Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - סיאט ארונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על פניו, סיאט ארונה הייתה אמורה להיות "עוד ג'יפון" בשוק רווי של מכוניות סבירות אבל לא מצטיינות. ואז התחילו לקנן חשדות...

סיאט-ארונה-07.jpgסיאט-ארונה-11.jpgסיאט-ארונה-16.jpgסיאט-ארונה-18.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

נראה מעניין, תודה על הסקירה.

שתי שאלות בענייני בטיחות: (א) באתר של סיאט כתוב שכן יש בקרת סטייה מנתיב? (ב) באתר כתוב שאין חשייני חגורות בטיחות? זה יכול להיות ברכב משנת 2018?

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

באיזה אתר של סיאט בדקת? כי פה כתוב גם על המובילאיי וגם על חיישני החגורות (גלול למטה ל"מפרט ורמות גימור", תחת בטיחות).

פורסם

נהגתי באותו הרכב בדיוק אבל לא במסגרת הפורום והגעתי למסקנות דיי דומות.

לטעמי עד היום הג'יפונים הקטנים דרשו כל מיני פשרות, בעיקר בסעיפי פרקטיקה ומרווח פנים שלא היו מוצלחים מספיק ובתחום הזה האורנה נותנת מענה מצוין והיא מתאימה מאוד כמשפחתית קטנה. בסיאט הצהירו שגרסת הסטיישן של האיביזה לא תזכה למחליפה ישירה ולמעשה הארונה תמלא את מקומה וזה כנראה מסביר את ההצטיינות בסעיף הזה. לי חסרו פתרונות אחסון בתא הנוסעים.

העיצוב החיצוני חביב אבל ביחס למתחרים פושר יחסית. בתמונות הוא יוצא קצת מרובע אבל במציאות הואנראה יותר טוב. הגג הדו גווני עם העיטור על קורה C מציל את המצב. בצבעים נועזים הוא נראה הרבה יותר טוב והכתום של רכב המבחן יפייפה בעיני.

הביצועים לא מאכזבים ועדיין מפתיעים אנשים שלא מכירים את מנוע ה-1 ליטר. הייתי שמח לקצת יותר בידוד רעשים. התיבה השתפרה מאוד והיא עובדת 98% מהזמן, אפילו בזחילות פקקים שידועות כמאתגרות עבור גירים רובוטיים.

עבורי המתלים היו קצת רכים, בתחום הזה העדפתי את האיביזה אבל אני מאמין שקהל היעד יעדיף רכב נוח יותר, גם אם זה בא על חשבון זוויות גלגול.

נושא המובילאיי באמת מעצבן ומבחינתי ההתעסקות ברכב החדש קצת מעיבה על חווית הרכישה. לזכותו של המובילאיי אני חייב לציין רמת דיוק גבוהה שלא נתקלתי בה בפעמים קודמות ועדיין רוב הזמן זכרתי להשתיק אותו.

יש לי עניין אישי ברכב כמחליף של האיביזה שלנו. לדעתי שווה לעשות את המאמץ הקטן עבור ה-FR בגלל אבזור הבטיחות העדיף, כבונוס מקבלים שם דיפון פנימי מוצלח יותר שמשפר מאוד את ההרגשה בתא הנוסעים. הארונה מציע חבילה טובה ומאוזנת, נטולת פגמים מהותיים ואני מאמין שנראה לא מעט כאלה על הכבישים בזמן הקרוב.

פורסם

בדקנו, מה גם שהתלונה באיביזה לא הייתה לקשיחות אלא לעבודת המתלים הלא מגובשת.

פורסם

גם באיביזה הידנית הרגשתי קשיחות וגם בשאר האתרים שהם נבחנה מצוין שהבולמים קשיחים יחסית.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ראשית תודה על הכתבה.

בהחלט עוד חץ בליבו של סגמנט המשפחתיות המדמם.

אבקש רק לסייג את מה שנכתב בנושא ה- SUV הראשון של סיאט.

דווקא סיאט, בעידן VW, עוד ב- 2007 יצרו סוג של SUV יש מאין, ואם זה לא מספיק הוא גם היה 4X4.

Seat Altea Freetrack

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
באיזה אתר של סיאט בדקת? כי פה כתוב גם על המובילאיי וגם על חיישני החגורות (גלול למטה ל"מפרט ורמות גימור", תחת בטיחות).

על זה אני מדבר. כתוב שאין חיישנים ושיש בקרת סטיה מנתיב.

פורסם

אני מדבר על המפרט של סיאט, לא על הדירוג של משרד התחבורה, ואני אסתפק באמירה הזו.

Capture.JPG

פורסם

ממש לא חוכמה להשוות את האיביזה לארונה. פער המחירים בגרסאות סטייל (אם לוקחים את מחיר "ההשקה" של האיביזה שהציעו לי בסוכנות גם הרבה לאחריה) הינו כ-20 אלף ש"ח. למעשה, הארונה עולה כמו לאון 1.0 ליטר ומלבד הפוזה המפוקפקת של ג'יפון עירוני אני לא רואה שום יתרון על אחותה הגדולה, עם כניסתן הצפויה הקרובה של מערכות הבטיחות ללאון.

למעשה, הפרש המחירים באירופה בין הארונה לאיביזה הינו 5%, בעוד בין הלאון לאיביזה הינו 20%. בארץ היבואן כנראה בחר כרגע לגרוף רווחים על חשבון ההתלהבות הראשונית מהדגם החדש, מה שכנראה מסביר מדוע טרם שמענו על מבצע לגבי הארונה, בהתאם לאסטרטגיית המכירות הידועה של סיאט.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
אני מדבר על המפרט של סיאט, לא על הדירוג של משרד התחבורה, ואני אסתפק באמירה הזו.

[ATTACH=CONFIG]500485[/ATTACH]

הבנתי. שזה מאוד מוזר שיש למשרד התחבורה מפרט אחר... בכל מקרה, זה די TURN OFF שאין את זה.

פורסם
סתם שאלה

למה לא מזכירים את הגיר הרובוטי הבעייתי בסקירות?

Sent from my STV100-1 using Tapatalk

למה לא ? מוזכר וכתוב שהתיבה עובדת מועלה אפילו בפקקים ושצריך תוריד גם 2-3 הילוכים בהאצות ביניים.

והוא כבר לא כ"כ בעייתי כמו שהיה לפני כמה שנים, למעשה לא זכור לי ששמעתי תלונות בשנה וחצי/שנתיים האחרונות.

2017 Type R

פורסם
סתם שאלה

למה לא מזכירים את הגיר הרובוטי הבעייתי בסקירות?

Sent from my STV100-1 using Tapatalk

כי הוא עובר עדכונים כל הזמן (לפחות זה מה שהיצרנית טוענת) וגם כי ביקורת של רכב היום לא יכולה להתייחס לבעייתיות שתתעורר או לא תתעורר בעוד אף-אחד-לא-יודע-כמה-זמן.

מאידך, אנחנו לגמרי מודעים ל... איך לומר את זה... היסטוריה של התיבה הזו, ולכן יש לנו סדרת סיכומי אחזקה של מובילי הדעה שלנו במגזין.

• תוכן חדש...