Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנוגע לדוד:

https://www.switcher.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8/%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A6%D7%A8/

בנוגע למנורות יש לך 2 אופציות, או לרכוש מנורות שמתחברות באופן ישיר לחיבור אלחוטי ונשלטים מהטלפון:

http://www.gearbest.com/smart-light-bulb/pp_278478.html?wid=21

או לרכוש מתגים לאורות שנשלטים באופן אלחוטי:

http://www.ebay.com/itm/Touch-WiFi-Smart-Swtich-Phone-Wireless-Wall-Glass-Panel-LED-Light-US-EU-Sonoff-/232257957200?var=&hash=item3613a72d50:m:mC1HlH-BWrzIYX7Tw2tXq3A

בנוגע לתריס אין לי משהו להמליץ אבל בטוח שיש המון פתרונות

פורסם

לגבי תריסים - עד לאחרונה היתה חברה שעשתה הרבה רעש פרסומי. לא זוכר מה שמה, אבל דוד גוגל ימצא אותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

CartMan2oo5

צריך להבחין בין מערכת כוללת שיש בה תרחישים שמבצעים סדרה של פעולות בהנתן מצבים שונים, שזה מה ש-gsi16v מדבר עליו ובין רכיבים שאתה יכול לשלוט עליהם מרחוק כמו Switcher או מפסקים של Sonoff.

חיבור דוד ל-wifi עם switcher לא הופך אותו לחכם יותר מדוד שמורכב עליו טיימר פשוט עם צ'ופצ'יקים שקובעים מתי ידלק ומתי יכבה. נכון שיש עוד טיפה יכולת כמו להפעיל את הדוד בדרך הביתה אבל זה לא הופך אותו לחכם.

להבנתי בית חכם מתאים יותר לבתים גדולים בעלי כמה קומות ומרובי חדרים. בבתים קונבנציונלים, קרי קומה אחת ומידות הגיוניות הוספת החלק החכם פחות תורמת לתפעול השוטף. מן הסתם יש מתאם כלשהו בין היכולת להוציא כסף על מערכת בית חכם מלאה למחיר הבית.

מרכיב נוסף בהחלטה להפוך את הבית לחכם הוא כמות המערכות החשמליות שבו. אצלי, למשל, יש 6 חדרים בקומה אחת, תריסים חשמליים רק בחדר הורים ובסלון. אין מזגן, אין מערכת קולנוע ביתית, אין מערכת סאונד מעבר לסטריאו פשוט בסלון, אין הזעקה. אפילו בדוד חשמלי כמעט לא משתמשים (יש מערכת חימום, של ההסקה, שמחממת בחורף גם את המים בברזים, בעונות המעבר מחממת רק את המים לברזים ובקיץ דוד שמש עושה את רוב העבודה). אני לא מצליח לראות תרחיש שמצדיק השקעה במערכת חכמה בבית כמו שלנו, בעיקר כי אין מה לחבר למערכת כזו.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אורי אני איתך ב100%, המערכת שיש לgsi16v היא אלוהית, היא נוחה והיא מדהימה.

אבל זאת לא מערכת של plug&play ובית שנבנה ללא המערכת הזאת יהיה מאוד בעייתי עבורו להתקין אחת, מבחינה כלכלית ומבחינה פיזית.

אז יש תחליפים ש"מדמים" את המערכת הזאת, אמנם אין לוח touch כמו שיש לו אבל יש המון פתרונות תחליפיים וזולים משמעותית. עם קצת יצירתיות והשקעה ניתן להתקין מערכת דומה, במקרה הצורך ניתן להדביק טאבלט קטן על הקיר למי שחפץ בכך שידע לשלוט על כל הדברים האלו.

שוב, נכון שלא תיהיה אותה אפקטיביות אך תוכל לגרום לדברים לזוז.

ספציפית לך אין בבית דברים ומוצרי אלקטרוניקה שדורשים השקעה כל שהיא, ז"א אתה במעמד של "אין משהו שיכול להקל על השימוש שלי בבית" וזה בסדר גמור, נכון קיים טיימר מכאני שאתה יכול לקבוע מראש מתי ידלק ומתי יתכבה אבל זה ממש לא תחליף לשליטה אלחוטית בזמן אמת - אם אתה אחרי נופש או טיול שטח בחזרה לבית, משהו שאתה לא יכול לדעת מראש מתי תחזור אז פה נכנסת האפקטיביות של הסוויצ'ר, שאגב תפס בארץ תאוצה מדהימה עם שירות לקוחות מדהים. אני אישית גם לא צריך את זה כי יש לי בבית אטמור אבל מסיפורים של חברים\מכרים שמתמשים זה עולם אחר לגמרי.

הזמנתי לחדר מנורה שתתכבה אוטומטית כשאני נרדם - יותר נח אפקטיבי ומדהים מזה אני לא יכול לחשוב עליו.

פורסם

gsi16v,

אתה יכול קצת לפרט על תצורת מערכת אופיינית? (זה באמת מעניין)

האם יש צורך בקו ישיר ללוח עבור כל נקודה שרוצים לשלוט בה בנפרד?

מקופסת הפיקוד עובר רק כבל תקשורת+מתח נמוך?

מכשירי מדיה (טלוויזיות מערכת קולנוע...) נשלטות ע"י עיינית? אם כן, יש פידבק שהפעולה אכן בוצעה?

המשתמש יכול לתכנת את המערכת בעצמו (במידה והוא מעוניין), או שהאופצייה נעולה? אם כן, במה כרוך התכנות?

פורסם

השנקל שלי:

כל התאורה בדירה שלי היא של Philips hue. יש לי שלוש מנורות צבעוניות GEN1, שתי מנורות צבעוניות GEN3, נורת Ambiance אחת, סטריפ לד GEN2, ו-Bloom אחד. מוצר פנטסטי, מרוצה מאוד.

יש לי 4 שקעים של D-LINK למשימות שונות. תאורה לאקווריום, מצלמת אבטחה, סידור השמע בחדר השינה, וטעינה של הטלפון.

למזגן אני משתמש ב Sensibo. מוצר אינדיגוגו ישראלי, משווק היום על ידי אלקטרה.

הטלוויזיה והרסיבר בסלון מחוברים ל Harmony של לוג'יטק.

לדוד, צר לי, אבל לדעתי אין פתרון נורמלי עדיין. שיט שמגיע מסין או מוצר ישראלי גנרי לא משחקים עם שאר עולם ה IOT, ולכן לא מתאימים לי. אשמח לגלות שאני טועה ויש פתרון שלפחות עובד עם IFTTT.

כדי לשלוט על כל זה אני משתמש ב-IFTTT לפעולות אוטומטיות (מיקום, לו"ז, ומתכונים מורכבים עבור הגברת בצילינדר), Echo dot, וכמה כפתורי flic שזרוקים בכל מיני מקומות.

בטלפון אני בקושי משתמש כדי לשלוט בכל הברדק הזה האמת.

!AWDSOME

פורסם
gsi16v,

אתה יכול קצת לפרט על תצורת מערכת אופיינית? (זה באמת מעניין)

האם יש צורך בקו ישיר ללוח עבור כל נקודה שרוצים לשלוט בה בנפרד?

מקופסת הפיקוד עובר רק כבל תקשורת+מתח נמוך?

מכשירי מדיה (טלוויזיות מערכת קולנוע...) נשלטות ע"י עיינית? אם כן, יש פידבק שהפעולה אכן בוצעה?

המשתמש יכול לתכנת את המערכת בעצמו (במידה והוא מעוניין), או שהאופצייה נעולה? אם כן, במה כרוך התכנות?

הזנה (פאזה בלבד) של כל נקודת נשלטת (תאורה/תריס) מגיעה ישירות ללוח החשמל ומתחברת ליציאה בבקר השליטה.

בין כל הבקרים וכל המתגים עובר כבל תקשורת דו גידי, זה יכול להיות משורשר או ישירות לכל אחד, זה לא משנה - העיקר ש2 הגידים יגיעו לכל רכיב

מכשירי מדיה נשלטים עי בקר נפרד מהחשמל שיודע לשלוט ל המדיה וזה לרוב ע'י חיבור רשת (ip) או rs232 שהם דו-כיוונים וכך הבקר יודע בדיוק באיזה מצב כלצמכשיר נמצא.

למכשירים שנשלטים עי ir יש פקודות כיבוי והדלקה וגם לכל פעולה (נגיד להעביר לכניסה אחרת או ווליום) כך שהבקר לא צריך לדעת באיזה מצב המכשיר (טלויזיה למשל) נמצא אלא הוא שולח את הפקודה שרוצים שהמכשיר יבצע.

ב2 המערכות (חשמל - מדיה) הלקוח לא יכול לתכנת, לשניהם נדרש רשיון דילר שניתן רק עי הסמכה בינלאומית וכמובן הם לא תוכנות זולות (אלפי שקלים)

ישנה גרסה ביתית ללקוח שהיא מוגבלת אך יש בה דיי אפשרויות כמעת לכל מה שלקוח ירצה לשנות בתכנות הקיים (כדי לא לבצע נזקים) והרשיון תכנות שלה הוא לשנה (כלומר כל שנה צריך לשלם כמה מאות שקלים)

מי החברה שמייצרת את הפנל היפה הזה ?

MDT

תוצרת גרמניה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לגבי שקעים, ממליץ לך פעם הבאה לקחת של OSRAM. הם מדברים עם הגשר של Hue ונשלטים ע"י אותה אפליקציה.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

מעניין, לא ידעתי, תודה.

למרות שכל עוד זה מתחבר ל-IFTTT, אני מסודר.

!AWDSOME

פורסם

באיזה גשר אינפרא אדום אתה משתמש ד"א? אני רוצה לשלוט גם במאוורר תקרה יחד עם האורות.

דרך IFTTT יש דרך לזהות לחיצה על שלט של Hue ולשלוט גם על האורות של Hue וגם על משהו אחר דרך גשר אינפרא למשל?

פורסם

אין לי גשר אחד של אינפרא אדום. למזגן יש את הסנסיבו עם הפקדים שלו, ולטלוויזיה ולרסיבר יש את ההארמוני.

לאיזה שלט של hue אתה מתכוון?

!AWDSOME

פורסם (נערך)
הזנה (פאזה בלבד) של כל נקודת נשלטת (תאורה/תריס) מגיעה ישירות ללוח החשמל ומתחברת ליציאה בבקר השליטה.

בין כל הבקרים וכל המתגים עובר כבל תקשורת דו גידי, זה יכול להיות משורשר או ישירות לכל אחד, זה לא משנה - העיקר ש2 הגידים יגיעו לכל רכיב

מכשירי מדיה נשלטים עי בקר נפרד מהחשמל שיודע לשלוט ל המדיה וזה לרוב ע'י חיבור רשת (ip) או rs232 שהם דו-כיוונים וכך הבקר יודע בדיוק באיזה מצב כלצמכשיר נמצא.

למכשירים שנשלטים עי ir יש פקודות כיבוי והדלקה וגם לכל פעולה (נגיד להעביר לכניסה אחרת או ווליום) כך שהבקר לא צריך לדעת באיזה מצב המכשיר (טלויזיה למשל) נמצא אלא הוא שולח את הפקודה שרוצים שהמכשיר יבצע.

ב2 המערכות (חשמל - מדיה) הלקוח לא יכול לתכנת, לשניהם נדרש רשיון דילר שניתן רק עי הסמכה בינלאומית וכמובן הם לא תוכנות זולות (אלפי שקלים)

ישנה גרסה ביתית ללקוח שהיא מוגבלת אך יש בה דיי אפשרויות כמעת לכל מה שלקוח ירצה לשנות בתכנות הקיים (כדי לא לבצע נזקים) והרשיון תכנות שלה הוא לשנה (כלומר כל שנה צריך לשלם כמה מאות שקלים)

MDT

תוצרת גרמניה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

תודה, באמת מעניין. העניין עם תכנות הבקר, לי אישית זה הדבר שהכי מפריע. ברור לי שהרבה מאוד יצרנים גובים סכומים גבוהים עבור תוכנות לתיכנות בקרי PLC בתעשייה ועבור תוכנות SCADA, אבל כמשתמש ביתי זה נראה לי יותר בעייתי. כשאני מתקין מוצר בבית שלי ( במיוחד אחד ששולט בכל הבית), הייתי מעדיף שתהיה לי שליטה מלאה עליו, כשכל העסק מחובר לאינטרנט זה אפילו יותר מורכב, אני מתאר לעצמי שהספק יכול להתחבר מרחוק לצורך תיכנות\אחזקה. בנוסף, אני תלוי בספק מסויים, וכל שינוי כנראה כרוך בעלות נוספת.

עם כל זאת, כנראה שזה לא מעניין ממש את קהל הלקוחות שיכול להרשות לעצמו את כל הסיפור, והעדפה היא שהספק יטפל בכל המערכת כולל התיכנות והשינויים.

מעניין אם יש בקרים עם תוכנה לשימוש בחינם עבור משתמש ביתי?

עריכה אחרונה על ידי innvision

• תוכן חדש...