Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מודע לזה שהנושא לא מתאים לכאן ,פשוט אין לי גישה לאוף-טופיק.

בזמן האחרון אבד לי החשק ללכת לחדר כושר, התרגילים חוזרים על עצמם , אני מחפש עניין והרגשה שבאמת השרירים עובדים. מה שמעניין אותי הם שרירים גמישים וחזקים,מה שתורם ליציבות, מה שעוזר בתפקוד היומי.

לאחרונה גיליתי את רצועות ה trx ,מה שמפליא אותי שהתחלתי להרגיש שרירים עובדים, שרירים שלא ידעתי על קיומם :)

אני רוצה לשפר אצלי דברים כמו עבודה על קרדיו, חיזוק הגב וגמישות השרירים ברגליים, מקריאה ברשת ,כל אלה מקבלים התייחסות כאשר מתאמנים עם מכשיר חתירה (rowing machine).

ממה שראיתי, יש צורך ללמוד עבודה נכונה על מנת לא להיפצע וכן לבצע נכון את התנועות במטרה ליהנות מכל יתרונות המכשיר.

היכן במרכז הארץ אוכל למצוא מקומות שמתמחים בעניין

תודה

תתייחס לאחר כפי שהיית רוצה שהאחר יתייחס אליך :wink:

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תיראה, כל פעילות ספורט צריכה להיעשות נכון אחרת מסתכנים בפציעה. אני בטוח שיש מדריכים לנושא, צריך רק לחפש. הירקון הוא אכן אופציה טובה להתחלה, רק ע"מ ללמוד את הנושא.

פורסם (נערך)

אתה לא מרגיש שהשרירים עובדים כי אתה לא עושה progressive overload. ללא PO אתה סתם מעייף את השריר בלי לגרות אותו לגדול.

סקווט + דדליפט + מתח + בנץ פרס יבנו לך יופי של גוף וישפרו מאוד את היציבה שלך. תאמין לי אחרי 10 חזרות עם 130 ק"ג סווקט תקבל קרדיו לפנים. בנוסף יגדל לך ישבן לתפארת. (שריר, לא שומן!) אני מאז שאני עושה סקווט כאבי גב תחתון שהיו לי נעלמו לחלוטין. מה שכן חשוב מאוד ללמוד טכניקה נכונה כדי שלא תסיים עם פריצת דיסק. לכן מומלץ להשקיע במאמן אישי מקצועי בתקופה הראשונה.

אני אישית תמיד רציתי לעסוק בחתירה, אבל אף פעם לא הגעתי לזה. מה שכן אני רואה קבוצות חתירה בנחל הירקון אז שווה לברר את העניין.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

כנראה לא הסברתי את עצמי כראוי , אני לא מעוניין בחתירה על מים אלא בחתירה על מכשיר כושר

לפני כשנתיים עשיתי סקווטים עם מאמן צמוד, בהתחלה הכל היה מעולה, אחרי תקופה מסוימת הופיעו כאבי גב, כאבי ירך קדמית וישבן, האורטופד בדק ואמר שיש לי סיאטיקה.

מאז אני לא משקיע 110% כפי שהייתי רגיל לפני כן, יש לי חשש להחמיר את הכאבים.

אני עושה מתיחות שאמורות לעזור אך המצב לא משתפר-לצד ימים שהתנועה חופשית ללא כאב, ישנם ימים שקשה לי לעמוד חצי שעה רצוף או לקום מהמיטה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-V

פורסם (נערך)

אני מכיר את המכשיר הזה. יש אותו בספייס פיקס. מאמן שלי אומר שזה סתם חרטא.

חתירה גב + זרועות אפשר לעשות במכשיר ורגליים לעשות בסקווט + דדליפט.

בהתייחסות לעריכה: הישבן אמור לכאוב! ישבן זה שריר וסווקטים מפתחים אותו. אני אחרי סקווטים לא יכול לשבת יומיים...

ירך זה גם שריר שסקווט מפתח. אצלי גם כואב ביום - יומיים אחרי האימון.

מה שכן גב לא אמור לכאוב אף פעם. אם הגב כואב זה אומר שהטכניקה לא נכונה. במקרים הבודדים שנתפסו לי הגב (זוקפי הגב) זה היה בגלל שלא שמרתי על טכניקה. בהחלט לא נעים, אבל עבר אחרי 3-4 ימים.

הלכת לאורטופד שמבין בפציעות ספורטאים או סתם אורטופד של קופת חולים? אתה משתמש בחגורת גב ואם כן מאיזה משקל? כמה פעם בשבוע אתה מתאמן והאם נתת לגוף מספיק זמן להתאושש מאימון לאימון?

אני לא יודע עם איזה מאמן אתה עובד, אבל בגדול אגיד לך ישראלים לא אוהבים לפתח פלג גוף תחתון. אני ראיתי המון מאמנים שלא עובדים על רגליים ולא יודעים לעבוד על רגליים. ישראלים יודעים לעבוד רק על פלג גוף עליון בדגש על הזרועות.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

מדובר במכשיר שבו אתה דוחף עצמך על מושב במעלה מסילה תוך משיכת כבל - מול התנגדות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אכן ,למכשיר הזה התכוונתי-ב-3 חדרי כושר בהם הייתי בעשור האחרון ,לא היה את המכשיר .

הלכתי לאורטופד קופת חולים .

המשקל היה די נמוך (5 או 7 ק"ג)

היתי עושה כ8 חזרות סה"כ, לפעמים 3 סטים אך לרוב 2 .

באותה תקופה גם הייתי עובד על אליפטי 10 דקות ,3-4 פעמים בשבוע.

ייתכן שעומס יתר גרם להופעת הכאבים.

כיום אני מתרכז במתיחות והכאבים לא עוברים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-V

פורסם

כנראה שמכשיר החתירה לא באופנה (בניגוד לtrx לדוגמא) וחבל כי על פי כל הכתבות\סרטוני הדגמה ושלל המידע ברשת, מדובר במכשיר שעובד על כל הגוף .

פורסם

יש לך שתי תפיסות יסוד מוטעות:

1. זה שמרגישים שרירים עובדים או לא עובדים, זה לא אומר כלום. אתה יכול להרגיש את הבייספס (יד קדמית) מתפוצצים ממאמץ כשאתה עושה כפיפת מרפקים במוט אבל הם עדין יעבדו יפה מאוד גם במתח בסופינציה (לכן לעבוד ישירות על יד קדמית זה די מיותר).

2. מכשירים באופן כללי הם פח אשפה. אתה צריך להבין שאתה מתחזק כנגד התנגדות. אם במכשיר חתירה אתה תעשה חזרות מרובות, אז לא עשית כלום (כאילו אתה עושה ריצה/הליכה). אם תעשה חזרות מועטות, אז כבר עדיף לך לעשות חתירה בעמידה כנגד מוט או אופציות אחרות (מוט T וכל מיני). זה עובד הרבה יותר טוב על הגב והשרירים שמסביב. אז שוב, תפריד בין סיבולת לב ריאה לבין חיזוק השרירים באופן מהותי. כתחליף לפעילות אירובית זה בסדר, אבל בתכלס, אין ממש בשביל מה.

פורסם

מכשיר חתירה הוא מכשיר אירובי לשרירים בתנועת משיכה ולא "עובד על כל הגוף"

זה שנועד לשילוב ב metabolic conditioning

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תרגילים לtrx - אני עושה מה שהמאמן נתן לי + יוטיוב.

אני בהחלט מסכים שעבודה כנגד התנגדות היא הדרך היעילה ביותר להתחזק.

את ההתנגדות הזו מייצר גלגל התנופה במכשיר החתירה.

אני מעדיף להתאמן בישיבה או בעמידה כאשר יש לי תמיכה כי אחרת קשה לי.

לדעתי (ותקנו אותי אם אני טועה) מכשיר החתירה משלב את הכל ומיועד לדברים שהזכרתי בפתיחת הנושא.

פורסם

אם תרים משקולת מאה פעמים ברצף אתה עובד כנגד התנגדות אבל אחרי כמות חזרות מסויימות העבודה על השריר היא עבודה על הסיבולת ולא התחזקות, זה הופך להיות תרגיל אירובי לכל דבר, לכל סוג אימון יתרונות וחסרונות משלו, ארובי לא יחזק את השרירים שלך כמו אימון התנגדות של 5-12 חזרות.

אתה רוצה הרגשה של שרירים עובדים, זה לא בהכרח קובע האם השרירים מתחזקים או לא.

אם אבד לך החשק מאימונים "רגילים" תמיד אפשר לגוון עם תוכנית חדשה, אם אתה ממש חם על המכשיר חתירה אתה יכול לתת לזה צ׳אנס כמה שבועות, לדעתי נאמרו פה דברים נכונים לגבי המכשיר, הוא לא תחליף לסקוואט, דדליפט, בנץ׳, מתח ומיליטרי שמבוצעים כמו שצריך ואני לא חושב שיש להם תחליף.

הייתי משלב אימון קונבנציונלי עם המכשיר הנ"ל "בשביל הנשמה", אבל לוותר לגמרי על התרגילים הבסיסיים זו התעלמות מוחלטת מהסעיף של "חיזוק שרירים" שאותו ציינת.

שימוש במכשיר לא מסובך יותר מביצוע סקוואט טוב, אם כבר אז הפוך, סקוואט דורש הרבה יותר טכניקה.

עכשיו כשאני חושב על זה, המכשיר דורש ממך ישיבה ממושכת וזה לא בדיוק הדבר הכי בריא לעמוד שידרה, צריך להתייחס גם לזה.

קיים אימון שנקרא אימון פונקציונאלי, ששם דגש בשיפור תפקוד השרירים ביום יום, לא יודע מה בדיוק הם עושים אבל יש לנו חוג כזה בקאנטרי.

פורסם
תרגילים לtrx - אני עושה מה שהמאמן נתן לי + יוטיוב.

אני בהחלט מסכים שעבודה כנגד התנגדות היא הדרך היעילה ביותר להתחזק.

את ההתנגדות הזו מייצר גלגל התנופה במכשיר החתירה.

אני מעדיף להתאמן בישיבה או בעמידה כאשר יש לי תמיכה כי אחרת קשה לי.

לדעתי (ותקנו אותי אם אני טועה) מכשיר החתירה משלב את הכל ומיועד לדברים שהזכרתי בפתיחת הנושא.

אתה טועה ותיקנתי אותך בהודעה מעל

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...