
ללא ספק לעבוד.

התחלתי לעבודה כבר בשנה הראשונה שלי, וגם היום, 4 שנים אחרי אני מעריך כמה מזל היה לי שעשיתי את ההחלטה הזו.

אני miles ahead מבחינת קריירה [וגם ידע בתכלס] לפני כל בני המחזור שלי.

אני רוצה להציע הסבר אלטרנטיבי:

מי שהצליח לקבל משרת סטודנט בשנה א', הוא כנראה מראש בעל כישורים מתאימים להצלחה בתחום.

במקרה כזה, עבודה בתור סטודנט אולי מסייעת בטווח הקצר, אבל לא מהווה את ההבדל המשמעותי, כלומר, הוא היה מצליח (יותר מקבוצת ההשוואה שלו) גם בלי לעבוד בתור סטודנט.

ושוב, אחרי 10 או אפילו 5 שנות ניסיון, לאף אחד לא יהיה אכפת אם עבדת בשנה (וחצי-שנתיים) האחרונות שלך בתואר או לא. השאלה היא לרוב מה עשית התפקיד האחרון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...