Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם באמבטיון יש עובש בוילון יהיה פי 10.

יש לי אמבטיון זהה, לא צובר עובש כלל. בניגוד לוילונות אמבטיה שהייתי נוהג להחליף כל 3-4 חודשים בגלל עובש שלא ניתן לניקוי (אפילו וילונות יקרים ואיכותיים).

החלפת פס האיטום למטה זה שטויות - 20 ש"ח ו-5 דקות עבודה. (עשיתי זאת במקלחונים, אבל באמבטיון, אחרי 4 שנים, הפס עדיין שלם ונקי).

המלצתי - השאר את דלת חדר האמבטיה פתוחה בכל עת שאינו בשימוש, ואת כנף האמבטיון הסט מעט לכיוון האמבטיה, על מנת שפס האיטום ודופן האמבטיה יתייבשו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עצה מעולה.

כשעברתי דירה, פירקתי שולחן זכוכית גדול מאיקאה.

הנחתי את הזכוכית לרגע על הרצפה, והופ- הפלטה הפכה למליון ואחד רסיסים, שהקונה של הדירה עדיין אוסף עד היום, כנראה.

זכוכית "אמיתית", עובי 8 או 10 מ"מ, מחוסמת, לא אמורה להיות רגישה עד כדי כך- אלא אם היא חוטפת מכה בפינה שלה. זכוכית דקיקה של איקאה (4 מ"מ במקרה הטוב, אאל"ט) היא רגישה למדיי. פלוס, אני לא יודע מה איכות החיסום שלה.

האמת שאף פעם לא הצלחתי להבין מה הקטע של אמבטיון. מה מושך בזה? למה זה טוב בדיוק?

לא נוח להיכנס, לא נוח לצאת, מגביל את התנועה בצורה מאד לא גמישה, לא כולם מכסים את האמבטייה מכל הצדדים שלה (יש דגמים שמכסים רק את החזית), שילוב של כל החסרונות בעיניי.

וילון, יש לו גם כן חסרונות. לא הכי נוח, זז מעצמו כשמשתמשים במים חמים (רוח מהפרשי טמפרטורות או משהו כזה) ו"נדבק לך לת*ת" כמו שציינו פה באלגנטיות לפניי :lol:, אבל עדיף בעיניי כפתרון לאמבטייה.

הבעסה הרצינית היחידה איתו זה שהוא נופל יחד עם המוט מדי פעם (המוטות שתפוסים בלחץ עם קפיץ).

למי שתוהה, אני גם לא מעריץ מושבע של מקלחונים. אלא אם כן, המקלחת עצמה בגודל מכובד למדיי, ואז יש לך מקום לנשום במקלחון, ולא להרגיש שהקירות החצי-שקופים סוגרים עליך ושאין לך מקום להרים את היד בלי לשמוע את הקול הייחודי שזכוכית מוציאה כשהיא חוטפת מכה.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא יודע אם איזה וילונות יצא לכם להיות במערכת יחסים,אבל כשאני מתקלח אני ממש נגעל מוילון שנוגע בי בכל תזוזה שלי.

מניח שאם זה היה הוילון שלי זה היה פחות גרוע, ועדיין, יתהפך העולם לפני שיהיה לי וילון.

פורסם

זה יותר משגע אותי ומציק מאשר מגעיל.

אני הרחקתי את המוט של הוילון במידת האפשר כך שהוילון לא נוגע בי...

לגבי העובש מסכים איתך - הוילון מעופש וזה דוחה.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

פירוק האמבטיון המתין להיום מכיוון שהייתי צריך לסיים קודם עם כמה דברים אחרים + טיול של שבועיים בחו"ל.

בשלב הראשון, החלטתי להתחיל עם פירוק הדלת כפי שהומלץ.

אם אתה רוצה לפרק קודם את הדלת, יש בורג בחלק העליון מתחת לכיסוי הניקל.

כשתפרק אותו הדלת תשלף כלפי מעלה

שמח וטוב לב, התחלתי בהסרת המכסה העליון שיושב על דלת האמבטיון בכדי להגיע לבורג אשר אמור להימצא מתחתיו ומאבטח את הדלת.

בשבריר השנייה בו השתחרר המכסה העליון, הדלת השתחררה ממקומה והתנפצה ברעש עז על הרצפה. כנראה שמישהו חיפף ולא שם את הבורג העליון. אמנם החזקתי מעט בדלת תוך כדי, אבל כנראה שלא הערכתי את משקלה נכון והיא נשמטה מאחיזתי.

אחרי ההתנפצות, עוד המשיכו ניפוצי משנה ובמשך מס. דקות, עוד ניתן היה לשמוע את הזכוכית ממשיכה להתפורר.

בזבזתי כשעה ואף יותר על ניקוי חדר האמבטיה, מילאתי דלי גדול שלם בשברי, רסיסי ואבק הזכוכית שהיה נדמה שלעולם לא ייגמר. לבסוף, אחרי שימוש ארוך במטאטא ומברשות, הצלחתי לאסוף את כל השאריות. להערכתי, משקל הדלת (לפי משקל הדלי) הוא לפחות 15 ק"ג. לא שיערתי שהיא תהיה כה כבדה.

השלב הבא היה פירוק דופן הזכוכית, אליו כבר הגעתי עם קצת חרדה מהבאות.

אגב, אתמול ביקשתי לרכוש טינר בחנות כלי עבודה שנמצאת בקרבתי. הם שאלו אותי למה אני צריך את הטינר וכשסיפרתי להם את מטרת הרכישה, הם המליצו לי על התרסיס הזה בחום. אז רכשתי אותו במקום את הטינר.

ריססתי את ממיס הדבק על דופן האמבטיון (והיכן שהיה הציר שהחזיק את הכנף שלו), המתנתי כ10 דקות והתחלתי בפעולת ההסרה. לשמחתי התוצאות היו טובות אבל בכל זאת, היה צורך בעוד סבב של התזה והמתנה.

אחרי המון מאמצים ובזהירות רבה, הצלחתי לשלוף את דופן הזכוכית מהפרופיל ומבלי להניח אותה על הרצפה (שרוצפה מראש במגבות), מיהרתי להעביר אותה לעבר פח הזבל של הבניין.

יש עוד קצת שאריות סיליקון להסיר מדופן האמבטיה והקיר, אבל האמבטיון הוסר בהצלחה.

תכננתי לשים גם את הוילון היום, אבל מסתבר שמה שמכרו לי לא מתאים, הפרופילים שלו כולם באורך כ80 ס"מ, שזה הרבה יותר מרוחב האמבטיה (כ67 ס"מ).

אני רוצה להודות לכולם על העזרה.

IMG_20170826_211354.jpg

• תוכן חדש...