Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדיין עדיף שההחלטה תהיה של ההורים

זו בדיוק הדילמה פה. גם אם כל ילד כזה עולה למדינה 2.5 מיליון שקל בשנה? או שצריך פשוט לתת לילדים למות?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 790
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חן, למרות שהויכוח היה סביב זה, בגדול, זו טענה לא רצינית.

אף משפחה לא מתפקדת בואקום, וההחלטות של ההורים הן, לרוב, פונקציה של נורמות חברתיות.

זה טעון שמשום מה הולך לאיבוד כל הזמן כאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מדובר במקרה נדיר ביותר שההשפעה שלו על התקציב היא אפסית.

יש עוד 80 ילדים כאלה אז כבר מדובר בסכום של 200 מיליון ש"ח לשנה.

לכמה שנים הם יזדקקו לתרופה הזו אין לי מושג.

תקציב זה כמו שמיכה, היא תמיד קצרה מדי היא אף פעם לא מספיקה לכל הצרכים , ולכן התקציב קובע סדרי עדיפויות.

"ההתנדבות" של חברת התרופות ככל הנראה באה לסייע לה להכניס את התרופה לסל וככה להינות ממקור הכנסה רווחי לשנים רבות בעתיד.

רק כדי לסבר את האוזן

תקציב בית החולים פוריה 280 מיליון ש"ח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
זו בדיוק הדילמה פה. גם אם כל ילד כזה עולה למדינה 2.5 מיליון שקל בשנה? או שצריך פשוט לתת לילדים למות?

חיי אדם הם לא עניין כלכלי!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מתנצל מראש אם פספסתי משהו מכל המלל שנאמר פה עד עכשיו אבל, מה?!?

אני ארשום את העובדות אחת אחת, לראות שלא פספסתי כלום:

1. מדובר בזוג עם 7 ילדים

2. ילד קודם שלהם סבל מאותה מחלה בדיוק ונפטר לפני גיל שנה

3. מדובר במחלה תורשתית, כלומר הם יודעים שילדיהם העתידיים יסבלו ממנה בסבירות גבוהה

4. הם ממשיכים להביא עוד ילדים

5. ילדה אחת חולה ונזקקת לטיפול בשווי 2.5 מיליון שקל בשנה.

אז מה עושים? נותנים להם להביא עוד ילדים? ואם יהיה עוד ילד חולה? או שניים? או שלושה? המדינה צריכה לממן טיפולים במיליוני שקלים בשנה למשפחה אחת, שחסר אחריות יהיה תיאור מאוד מאוד עדין לתהליך קבלת ההחלטות שלה?

מוזמנים לקרוא לי נאצי, אבל לדעתי במקרה הזה נחצה כל גבול הגיוני וסביר לאחריות המדינה. או שיכריחו אותם בצורה כזו או אחרת לעשות ילדים רק בצורה שתבטיח שהם לא יהיו חולים (הפריה חוץ גופית), או שלא יממנו להם את הטיפול.

טיפול כל כך יקר צריך להינתן למי שלא יכול היה לדעת לאן הוא הולך (או לפחות שלא היה סביר שהוא ידע). מי שנכנס לסיטואציה כזו בעיניים פקוחות, יתכבד ויממן את הטיפול. עם כל האמפטיה למצב, לכספי המיסים שלי יש מטרות מוצדקות בהרבה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בהחלט כלכלי.

קל להגיד שזה לא כלכלי ממרומי הפקולטה לפילוסופיה של המוסר.

אבל למטה אצל פשוטי העם שעוסקים בפרקטיקה, כשאתה זה שמחלק עוגה, שלעולם לא יכולה להספיק לכולם, אתה משתמש בכלים וידע שיש לך כדי לחלק אותה בצורה הכי יעילה ומוסרית שאפשר. מבלי להיכנס למושגים מעולם בריאות הציבור, נראה לי שכל אחד פה מבין שאי אפשר להכניס כל תרופה לסל הבריאות. חיי אדם הם בהחלט עניין כלכלי כשמדובר בבריאות הציבור ותקצוב תרופות/טיפולים בסל הבריאות. יש ועדות מומחים שלמות שעוסקות בשאלות הלא פשוטות האלו, לא רק בארץ, אלא בכל מדינה מתוקנת בעולם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אני ארשום את העובדות אחת אחת, לראות שלא פספסתי כלום:

1. מדובר בזוג עם 7 ילדים

2. ילד קודם שלהם סבל מאותה מחלה בדיוק ונפטר לפני גיל שנה

3. מדובר במחלה תורשתית, כלומר הם יודעים שילדיהם העתידיים יסבלו ממנה בסבירות גבוהה

4. הם ממשיכים להביא עוד ילדים

5. ילדה אחת חולה ונזקקת לטיפול בשווי 2.5 מיליון שקל בשנה.

אז מה עושים? נותנים להם להביא עוד ילדים? ואם יהיה עוד ילד חולה? או שניים? או שלושה? המדינה צריכה לממן טיפולים במיליוני שקלים בשנה למשפחה אחת, שחסר אחריות יהיה תיאור מאוד מאוד עדין לתהליך קבלת ההחלטות שלה?

מוזמנים לקרוא לי נאצי, אבל לדעתי במקרה הזה נחצה כל גבול הגיוני וסביר לאחריות המדינה. או שיכריחו אותם בצורה כזו או אחרת לעשות ילדים רק בצורה שתבטיח שהם לא יהיו חולים (הפריה חוץ גופית), או שלא יממנו להם את הטיפול.

טיפול כל כך יקר צריך להינתן למי שלא יכול היה לדעת לאן הוא הולך (או לפחות שלא היה סביר שהוא ידע). מי שנכנס לסיטואציה כזו בעיניים פקוחות, יתכבד ויממן את הטיפול. עם כל האמפטיה למצב, לכספי המיסים שלי יש מטרות מוצדקות בהרבה.

אתה צודק וטועה.

צודק שצריך להעניש את ההורים האנכיים שכל מה שמעניין אותם זה להביא ילדים ולעזאזל עם הילדים.

אתה טועה לגבי לא לממן תרופה לילדים - הילדים עצמם לא אשמים.

את ההורים הייתי מעניש בחומרה - זה סוג של חבלה מכוונת מבחינתי.

אבל בוא נמשיך עם הפולטקי קורקט והזכות להביא ילדים ללא הגבלה - נראה כמה מקום לזוז יהייה פה לילדים שלכם שיגדלו. כמה האוכל שלהם יעלה. כמה טבע שלא בנו עליו ישאר להם. והאם ימצאו בכלל דירה.

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

לא נראה לי שימצאו קופסת קרטון ומקום על מדרכה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אבל בוא נמשיך עם הפולטקי קורקט והזכות להביא ילדים ללא הגבלה - נראה כמה מקום לזוז יהייה פה לילדים שלכם שיגדלו. כמה האוכל שלהם יעלה. כמה טבע שלא בנו עליו ישאר להם. והאם ימצאו בכלל דירה.

אבל זה כסף קטן.

תראו כמה עולים לנו המעשנים:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001190850

מיליארדים!

עישנת?!

קיבלת סרטן?!

בעיה שלך.

לך חפש צוק וקפוץ, למה אני צריך לשלם על כימו?!

ושמנים?!

החלטת לתקוע אוכל עד-לא-ידע ולהתבטט על הכורסא?! בעיה שלך בעיות הבריאות שזה יוצר.

למה אני צריך לממן צינתורים לשמנדוזים שלא יודעים לסתום את הלוע?

או במינימום, שישלמו יותר ביטוח בריאות, בהתבסס על פרמיית הסיכון שהם לוקחים על עצמם. כמו בנהיגה. אתה חורג ב-X% מה-BMI המתאים לך?! תשלם. כמה שאתה יותר שמן - תשלם יותר.

מעשן?!

תשלם יותר. לא תשלם - לא מכוסה לנזקי עישון.

אנחנו אפילו לא מדברים פה על תינוקות שלא בחרו לבוא לעולם לא בריאים, אלא אנשים מבוגרים שמבינים טוב מאוד את ההשלכות של מעשיהם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז למה מבנה החברה השתנה וממשיך להשתנות - באירופה, ארה"ב, עוד מקומות?

למה "תכנון משפחה" זה משהו שמתרחש בפועל בחברות מערביות?

למה עבודה של ילדים נחשבת לתופעה שלילית, שמזוהה בעיקר עם מדינות מתפתחות?

אתם הולכים עם הראש בקיר.

לחיי אדם יש גם אספקט כלכלי, ועוד הרבה לפני: זה עניין תרבותי \ מדיני \ לאומי \ מחקר את המיותר.

מן הסתם, ככל שהחברה פחות שבטית, וככל שאתה חי במדינה יותר מתקדמת, זה כנראה מורגש פחות ברמת המשפחה. אבל זה עדיין שם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אבל זה כסף קטן.

תראו כמה עולים לנו המעשנים:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001190850

מיליארדים!

עישנת?!

קיבלת סרטן?!

בעיה שלך.

לך חפש צוק וקפוץ, למה אני צריך לשלם על כימו?!

ושמנים?!

החלטת לתקוע אוכל עד-לא-ידע ולהתבטט על הכורסא?! בעיה שלך בעיות הבריאות שזה יוצר.

למה אני צריך לממן צינתורים לשמנדוזים שלא יודעים לסתום את הלוע?

או במינימום, שישלמו יותר ביטוח בריאות, בהתבסס על פרמיית הסיכון שהם לוקחים על עצמם. כמו בנהיגה. אתה חורג ב-X% מה-BMI המתאים לך?! תשלם. כמה שאתה יותר שמן - תשלם יותר.

מעשן?!

תשלם יותר. לא תשלם - לא מכוסה לנזקי עישון.

אנחנו אפילו לא מדברים פה על תינוקות שלא בחרו לבוא לעולם לא בריאים, אלא אנשים מבוגרים שמבינים טוב מאוד את ההשלכות של מעשיהם.

המדינה מרוויחה ממיסים על הסיגריות.

אבל למה לעצור כאן עם ההגיון שלך

נהרגים המונים ונפצעים ונשארים נכים מתאונות דרכים

בוא נפסיק את התנועה.

לא מתקנים עוול בעוול, וכל דבר לגופו.

חברות הביטוח למשל לא פראייריות כמו המדינה

הפרמיה למעשן גבוהה יותר וככל שמצבך הבריאותי בטטה יותר ככה תשלם יותר.

הנה במואדם יוצא "הנאצי" שבך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

למדינה יש כלי חזק מאד - סל השירותים במערכת הבריאות, שבו נקבעים הקריטריטונים לזכאות לקבל כל שירות. אם המדינה תחליט ששירות מסוים לא צריך להכלל בסל הוא לא יכלל.

הבעיה היא שלעתים בתי הדין לעבודה כופים על קופות החולים (שהינן, למעשה, זרוע של המדינה) לתת שירותים שמחוץ לסל ואינם מתוקצבים. וכמובן שאלה בדרך כלל שירותים יקרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
המדינה מרוויחה ממיסים על הסיגריות.

אבל למה לעצור כאן עם ההגיון שלך

נהרגים המונים ונפצעים ונשארים נכים מתאונות דרכים

בוא נפסיק את התנועה.

לא מתקנים עוול בעוול, וכל דבר לגופו.

חברות הביטוח למשל לא פראייריות כמו המדינה

הפרמיה למעשן גבוהה יותר וככל שמצבך הבריאותי בטטה יותר ככה תשלם יותר.

הנה במואדם יוצא "הנאצי" שבך.

לתנועה יש תכלית. לסיגריות אין. להשמנה אין.

אלו בחירות.למה שהן תהיינה לגיטימיות, כשברורה עלותן לחברה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הם לא לגיטימיות

אני בעד ש"ימסו" אותן

האא כבר עושים זאת על סיגריות וטבק וגם בביטוח.

אני בעד שכל אחד יהיה אחראי על עצמו וישלם על כך.

ניתן לאסור תחבורה בינעירונית במכוניות ולתת עדיפות לתחבורה ציבורית כמו רכב.

רגע יש ערים שלא נותנים להיכנס למרכז שלהם . יש.

אפילו בתל אביב שוקלים להטיל אגרת גודש.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

פספסת הרבה... XD

לכל התהיות שלך נרשמו תשובות בשרשור מצד אלו שלא מסכימים איתך, אמ;לק? אם אתה מערבב בין פרמטרים הקשורים לילודה והשלכות כלכליות, אתה נאצי

אם ממש מעניינת אותך הלוגיקה אתה יכול לחזור כמה עשרות עמודים אחורה ולראות את ההתפתחות, עצה חברית? don't

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...