Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה לפני שבועיים קניתי גלגלים חדשים, הגדלתי צמיג ל195/55/15R

כשאני נוסע בכביש בצורה רגילה גם אם הכביש נורא משובש או כל דבר שיכול להניע את הבולמים של הרכב אני לא שומע נגיעות בכלל.

כאשר אני נוסע ספורטיבי בפניות חדות הרכב נוגע בצמיגים. :-(

בשום מצב אחר עוד לא נתקלתי במצב שהרכב נוגע בצמיגים חוץ מכמה פניות חדות שביצעתי.

פרטים על הרכב:

הונדה סיוויק 99 1.6 סדאן ידנית.

הכל מקורי לחלוטין. 170,000קמ

עבר טסט אתמול בלי קומבינה!

גלגלים ENKEI גודל 15" רוחב 7

צמיגים TOYO R1R 195/55/15R

26757953_2017626681586719_3739789983406204784_o.jpg

השארה שלי שהבולמים שלי מתים ואני צריך חדשים..או משהו יותר קשיח כמו קוילאוברים או בולמים מחוזקים..

מישהו יודע לעזור לי?

תודה מראש :)

פורסם

יכולות להיות מספר סיבות לשפשוף הגלגל בבטנה או בכנף.

האם מידת הצמיגים הנ"ל מאושרת ע"י היצרן? לא מעניין מה רשום ברשיון, האם היצרן אישר אותה?

האם ידועות לך מידות ה offset של החישוקים המקוריים ואלה שיש לך? המידות זהות?

בולמים גמורים הם לא הבעייה שלך כאן. אם התשובות לשתי השאלות חיובית אז הבעייה שלך היא ככל הנראה בקפיצים שהתעייפו ושקעו, וברגע שמופעל עומס על אחד הצדדים הרכב רוכן מעבר למה שתכנן היצרן ובגלל זה יש שפשוף של הצמיג. כמובן שאם מחליפים קפיצים אז גם בולמים מוחלפים על הדרך, על אחת אם הם בני 19.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל תודה על התגובה.

זה מאושר ע''י משרד הרישוי אז אני משאר שזה מאושר ע''י יצרן, אם אני טועה תקן אותי. בכל מקרה קיימים דגמים של הונדה עם הגודל הנוכחי שלי.

החישוקים הקודמים שלי היו ברזל 14" והצמיגים שישבו היו 185/60/14.

אני לא יודע מה האופסט של הגלגים אנסה לחפש באינטרנט.

פורסם

גם לדעתי אופסט לא נכון של החישוקים, אופסט זה מיקום מרכז החישוק ביחס לנאבה או במילים פשוטות עד כמה החישק בולט פנימה/החוצה.

אצלך כנראה הוא בולט יותר מידי. במצב תקין מידת צמיג מאושרת לא אמורה לגעת בשום דבר גם כאשר הקפיצים נסגרים לגמרי ומגיעים ל bump stops, המעצורים שלהם.

פורסם (נערך)

מצטרף לתגובות, כנראה האופסט בעייתי.

האופסט שאמור להיות בסיויק במידה הזאת הינו et45. בצד הפנימי של הג'אנט אמורים להיות הנתונים שלו כולל האופסט, צלם ותעלה לפה.

קח בחשבון שזה עם ג'אנט ברוחב 6 אינץ' ולא 7 אינץ' כמו אצלך! ייתכן שזה גם חלק מהבעיה.

המידה המקורית לרכב 195/55/15, רוחב ג'אנט 6 אינץ' ואופסט 45.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

שלום לכולם, תודה רבה על ההסברים והתגובות, אני משאר לעצמי שכן מידות הג'אנט אינן תואמות והאופסט כנראה באמת לא מתאים כי הגלגל די בולט החוצה. אני לא רוצה להחליף את הגלגל, השאלה היא האם יש פתרון בלי להחליף את הגלגלים (אני נורא אוהב אותם :))

האם קוליאוברים או סט בולמים חדשים קשיחים יותר יפתרו לי את הבעיה?

• תוכן חדש...