Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים של השלג ב2013 בירושלים, הייתי צריך לצאת לעבודה , אבל עדיין היה הרבה שלג.

אחרי 10 דקות של קדימה אחורה והאוטו בעיקר החליק הצידה למרכז הכביש, הצלחתי להצמיד אותה למדרכה ולהפסיק לחסום את הדרך.

רנו פלואנס עם המישלנים המקוריים מהמפעל.

שורה תחתונה, לא ממליץ.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צמיגי חורף בלי מסמרים נועדו לטמפרטורה נמוכה מאד, עומק החריצים שלהם מעט גדול יותר אבל אם צמיגי הקיץ שלך במצב טוב אז ההבדל לא יהיה (כנראה) דרמטי

כמו שכתבו אחרים פה- סע לאט, בירידות ארוכות אל תיתן לרכב לצבור מהירות כי לא תוכל לעצור, בעליות צבור מעט מהירות ונסה לשמור עליה בלי להאיץ- אם תעצור לא בטוח שתוכל להמשיך בעלייה, אם תאיץ בסיבוב יש סכוי סביר שתסיים בתעלה. הבית שלי ממוקם בקצה של עלייה וסיבוב וכל חורף (צפון אירופה) לפחות רכב אחד מסיים בתעלה בכיוון למעלה.

נהיגה על שלג טרי דומה קצת לנהיגה על חול, נהיגה על קרח דומה למכוניות מתנגשות, לא פעם החלקתי בכיכרות במהירות 20-30

פורסם (נערך)

ויש דבר כזה, להחליק בלי שום שליטה. אבל באמת בלי שום יכולת לשלוט.

נו, ברור שיש.

אבל קיימים מצבים שבהם אתה תנסה לבלום, ולא משנה מה התנאים הסביבתיים ומה ההשלכות. לכן, לטעמי, לומר "אסור לבלום ולהפנות את ההגה בו זמנית, אף פעם" זו טעות.

צבור מעט מהירות ונסה לשמור עליה בלי להאיץ[...]אם תאיץ בסיבוב יש סכוי סביר שתסיים בתעלה.

בהאצה מ א ו ד עדינה, ובתנאי שמדובר על פניה קצרה, יציבות הרכב בכל הפניה רק תשתפר כי אתה מייצר עוד כוח פניה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בהאצה מ א ו ד עדינה, ובתנאי שמדובר על פניה קצרה, יציבות הרכב בפניה רק תשתפר כי אתה מייצר עוד כוח פניה.

לא אם כל האצה הכי עדינה שלך מיתרגמת לסבסוב של הגלגלים. במיוחד בעליה עם הנעה קדמית כשרוב המשקל הוא על הגלגלים האחוריים. אתה לא יודע מה הזווית של העליה, אתה לא יודע מה הרדיוס של הפניה.

נהגת פעם על שלג/קרח בתנאים לא אופטימליים (צמיגים לא מתאימים/שיפוע משתנה/צמיגים שחוקים/אחר)? כי לפי מה מה שאתה מתאר נשמע כאילו שקראת/ראית הרבה חומר, אבל בפועל אין הרבה נסיון. כל מה שאתה מתאר נשמע הרבה יותר מדי אופטימי לעולם האמיתי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

אם אתה עם צמיגים לא מתאימים זו חגיגה אחרת לגמרי, נכון.

אבל אם נניח לרגע לתנאי הדרך בצד, לרדיוס הפניה אין שייכות לכאן. אני לא בעד להאיץ בפניה במהירות נתונה, אלא להאיץ בפניה לאחר שנכנסת אליה לאט יותר מראש על מנת להיכנס בהאצה. אם הפניה חדה יותר, נכנסים יותר לאט, ועדיין מאיצים לכל אורכה.

גם לשיפוע אין שייכות לכאן (להוציא ירידה) מאחר והעניין כאן אינו העברת המשקל אלא יצירת כוח פניה נוסף על ידי ההאצה, מאחר וזו פועלת בכיוון שאליו מופנה הגלגל קרי לתוך הסיבוב. שוב, אם נניח לרגע לתנאי דרך קיצוניים כמו נהיגה בשלג עם צמיגים לא מתאימים.

פורסם

חן, לא בשביל משהו, ולא שייראה כאילו יש עליך עליהום, אבל מה הנסיון המעשי שלך בנהיגה בתנאי שלג?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)

אמנם לא הרבה. קצת נהיגה בשלג באנגליה, עם צמיגים מתאימים, קצת משטחי החלקה (שמדמים רמת אחיזה נמוכה עוד יותר) ולא מעט נהיגה על בוץ (רמת אחיזה דומה לשלג).

אבל זה מספיק בשביל להבין שאם אתה מצויד בצמיגים מתאימים, יש מספיק אחיזה לבלום קצת, אם צריך, ומספיק אחיזה כדי לצלוח פניות בתנאי משיכה. ושוב, אם משום מה אתה עם צמיגים לא מתאימים בשלג דחוס או בקרח - סיפור אחר.

ההעדפה שלי לקחת לפניות במהירות אטית יותר ובהאצה קלה, נאמרה בלי קשר לתנאי הדרך, כל עוד הם לא ממש קיצוניים (שוב, קרח עם צמיגים לא מתאימים או משהו כזה).

פורסם
אבל אם נניח לרגע לתנאי הדרך בצד

איך נניח, אם תנאי הדרך הם בדיוק נושא השרשור?

ונהיגה בבוץ אי אפשר בשום מצב להשוות לנהיגה על שלג. אם אתה לא מבין את זה, אני הייתי מאוד מתקשה לקחת את מה שאתה אומר בנושא באיזושהי רמה של רצינות.

פורסם

עזוב שטויות, האם האמירה הנ"ל לא נכונה?

קיימים מצבים שבהם אתה תנסה לבלום, ולא משנה מה התנאים הסביבתיים ומה ההשלכות. לכן, לטעמי, לומר "אסור לבלום ולהפנות את ההגה בו זמנית, אף פעם" זו טעות.

פורסם

אשמח אם תחזרו לנושא המקורי (צמיגי ALL SEASONS והנעה קדמית).

עם צמיגי כביש רגילים ברור לי שמדובר בשטות לנסוע בשלג.

פורסם
עזוב שטויות, האם האמירה הנ"ל לא נכונה?

קיימים מצבים שבהם אתה תנסה לבלום, ולא משנה מה התנאים הסביבתיים ומה ההשלכות. לכן, לטעמי, לומר "אסור לבלום ולהפנות את ההגה בו זמנית, אף פעם" זו טעות.

קודם כל, אין קשר בין שני חלקי המשפט. אחד אומר "זה מצב שיכול לקרות" והשני אומר "אסור לעשות את זה". להקביל לנושא אחר לחלוטין - קיימים מצבים שבהם אתה תפנטז על אישתו של השכן. האם עדיין לא נכון להגיד "אסור לפנטז על אשתו של השכן"?

אבל עזוב שטויות, איך האמירה הנ"ל קשורה למה ששאל פות"ש או לנהיגה בשלג?

פורסם (נערך)
אשמח אם תחזרו לנושא המקורי (צמיגי ALL SEASONS והנעה קדמית).

ההבדל שעושים צמיגי All-Season לא כזה גדול, אבל זה באמת תלוי בתנאים: אם השלג מאוד דחוס וחלק - לא. אם הוא רך ועוד איכשהו אפשר למצוא אחיזה - כן, אבל עדיף שלא.

אם הדרך כוללת ריבוי של עליות וירידות - לא. אם היא יחסית מישורית וישרה - כן, אבל עדיף שלא.

קודם כל, אין קשר בין שני חלקי המשפט. אחד אומר "זה מצב שיכול לקרות" והשני אומר "אסור לעשות את זה".[...]איך האמירה הנ"ל קשורה למה ששאל פות"ש או לנהיגה בשלג?

קודם כל, זו תגובה להודעה #5 בשרשור, לא לפותח השרשור. דבר שני, הכוונה שלי היא שיש מצבים שבהם, גם בתנאי אחיזה ירודה, נכון לפחות לנסות לבלום, גם אם קיים סיכון של אבדן שליטה ברכב, ולכן לומר "שאסור לעשות את זה (אף פעם)" - לא נכון.

נכון או לא?

פורסם
ההבדל שעושים צמיגי All-Season לא כזה גדול

כן, לא גדול בכלל... (אפשר לקפוץ ל-0:45 אם מוזיקה מונוטונית עושה לכם רע).

וחן, אני אגיד לך את זה פעם אחרונה: אני. לא. מתווכח. איתך. על דברים. שלא. קשורים. לשרשור.

פורסם (נערך)

ההבדל העיקרי ברוב הניסויים הוא בין צמיגי החורף הייעודיים לבין ה-All-Season. לא בין ה-All-Season לבין צמיגי ה"קיץ". למשל כאן:

הקריין מסכם היטב את מה שאני חושב על צמיגי All-Seasons:

a jack of all trades, master of none

• תוכן חדש...