Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בערב יצאתי מהעבודה מאוחר סביבות 19:00 ובדרך חזרה הביתה מרגיש את אחד הצמיגים שמפגין חוסר איזון בפניות. עצרתי בצד וגיליתי שירד אוויר אמרתי כנראה פאנצ'ר אז נסעתי בכל מקרה לתחנת דלק קרובה למלא אוויר. מגיע לתחנה מנסה למלא באותו גלגל אבל לא נותן אז החלטתי לפרק את הגלגל ולהרכיב את הרזרבי ולנסוע לפנצ'ריה פתוחה בשעות הערב.

 

הגעתי לפאנצ'ריה בשם טיפ טופ ברמלה. ביקשתי שיבדקו אם אפשר לתקן אמרו שלא שהנזק הוא קרוב לדופן והצמיג פסול. נאלצתי להחליף 2 צמיגים אחוריים (GOOD YEAR EAGLE SPORT) - שכבר על הרכב (כשקניתי לפני שנה החלפתי את הסיניים ברביעייה כזו) . המחיר שעשה לי 650 שקל ל2 צמיגים האם זה נחשב מחיר יקר והאם הצמיג נחשב סוג טוב ?

 

 

 

IMG-20180131-WA0040_resized.jpegIMG-20180131-WA0043_resized.jpegIMG-20180131-WA0045_resized.jpegIMG-20180131-WA0047_resized.jpeg

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

 

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

החלפת הצמיג אכן נדרשת אם התקר אינו ניתן לתיקון, ואכן המיקום בעייתי כמעה.

 

אבל,

מצב הצמיג נראה יחסית טוב (כמה ק"מ עברת איתם?) ולכן לא בטוח שיש הצדקה להחליף 2 צמיגים (בעיקר אחוריים שחווים פחות שחיקה), במידה ואכן הוחלף לאותו הדגם בדיוק.

 

לגבי המחיר, בהנחה שמדובר במידה 185/65R15 (מאחר ולא ציינת זאת ואנחנו לא אמורים גם לנחש וגם לבצע השוואת מחיר עבורך), אפילו דרך היבואן ישירות היה יוצא לך 608 ש"ח לשני צמיגים, ומניח שאם תכנס לאתר יד2צמיגים תמצא גם יותר בזול.

 

דגם הצמיג בפני עצמו הוא ממוצע ובסדר ולא יותר. ב-300 ש"ח לצמיג רכשתי במידה הנ"ל את האפישנטגריפ פרפורמנס של גודייר שהוא דגם עדיף משמעותית.

פורסם

אצלי יש צמיגים של GOOD YEAR גם כמעט אותה מידה אצלך 195/60 הוא לקח לי 690 עם עבודה , הצמיגים נחשבים טובים חברה עולמית אמריקאית ידועה, לא תתקשה למצוא צמיגים שלהם על רכבים כיום. כידוע לי אם באמת היה קרע או פגם בדופן הצמיג לא מתעסקים עם דברים כאלה וישר מחליפים, מומלץ גם שלא להחליף צמיג אחד ורק בזוגות או את כל הרביעיה כמובן כדי לשמור על איזון מושלם. נשמע שהפאנצ'ריה לא ניסתה לדפוק אותך אם לזה התכוונת.

פורסם

גודייר חברה אמריקאית, אבל יש לה מפעלים ותוצרת שמיועדת למדינות פחות מפותחות, והאיגל ספורט הוא בדיוק כזה.

אפשר במידה מסויימת להשוות גם לדנלופ שזכויות השם שלה נרכשו במזרח הרחוק והתוצרת שמגיעה משם ברמה נחותה.

 

צמיגים רוכשים לא רק לפי שם החברה אלא גם לפי הדגם.

 

אין כאן "ויכוח" לגבי החלפת הצמיג הפגוע, אבל בכל זאת עולה השאלה לגבי החלפת זוג, מאחר וצמיג בן שנה בלבד שלא עבר הרבה ק"מ ורמת השחיקה שלו נמוכה, יכול להיות מצוות לצמיג חדש על אותו סרן מאותו הדגם בקלות ובלי בעיות בטיחותיות מהותיות אם בכלל.

 

והמחיר, גם הוא לא להיט. ביד2צמיגים נמכר הדגם החל מ-250 ש"ח, במידה והמידה נכונה (ואפילו לא רחוק מרמלה, בבית דגן. בצמיגיה מומלצת בשם גלגלי המגן, שאגב שם רכשתי את הדגם העדיף שציינתי קודם).

×
×
  • תוכן חדש...