Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. רכשתי PM-alternator באיביי (וכמובן גם את הרגולטור שלו) ורציתי לבדוק לפני שאני מתקין אותו האם הוא אכן מוציא 12 וולט. הרצתי אותו על המחרטה ולדאבוני מד המתח שלי הראה רק 6,5 וולט, AC.

היות ומדובר במוכר אמין, באלטרנטור הידוע באמינותו והגם שמדובר ביחידה חדשה, אשמח לדעת מהמומחים כאן מה אני עושה לא נכון באופן הבדיקה שלי? בדקתי כמובן בין 2 החוטים היוצאים מהאלטרנטור. מחרטה על 500 סל"ד.

תודה!

1.jpg

2.jpg

4.jpg

פורסם

מה מקור האלטרנטור?

אם זה מקטנוע אז 500 סל"ד זה אפילו לא חצי מהסרק.

אתה צריך לעלות לכיוון ה3000 סל"ד לפחות בשביל תפוקה סבירה

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

צריך לספק לו 12V לסליל העירור - כי אין לו מגנט קבוע אלא סליל עירור (ככה קוראים לזה?)

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם (נערך)

מאוחר למחוק את הודעתי. כמובן לא קראתי את הכותרת - מגנט נייח.

בכל אופן, בדוק את המתח DC אחרי הרגולטור. אם צריך, הוסף קבל במקביל לייצוב המתח.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

בוקר טוב ותודה לעונים שמנסים לעזור. אולי לא הייתי מספיק ברור ולכן אפרט שוב, בתקווה שאהיה יותר מובן ופחות עילג, אתמול קצת מיהרתי כשכתבתי 8):

אלטרנטור מטיפוס מגנט נייח מקובל מאד בארה"ב ובאוסטרליה כמקור המתח של כלי תעופה מבנייה עצמית, בגלל תכונותיו העמידות/אמינות ופשטות ההרכבה. מכונה לפעמים בטעות PM-Dynamo למרות שמוציא מתח חליפי וזקוק למיישר/ווסת ולכן אינו דינמו. במקורו מגיע מטרקטורוני כיסוח, קטפות קטנות וכו'. ע"פ הנתונים שלו (נא ראו מטה) הוא אמור כבר לתת מתח ב- 500 סל"ד.

https://en.wikipedia.org/wiki/Permanent_magnet_synchronous_generator

להלן הנתונים:

this unit generates 14A at 12V and starts working at approximately 500rpm

אני כאמור מנסה להבין מדוע הוא מוציא רק 6,5 וולט. אולי יש צורך לחבר הגוף שלו, בזמן הבדיקה, אל גוף המכונה? כארקה?

שוב תודה לכם על זמנכם.

פורסם
בכל אופן, בדוק את המתח DC אחרי הרגולטור. אם צריך, הוסף קבל במקביל לייצוב המתח.

yuvk תודה.

כאמור הוא מההתחלה לא מספק את ה- 12 וולט, בבדיקה עצמה, לכן לא ניגשתי בכלל לבדוק מה קורה לאחר שהמיישר מחובר במעגל. הרי החשמל לא יכול להיות מיוצר יש - מאין.

אני די מבולבל עם היחידה הזו. המוכר באיביי מאד משתדל לעזור לי, אבל גם לא מבין בזה מספיק.

פורסם

תתחדש. ראשית המונח הנכון הוא אלטרנטור מגנט קבוע ולא מגנט נייח, כיוון שהמגנט ממש לא נייח אלא סובב, בעצם היותו חלק מהרוטור.

ברכב ממוצע עם אלטרנטור רגיל הפולי של האלטרנטור קטן משמעותית מהפולי של המנוע, מה שאומר שמהירות הסיבוב מוגברת לפחות פי 2.5-3. כלומר האלטרנטור מתחיל את תנאי העבודה שלו באזור ה-3000 סל"ד (אולי 2000, לא יודע בדיוק). מכל מקום סביר להניח שהמייצב האלקטרוני הממותג במוצא יודע להוריד מתח ולא להעלות, לכן כל עוד לא תגיע לקצה התחתון של תנאי העבודה לא תקבל מתח תקין במוצא. מציע לך לבדוק עם המוכר אם יש לו דף נתונים בו תוכל לבדוק מה תחום מהירויות הסיבוב המותר. אם אין כזה בנמצא תוכל לשחזר הודעות של מרק בהן הוא העלה דפי נתונים של אלטרנטור רגיל. אם המכונה שקנית מיועדת לרכב היא צריכה להתאים לאותו תחום סל"ד.

שאלה אחרת- למה הטירחה?

פורסם

כאמור הוא מההתחלה לא מספק את ה- 12 וולט, בבדיקה עצמה, לכן לא ניגשתי בכלל לבדוק מה קורה לאחר שהמיישר מחובר במעגל. הרי החשמל לא יכול להיות מיוצר יש - מאין.

הצעתי למדוד מתח מיושר ומיוצב כי אני חושד שהרב מודד שלך לא מודד נכון את ה- AC (האם הוא סינוס, האם הרב מודד מודד RMS?).

פורסם (נערך)

גם אני חושב כמוך. אם המוצא אינו גל סינוס נקי פאזה בודדת הרב מודד יציג במדידת AC תוצאות שגויות לכן בשלב ראשון כדאי לבדוק מתח DC לאחר היישור.

למעשה במקרה של 3 פאזות גם רב מודד TRUE RMS לא יעזור.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...