Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה?!

זה לא שיקול.

אתה יודע כמה אנשים מתו בתהליך הפיתוח וההטמעה של רכבות, מטוסים... שלא לדבר על מכוניות.

השאלה היא כמה חיים הפיתוח הזה יציל בעתיד ומה תהיה טובתו הכוללת לאנושות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 185
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנחנו ממש לא נמצאים באותה נקודת זמן טכנולוגית כמו 1840 או 1890, יש סימולטורים (גם במטוסים ורכבות), יש סביבות ניסוי סגורות, לא חייבים לזרוק את הרכב לסביבה ציבורית ולהמר על חיי אדם.

מתי לאחרונה הוציאו מטוס חדש לשוק שיש בו תקלות מובנות ואנשים ימותו "כי ככה זה היה גם לפני 100 שנה..."?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגמרי חייבים לזרוק את הרכב לסביבה ציבורית, כי שום סימולטור (עדיין?) לא יכול לדמות את החיים האמיתיים, וכי כדי לשכנע את הציבור והרשויות שהמכוניות הללו בטוחות, צריך להראות להם שמיליוני קילומטרים בוצעו בנהיגה על הכביש.

ואין פה הימור על חיי אדם - בדיוק בשביל זה יש נהג שיושב ברכב ושומר. רק מה - מדובר בנהג אנושי, וכמו שהוא יכול להכשל כשהוא צריך לבצע את פעולות הנהיגה בעצמו (לראייה - אלפי אנשים בעולם מתים כל יום בתאונות דרכים, ועוד עשרות אלפים נפצעים). אז כיום זה מייצר כותרות כי זה מעניין, אבל ב-grand scheme of things זה... לא באמת מעניין.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רק מלבנות בתים במדינת ישראל נהרגים כל שנה כמה עשרות אנשים. זה לא ממש מטריד אף אחד.

מטוס חדש הוא לא טכנולוגיה חדשה לגמרי, אלא שיפור של טכנולוגיה קיימת. זו דוגמא לא כל כך מוצלחת. וגם כשעסוקים רק בשיפור איטי של טכנולוגיות קיימות, ואפילו בתחזוקה של מוצרים קיימים, נעשות טעויות לאנשים מתים כתוצאה מהן.

אי אפשר לבנות מוצר מושלם רק במעבדה. אני לא מכיר מוצר (מורכב טכנולוגית) שיצא 100% נקי מתקלות מהמעבדה, וכאן אפילו לא מדובר במוצר סופי אלא בגרסת ניסוי. הכשל המהותי פה הוא הנהגת, שהיתה שם בדיוק בשביל להשגיח על המערכת האוטונומית שברור לכולם שעדיין לא מושלמת. אם היא לא היתה עסוקה במשהו אחר, אולי התאונה הזו היתה נמנעת (או לפחות היתה מקוטלגת כטעות אנוש, וכל הוויכוח היה נמנע).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לגמרי חייבים לזרוק את הרכב לסביבה ציבורית, כי שום סימולטור (עדיין?) לא יכול לדמות את החיים האמיתיים, וכי כדי לשכנע את הציבור והרשויות שהמכוניות הללו בטוחות, צריך להראות להם שמיליוני קילומטרים בוצעו בנהיגה על הכביש.

ואין פה הימור על חיי אדם - בדיוק בשביל זה יש נהג שיושב ברכב ושומר. רק מה - מדובר בנהג אנושי, וכמו שהוא יכול להכשל כשהוא צריך לבצע את פעולות הנהיגה בעצמו (לראייה - אלפי אנשים בעולם מתים כל יום בתאונות דרכים, ועוד עשרות אלפים נפצעים). אז כיום זה מייצר כותרות כי זה מעניין, אבל ב-grand scheme of things זה... לא באמת מעניין.

דיבורים זה זול!

אני רוצה לראות אותך (חס וחלילה!!!) עומד בהלוויה של הרוג כזה שחס וחלילה יהיה קרוב משפחה שלך ותגיד, "אני גאה להקריב את קרובי היקר על מזבח הניסוי של הרכב האוטונומי וכמובן

תזכרו, "ב-grand scheme of things זה... לא באמת מעניין

".

פורסם

ב2017 נהרגו 362 בני אדם בישראל ועוד מאות נפצעו ברמות שונות.

כבר היום, כל נסיעה היא הימור. מכוניות אוטנומיות רק יכולות לשפר את ההימור ע"י הורדת הסיכון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מה הקשר? אתה יודע כמה אנשים מתים מדי יום מדברים שאפשר היה למנוע אותם? אז היום אתה אומר בהלוויה "הוא אהב את הים אבל טבע", "היא הלכה מתחת לגשר והגשר נפל עליה", "הם קיבלו זיהום אבל הלכו מאוחר מדי לרופא ומתו", ומחר אתה אומר "היא נהרגה בתאונת דרכים כשנהג ברכב אוטונומי פישל". אלה החיים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אנחנו ממש לא נמצאים באותה נקודת זמן טכנולוגית כמו 1840 או 1890, יש סימולטורים (גם במטוסים ורכבות), יש סביבות ניסוי סגורות, לא חייבים לזרוק את הרכב לסביבה ציבורית ולהמר על חיי אדם.

מתי לאחרונה הוציאו מטוס חדש לשוק שיש בו תקלות מובנות ואנשים ימותו "כי ככה זה היה גם לפני 100 שנה..."?

לא זרקו, סיימו את שלב הסימולטור.

דבר שני, תקלות הן לא מובנות, הן קיימות. מה שאתה צריך לבדוק זה הרוגים לקילומטראז'. כנראה ש-0 כבר לא יהיה, אבל אתה צריך רק לקבל תוצאה יותר טובה מהסטטיסטיקה הקיימת.

אם מכוניתא אוטונומית הורגת בממוצע לק"מ 10% פחות אנשים ממכונית נהוגה ע"י בני אדם, הטכנולוגיה מוצלחת. היא גם מוצלחת כי תוכנה משפרים פעם אחת, והטעות לא חוזרת. בני אדם מאוד קשה לתקן התנהגותית.

דיבורים זה זול!

אני רוצה לראות אותך (חס וחלילה!!!) עומד בהלוויה של הרוג כזה שחס וחלילה יהיה קרוב משפחה שלך ותגיד, "אני גאה להקריב את קרובי היקר על מזבח הניסוי של הרכב האוטונומי וכמובן

תזכרו, "ב-grand scheme of things זה... לא באמת מעניין

".

עזוב עם הדמגוגיה בגרוש: "מה היה אם זו היתה השכנה שאתה מת להשכיב כבר 3 שנים...".

זה טיעון אמוציונאלי, לא ענייני.

הדבר היחיד שמעניין הוא ה-grand scheme of things, אחרת, למשל, אף אחד לא היה צריך להתגייס לצבא. אתה יודע, אנשים מתים לטובת ה-grand scheme.

פורסם

צודק מאה אחוז, למות למען הגנה על המולדת זהה לחלוטיןלזה שחברה מסחרית. פרטית תבצע בפומבי ניסויים שבהם מתים אנשים.

בול אותו דבר!

ועוד אומר לי דמגוגיה בגרוש[emoji23]

פורסם

החברה המסחרית יכולה לבצע נסוי, רק אחרי שעמדה בתנאים שהוצבו ע"י רגולטורים מטעם המדינה.

גם חברות תרופות מסחריות, משווקות תרופות חדשות, אחרי שעמדו בסף הוכחה מסוים לגבי יעילות ובטיחות התרופה. ואז מתחיל למעשה ניסוי רחב היקף בציבור הרחב. וכבר קרו מקרים שהנסוי נכשל ותרופות הרדו מהמדפים אחרי שגרמו לנזק (לפעמים גם מוות).

אז מה? נפסיק פיתוח של תרופות חדשות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
מכוניות אוטנומיות רק יכולות לשפר את ההימור ע"י הורדת הסיכון.

הגישה של פאלו במשפט המודגש נכונה.

אבל מה שכתב פינגר היא השערה המצריכה הוכחה. מוקדם מאד לקבל זאת כעובדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו עובדה חד משמעית שהן יורידו את הסיכון. וגם יפחיתו את הפקקים, כי הן לא ירדמו או ישחקו בטלפון או לא ישמרו על מרחק מתאים (ואת זה ספציפית שמעתי בהרצאה שהייתי בה לא מזמן, של אחד מהמנהלים בתחום הזה בבוש).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שום דבר עתידי הוא לא עובדה, לא בטוח ובטח לא חד משמעי. כל זה כמובן כל עוד אתה לא תלוי. ברור שאם על כך פרנסתו של המנהל, אז הכל ברור, צפוי וחד משצעי.

פורסם
צודק מאה אחוז, למות למען הגנה על המולדת זהה לחלוטיןלזה שחברה מסחרית. פרטית תבצע בפומבי ניסויים שבהם מתים אנשים.

בול אותו דבר!

ועוד אומר לי דמגוגיה בגרוש[emoji23]

מה הקשר מי מבצע את הניסוי?

החברה קיבלה את האישורים לבצע את הניסוי מהרגולטור, שזה הציבור.

השאלה היחידה היא האם זה משרת את טובת הכלל או לא, והתשובה היא שכן, ומוות אחד מקרי לא משנה את התמונה בכלל.

• תוכן חדש...