Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מישהו כאן שותה קפה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תנסה להצטרף אלינו לאיזה ערב טעימות או השוואות בו שותים 10 כפולים, ותספר לנו בבוקר אם השפיע עליך או לא :)

חח בכיף. באמת אין בעיה.

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי 13 שנים עם מקינטה שידרגתי את עצמי במכונה של רוקט עם ראש e61 ומטחנה של בראצה דגם סטה 270. החיסרון העיקרי ביחס למקינטה הוא שצריך לתכנן מראש את ההכנה, המכונה צריכה להתחמם כחצי שעה לפני השימוש. לא ממש מפריע האמת.

פורסם

לאחרונה רכשתי מכונה ידנית של simonelli nuova oscar 2, מאד מרוצה ממנה בנוסף קניתי גם מטחנה אוטמטית ואני בהחלט נהנה מקפה משובח, משתמש בדרך כלל בפולים של בריסטוט או דנסי, החיסרון של המכונות האלה לעומת הנספרסו הם התחזוקה והנקיון לאחר כל הכנת קפה, כמו כן צריך לדעת את הטחינה ואת ההקצפה וזה לא מתאים לכל אחד.

קורה הרבה פעמים שאני מתעצל ומכין לעצמי נס קפה רגיל , אישתי כבר מזמן רוצה לחזור לנספרסו שלה בגלל קלות התפעול.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

המכונה האוטומטית שלנו לא מצליחה להוציא אספרסו ברמה של ידנית. לא משנה פולי הקפה, זה פשוט לא זה....ממש מצטער שקניתי אותה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

3 הדוגמאות שמעליי מציגות בצורה מושלמת את הסיבות שבגללן לא תהיה לי מכונה, עם כל החיבה לקפה טרי.

או שהפשרה על הטעם גדולה מדי, או שההתעסקות ממושכת מדי. לא מתאים לבית.

עריכה:

אם זה התחביב היחיד בחיים אז סבבה, אבל תחביבים זה משהו שנוטה להתחלף או להתרבות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האמת שגם בעבודה שלי יש מכונה אוטומטית, שלא משנה מה עושים שם - הקפה פשוט יוצא מגעיל. מצד שני, יכול להיות שזה גם קשור לקפה עצמו שהם קונים.

כן, נראה לי כרגע קשה עד בלתי אפשרי להוציא משקה ברמה גבוהה, ועל קפוצ'ינו טוב בכלל אין מה לדבר, אבל גם עם מקינטה לא הרגשתי שאני יודע איך להגיע לתוצאות טובות. ומצד שני, הכל יותר טוב מנס קפה עם חלב :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
שאלה לי אליכם, אניני הקפה: כמה זמן ביום אתם מקדישים לטכסי הכנת הקפה?

יש לי במטבח מכל טוב - מכונת פילטר, נספרסו, בריקה מותאמת לכיריים האינדוקטיביים - אבל, בסופו של דבר, בבוקר אני שותה ספל קפה נמס (יעקובס או נסטלה) ובמקביל מכין תרמוסים להמשך היום. המכונות האחרות משמשות, במקרה הטוב, בסוף השבוע ובארועים מיוחדים.

אבל נספרסו הרבה יותר מהיר מנמס, נמס זה יותר עבודה (ומגעיל) אז למה?

אני עברתי מג'ייקובס לנספרסו ולא יכול לחזור. גם אין לי קומקום בבית יותר

חשוב קפסולות המקוריות, של עלית וכל התחליפים שעולים 5 שקל פחות יש להם טעם של נמס בערך.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

קודם כל, נספרסו לא יותר מהיר מנמס אם מביאים בחשבון את העובדה שאי אפשר לעבוד במקביל (בנמס אתה מרתיח מים ואז מכין את הספל. בנספרסו זה הולך לפי הסדר חייב להכניס את הקפסולה לפני שהמיחם רותחים), ואת זמן ניקוי המכונה. בודאי שכך כאשר מכינים יותר מספל בודד.

שנית - זה טוב לספל אחד. מה קורה כאשר אתה צריך להכין ליטר קפה לתרמוסים (שלא לדבר על העלות של 5-6 קפסולות, שלאחר יומיים משתווה למחיר של צנצנת קפה נמס מיובש בהקפאה איכותי)?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
המכונה האוטומטית שלנו לא מצליחה להוציא אספרסו ברמה של ידנית. לא משנה פולי הקפה, זה פשוט לא זה....ממש מצטער שקניתי אותה.
איזה מכונה יש לך?

היתה לי בעבר מכונה סופר אטומטית של saeco וגם הייתי מאוכזב מאיכות האספרסו לומרות שהשקעתי בקפה איכותי. עברתי לנספרסו ואיכות השוט השתפרה .אבל לאחרונה אני רואה הרבה תגובות של אנשים שיש להם מכונות סופר אוטומטיות שנשבעים שהקפה שלהם עולה בהרבה על הנספרסו( טוב זה ברור מכונה טוחנת קפה איכותי וכו כו בתאיוריה זה הגייוני ) אני מנסה להבין אם הם רק מנסים להצדיק את ההשקעה או שיש דברים בגו. יש למשיהו נסיון מוצלח עם מכונה סופר אוטומטית?

...Our necessities are few but our wants are endless

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קפה שחור בפינג'ן על הגז עם... דבש!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
איזה מכונה יש לך?

היתה לי בעבר מכונה סופר אטומטית של saeco וגם הייתי מאוכזב מאיכות האספרסו לומרות שהשקעתי בקפה איכותי. עברתי לנספרסו ואיכות השוט השתפרה .אבל לאחרונה אני רואה הרבה תגובות של אנשים שיש להם מכונות סופר אוטומטיות שנשבעים שהקפה שלהם עולה בהרבה על הנספרסו( טוב זה ברור מכונה טוחנת קפה איכותי וכו כו בתאיוריה זה הגייוני ) אני מנסה להבין אם הם רק מנסים להצדיק את ההשקעה או שיש דברים בגו. יש למשיהו נסיון מוצלח עם מכונה סופר אוטומטית?

שמע, אם תעבור על הפוסטים שלי בשרשור, תראה שאני פיינשמקר ברמות קשות בכל מה שקשור לקפה.

למרות זאת, לטענתי נספרסו טוב יותר מכמעט כל קפה ששתיתי ממכונה אוטומטית. כמובן, לא ניסיתי את כל המכונות האוטומטיות, אבל יצא לנסות פה ושם אצל אנשים בבית, וכמובן בכל מני משרדים של חברות שאני מבקר בהם. נדיר מאוד ששתיתי משהו סביר ממכונה אוטומטית.

לדעתי Nespresso Bashing נהיה ספורט לאומי בלי סיבה מוצדקת.

ברור ש- Nespresso זה אספרסו סביר בקושי. אבל לדעתי רוב המכונות האוטומטיות גרועות יותר מזה.

אני חושב שאפילו בלא מעט בתי קפה תקבל אספרסו גרוע יותר מזה - פשוט לא ראוי לשתיה. קפה ישן בתוך המחלק מנות, מטחנה לא מכויילת, בריסטה שעושה טובה אם הוא משאיר רק שליש מהעוגיה הישנה בתוך הידית ומפזר את הטחון לכל עבר ולא דוחס - תקבל שפריץ של גועל נפש חום.

אם אתה מאוהבי הקפה השחור, קפה טרי וטוב + מטחנה זמינה, תוכל לקבל קפה שחור טעים. אם אתה מאוהבי הפילטר, אפשר גם לקבל אחלה קפה פילטר שיהיה כנראה עדיף על הנספרסו. אותו דבר עם מוקה.

אני אוהב רק אספרסו. כשנשארים בעולם האספרסו, לדעתי נספרסו זה לפעמים הרע במיעוטו, ויש לא מעט אלטרנטיבות גרועות יותר.

פורסם

אגב נספרסו:

לפני חודשיים בערך הייתי בצרפת. בחצי או יותר מהמסעדות שאכלנו בהן, כולל דוכנים של קינוחים מאנשים בעלי שם בתחום, הקפה הגיע ממכונה של נספרסו. הופתעתי ממש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אצל חמי וחמתי וגם אצל שני הגיסים שלי יש את המכונה הזו שמופיעה בתמונות (לכולם אותה מכונה). עלתה להם פרדסים של כסף אבל הם מאוד אוהבים קפה ונהנים מהמכונה מאוד. למיטב ידיעתי הם משתמשים בקפה מאורו.

אני המוזר היחיד במשפחה שלא אוהב קפה, אבל לפעמים נחה עליי המוזה ואני שותה איזה כוס קפה שחור של נחל'ה או קפה טורקי. בהתחלה הסתכלו עליי מוזר בקטע הזה אבל למדו לחיות עם השונות שלי :).

IMG_20171129_174613.jpg

IMG_20171129_174602.jpg

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם (נערך)
אגב נספרסו:

לפני חודשיים בערך הייתי בצרפת. בחצי או יותר מהמסעדות שאכלנו בהן, כולל דוכנים של קינוחים מאנשים בעלי שם בתחום, הקפה הגיע ממכונה של נספרסו. הופתעתי ממש.

לא מפתיע בכלל, הצרפתים מעולם לא הבינו בקפה. את התחליף המשוקץ שנקרא צ'יקוריה (עולש?) הם המציאו ואפילו שותים עד היום, לפעמים בערבוב עם קפה אמיתי. בעעעע.

לגבי מכונות אוטומטיות מלאות - כל הזולות אכן מפיקות תוצאה לא משהו, אם כי עדיין לטעמי עדיפה מנספרסו בהינתן קפה טרי.

האוטומטיות של יורה jura הכי מתקרבות לתוצאה של מכונה ידנית (טחינה במקום וכיו"ב) והמחיר לצערי בהתאם, לא מתאים לבית אלא למשרד.

תכל'ס, מעט מכירים את טעמו (וריחו!) של קפה טרי, זאת אומרת באמת טרי, שנקלה לפני 24-48 שעות ולא יותר, כך שקשה למצוא בסיס נרחב להשוואה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...