Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אי שם בשנות ה 70', אני מעריך בסביבות 74-76 היתה תאונת דרכים קטלנית בכביש הערבה, בה נהרגו ארבעה בני משפחה אחת. הבן הצעיר היה חבר מהשכונה, האבא עבד עם אבא שלי. מהתאונה שרדה רק בת אחת.

השמות ידועים לי, אבל מעדיף שלא לפרסם כרגע. אני גם זוכר היכן הם גרו ברמת השרון.

הרעיון היחיד שיש לי הוא ללכת לבית אריאלה ולחפש בעיתונים היומיים.

יש לכם רעיונות היכן לחפש מידע?

ד"ר גוגל לא מסייע, אבל כידוע הוא בקושי מגרד 1% מהמידע ברשת.

רעיונות?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בינתיים מצאתי ארכיון מסודר עם עיתונים סרוקים. האמת היא שזה מרתק לקרוא את העבר.

אבל לא מקדם אותי למצוא מה שאני מחפש.

http://jpress.org.il/Olive/APA/NLI_heb/?action=tab&tab=browse&pub=DAV#panel=document

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

לא בטוח שתמצא משהו. בזמנים ההם הדיווחים על תאונות בעיתונים הגדולים היו די לקוניים. הכל השתנה כשנוסד "חדשות" בתחילת שנות השמונים.

הנה דוגמה (כנראה לא מה שחיפשת)

http://jpress.org.il/Olive/APA/NLI_heb/SharedView.Article.aspx?href=MAR%2F1974%2F11%2F17&id=Ar01201&sk=94B42136

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

עברתי אתמול על הכותרות של עיתון 'דבר' בין 1.1.74 ועד יולי 76.

מדהים לראות איך מדינת ישראל שעוד לא חגגה 30 שנים מתמודדת עם אתגרים מטורפים, ומעצמות שמשחקות בה כאילו שהיא איזה כלבלב נטוש ב'תנו לחיות לחיות'.

מדהים לראות תהליכים פוליטיים מתרחשים, לראות אירועי פח"ע, ועוד.

בלי טיפת ציניות, יש לנו הרבה במה להתגאות ב 2017 על מה שמדינת ישראל הפכה להיות, לעומת אלה שרצו ורוצים להשמיד אותנו.

עדיין מחפש את הפרטים על התאונה.

לשעבר:

פורסם
מדהים שבתחילת שנות ה-70 היו מעל 700 הרוגים בשנה לאוכלוסיה של פחות מ-3 מיליון! זה כמו שהיום יהיו 2000 הרוגים בשנה! :o

בהתייחס לרמת בטיחות הרכבים, אי חובת חגורות בטיחות, אכיפה אפסית ,וצרות גדולות יותר למדינה שבגינן לא נתנה דגש על זה"ב, לא מפתיע כלל.

מתישהו המספרים המחרידים חילחלו לאן שצריך והמדינה הפנימה שיש בעיה והתחילה לטפל בה (רחוקה מלסיים ובטח שלא על הצד הטוב ביותר)

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

באמת אתר מעולה. תודה על השיתוף.

מתוך מעריב, 1972- בהתחלה לא הבנתי למה היא מחזיקה לאפטופ\טאבלט על מכונת הכביסה...:

1972.jpg

פורסם

לפ טופ מצחיק.

על הדרך גילינו אתר מאד מעניין.

פות''ש יקר,אתה מחפש את הכתבה או שאתה מחפש להגיע

לבת ששרדה לא ברור לי,

אם יש לך שם של הבת אז ישנה אולי דרך אחרת,

אם לאו וברצונך לאתר את הכתבה יתכן שדרך הבת תוכל להשיג אפילו יותר.

פורסם

אני מנסה למצוא מידע לסגירה אישית שלי שמורכבת כרגע מרסיסי מידע והבזקי תמונות.

לא לאתר אף אחד.

לשעבר:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב,

קצת סגירה לנושא שנותר פתוח.

שוחחתי עם אמא שלי שעברה לא מזמן את גיל 80, שתהיה בריאה. בהתחלה לא זכרה דבר. אח"כ הגיע איזה זיכרון אפל על אסון גדול, אבל לא ידעה לומר פרטים. אחרי עוד שיחה בנושא אמרה שהיא זוכרת שהבת שנותרה בחיים היתה חברה של אחותי הגדולה.

שיחה עם אחותי, שזכרה את האירוע ואת הבת ששרדה את התאונה, נתנה את השם המלא, ומכאן הדרך לפרטים קצרה.

התאונה הקשה ארעה ב 23.3.78, ונהרגו בה ההורים ד"ר גד שטאכר, ד"ר נאווה שטאכר-בלוך, והבן שלהם שהיה כבן 10 שי שטאכר.

מצ"ב לינק לעמוד הראשי של עיתון 'דבר' המדווח על התאונה.

בלינק הזה לעיתון מעריב יש מספר מודעות אבל על ההרוגים בתאונה.

יהי זכרם ברוך.

סעו בזהירות. נורא לחשוב על אבדן אלפי קורבנות תאונות הדרכים שניתן למנוע.

ובאותו ההקשר, במאגר העיתונות בו השתמשתי לא ניתן למצוא את העיתונים ידיעות אחרונות ו'הארץ'. חבל.

תאונה 23.3.78 - 1.png

לשעבר:

פורסם

איך אני יכול למצוא כתבות על תאונת דרכים קשה שההורים שלי עברו?

מדובר בתאונת דרכים בתחילת שנות ה90 כאשר רכב של יוניפיל עם רופאים קנדיים שיכורים גרם לרכב של ערבי לסטות מהנתיב ולהתנגש באבא שלי חזיתית. ההורים שלי כמעט נהרגו באותה תאונה, התאונה יצרה גם משבר דיפלומטי בין ישראל-יונפיל-קנדה כיוון שהרופאים השיכורים שנהגו ברכב נצפו עוצרים, מסתכלים על ההורים שלי ועל הנהג הערבי ובורחים. הם ברחו ללבנון ושם נעצרו בגבול ע''י צה''ל. לאחר שנים של משפטים כל הרופאים נשללו מהרשיון הרפואי שלהם ע''י ממשלת קנדה ונודו מהיוניפיל.

אני מאוד מאוד רוצה למצוא כתבות על המקרה.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בטח במקום כלשהו יש להוריך מסמך רפואי עם תאריך התאונה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא פשוט.

המסמכים הרפואיים שמורים בארכיון כלשהו - כתיק נייר או מיקרופיש. בתחילת שנות ה-90 מעט מאד מסמכים רפואיים הופקו באמצעות מחשב, וגם אלה היו מערכות מקומיות שהוחלפו כבר מזמן. משימת האיתור עשויה להיות לא פשוטה.

מעבר לכך - הדרישה צריכה לבוא מצד בעל הדבר - במקרה של גבי מצד הוריו, שצריכים לפנות למוסדות בהם אושפזו או טופלו בהמשך בדרישה להוצאת מסמכים, וגם על כך יש תשלום (מחירון של משרד הבריאות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...